Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Bécsi kocka recept

Elkészítési idő 90 perc

A Bécsi kocka hozzávalói:
Hozzávalók 16 darabhoz:

A tésztához:
20 dkg liszt
14 dkg puha vaj vagy margarin
6 dkg porcukor
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:
12 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg darált dió (darálás előtt pirítva)
ízlés szerint fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa (kb. 3 dkg)

A díszítéshez:
étcsokoládé
dió vagy mandula


A Bécsi kocka elkészítési módja:
A tésztához a tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, és a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és mindkettőből fél cm vastag téglalapot nyújtunk. Mindkét lapot tepsire helyezzük, és megszurkáljuk. 180 °C-os sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk, hogy teljesen besűrűsödjön. A két linzerlapot összetöltjük a meleg töltelékkel, majd hűtőben dermesztjük. Ezután kis kockákra vágjuk, és félig olvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét egész mandulával vagy dióval díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook