Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás pudingos lapok recept

Almás pudingos lapok recept

Az Almás pudingos lapok hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:
60dkg liszt
20dkg zsír
20dkg cukor
2 egész tojás
1cs. sütőpor
2cs. vaniliáscukor
3-4 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
2cs.vaniliás pudingpor
2ek. cukor
1/2 liter tej
2 egész tojás
30dkg margarin
20dkg porcukor
1,5kg alma
fahéj


Az Almás pudingos lapok elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd egy nagy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingokat elkeverjük 2ek. cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük. Még forrón (a tűzön) belekeverjük a 2 egész tojást is, ezután kihűtjük. 25dkg margarint,10dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Az almát lereszeljük, és 5dkg margarinon, 10dkg porcukorral, fahéjjal puhára pároljuk. Miután minden kihűlt, az alsó lapra kenjük a vaníliakrémet, rátesszük a második lapot, és arra kenjük az almát, majd befedjük az utolsó lappal. Tetejére tehetünk csokimázt, vagy porcukorral megszórjuk. Másnap fogyaszthatjuk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pudingos lapok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook