Beagle és barátai - örömök, bánatok, mindennapok (beszélgetés)
Szép idő van, a kutyákkal már többször voltunk kinn az udvaron pörögni, csináltam egy csomó képet is:)
Ti merre jártok???
Én imádom hogy velünk vannak. Tényleg olyanok mint a kisgyerekek. Most épp' kimentek "apukájukkal" a reggeli rohangálásra. Ilyenkor kimehetnek a "nagykert"-be, ami anyós udvara:) Ott is lakik egy kutyus, egy kis fekete keverék, akit Lolának hívnak. Vele pörögnek ilyenkor. Néha Sulako-t is épp kinn találják - ő férjem öccsének törpesnacija - aki benti kutya és eléggé világtól elzártan él, így játszani sem nagyon tud a többiekkel... Durva, de nem tudja hogy kell játszani:(
Igaz hogy sokat kell takarítani utánuk, de mi szeretünk mindig velük lenni ha itthon vagyunk:)
Elküldtem privátban egy linket, - nehogy reklámnak tűnjön és kikapjak - ilyet kaptam kölcsönbe:) Arra jó, hogy ne legyen minden tele kutyaszőrrel. Mivel az enyémek egész évben vedlenek, így takarítom a lakást egyfolytában. Minden szőrös...
Ez a cucc olyan mint egy kutyakefe, csak sokkal hatékonyabb. Legalábbis beagle-nél nagyon tuti:) Olvastam hogy hosszú szőrű kutyáknál nem olyan jó, de nekem nagyon tetszik. RENGETEG szőrt kifésültem a két ebből.
A mi Barnink is 14 körül lehet most télen. Ő húsosabb, mint a kicsi. Amikor a kicsire nézek, komolyan elkezdek azon gondolkozni, hogy eszik ez rendesen :) Tiszta gebe, pedig ugyanannyit eszik, mint a nagy... És kevesebbet kellene... Mi lenne vele, ha tényleg annyit is kapna?! :S
Barni 1 évig panelben élt, és szerintem ezért nem annyira gebe ő. A kicsi meg már kezdetek óta kertesben lakik. Egyébként az is durva, hogy a kicsi simán felfalná a nagy kajáját és még kérne is :)))
Ne sírj! Nekem most elég sok a meló, azért nem jöttem, bocsi...
Örülök, hogy Áfonya jól van!
Sziasztok! Ma nem leszek, de attól még düböröghet a fórum!
Áfonya úgy néz ki rendben van, terheli a lábát:)
Mis is pont tegnap mérlegeltük a kutyákat. :)
Nálunk Bella: 13,9 kg. Lizzi pedig 14,1 kg.
az idő remek, -8 fok van, de legalább a np süt! :):)
Idén télen a csajok is elég jól tartották az alakjukat, may. 1-1,5 kg van rajtuk felesleg, de az tavasszal lemegy úgy is, szerencsére egyik sem az a kövér beagle. Igaz én neagyon figyelek rájuk, mert Robi úgy érzi télen dupla adag kaja jár, nem tudom ezt honnan veszi, de sokszor inkább én etetek, ne hogy megint malackákat csináljon belőlük! :)
Jó reggelt! Ma nem leszek netközelben:( Reggel mérlegeltem: Puppy 20 kg, Dorka 13 kg
Puppy múlt hónapban kapta az éves oltásait, akkor azt mondta a dokink hogy pont jó a súlya:) Persze nem a standard-hez képest, hanem az alkatához képest.
Dorka is szép, neki sem kell fogyóznia:)
Mindenkinek szép napot! Márzs úgy láttam az időjárás jelentésben hogy ma felétek lesz a legjobb idő. Sütni fog a napocska:)
Hát igen:) Ilyenkor télen a cicák is szinte állandóan benn vannak, úgyhogy a nappali olyan mint egy kis Noé bárkája:)
Puppy megkapta az ajándékát, kapott egy fogkefe alakú ehető rágókát. Persze Dórikának is vettünk egy kisebbet. Mindketten befalták már, a séta is megvolt, úgyhogy most elégedetten alszanak...
Puppynak még tortát is kell készítenem, mert Zozó megjegyezte hogy Dorka mindig kap, Puppyka meg nem. Majd vacsorára megcsinálom:)
Nagy szerencsénk van, mert Puppy egyik tesójával tartjuk a kapcsolatot, bár találkozni nem tudnak, mert nagyon messze lakunk egymástól... A másik tesóról is vannak infók és képek is az iwiw-en, így azt mondhatjuk hogy ez egy nagyon szerencsés kis alom volt, mindhárom kutyusnak szerető családja, jó sora van és ez a mai világban nagy szó.
A három tesóból kettő - Puppy és Léna - úgy hasonlítanak egymásra mint két tojás, csak ugye az egyikük fiú, a másik lány:) A harmadik tesó (ő is lány) teljesen más karakter, igazán sem a szülőkre, sem Puppyékra nem hasonlít, de ő is nagyon aranyos:)
Sajnos Dorka tesóiról semmit sem tudunk...
Nálunk megint esett a hó.
Bella teljesen megvolt őrülve a reggeli sétánál. Imádja a havat, legalább fél órát futkározott, meg kergetőzött Lizzikével. Bár Lizzi annyira nem szereti, bár Ő is el van. :)
Nálunk jó időben a délutáni játék idő másfél-két óra hossza. Van egy hatalmas tér, ott szoktuk elengedni őket más kutyákkal. Nagyokat rohangálnak. Utána dobálgatjuk nekik a játékukat. Később levezetőként, meg pisilés gyanánt sétálunk két kisebb kört.
De most a hideg miatt kihalt a tér is. Ha labdázunk velük a kezem 15 perc után majd lefagy. Húsz perc után már az arcom sem érzem. Mivel nem védi a teret semmi, nagy átfújja a szél.
Szerencsére ma mintha sütne a nap, bár reggel még elég hideg volt. Mondjuk ma szortíroztuk a régi cipőket a párommal és kaptak az ebek pár szakadt papucsot. Azzal foglalatoskodnak már órák óta. :) De olyan okosak, mert csak azt rágják, amit megkapnak.