Beagle és barátai - örömök, bánatok, mindennapok (beszélgetés)
Hú, lesz ám öröm:))) Mostanában Puppy gyakran odabújik mellém az ágyba, a karomra hajtja a fejét és ott szuszog békésen. Majd' megzabálom a kis rohadékot. Pedig olyan büdös lesz tőle az ágyneműm hogy cserélhetem is ki...
Néha Dórika is odafekszik, de ő nem keresi annyira a testi kontaktust. Csak szeret ágyban heverészni. Viszont a Puppy nem az ágy miatt jön fel mellém, hanem miattam:)
Ma sem süt a nap, de azért jó hír, hogy péntek van!!!!
Holnap megyünk 4D ultrahangra, már nagyon várom.
Ahogy beköszönt a jó idő, talán március közepén kicsit beköltöznek a házba a beaglek, mert a kennel betonozása és a kerítés lebontás-építés miatt nem tudjuk máshogy megoldani, de nem is bánjuk. Rebi szerintem el lesz ájulva a boldogságtól, bevallom én is és Robi is várjuk. Meg akkor már megejtjük az idei első teljes kutyagenerált is, fürdetéssel, körömvágással mindennel együtt.
Hóesés:( Most jöttünk meg a sétából, rövidített távot mentünk, mert nagyon fúj a szél és a hó is oldalról esik, szétszurkálta az arcunkat.
Legközelebbi séta szombaton (holnap dolgozunk), remélem addigra jobb idő lesz.
Hát nálunk sincs ragyogó napsütés, hol eső, hol hó esik, pedig az én lelkemnek is kellene a napsütés már! :) Még van egy kis türelmem, de ezúton figyelmeztetem az időjárást, hogy most már fogy...
Remélem vége lesz a februárnak és tényleg jön a tavasz, az egyik kis kankalinom tele van binbóval, meg a hunyorom is hozott egy nagy bimbót, szóval jönnie kell a jó időnek!
Nálunk szerencsére nincs féltékenység. :) Vagyis csak mértékkel. Simogatásnál, ha az egyiket megsimizzük, jön a másik is. Ha az egyik bújik, a másik is. Így együtt szeretgetjük őket. :)
Játékba teljesen különböznek.
Bella labda őrült. Kifáradásig tud vele játszani. Eldobjuk, visszahozza.
Lizzinek egy kötele van, aminek az alján egy golyó. Neki ezt kell dobálni. Egyikük sem szereti a másik játékát. Így dobálózunk. Aki gyorsabb, azét dobjuk először. :) Persze nálunk úgy műküdik, ha lemegyünk, elengedjük őket és megy a kergetőzés. Mikor megunják az egymással való játékot, akkor elővesszük a saját játékaikat. :) Ha más kutyák vannak, akkor is ilyenek. Egy darabig játszanak velük, utána jönnek a kis dolgaikért és igénylik a foglalkozást. :)
Két rosszcsont.
Hát én sem tudom teljesen megoldani. Mindkettő féltékeny. Barni sok mindent tud: ül, fekszik, megfordul a függőleges tengelye körül, hempereg a földön. pacsit ad egyik manccsal, másikkal, pitizik, ácsingózik, labdát visszahozza... A kicsit már csak ülni sikerült megtanítani, mert ha a juti fali előkerül, akkor Barni odaül az orrom elé, és nem tudok a kicsivel foglalkozni. :) Játszani csak úgy lehet velük, hogy előbb Barninak repül vmi, aztán a kicsinek, és a Barninak elő kell adni, hogy az ő játéka sokkal jobb :) Mert rögtön a kicsiére nyomul :) A legjobb az, amikor Barnival huzavonát játszunk, Barni morog, a kicsi meg azt hiszi, hogy őt akarja cukkolni, így ő egyenesen neki ugrik Barni nyakának, fülének, ahol éri és persze visszamorog :) Barni meg nem tudja, hogy kezelni, mert ő meg csak játszani szeretne, de vmi lóg a nyakán :)
Egyébként a nagy gondoskodó alkat. Mindig lenyalogatja a kicsi szemét, ha csipás, vagy a fülébe is bele szokott nyalni, meg a kukiját is :) Pedig Barni is fiú :)
Sziasztok!
Frodó szuper, a májusi babák a legszebbek, nekem elhiheted, mi azért időzítettük májusra a másodikat is. Egyébként Rebeka 2. szülinapjára vagy kiírva! :) Én is aznap szeretnék szülni!!!
Vacsa nálunk sem könnyű a kettővel játszani, de mi általában 3-an megyünk a kettőhöz, így mi osztozunk rajtuk és nem fordítva. :)
Ijo nem nézed ki belőlem a pankrációt? :) Alapvetően nem is vagyok az a verekedős típus, de ezt a nőt meg tudnám tépni. A szembeszomszédom, akivel nagyon jóban vagyunk, ügyvédi asszisztens, az ügyvédnő a legjobb barátnője, na tőlük én is kaptam tanácsokat, az ügyvédnő mondta, hogy ki kell provokálni, hogy ő adja az első pofont, főleg terhes nőt megütni, mondta akkor tudna vele mit kezdeni, de a férj mindig visszafogja a némbert, sajnos... pedig de bezáratnám! :)
A legnagyobb bajom vele, hogy alapvetően kedves, köszön és Rebekával is aranyos, csak ugye attól, hogy nem engem bánt, még a kutyáját, gyerekét sajnálhatom, nem? A vita sem abból ered, hogy nekem valami rosszat mondana... de én mondom egy gonosz dög ez a nő! NEm véletlenül utálja az egész utca, csak ugye pont mi fogtuk ki szomszédnak, de a fal sokat fog segíteni, mert ha nem látom, hallom mit csinál nem irritál majd annyira! Az a jó, hogy a többi szomszédunk mind jó fej és mind kutyás népek, egyiknek 4 is van, édesek, zabálnivalók, főleg, ha együtt sétálunk 100-an 100 kutyával, na az kelti ám fel a figyelmet!:)
Ma nálunk reggelre ónos eső esett, alig tudtam bejönni melózni úgy csúszott, ráadásul volt egy baleset is, nagyon csúnya látvány volt, ez nem terhesnek való! Ahogy az ónos eső sem!
Rebeka ma délelőtt farsangol a bölcsiben, délután pedig megyünk családostól a leendő oviba nyitott napra. Nem semmi, hogy még csak 2 éves lesz és már be kell íratni. Szerencsére sikerült találni ismerőst, így nem kis protekció útján de bejut egy német oviba, ahol az egyik óvónő német és csak így beszél velük. állítólag 4-5 évesen már perfekt beszélnek a törpék németül, hát a lehetőséget megadjuk, remélem menni fog Rebinek. De ide bejutni az egy rémálom volt, Győrben 3 ilyenovi van, ugye az Audi miatt, ahová sikerült, oda az 56 helyre (2 csoport) 177 gyerek jelentkezett, azért ez elég gáz volt. De a kollégám felesége az óvodavezető... különben nem is került volna be, főleg, hogy nem győri, hanem vidéki a gyerekem. Ez teszi 6 kilóméter! és egy kis ismerettség! :) De nagyon örülünk, hogy sikerült és remélem bejönnek a várakozásaink és Rebi is ügyes lesz.
Jó reggelt! Ma dolgozom, úgyhogy nem leszek netközelben... Szép napot mindenkinek!
(nálunk éjjel esett a hó)
[link] Itt egy babakori kép a Puppy féle csapatról. A bal oldali Puppy. A jobb oldali Léna, a gazdija ismerősöm fészbúkon, szokott képeket, videót felrakni, hihetetlenül egyforma a két lüke, eltekintve attól hogy az egyik fiú, a másik lány:)
Puppy pedig annyira gyerek, hogy 10 nap múlva lesz a 3. szülinapja:)
Luna is jelölt fészbúkon, de sajnos az iwiw-es üzenetre sem reagált... Nem tudom mi van velük:(
Mert Dorka már felnőtt. Pupák úrral meg tessék következetes lenni,hogy nő így fel az az eb? :-))
Emlékszel még milyen gömböc volt? Mit össze versengtetek kié legyen:-)))Lunáékkal mi van?
Sziasztok! Látom pörögtök ezerrel:-))
Frodó gratulálok! Én újra nem írom le a jószomszédi iszonyt,és piszkálódást. Elmentünk egyszerűen a Rendőrségre és bejelentést tettünk.
Tavaly is bepróbálkozott.
Miután hazajöttem nyaralásból elmentem jogi tanácsadásra. Hála annak aki kitalálta a Önk.-nál,van egy héten 1x jogtanácsos kijön és fogadó órát tart.Ki lettem okosítva rendesen:-))
Remélem az idén lapítani fog,mert amilyen kedvem van nem fogok leállni vele szócsatázni.1x ütök többet nem fog kelleni,neki se,nekem se.
Azokhoz szól a kérdés, akiknek két kutyájuk van: Hogy oldjátok meg hogy mindkettővel az igénye szerint játszatok? Nálunk Puppy elég önző, ő akar lenni a középpont, Dorka viszont inkább kettesben játszana velem. Szóval hármasban nem igazán működik, Dorka félrevonul és végül Puppyval ketten játszunk. Csak akkor jut lehetőséghez szegény csajszi, ha Puppy kimegy az udvarra rohangálni, ő meg benn marad. Az előbb épp ez történt, a lökött kinn van, Dorka meg egyszercsak megbögdöste a lábamat, a szájában egy húzócskával:) Jól kipörögtük magunkat, de azért úgy sajnálom őt, régen csak ő volt, az egyke, a kedvenc, akire minden figyelem ráirányult, mióta Puppy van, azóta nem jut neki annyi figyelem. Bár azért megoldja ha nagyon igényli a tutujgatást. Tegnap például többször is felkéreckedett az ölembe, amikor itt ültem a gépnél. Puppy meg lentről bökdöste, úgy kellett elhajtanom hogy hagyjon minket kicsit kettesben összebújni:)
A másik ami bánt, hogy hosszú percekig képes Marci csukott ajtajánál állni, néha az egyik lábával bekopogtat, csóvál, szeretne bemenni, de a büdös kölök igen kegyetlen és nem engedi be. Látszik a kis pofáján hogy milyen szomorú. Nekem kell kikönyörögnöm a gyerkőcnél hogy engedje be egy kicsit...
Hello!
Köszi és nektek is gratula. Igen május 7-e elvileg az időpont.
Nagyon tetszik a Rudolf név, és ezek szerint találó is!
A szomszédomat csak azért nem verem meg, mert ha ki tudom belőle én provokálni, hogy megüssön akkor 6 hétre be tudnám varrni a diliházba, azért az jó lecke lenne neki, de sajnos eddig még nem sikerült, de rajta vagyok! :)