Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bazsalikomos bundáshús recept

Bazsalikomos bundáshús recept

A Bazsalikomos bundáshús hozzávalói:
1 piros húsú paprika,
1 csokor bazsalikom,
1 paradicsom,
2 evőkanál olívaolaj,
só,
őrölt bors,
5 dkg parmezán sajt,
4 szelet sertéscomb vagy csirkemellfilé,

a bundázáshoz:
liszt,
1 dl tejföl,
zsemlemorzsa,
5 dkg parmezán,
1 kiskanál pirospaprika,

a sütéshez:
vaj.


A Bazsalikomos bundáshús elkészítési módja:
A paprikát, a bazsalikomot, a paradicsomot megmossuk, és leszárogatjuk. A paprika húsát, a hámozott, kimagozott paradicsomot a bazsalikommal együtt ledaráljuk, vagy turmixgépben pépesítjük. Az olajat is belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a reszelt parmezán kétharmadával összekeverjük. A húsokat hegyes, éles késsel bemetsszük, a sajtos maszszát belekanalazzuk, végül a nyílásokat fogvájóval összetűzzük. A szeleteket mindkét oldalukon kissé besózzuk. A tejfölt a maradék paprikamasszával, a zsemlemorzsát a maradék parmezánnal és a pirospaprikával összekeverjük. A húst először lisztbe, majd előbb a paprikás, aztán a parmezános keverékbe forgatjuk, és a bundát gyengéden rányomkodjuk. A forró vajban mindkét oldalát jól átsütjük. Keresztben elvágva tálaljuk, hogy a töltelék jól érvényesüljön.


Kategória: Húsételek receptjei


A bazsalikomos bundáshús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook