Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült zöldséges penne recept

Sült zöldséges penne recept

A Sült zöldséges penne hozzávalói:
30 dkg penne (tollhegy) tészta,
1 paradicsompaprika,
1 fej lilahagyma,
fél padlizsán,
fél cukkini,
2 gerezd fokhagyma,
1 doboz hámozott paradicsom-konzerv,
1 ág kakukkfű,
fél teáskanál oregano, 5-6 levél friss bazsalikom,
só,
darált bors,
3 evőkanál olívaolaj


A Sült zöldséges penne elkészítési módja:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, és utána adjuk hozzá a falatnyi darabokra felvágott paprikát, a vékony darabokra felszeletelt padlizsánt, a cukkinit és a felcikkezett lilahagymát.

Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a darabolt paradicsom-konzervet, tépkedjük bele a kakukkfű- és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oreganót, majd ízesítsük sóval és darált borssal.

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chilipaprikát is. Kis lángon főzzük 5-6 percig.

Amíg a zöldséges szósz készül, főzzük ki sós vízben a tésztát. Ha elkészült, szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal. Tálaljuk tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal is megszórhatjuk.



Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. nov. 23. 14:37
A sült zöldséges penne elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook