Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges-rizses csirke recept

Zöldséges-rizses csirke recept

A Zöldséges-rizses csirke hozzávalói:
1 nagyobb csirke,
0,8 dl szójamártás,
2 evőkanál cukor,
4 evőkanál olaj,
20 dkg fölszeletelt gomba,
1 fej hagyma fölszeletelve,
1,5 dl csirkehúsleves,
25 dkg zöldborsó,
6 tojás felverve,
20 dkg főtt rizs.


A Zöldséges-rizses csirke elkészítési módja:
A csirke bőrét húzzuk le, a húsát csontozzuk ki, és vágjuk apró darabokra. A szójamártásból és cukorból készítsünk páclevet, és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk a csirkedarabokat 15-20 percig, tegyük ezután hozzá a gombát és a hagymát, és pároljuk további 10 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük 20 percig. Végül öntsük rá a tojást, és kavarjuk, amíg lágy rántotta nem lesz. A rizst osszuk szét 4 tálkába, öntsük a tetejére a csirkés zöldséget, és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges-rizses csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook