Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát tervezünk (2022) fórum

Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)

53. Ashley94 (válaszként erre: 52. - Pizsi2)
2022. jan. 17. 18:19

Szurkolok neked, majd írd meg az eredményt! Nekem holnap van a nemvárt napja, de a ma reggeli teszt negatív, úgyhogy ebből már biztosan nem lesz semmi, pedig fájnak a melleim elég rendesen...

A tüneteket illetően egyébként sajnos tapasztalatból mondom, hogy ha valaki nagyon vágyik rá, akkor fizikai tüneteket is simán produkál a test, illetve fordítva is tapasztaltam, hogy terhesség esetén nem feltétlenül kell érezni semmit. Nekem tavaly amikor pozitív lett a teszt, előtte semmit nem éreztem, utána pár nappal volt egyetlen tünetem, a fáradtság.

52. Pizsi2 (válaszként erre: 50. - Ashley94)
2022. jan. 17. 18:10

Hűha! Akad egy jó pár tipp! Még fontolgatom mit is lehetne. Most már csak pár nap választ el a nem vártig. Igazából sokszor nem vagyok jól, főleg hajolgatáskor jön rám egy nagyon erös, most mindjàrt behànyok érzés is meg fáj a hasam, főként a bal petefészeknél és középen. Fogalmam sincs mi lehet, főleg igy mozgáskor. Így az a tervem, mostmár megvàrom ezt a 1-2 napot amig meg kellene jönnie, aztán elmegyek egy orvoshoz ezzel a panasszal, hátha lesz valami 🤷🏼‍♀️

Aztán elkezdtem én is majd megnèzni a mit és merre dolgot, most mondjuk maca gyökér port néztem. Elvileg azt is irják sok női dologra.

51. Pizsi2 (válaszként erre: 47. - Ashley94)
2022. jan. 17. 18:06
Ennyi tervezés és szervezést làtva igen bizony nehezebb az “elengedés” de talán az is lehet nem elengedni kell hanem átalakítani! Az se könnyű, de talán barátibbnak hangzik mint az “elengedés”
50. Ashley94 (válaszként erre: 41. - Pizsi2)
2022. jan. 17. 17:50
Én próbáltam már az aviva tornát, méhpempőt, sok egyéb vitamint/étrendkiegészítőt, de egy idő után mindegyikkel felhagytam, mert nem éreztem a változást (bár az avivát épp most fontolgatom, hogy újrakezdem). Nekem ugye eleve gond van a hormonokkal, szóval inkább csak próbálom helyre rakni a dolgokat, ebben viszont ami szerintem segített, az a wtn két krémje, a barátcserje és a ciklusbarát krém. De ha amúgy az embernek rendben vannak a hormonjai, ezek nem valók a termékenység fokozására. Tervezel valamit kipróbálni?
49. Ashley94 (válaszként erre: 43. - Babcsira)
2022. jan. 17. 17:45
Szerintem elképzelhető, hogy a beágyazódást érezted, de pont ugyanennyire lehetséges az is, hogy valami teljesen más dolog okozza. Szurkolok, hogy az előbbi legyen!
48. Ashley94 (válaszként erre: 46. - RozsaRami)
2022. jan. 17. 17:44
Hűha, elég kemény dolgokon mentél akkor keresztül. :( Hogy bírod lelkileg? Van esetleg valami tanácsod a veszteség feldolgozására?
2022. jan. 17. 17:40

Sziasztok!

Csatlakoznék én is hozzátok. Mi már lassan több, mint egy éve próbálkozunk, de egyelőre sikertelenül. Nálam PCOS, IR, pajzsmirigy gondok vannak, már évek óta járok orvosokhoz de még mindig van mit javítani az állapotomon. Tavaly volt egy pozitív tesztem, volt nagy öröm és boldogság, de rá egy hétre el is ment, az ultrahangon nem is látták, csak vérvétel igazolta... Azóta teljesen magam alatt vagyok, hónapról hónapra kezdek egyre jobban beleőrülni, hogy nem sikerül. Tudom, hogy fontos (lenne) az elengedés, de amikor az ember direkt ezért csinálja a diétát, szedi a gyógyszereket és vitaminokat, figyeli az ovulációt annak érdekében hogy ne azon menjen el a lehetőség (plusz lehessen tudni hogy kb mikorra kellene megjönnie, hogy tudjon időben tesztelni mert pozitív teszt esetén azonnal progeszteron pótlás kellene a múltkori eset fényében), és ráadásul ez minden vágya, hát ember legyen a talpán aki el tudja engedni a dolgot. :(

Mindenesetre mindenkinek sok sikert kívánok, remélem idén mindannyian pozitív teszttel és végül egészséges babákkal gazdagodunk!

2022. jan. 17. 10:14
Sziasztok. Most találtam rá erre a fórumra, csatlakoznék hozzátok. 3 éve várunk a babára. Jártam meddőségibe,volt egy sikertelen inszem is.... kivizsgáltak mindkettőnket nem láttak problémát (egy enyhe pm nálam amire szedem a gyógyszert) Tavaly volt egy vetélés májusban és egy kémiai októberben. Ebben a hónapban elkezdtem ovu tesztelni (hátha segít picit jobban időzíteni) ami 10.,11.-én pozi volt. Ma vagyok az 5. dpo-n és most várakozok :) Nagyjából ennyi rólam :)
45. Pizsi2 (válaszként erre: 43. - Babcsira)
2022. jan. 15. 18:30
Nálam is szokott ilyen lenni. De soha nem találtak semmit elvileg. 😞
44. Ágio8405 (válaszként erre: 43. - Babcsira)
2022. jan. 15. 15:06
Erre ig senki nem tud válaszolni. Pár nap és kiderül. Sok mindentől lehet és egy ciszta vagy gyulladás bármikor kialakulhat attol hogy előző hobapban minden ok volt.
2022. jan. 15. 13:43

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

December végén voltunk együtt a párommal majd rá 3-4 napra erős alhasi görcs jelentkezett 3 napig furcsálltam mert ilyet ezelőtt nem tapasztaltam majd egész hónapban szinte minden nap éreztem az alhasi fájdalmat szúrkálódást, ovu után egy héttel világos barnás bézs színű váladékot tapasztaltam.

Továbbá szinte minden nap éreztem a hasi görcsöket és erős szúrkálódásokat a nemvártig van még 2 nap. (Előző hónapban voltam dokinál mindent rendben talált.) Szerintetek a beágyazódást érezhettem?

42. Emmaaaa (válaszként erre: 41. - Pizsi2)
2022. jan. 15. 01:26
Egy biztos, hogy a sport ( nem túlzásba vitt) segít. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy IR-es és egyéb nehézségekkel küzdő nőnek segített teherbe esni amikor odafigyelt a mozgásra.pl Aviva torna, jóga stb.
41. Pizsi2
2022. jan. 14. 23:43
Valaki esetleg próbált már “termékenység fokozására” valamit? Teszem azt tea, ilyesmi?
40. Pizsi2 (válaszként erre: 38. - Raccoon2623)
2022. jan. 14. 21:40
Most hasonlóan érzem én is. Bár én hozzáteszem mindig érzem jönni fog a havi. Most sokkal másabbak voltak és volt intenziv is. De persze ez lehet éppen csak most egy ilyen hónap ugye 😵
39. Pizsi2 (válaszként erre: 33. - Ágio8405)
2022. jan. 14. 21:37
Nekem is most az elmúlt napokban erős tünetek voltam. Nálam általában 5 nappal előre szokott lenni tünet, hogy hamarosan megjön. De most kicsit furcsálltam egy két dolgot. Kb 4 napom van a nem vártig, kicsit most hullámzóan vagyok a vajon milesz. De persze tudom lesz ami, viszont ilyenkor azért ha tervben van akkor ugye izgul is az ember. Volt olyan érzésem, ezaz lehet… de aztán mondtam magamban, nem hiszem.
38. Raccoon2623 (válaszként erre: 30. - Pizsi2)
2022. jan. 14. 21:27
Szurkáló fájdalmat éreztem az alhasamban, de lehet, hogy amúgy eddig is volt ilyen, csak észre sem vettem, nem foglalkoztam vele. Most pedig nagyon keresem a jeleket… :) mindenesetre izgalmas érzés volt beágyazódásnak gondolni
37. Raccoon2623 (válaszként erre: 31. - Emmaaaa)
2022. jan. 14. 21:25
Én december elején kaptam a 3-at, kérdeztem az orvost az oltóponton, hogy nem lehet-e gond, ha esetleg terhes vagyok, azt mondta nem, viszont ha nem vagyok az, akkor egy hónapot hagyjunk ki a próbálkozással. Őőő… nem mondom, hogy értettem a logikát (nem is védekeztünk utána sem, de nem is jött össze) Szóval szerintem az orvosok sem tudják, hogy pontosan hogyan hat(hat) a magzatra.
36. Bubus0 (válaszként erre: 31. - Emmaaaa)
2022. jan. 14. 18:02
Én novemberben kaptam a 3.-at és decemberben terhes lettem. Nekem az orvosom azt mondta nem lesz semmi baj.
35. Bubus0 (válaszként erre: 25. - 6baae68870)
2022. jan. 14. 18:02
3 év után akkor már kéne
34. Ágio8405 (válaszként erre: 31. - Emmaaaa)
2022. jan. 14. 13:55
Pfizer után nem kell várni azt mondtak meddőségi központban barátnőmnek, de van aki vár 2 hónapot.
33. Ágio8405 (válaszként erre: 27. - Pizsi2)
2022. jan. 14. 13:54
A korai terhesssgi tünet pont hogy olyan mint a pre mens tünet. Ezért is koppannak sokan amikor megjön. Nekem így vissza gondolva annyi hogy kicsit erősebb volt. A beágyazodás körül volt pár napig erősebb megjön érzésem akkor azt hittem meg jön aztán az elmúlt és jobban fajt a mellem mint egyébként, de annyira nem volt vészesen erősebb hogy arra gondoljak hogy végre sikerült. Már gondolkoztam hogy elmegyek prolaktin szintet nézetni, hiába évek óta nem volt már vele gondom akkor.
32. Pizsi2 (válaszként erre: 31. - Emmaaaa)
2022. jan. 14. 12:45
Sztem erre adott forum témaban keress :)
2022. jan. 14. 12:36
Covid elleni oltásról mi a véleményetek így, hogy babát terveztek? Korábban beadattam két oltást, ami hamarosan "lejár"és mondják a harmadikat. Nem tudom mi tévő legyek. Ha beadják akkor kicsit várni kell, nem?
30. Pizsi2 (válaszként erre: 26. - Raccoon2623)
2022. jan. 14. 10:52
Neked is voltak számodra érezhető tünetek? Én bizom benne hamarosan lehet örülnötök!
29. Pizsi2 (válaszként erre: 23. - 94a06e9696)
2022. jan. 14. 10:50
Azért az igy is elég! 😌sok ember számára rengeteg energia bármilyen rövidnek tűnő idő! Egyébként értem ezt az egészséges időmegadást, hogy egy évtől vegye az ember számításba. De azért az rengetek energia is, bárhogy nézzük. Ezért gondolom nem létezik olyan, hogy csak 2-3 honap, az nem lenne semmi. Mert igen az azért valami. A semmi nem lehet semmi 😀😀
28. Pizsi2 (válaszként erre: 21. - 6baae68870)
2022. jan. 14. 10:45

Egyébként, ha lehet környezetet váltasz sokat segít. Ha kiteszel egy stressz faktort, ami számodra az, sikerül legalább a megnyugvás felé menned. Szerintem sokat számít! 😊😊

Tüneteid is voltak (szerinted) érezhetően amikor késett is?

27. Pizsi2 (válaszként erre: 19. - 497faa9e33)
2022. jan. 14. 10:40

Azt tanácsolják ha már tervezik a babát a párok, akkor már szedjenek vitamint! Ártani nem árt ez biztos a folsav, sőt!

Amugy tök fura ez a rünet sor. Vajon miért éreztük még is, ha semmi nincs. Eddig voltak nekem is tüneteim menstruácio elött, de ezek érezhetően mások is. Értem én ha az ember rá fokuszál sokmindent “elérhet” de azért egyben fura is az én részemről. Valamilyen szinten biztos h történnie kell valaminek hisz ha egy hasigigörcs vagy egy hányinger valós. Perszeee erre okosok mondják, hogy hát ez is pszichés 🤓🤓

Én is drukkolok nektek! Nekünk idén a terv teljesen! Szal ha idén nem, gondolkodunk egy vizsgalaton legalabb. Megynyugtatasbol!

2022. jan. 14. 10:33

Sziasztok! Hasonló cipőben járok én is. Kicsivel több, mint 10 évig szedtem gyógyszert (én is 30 leszek idén), 3. ciklus volt most, hogy próbálkoztunk. De új hónap, új esély :)

Örülök ennek a fórumnak, jó lesz megosztani egymással a fejleményeket.

Sok sikert mindenkinek, addig is kitartás 😊

25. 6baae68870 (válaszként erre: 22. - Bubus0)
2022. jan. 14. 09:48
meddőségi centrumban még nem
24. 6baae68870 (válaszként erre: 23. - 94a06e9696)
2022. jan. 14. 09:48
3 év utan csak a legutóbbi két hónap bizakodas után

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook