Az óvónő megütötte a gyerekemet! (beszélgetés)
Látom nagy port kavartam!
Tehát: a gyerekem nem hazudik, soha nem is tenne ilyet (könyörgöm, még ha éves sincs!) A párom szerint a pedagógus már reggel mogorva volt. A fiam nem hisztis, NEM jutna eszébe megrugdosni egy felnőttet. Én nevelem (!) a gyerekem, 3 és fél éves koráig volt itthon, de nem csak az "udvaron nőtt fel"! És nem csak ő kapott hanem egy másik is. Evés előtt az asztalnál várták a gyerekek az ebédet. Egy kisfiú bohóckodott, mire a pedagógus azt mondta neki hogy olyan pofont kapsz hogy leszáll a fejed. Ezen a fiam és egy másik fiú nevettek, erre a pedagógus őket vágta fejbe. Ennyi. Véleményem szerint ez igenis a pedagógus hibája. Ha már leültették a gyerekeket de még nincs ott az ebéd akkor lehet énekelni vagy mondókázni, hogy addig is lekössék kicsit őket.
"Van elég sok, ismerek én is jó párat."
Tényleg?? Én nem ismerek ilyen szülőt. 3 gyerek mellett.
no meg azt mondták nekem, hogy az olyan gyerek nevelése is olyan...(neg. értelemben).
Van elég sok, ismerek én is jó párat.
Én egyszer ütöttem a fiam fenekére és kétszer a kezére, mindegyik fölösleges volt és azóta is bánom.
Attól, hogy elszakadt a cérna és idegességemben nem jutott jobb módszer az eszembe, nem ment fel engem semmi alól, hiba volt.
és mit mond a gyerek azon kívül, hogy megütötte az óvónő
vagy meg sem kérdezted?
Pedig egy két gyerkőcnek nem ártana :)
A Lányomat soha nem vertem,suhintottam,mert neveltem:játszva,magyarázva-beszélgetésekkel.
Ha megadná ezt a legtöbb fegyelmezetlen-szemtelen gyerekek szülői,akkor nem fajult volna el a világ oda ahol most tart.
Kisgyerekként biztos, hogy nem.
Kiskamaszként? Ha már nem tisztel senkit és semmit, akkor már hiába kezdem nevelni.
Úgy gondolom, a gyerek olyan, mint egy fa. Elültetem, gondozom, nevelem, majd felnőtt korában kiderül, mennyire volt sikeres a nevelésem. (A vadhajtásokat még kis korban lehet vagdosni, de egy kialakult személyiségnél?)
Vagy ha már a középsős korú gyerek is azt mondja, hogy-megmondlak apukámnak és kibelez-ezt Nekem mondta egy hála Istennek nem az Én csoportomba járó gyerek.
A fórumindítónak szeretném azt mondani, hogy előbb járjon utána, hogy mi is történt, beszéljen az óvónővel, de ne ajtóstól törjön be, mert nem tudni, hogy valóban mi történt. Ha úgy volt ahogy az apróka mondta akkor viszont beszélni kell a vezető óvónővel, mert nem szabad megütni a gyermeket, akár mi is történik.
Nem hinném. Inkább azok miatt a szülők miatt, akik nem nevelik otthon a gyereküket, csak tartják, mint a tyúkot.
És nem azt mondtam, hogy nem kell büntetni, csak azt, hogy nem félelemkeltéssel, nem agresszióval. Egyébként a legproblémásabb gyerekeket rendszeresen verik otthon.
További ajánlott fórumok:
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- Barátnőmet megütötte a férje, miközben babát vár. Mire számíthat a férj?
- 36 évesen a 3. gyerekemet várom
- A gyerekemet ma megrugdosta a testnevelő tanár, hova fordulhatok ez ügyben?.