Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Nagyon dicséretreméltó hozzászólás! Minden páciensnek így kellene gondolkodnia! Van olyan heg is, ami két év múlva simul ki. És ott sincs probléma.
Kolbi
Sziasztok!
Én ugyanazt gondolom, mint az előttem szóló, nem elkeseredni kell, hanem türelemmel kivárni a gyógyulást, ami mindenkinél más ütemű, hidd el el fog múlni az összes panaszod! 3 hetes műtét még jóformán friss beavatkozás, van egy regenerálódási ütem, amit át kell vészelni, ez vele jár. A képeid alapján én nem lennék elkeseredve, láthatóan duzzadt még a műtéti terület, az egyik szem alatt ez erőteljesebb, ezért az asszimetria, de ez szinte biztos vagyok benne, hogy rendeződni fog. Hogy mikor? Nem tudom, lehet, hogy holnapra leapad, lehet, hogy még hetekig alig látható változás, ez ilyen egyszerű hidd el.
Nekem 4 hete hirtelen felindulásból belevágtam a felső szemhéjplasztikába. Nem fogok hazudni, nem nagyon volt rá szükségem, ez tény, Bálint doktornő le is próbált beszélni, de mivel engem zavart az a minimális bőrfelesleg, és éppen úgy adódott, hogy lehetőségem volt rá, belevágtam. Ahhoz képest, hogy a szemhéjplasztika fórumon rendre panaszkodnak a lányok, hogy milyen kellemetlen az 1 hét, szerintem ez is hozzáállás kérdése, szerintem ennél csak bosszantóbb kihívások adódnak az életben, melyeket még csak nem is mi választjuk meg magunknak, ellentétben a műtéttel, ahol még fájdalom sincs igazán, hogy erre lehessen fogni. Sőt, én még a varratokat is magam távolítottam el a doktornő engedélyével, igaz nem vagyok kényes fajta, nem szokásom aggodalmaskodni, ha egy mód van rá.
Itt jön jelen szempontból a legfontosabb közlendőm: Míg a lányok többsége arról számol be, hogy a hegvonal a varratszedéskor szinte láthatatlan, ami később csak még inkább finomodik, addig nálam ez nem így működött(működik), nekem 3 hétig céklavörös volt mindkét szemhéjam, és 4 hétig volt mindkét szemem alatt lila bevérzés, ödémásodás. Amikor kiszedtem a varratokat, alig látszott a hegvonal, DE! 2 hetesen egyre vörösebb lett, és elkezdett feltűnően "hurkásodni", esténként egy jól megtermett gilisztára hasonlított, sőt, ez nem volt elég a drágának, még a bal szemem sarkában egy jól megtermett fehér csomócska is megjelent 1-2 hete. Viszont ekkor sem keseredtem el, tudtam, hogy ez rendeződni fog, hittem benne, fel sem merült bennem, hogy nem így lesz, hiszen még csak 1 hónapja műtöttek gondoltam. Végül engem igazolt az élet, ugyanis ma reggel, amikor belenéztem a tükörbe észrevettem, hogy szint teljesen eltűnt a fehér hólyag, és láss csodát a tegnap még duzzadó, hurkás hegvonal szinte alig észrevehető. Hoppá!:-)
Nem tudom, hogy lesznek -e még rossz napjai, de ha igen, majd az is elmúlik.
...és az enyém csak egy ujjgyakorlatnak is kevéske felső szemhéjműtét volt, míg a tiéd kiterjedtebb arcplasztika, hosszabb hegvonallal, és az arc szöveteinek nagy részét érintő beavatkozással! Nyugalom, és türelem!
Hosszú monológom lényege az akart lenni, hogy nem kell egy műtét után azonnal elkeseredni, ha valaki nehezebben gyógyul, legyen bennünk annyi tartás, ha már efféle beavatkozásra adjuk a fejünket, viseljük pozitív hozzáállással a gyógyulási folyamatot is, mert ez része a procedúrának, senki nem ígérheti, hogy egy műtét után azonnal minden álomszerűen tökéletes lesz, van ilyen is, persze, de tudni kell megkülönböztetni a sikertelen műtétet, a sikeres műtétekkel is együtt járó nehézségektől, utóbbiakon egyszerűen felül kell kerekedni józansággal, türelemmel.
Meglátod pár hónap múlva már örülsz az eredménynek, legalább is remélem, hogy így lesz, az biztos, hogy a panaszaid meg fognak szűnni, az eredményt nem garantálom, mert nem ismerem a dokidat, de egy arcplasztika nem a legbonyolultabb beavatkozás,megfelelő rutinnal meg aztán pláne.
Remélem nem sértettelek meg a bejegyzésemmel, nem kioktatás volt a célom, inkább a bátorítás, némi józanságra buzdítani téged, hogy elfelejtsd az elkeseredettség szülte romboló gondolatokat!
Remélem hamarosan engem igazol a gyógyulásod!
Mit mondott az orvosod? Azt, hogy légy türelmes! A 3 hét az még nagyon kevés. Nyugi!
Kolbi
Légy türelmes,alakulni fog,még nagyon ödémás vagy,
próbáld finoman maszírozni,a szemedet is,meg nyítogatni,
Összességében ez szép eredmény!
Kolbi
Te már döntöttél. :)
Nem hiszem, hogy mindent kipróbáltál. :)
A 3. kép nem megjeleníthető.
Mindenesetre ezt annyira szépen lehetne korrigálni arcmasszírozással, arctornával. De a Te arcod...
Nekem nem volt ilyen műtétem (sejtem, hogy nem is lesz), de kérlek, ne hagyd annyiban! Menj el inkább másik orvoshoz, ha nem vagy a válasszal megelégedve. Az arcunk, a hajunk... Ezt a kettőt látja meg mindenki először.
Drukkolok, hogy igaza legyen az orvosodnak, és javuljon! Azonban én tuti nem tudnék várni tovább...