Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
A szemöldök között (glabella) érdemesebb feltöltetni fél, egy évig bennmaradó anyaggal. Szem körül botox. Homlok is inkább töltés. Orca villanófény, kis erek, pigmentfolt úgy szintén, csak rövidebb hullámhosszon, kis ráncok dióda-elos, tág pórus dióda-elos rövidebb hullámhossz, megereszkedés elos-infravörös fény, UH. Stb.
Mellette pakolás, de a masszírozás tilos.
Kolbi
Bár nem engem kérdeztél, de azért belekotyogok. Nekem volt részem mindkettőben, és perszehogy kezelhető. A két szemöldök közötti függőleges, ún. mérges ránc is, és a homlokráncolásból eredő vízszintesek is. Sokaknak nagyon bejön.
DE!
Nem árt vigyázni vele. Én például gyűlöltem a homlokráncokba kapott botoxot. (Nem is akartam eredetileg olyat, de rábeszéltek). Hiába nem volt nagy dózis, mégis "leesett" tőle a szemöldököm, mert ugye nem bírja az ember a szemöldökét megemelni és a szemét tágra nyitni, pont ez a célja. Namármost a végeredmény: ránctalan homlok mellett egy lapos, fáradt, zárt tekintet lett -> baromira nem érte meg, nem lettem szebb tőle, sőt. Alig vártam, hogy elmúljon a hatása.
A másik alkalommal, a mérgesbe adott botox jó lett volna, csak mellesleg egy ujjnyi vastag hurka alakult ki a szemem alatt. Úgyhogy azt is rühelltem :) De mások is említettek itt olyat, hogy a lecsökkenő izomműködés miatt a keringés sem az igazi a kérdéses területen és környékén, úgyhogy mindenféle váratlan puffadtságra is lehet számítani.
Nagyon gondosan válaszd meg szerintem, hogy kivel adatod be, és még a legfelkészültebb doki esetén is megeshet, hogy nem (vagy nem csak) az történik, mint amire számítottunk.
Lanyok, megkerdezhetnelek hogy mi a brow lift magyarul?
Amikor a szemoldokot a homlokod felett felhuzzak. Voltam itt Londonban egy sebesznel aki ezt javasolta, azt hittem hogy csak szemhejplasztika kell de kiderult hogy az onmagaban nem eleg sajnos.
Ja, es mennyibe kerul?
Koszi
Köszönöm!
Tehát az a ránc, ami a szemöldök felhúzásánál a homlokon vízszintesen, meg a szemöldökráncolásnál a szemöldök között függőlegesen van kialakulóban, kezelhető botoxszal?
Bocs, hogy értetlenkedem, de sajnos, ahol lakom, nincs túl nagy választék botoxot végző dokikban, és szeretnék "felkészülten" menni, ha egyszer rászánom magam...:-)
Minden évben elküldök egy-két pácienst botox kezelésre. Mint minden eljárásnak, ennek is meg van az indikációja. És ezt is meg kell tanulni. Azoknak szoktam javasolni, akik folyamatosan ráncolják a homlokukat, hunyorognak sokat ülve a számítógép előtt. Ilyenkor pár hónapra kisimulnak a homlokon, a szemek körül a ráncok. Tehát, csak arra a ráncra jó, amely izomműködés miatt keletkezett. Egy homlokon lévő alvási ráncra vagy gravitációs ráncra nem jó. Az orr körül és ez alatt már nem adnak injekciót, mert átmenetileg bénulhatnak mozgató idegek. Láttam olyat, hogy a páciens fél évig nem tudott például csücsöríteni, magyarán nem tudott üvegből inni. Jó kezekben, jó eljárás.
Kolbi
sziasztok,
nasolabialis rancot szeretnek sajat zsirral feltöltetni. Van valakinek tapasztalata/javaslata? Vagy egyaltalan tudtok borgyogyaszt ajanlani, aki sajat zsirral vegez feltölteseket?
Köszi
Kedves Kolbi, mi a véleményed a botoxról?
Nekem még nem volt, de gondolkodom rajta, hogy a homlokomon kialakulni készülő ráncok mélyülését megelőzendő kérek egy szurit.
A kozmetikusomnak viszont nagyon rossz véleménye van róla, szerinte a hatás elmúltával nemhogy az eredeti állapot áll vissza, de rosszabb lesz, szóval egy ördögi kör. Nem ő használta, csak a vendégeken tapasztalta.
Egy ismerős bőrgyógyász is hasonlóan vélekedik róla, bár szerinte homlokon még elmegy.
Szerinted????
Mások tapasztalata is érdekel, ha megosztja velem.
Köszi!
Hát mit mondjak, ez a hozzászólás nem töltött el optimizmussal :)
Ihletésedre böngésztem egy keveset ezen az oldalon, és van néhány elrettentő példa. Nem is "néhány", hanem kábé az esetek egyharmada.
Én már csak abban bízom, hogy ezek annak köszönhetőek, hogy túltolták a dolgot, ahogy az amerikaiak normálisan mindent túltolnak.
Egyébként mi a különbség az Ultherapy és a hifu között, ha van egyáltalán?
A Bársony már elég régóta (több hónapja, de minimum egy éve, mert én pl. tavaly nyáron már láttam) hirdeti az Ultherapy kezelést.
Végül is ez a HIFU elődje - már ha jól tudom... (?)
Ha nem jó eredményeket hozna a kezelés,hanem roncsolná a páciens bőrét, akkor szerintem már régen nem dolgoznának vele, nem hirdetnék.
Természetesen itt lesz igaz az dolog, hogy tapasztalt kezelő-szakembernek kell végeznie a kezelést a megfelelő mélységben és lövésszámmal és természetesen nem olcsó géputánzattal... Vajon mit csinálnak ezek a kozmetikai olcsó HIFU-nak hirdetett gépek???
Katicza!
A lyány neve: január 19
Nála érdeklődj... :)
Vizitet, szakembernél. Képeket kérni, hasonló adottságú páciensekről, kezelés előtt, után.
Kolbi
Nagyon meg kell válogatni, hogy kinek a keze alá fekszetek. Bizonyára nagyon szűk a határ aközött, hogy mennyi lövésszám az, ami szép eredményt hoz, és mennyi az, ami már árt. Sőt.... ugyanaz a lövésszám produkálhat eltérő eredményeket. egyénenként. Ultherapyval kapcs. mondták az egyik hozzászólónak, hogy arcba kaphat 1900-2300 lövést.
De ez duplája annak, amit szabadna vagy nem? Micsoda felelőtlenségek .... A linken szereplő nő már lehet, hogy eredetileg is sokat kapott, leolvadt az arca, visszament 1 év múlva, és újra ugyanezt javasolta az orvosa és még durvábban megkezelték. ekkor már nem kellett 9 hónapot várni a negatív fordulatra, mert 1 hónap múlva már sorvadt is... Komolyan mondom, az ész megáll.
Az USA-ban egy jól menő, befutott bőrgyógyász akár 20-30, tízmilliós nagyságrendű géppel is rendelkezik. Aztán a gyakorlatban jó, ha ebből egy fél tucatot használ rendszeresen. Csak legyen, mert igénylik a jól felszerelt praxist a páciensek. Meg jó, ha minden elváltozáshoz akár külön-külön gép is lehet. Mert a páciens nem úgy jön, hogy van egy problémám, hanem sorolja, mit is akar tulajdonképpen. Pontosabban úgy jön be, hogy csak egy dolog érdekli, aztán meg minden és a végére azt sem tudja, miért is jött. Úgyhogy arra törekszünk, hogy elégedett legyen a bőr minden rétegét kezelve, az egész embert gyógyítjuk. Szép szavak! Szóval én, meg úgy látom a hozzám hasonló orvosok is úgy állítják össze a szűkös anyagiakból a gépparkot, hogy a bőr mindhárom rétegét kezelhessék. Ebben persze benne lehet az ultrahang is valahol. De nem ezzel nyitunk!
Aztán van a mérlegelés. Az rossz, ha nem történik semmi sem. A kisebbik rossz. Ezt lehet magyarázni, ülni a tükör előtt és várni a csodát, hogy majd 6 hónap múlva jön a nagy változás. Jön a nagy túró! Aztán jöhet a rizsa, csak önnek nem, várjon még, és a többi. Aztán jöhet a még rosszabb, ha valamit elrontunk, magyarán valami baj történik. Megégetjük, örökre heges marad, rosszul műtjük, stb. Az orvos is ember, a vágya az, nyugodtan élni. Kinek hiányzik a balhé? Tehát biztonságos, begyakorlott, tesztelt módszerek kellenek. Mit tudok én az ultrahangról? Hogy a terhes nőket nem ajánlott gyakran a minimális energiát kibocsájtó diagnosztikus ultrahanggal nézni. Miért? Valamit károsítanak? Aztán az urológus haverom vesekövet zúz el ultrahanggal. Mint a kalapács. Mekkora erő ez? Óriási. Én, meg mint bőrgyógyász csak 2-4 mm-ig tudok a bőrben gondolkodni, dolgozni. Addig van tapasztalatom. Miért menjek mélyebbre a bizonytalanért? Nil nocere!
Az ember szép lassan felépít egy rendszert, melyben pontosan tudja, kinek, mit tud adni, mit mer elvállalni. Ez nem verseny, ahol, ha nem lépünk időben lemaradunk. Itt nincsen kupon, meg akció. Nem maradunk le semmiről sem, ha jól végezzük a munkánkat, ha látja a beteg, hogy a másnapi megégetés hozzátartozik a szokásos munkamenethez, ha képekkel tudjuk demonstrálni az évek múltán bekövetkezett pozitív változásokat.
Magyarországon van vagy 600 bőrgyógyász, ebből vagy 30-40-nek, ha van valamilyen komolyabb gépe, míg jól felszerelt, több gép csak kevés orvosnak áll a rendelkezésére. Ezért a gépbővítést jó előre meg kell tervezni. A bőrgyógyász legfontosabb területe a hám. Ez látszik leginkább, ez a fő támadáspont. Az ultrahang célpontja bőralja, vagy még lejjebb.
Aztán itt vannak az alappontok:
- nem veszek semmi olyat, melyet kozmetikus is megvehet. Büszke, magyar orvos vagyok, a tudásomat nem fogom kitenni olyan megalázó helyzeteknek, mint például az a kozmetikus is ilyen géppel dolgozik, csak olcsóbban.
- nem veszek olyat, ami csak egy dologra jó. Ez nagyon veszélyes, egy lapra feltenni mindent. Amikor az elos-os cég csak a villanófényt adta, akkor már pár év után láttam, hogy zsákutcában vagyok, mert a tág pórussal, az erősebb pigmentációval, a száj körüli ráncokkal, a bőr tömörítésével nem bírok. Pont akkor hozták ki a dióda lézerüket, mellyel már teljesebbé vált a munka.
- nem szabad elhinni mindent a disztribútornak, meg néhány felkért orvosnak sem. A szőrtelenítésnél úgy indultunk, hogy az ősz szőrszálakat is elviszi. Aztán meg nem viszi el, csak esetlegesen. Nem szabad garanciát adni rá. Mi meg adtunk és szívtunk. Szépen évekig jött pár páciens garanciásan, míg rá nem jöttek(ünk), hogy nem fog eltűnni az ősz szőrszál. Komoly orvos szavahihetőségét nem szabad kockára tenni. Mi van, ha a hifura fél év múlva nem indul meg semmi vagy rosszabb lesz. Oda a jó hírnév.
Kolbi
jesszusom :( döbbenetes képek....
Vannak ott olyanok is, ahol kék-zöld foltos az arcuk. vajon az a kezelés hatása?
Mi az a titkos? Jöhetek én is?