Hát ez nehéz kérdés... Ki nem tehet a drága mama, mert a gyerekeké lenne a ház, ő és te haszonélvezők lesztek akkor is. De lehet én is iratnék azért papírt.
Ezzel szerintem nem bántanád meg a férjed, vagyis neki nem szabadna ezen megbántódni, de tényleg ha az öreglány kitesz titeket mit csináltok? Én írnék az anyós miatt.
Anyósommal lakunk egy házban. Külön fürdő, wc, konyha. Külön háztartás. A férjem a tulajdonos, az anyósom a haszonélvező.
Idén, örököltem pénzt, és azt most egy az egyben ráköltöttem/költöttük a házra (ablak csere, szigetelés). Mindenki azt mondja, hogy írassak róla papírt, vagy kérjek házrészt. Én nem igazán akarom ezzel megbántani a férjem. De igencsak félek az anyósomtól. Úgy értem: nem vagyunk jóban az öreglánnyal. Félek, ha férjemmel történik valami, ki akar majd minket tenni - amit azért nem lehet, mert ugyi az én két gyerkőcöm lesz a tulajdonos...
Én ha megyek a boltba, egy-egy alkalom 4-5ezer forint. Ezért inkább mindig a férjem küldtem - listával... csakhogy ő meg még többet költött, mint én.. :)