Anyaság vagy karrier? Hogyan hozzuk össze a kettőt? (beszélgetés)
Így van.
Én úgy írnám, hogy biztos jövedelem, plusz egy szép nagy összegű tartalék.
"egy gyerekkel már lehetetlen a karier!"
ekkora ökörséget még nem hallottam; az én női példaképemnek 4 gyereke van és elég komoly karrierje, úgy hogy ő anya is nem csak dolgozó nő
Mi a karrier? Primabalerina, jónevű ügyvéd, bíró?
művész? Százmilliós vállalkozás?
le kell szokni az alvásról
Az én napirendem úgy néz ki, hogí felkelek olyan 4:42kor, ha edzeni is akarok, ha nem akkor 6:18kor (ébredés percre pontosan ekkor, babona :D), előkészítem a reggelit, megetetem a macskákat, nyulat, összekapom magam, kipakolás a mosógépből át a szárítóba, újabb mosás elindítása; gyerek kel 6:45-kor, reggelizés, öltözés; gyerek 7:30-7:45 között oviban, én utána melóban 17 óráig tuti, de inkább 18, de olyan is van hogy 20óráig vagy tovább :S. Ettől függ ki megy a gyerekért. Vegyünk optimális esetet 17:30kor (este 7ig van az ovi nálunk) el tudom hozni a gyereket oviból, hazajövünk -szerencsére párom vásárol- gyerekezünk, este 7 körül vacsi, fürdés, fél 9-9re gyerek alszik, én picit rámolok, párommal vagyok és kb éjfél körül leülök a laptop elé és amíg bírom, általában hajnali 2-fél 3ig nyomom és indul a nap előről... de ugye ez az optimális eset, ha melóhelyen világégés van, ami heti egyszer tuti előfordul minden előjel nélkül, egyszerűen úgy alakul, akkor borul a terv, akkor valaki szalad a gyerekért és jó ha én vacsira-fürdésre hazaesek
de ehhez hozzátartozik hogy párom ideje kötetlen, anyum és nagyim is nagyrészt ráérnek, közelben vannak, plusz heti 2szer 6órát takarítónőm van, de azért még nekem is marad munka, de a hétvégék nagyrészét együttöltjük
Ezek mind adottak, úgyhogy nyugodt szívvel vállalok.
:)
csak ha feltételek adottak, akkor vállalj, pld:
a párod is mondja akar, de nem kitapotott válsszal!!4
- legyen bizt. jövedelem
-legyen nem albérlet
Valahol a kettő között a legegészségesebb azt hiszem.
:)
Egyébként a pénztől eltekintve, én pl. nem tudnék háztartásbeli lenni, nem vagyok olyan típus.
Én még csak tervezgetek-de én 4-ig dolgozom, a férjem 5-ig.
(Nála mondjuk közbejöhet túlóra-nálam ritka.)
Az óvoda itt van az utca sarkon, általános iskola két házzal odébb-most csak a szünetekben látok nehézséget, mert a leendő nagyszülők mindegyike dolgozik még.
Mondjuk egyik nagymamám (nagyon jól tartja magát, fiatalos) már előre felajánlotta, hogy besegít ezekbe az időszakokba.
Ha nagy gáz van, a munkahelyemtől kb. 200 méterre üzemel egy játszóház, illetve a szomszédok is megbízhatóak, jó fejek.