Amikor valaki csak jót tesz, mégis bántást kap vissza. (beszélgetés)
Tűnhet magyarázkodásnak is számodra akár.
Te nem látsz bele a helyzetbe és végül is legyen a véleményed meg,hiszen jogod van hozzá,hogy véleményt mondj.
Bizony, pont így sorban és pont ezeket.
Plusz még emberi hangon elmondani az apjának, hogy éljünk együtt békességben és szeretetben, mert egy CSALÁD vagyunk, hova vezet, ha elfutkosunk egymástól messzire, mert apró cseprő dolgok vannak, hogy kifut a tej, stb?
Hát, hogy mit csináljon egy 50 körüli férfi, arra lennének tippjeim, de az nem ebbe a fórumba vág :)
Szerinted ez a normális kommunikáció valakinek a gyerekével? Hogy hibázik valamiben, és lehordják?
Ha valaki normális viselkedést vár el a másiktól, akkor neki is úgy kell viselkednie.
Azt továbbra sem értem, egy 40-es embert miért kell kiszolgálni, ha nem beteg, magatehetetlen?
Szerintem ilyesmibe ferfi ne szoljon bele.
Ha nem tetszik, csinalja egyedul.
Meg se hallanám mit mond.
Egyébként megpróbálnám valamilyen módon közölni vele, hogy mennyire bántó, ahogyan viselkedik. Akár levélben is, ha nem lehet vele egy asztalhoz leülni.
Gondolom, amikor kicsi volt a lány és anyuka is élt, az apuka is imádta a kislányát.
Talán a lányt okolja az anya haláláért? Vagy nem tetszik neki, hogy a gyereknevelés a nyakába szakadt? Emiatt nem lett új kapcsolata?
Na, ezek csak találgatások...
Dolgozni, tanulni, tarsasagi eletet elni, ismerkedni, keszulni a jovendo sajat eletere.
Szerintem mindig pokroc volt.
Ugy szamolom, 50 korul lehet...
Mit is csinaljon egy ilyen koru ferfi????
Akkor végtelenül egyszerű a Hamupipőke történet:
"apám, kérlek, ne beszélj velem ilyen ingerülten és nagy hangon, mert ez nekem nem esik jól"
Hmm?
Nem mindenkit az örökség vezérel!
Ő csak nyugalomra vágyik.
Hát mit kellene csinálni?
Bele.arni mindenbe, lelépni albérletbe, mert ott nem szól bele senki semmibe, csak a főbérlő?
Élni a nagylányok életét gondtalanul, aztán sírni, hogy nincs pénz, nincs semmi, apám is mekkora szemét, aztán várni az örökséget?
Látom,nem érted.
Nem érzi tehernek a gondját viselése,örömmel tesz-vesz gondoskodik mindenről!
Teher az,amikor leordítja és mindennek lehordja semmi dolgokért.
Nem természetes, hogy egy apa tahó a lányával. És senkitől nem természetes eltűrni, ha megalázzák.
Nem írta, hogy az apa nagybeteg, sérült, képtelen ellátni magát, tehát nem hiszem, hogy rászorul a lányára. Itt a lánynak kell lépnie, ha ez a helyzet nem jó neki. Ha meg megfelel, akkor folytassa, ahogy eddig.
Ez nem védelem,csak mi már khm.. láttunk pár dolgot!
Valami miatt megkeseredett és ő így adja ki magából!
Mint szülő,nem biztos hogy pár év múltán azt szeretném olvasni,hogy a gondjaim,problémáim életem miatt idegenek arra buzdítják a gyerekem,hogy hagyja háta mögött az életét,tanítson meg kesztyűbe dudálni stb stb mikor csak egy kis szeletet olvasnak egy-két rossz napról.
De. mindennek van oka. Azt nem állítom, hogy az apa tahó viselkedésének a lány az oka.
Annak viszont, ha nem változtat, ő lesz az oka.
Látod, jól látod te is.
Hát akkor mondd el annak a lánynak: itt a ház, itt nőttél fel, ne érezd tehernek, hogy gondját viseled, hogy apádnak tejet melegítesz. Az öreg zsémbes, de felnevelt, és tiéd lesz mindene, majd ha meghal.
Mi ezen a nem természetes?!
Nem hagyja magát említettem már.
Az apa viselkedésének nincs rá oka.És alapból nem mindennek van oka.
De bizony mindennek oka van!
Oka van a viselkedésének,oka van annak ha hagyja magát,oka van annak,hogy ezt kiírtad,oka van annak ha a szíveden viseled és még sorolhatnám!
További ajánlott fórumok:
- Egy visszahúzódó szürke lány vagyok és mégis a kicsit művi nők a példaképeim. Lehet belőlem olyan?
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- Megcsalt, én elhagytam, mégis visszavárom
- Mennyire ítéled el azokat akik csak 1-1 hozzászólás miatt új névvel regisztrálnak, majd visszatérnek eredeti nevükhöz nem vállalva önmagukat
- 9, 5 hós lányom hajnalban felkel enni, megissza a tápszerét és visszaalszik. Doki szerint ne adjak neki tápszert csak vizet.Szerintetek?
- Ha e-mail-t kapok és nincs visszaigazolás küldési kérelem lehetséges, hogy a küldő mégis értesül róla, hogy elolvastam?