Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Államvizsga előtt a finishben fórum

Államvizsga előtt a finishben (beszélgetés)

1 2
2009. jún. 13. 18:37
Sikerült. Mindenkinek egy kalappal!
28. 6b959121ac (válaszként erre: 27. - Enifed)
2009. jún. 13. 11:03
Ha kell , minden eszedbe fog jutni!
27. enifed
2009. jún. 13. 10:33

Nekünk a szakdolgozat megvédése és szóbeli vizsga lesz! Egy kedves csoporttársam tanácsára elrohantam venni MagneB6-ot, mert már nem bírok magammal a félelemtől! Hasfájás, gyomorgörcs, hasmenés, sírógörcs.......

Nagyon izgulok! Az a baj, hogy van néhány tétel, ami egyszerűen nem megy a fejembe! Jó lenne már túl lenni rajta, akár így, akár úgy!

26. 6b959121ac (válaszként erre: 23. - Novehaki)
2009. jún. 13. 08:00

Azért nem igazán így van . Mikor fiam államvizsgázott, a hallgatók 15 %-át megbuktatták.

Több olyan volt akit az utolsó körben. Az ő államvizsgájuk négy részből állt. / diploma munka megvédése, gyakorlati, szóbeli és írásbeli vizsga/.

Többeket az utolsó szóbelin húztak meg.

Ezért figyeljetek oda !

Sok sikert!

25. enifed
2009. jún. 12. 08:04
A tanárok szerin t itt már nem cél buktatni, és pont az egyik legkukacosabb mondta, hogy meg fogunk lepődni a tanáraink jóindulatán!!! Hát ezt egyelőre nehezen tudom elképzelni! :D
24. Napra (válaszként erre: 23. - Novehaki)
2009. jún. 11. 22:13
Velünk most elég sok márciusban megbuktatott diák fog vizsgázni...
2009. jún. 11. 22:01
szia az államvizsgán ár nem buktatnak meg senkit, sok sikert
2009. jún. 11. 17:22
Köszönjük eva03!
2009. jún. 11. 17:21
Én mindenkiért szorítok lányok!
20. Napra
2009. jún. 11. 14:51

Én 18-án államvizsgázok. És én is itt...:)

Nekem már nem nagyon fog az agyam, és meg kell mondjam nem olvastam még el az összes tételt, csak egy részét. Most épp a prezit csinálom a szakdogához, amit még ma el kéne küldenem.

Szóval én sem nagyon tudok koncentrálni, de még van 1 hetem :)

Sok sikert Nektek!

2009. jún. 11. 13:21
Köcce :)
2009. jún. 11. 11:56
konzulens (bocsi)
17. anaterra (válaszként erre: 14. - 156a5eb9fd)
2009. jún. 11. 11:55
Bent van a konzulnes tanár és egy másik szaktanár. Felolvassák az értékelés, hogy milyen a szakdolgozat és feltesznek egy jó pár kérdést. Ha a szakdolgozatod tartalmaz valamilyen nézetet, véleményt, konkrétumokat vagy valami érdekességet, abba biztosan belekérdeznek. És ki kell fejeteni a nézetedet, de igazából csak arra kiváncsiak van-e fogalmad a szakdolgozatról. Egyáltalán nincs semmi extra a szakdolgozatvédésben.
16. enifed (válaszként erre: 7. - 6b959121ac)
2009. jún. 11. 11:55

Ez az egy nyugtat meg valamennyire! mármint, hogy fél év múlva is lesz lehetőség!

Csak tudod olyan ciki lesz a tanáraim előtt lejáratni magam! Az tette végképp most nálam az ajtót, hogy 1 órája benéztek a szüleim, megrökönyödtek a rendetlenségen és hazamentek!!!!!

Most szerintem jól kitolok velük és kitakarítok, aztán délután jön a barátnőm a gyerekeimért és tanulhatok estig! Olyan jó, hogy van nekem!!!!!

2009. jún. 11. 11:52
Hát fogalmam sincs? Nekünk kell csinálni egy ppt-t. És utána ha elkezded,s szerintem utána tényleg kérdezz felelek van!
2009. jún. 11. 11:50
A szakdoga megvédése hogyan zajlik? Kérdez felelek??
2009. jún. 11. 11:48
Fehérvár
12. anaterra (válaszként erre: 1. - Enifed)
2009. jún. 11. 11:48

Szia! Lényeg hogy ne izgulj!

Én úgy mentem államvizsgázni, hogy tételsorom se volt. 6 hónapos terhes voltam az első gyerekemmel és előtte 4 nappal közölte velem a nőgyógyász, hogy másfél ujjnyira nyitott a méhszáj és nagyon-nagyon figyeljek oda, pihenjek, ne idegeskedjek. Nem idegeskedtem, annál is inkább, hogy nem találtam meg a tételsoromat. Egyébként töri szakon végeztem.

Elmentem a vizsga napján halál nyugalomban, a 2 órás buszozás miatt a suliba, rosszul lettem. Úgy szálltam le a buszról hogy az összeesés környékezett. Plusz még fel kellett menni a második emeletre a fősulin. Több mint rosszul voltam, már próbáltam volna kérni egy tételsort, hogy lövésem legyen azért a tételekről, azonnal beinvitáltak vizsgázni, mivel már az első körben be kellett volna mennem. Bementem, kihúztam a tételeimet (szakhoz, módszertanhoz kapcsolódó tételeket)és fél órán keresztül remegtem és csak néztem magam elé. Nem a félelemtől remegtem, hanem mert nem éreztem jól magam, másodsorban pedig nem is értettem mi a tétel. Olyan fogalmakat tartalmazott, hogy csak elmélkedtem, vajon hallottam-e róluk valaha is. Fél óra elmúlt és jött az ihlet. A vizsga után kimentem és hosszasan néztem a vizsgára várókat, mit össze tanulnak és izgulnak. Visszagondolva sokszor elképedek magamon hogy lehettem ennyire laza és pofátlan. Eredményem: töri 5-ös, szakmai 4-es.

Ezért tanácsom a következő: ne izgulj, vágd ki magad még ha lövésed sincs a tételről és biztosan meglesz:)

2009. jún. 11. 11:47
Hol lesz az államvizsgád Emese? Sajna nekem eddig nem volt lehetőségem nagyon készülni rá.
2009. jún. 11. 11:47

Holnap vizsgázom szorítsatok nekem!

Mindenkinek egy kalappal!

2009. jún. 11. 11:46

Én is 23.án államvizsgázok. Február óta erre készülök :) Nagyon akarom és tudom, hogy sikerülni fog.

Nektek is menni fog! Higgyetek egy kicsit :)

8. holdsugár85 (válaszként erre: 4. - Enifed)
2009. jún. 11. 11:43
Ja, hát én is hétfőn vizsgázok, és hát ugye én is itt... Ez már csak ilyen :D
7. 6b959121ac (válaszként erre: 4. - Enifed)
2009. jún. 11. 11:42

Köszönöm! Hidd el hogy minden benne van már az agyadban ami kell a vizsgához. Az hogy idáig eljutottál nem volt véletlen. Most már olyan stresszben vagy , hogy úgysem tudsz már koncentrálni. Hagyd az önkínzást és pihend ki magad. Meglátod minden flottul fog menni a vizsgán. Olyan dolgok is előjönnek amire most nem is gondolsz.

Sok sikert!

És mi van ha nem sikerül?

Fél év múlva ott a következő lehetőség!

2009. jún. 11. 11:41
Sziasztok! Én is most fogok államvizsgázni! Nagyon én sem sok mindent tudok, és már itt van a nyakamon. az én időpontom 2009.06.23. reggel 7 óra!:(
2009. jún. 11. 11:40

Csoporttársaim is most államvizsgáztak, mindegyikőjüktől hallottam ezeket a mondatokat :), végül mindenkinek 4, 5, egy-két 3.

Fogd fel úgy, hogy ez is csak egy vizsga a sok közül, csak most épp ez a következő, amivel meg kell birkózni!

Ha eddig eljutottál, ez sem fog gondot okozni!

Drukkolok nagyon, hajrá-hajrá!

Aztán kíváncsian várjuk a hétfői sikersztoriról szóló élménybeszámolót! ;)

2009. jún. 11. 11:37

Gratulálok a fiadnak! Bizonyára nagyon büszke vagy! Remélem, én is megérem ezt az érzést kb. 18-20 év múlva a kis 6 évesemmel! Most nagyon félek! Szidom magam, amiért most is itt ülök és nem a tételeket bújom, de egyszerűen a drukktól nem tudok odafigyelni!

Még1* gratulálok!!!!!

2009. jún. 11. 11:36
Ilyen elgondolkozok azon, hogy milyen mázli, hogy nekünk nem volt államvizsga...őszi félév végén volt szakmai szigorlat (írásbeli) 9 tárgyból és azzal kiváltottuk...
2009. jún. 11. 11:34

Fiam tegnap tette le az utolsó vizsgáját. Folyamatosan ezt hajtogatta amit te. Az államvizsga átlaga 4-es lett.

Neked is ugyanezt kívánom!

2009. jún. 11. 11:31

Néhány nap és itt az álomvizsga! :)

Elvileg minden tételt fújni kellene, mint Marci a kását, hiszen ha eljutottunk eddig, (márpedig így van), akkor tudni is illene valamit! Most úgy érzem kész vagyok! 2 kisgyerek+háztartás+tanulás=KÁOSZ!!!

Valahogy nem fog az agyam, a hétfő pedig itt van a nyakamon! Azt hiszem, nem fog menni! Persze megadom a lehetőséget magamnak, de álladóan azon görcsölök, hogy milyen rossz érzés lesz megbukni! szerintem pont emiatt nem tudok tanulni! Jajj nekem....

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook