Alakformáló topic (beszélgetés)
Hali!
Én is a napokban szereztem egyet.Megboldogult lánykoromban ment a derekamon csípőmön, combomon térdemen.Most alig tudom megtartani a derekamon.4 napja csinálom, ma reggel 10 perc alatt 3* esett le, de többször elhagyott a ritmus.Az első nap iszonyú volt.Most vagy tényleg rosszul csinálom vagy mit tudom én, de tényleg van izomlázam.Bár ez 4 nap nem világmegváltó, de mégis bízom benne, hogy úgy megy majd mint régen.Ti egyfolytában mennyit bírtok? SOHA nem esik le?
Régen nekem is bevállt a hullahopp!!! A párom először elég furcsán nézett rám...
Nem is rossz ötlet, előszedem én is!
Kipróbálom a rogyasztás is, szerintem nem rossz ötlet!
Sziasztok!
A hullahopp karika miatt regisztráltam :o) Komolyan mondom, meglepően eredményes. Én tavaly csak "mozogjakisvalamit" elgondolásból nyúltam hozzá ha már úgyis a fal mellett van... egész addig míg észre nem vettem, hogy nem csak a hasamról(értsd: elöl-oldalt egyaránt!) viszi le a felesleget, hanem a hátamról is!
Most vettem elő újra. TVműsorok alatt remekül lehet csinálni, reklámok alatt pihivel :o) Ja, izomlázat simán okoz!
Én naponta kb. 30 percet csinálom, és már így is látványos.
Ha olyan kedvem van, akkor rogyasztok a térdemmel, és így azt gondolom a fenekem és a combom is formálja. Jól gondolom? Erről tud vki vmit? :o)
Formás fenék
1. gyakorlat
Térdelőtámasz, alkartámasz a talajon, a hát egyenes. Emeljük fel a bal lábunkat hajlítva hátra, úgy hogy combunk vízszintes legyen a talajhoz képest. Toljuk felfelé magasra a sarkunkat, majd eresszük vissza, de csak vízszintesig. 30-szor ismételjük, majd lábcsere.
2. gyakorlat
A kiindulóhelyzet marad, hajlítva emel a bal láb. Térdünket engedjük le a jobb térdhajlat mögött, innen emeljük fel, toljuk felfelé, magasra sarkunkat, és engedjük vissza. 30-szor ismételjük majd lábcsere.
3. gyakorlat
Térdelőtámasz, alkartámasz a talajon, a jobb comb függőleges. Emeljük fel bal lábunkat oldalra. Közben tartsuk meg a derékszöget a térdhajlatban, s a lábfejünk pipálását. 30-szor ismételjük majd lábcsere.
4. gyakorlat
Helyezkedjünk el jobb oldalsó fekvésbe, s bal, nyújtott lábunkat vigyük hátra, emeljük fel oldalra, felfelé, majd engedjük vissza. A lábfej itt is pipál. 30-szor ismételjük majd oldalcsere.
5. gyakorlat
Hanyattfekvés, húzzuk sarkunkat magunk alá, emeljük fel csípőnket, előre billentve a medence - csontunkat. Engedjük vissza, de ne érintsük a talajt, hanem tartsuk meg a fenekünket néhány centivel fölötte. 30-szor ismételjük.
Lapos has
1. gyakorlat
Hanyatt fekvésben talptámasz a talajon, karok a tarkón. A derekunkat szorítsuk a talajhoz, a fej a törzs meghosszabbítása legyen. Emeljük el a törzsünket addig, amíg a lapockánk már nem érinti a talajt. Közelítsük a bordákat a medence felé 16-szor.
2. gyakorlat
Marad az előző gyakorlat, csak két ütemen keresztül emeljük a mellkast és két ütemen keresztül engedjük vissza a talajra. 16-szor ismételjük.
3. gyakorlat
Hanyatt fekvés, bal térd hajlítva, talptámasz a talajon, jobb láb keresztbe a bal térden, jobb karnyújtás oldalra, bal kéz a tarkón. Törzsemelés és fordítás jobbra, bal lapocka felemelésével a talajról 16-szor, majd oldalcsere.
4. gyakorlat
Hanyatt fekvés, mindkét lábat emeljük fel, és bokánál keresztezzük, a karok a test mellett támaszkodjanak. Emeljük fel a fenekünket, medencénket, aztán lassan engedjük le. A lábak csak fel-le mozoghatnak lendületvétel nélkül. 16-szor ismételjük.
5. gyakorlat
Marad az előző gyakorlat, csak két ütemben emeljük fel fenekünket, medencénket, aztán két ütemben lassan engedjük vissza. 16-szor ismételjük.
1. gyakorlat
A földön ülve kezünkkel hátul támaszkodunk. Lábunkat behajlítva megemeljük, jobbra-balra forgatjuk úgy, hogy közben a térd összezár, és a popsi sem mozdul el a földtől. 30-szor, 50-szer végezzük.
2. gyakorlat
Hanyatt fekvésben karunk nyújtva a popsi alatt. Mindkét lábunkat nyújtva megemeljük közelítjük jobbra-, balra a talajhoz. Legalább 10-szer ismételjük.
3. gyakorlat
Jobb oldalunkra fekszünk könyökkel, karral támaszkodva a talajra. Jobb lábunk nyújtva a talajon, ebben a helyzetben bal lábunkat emelgetjük 30-szor, majd oldalcsere.
4. gyakorlat
Feküdjünk hátunkra karok a fej alatt. Egyik láb behajlítva, talp a talajon. Csípőt felemeljük popsi szorít, derék marad a talajon, közben a másik lábbal nyújtunk, hajlítunk 20-szor utána lábcsere.
Zsírégetés a derékról
1. gyakorlat
Terpeszállás, a térd kissé behajlítva. Forduljunk derékból jobbra, balra karhúzással keresztben, közben nézzünk át a vállunk felett. Mindkét oldalra 15-ször ismételjük.
2. gyakorlat
Terpeszállásban oldalra döntögetünk. A döntés irányába kinyújtjuk karunkat, szinte el akarjuk érni a talajt, a másik kar tarkón. Oldalcserével 30-szor végezzük.
3. gyakorlat
Terpeszállás, karok a vállon. Törzsdöntéssel a bal könyökkel a jobb térdet próbáljuk megérinteni és fordítva, jobb könyökkel a bal térdet 30-szor.
4. gyakorlat
Lazán hajlított térddel terpeszben állunk. Oldalirányban vízszintesen kaszálunk - a fej kíséri a karmozgást 15-ször.
Ti vagytok a rendesebbek! Én elmentem egy szépségszalonba, ahol vákumos masszázs, meg mélyizomtorna van. Tudom nem ez a tuti módszer, de nagyon jól esik és hatásos!
Gyöngyi
Szia Rita !
Remélem, sikerül érthetően leírnom. Két olyan gyaksit is ismerek, ami remek a hátizmokra.
1. hasra fekszel, előre nyútod a karodat, a fejed fölé nagyon közel a talajhoz és behúzod, mintha tarkóra tennéd. Közben természetesen kissé elemeled magad a talajtól. 20-as sorozatokat csinálj, az elején gondolom elég lesz a 3x20 is, később a 10-es széria meg se kottyan.
2. (én ezt jobban kedvelem)vagy állva egyenes döntött háttal csinálod,(elég ha csak rézsútosan döntesz) vagy szintén hasonfekva a padlón, de megfeszítve a test ismait. Karokat két oldalra kinyújtod, majd megpróbálod a lapockáidat össszeérinteni.
Érthető ez így?
Andi
Szia Áta!
Már hétfőn megjött a kazi,de csak annyi időm volt,hogy a holdnaptárat beírjam esténként.Barátom most másolja(remélem!),így amint tudom küldöm vissza.Neked megérkezett a DVD?
Egyébként isteni a torna.Most délelőtt csinálom,amikor gyermekmentes övezet van a házban.Múltkor a kisfiam beült az ölembe.
Szóval nagyon köszi a segítségedet!!!
Kiscsikó
Szia Kiscsikó!
Megérkezett a kazetta?
Írj, hogyha nem, rákérdezek, hogy mi van?
Nekem is volt izomlázam az elején, de rá kell tornázni és elmúlik.
Szia!
Lassú a posta!Nem jött meg a kazetta,el is szomorodtam.Reménykedtem,hogy vasárnap már arra tornázhatok.Mind1,előveszem a másikat.Képzeld,nem volt izomlázam.Talán csak annyi,hogy a vádlim kicsit húzódott másnap.Ennyi belefér,azt hiszem.
Sziasztok!
Ma reggel, mikor tapostam a pedált a hídra fölfelé, Ti jutottatok eszembe! Égett a zsír!
Kell a mozgás!!! Hajrá!!!
Pusz
Szia Áta!
Megjött az "emil".Köszi,meg a jó tanácsot is!
Megint én.
Először csak öt percig bírtam, de aztán fokozatosan emeltem a kocogás idejét a már emlegetett 30 percig. Aztán szép lassan eljutottam az 50 percig.
Szia Zsuzska!
A kocogás szuper dolog. Sosem csináltam tudományos alapon ezért abban segíteni nem tudok, csak a saját tapasztalataim alapján.
Kezdd mindig bemelegítéssel, talán ez a legfontosabb. Fentről lefelé érdemes csinálni-mármint nyak, váll, kar, tözs, stb. Mozgass át minden testrészt jó alaposan. Ha nem teszed kocogás közben pillanatok alatt el fogsz fáradni, ill. könnyen lesérülhetsz. A kocogás időtartamát fokozatosan emeld. Úgy tudom az a jó, ha egy belégzés ( orron át) alatt teszel 4 lépést és egy kilégzés (szájon át) alatt 4-et. Hát erre nem mindig figyeltem, de az egyenletes ritmus nagyon fontos. Nekem mindig fájni kezdett az oldalam, ha összevissza kapkodtam a levegőt. Próbálj egyhuzamban, megállás nélkül kocogni legalább 30 percig, akkor kezd el égni a zsír. Egyébként a kis intenzitású, hosszú ideig tartó mozgások szálkásítanak leginkább. Mint a kocogás :)))
Helló!
Most kezdtem kocogni, de csak úgy magamtól. Szeretném, ha eredménye is lenne, kérek Valakit, írja meg, hogyan kell "tudományosan" csinálni, hogy a pulzusszám is meglegyen. Mennyivel kezdjek, hogy emeljem, milyen gyorsan stb.
Segítsetek.
További ajánlott fórumok:
- Legjobb alakformáló dvd
- Természetes alakformálás sétával
- Kinek mennyire vált be a paprikás zsírégető alakformáló krém?
- Szerintetek le lehet fogyni, ha alakformáló tornát csinálok és diétázom?(térdfájás miatt)
- Milyen alakformáló mozgást végezzen az, akinek térd és farcsont problémája van?
- Ki tudna nekem segíteni alakformálásban?