Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt... fórum

Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
160. 2000033
2023. nov. 1. 23:04

Sziasztok!

Én is majd a napokban fogok menni vastagbéltükrözésre.

Igazából engem azért küldtek, mert véres volt a székletem.

Elküldtek vérvételre, de ott nem mutatott ki semmit.

Remélem nem lesz semmi komoly baj, mert nagyon félek.😕

159. Kati 76
2023. nov. 1. 12:22
Szép napot kívánok mindenkinek. Jövő héten kell mennem vastagbél tükrözésre aranyér vérzés véget . Semmit nem mondtak mit lehet enni vizsgálat előtt 😞. És még valami előtte lévő napon inni kell sooldat ivott valaki ?? 100mg kell inni kétszere . Most megyek először ilyezvizsgalatra . Köszönöm a választ előre is
158. gyöngy:) (válaszként erre: 156. - Ákos2)
2023. szept. 19. 17:56
Valószínűleg nem is találtak nálad komolyabb bajt, ellenkező esetben nem ilyen élményed lenne.
157. 69fcad429e (válaszként erre: 156. - Ákos2)
2023. szept. 19. 17:25
Nagy eséllyel teljesen egészséges vagy, azért nem fájt a beavatkozás de azért nem mindenki ilyen szerencsés. Én semmilyen formában nem szerettem volna ébren átélni az "élményt" és nem bántam meg az altatást.
156. Ákos2
2023. szept. 19. 16:05

Én most voltam -életemben először vastagbél tükrözésen. Őszintén mondva meglehetősen tartottam a dologtól, mert gondoltam, hogy nem lesz kellemes amikor egy méteres csövet dugnak fel a fenekemen keresztül a bélrendszerembe. Az orvos azt mondta, hogy ha akarom, akkor altatásban csinálja. Mivel hallottam róla, hogy a vastagbél rák mennyire alattomos és tünet mentesen fejlődik éveken keresztül és mire észreveszik, addigra már gyakran késő, így úgy gondoltam, hogy elmegyek egy szűrésre. A gasztroenterológus is azt mondta, hogy 50 év felett kifejezetten ajánlott.

A félelmem pedig teljesen alaptalan volt. Végül nem kértem az altatást, utólag azt mondom, hogy teljesen felesleges is lett volna. A beavatkozás teljesen fájdalom mentes. Összesen egy kis puffadást lehetett érezni, ami attól volt, hogy a csövön keresztül levegőt is fújnak be a vastagbélbe, azért, hogy az tágabb legyen. A csövet 3 perc alatt bedugta végig az orvos és akkor megkérdezte, hogy akarom-e látni a monitoron, ahogy szépen lassal kifelé végig nézi az egész belet. Mondtam, hogy igen nagyon szívesen, ilyen látványban még soha nem volt részem.

A képernyőn láttam ahogy a vékonybél csatlakozik a vastagbélhez, majd ahogy szép lassan halad kifelé, a bél minden részét. Ez kb. 10 percet tartott, így az egész beavatkozás 13 percet vett igénybe és teljesen fájdalommentes volt.

155. 69fcad429e (válaszként erre: 154. - Rózsika73)
2023. aug. 7. 08:57
Valamiért csak javasolták a vastagbéltükrözést, csak nem ok nélkül...Egyébként hasznos vizsgálat mert a vastagbélrákot vagy a polipot nagy eséllyel kimutatja. Gondolom hasi UH már volt. Fogalmam sincs, hogy a felsőbb bélszakaszt mivel tudnák még vizsgálni.
154. Rózsika73 (válaszként erre: 153. - 69fcad429e)
2023. aug. 7. 08:52
Felül máj, epe alatt,köldök vonalában.Ezért furcsállom.Akkor ott mivel tudnák megnézni?
153. 69fcad429e (válaszként erre: 152. - Rózsika73)
2023. aug. 7. 08:11
Az altatásos vizsgálattól ne félj, szó szerint nem fogsz érezni vagy emlékezni belőle semmire, elalszol, felébresztenek, ennyi. Én mondjuk hülyeségeket álmodtam de az a legkevesebb... Az előtte lévő éhezés + béltisztítás kellemetleneb de kibírható. Azt tudom, hogy a vékonybél már nem vizsgálható kolonoszkópiával, addig nem "megy föl" az eszköz. Pontosan melyik bélszakaszon találták a letapadást?
2023. aug. 7. 06:39

Sziasztok!

Március végén műtöttek vakbélel, azóta nem jöttem rendbe. Jobb oldalon köldök magasságában találtak bél letapadást CT,MR,röntgen mutata. Műteni csak akkor fognak,mikor elzárodik teljesen.Alig tudok enni,begörcsölök,fáj.Nem soká altatásban tükröznek.Félek.Szerintetek olyan magasságba fel tudnak menni?Jobban örülnék, hogy,ha végre megműtenének vele,rengeteget szenvedek.Esetleg,ha valakinek volt már ilyen kérem valami tanácsot adjon.

151. 69fcad429e (válaszként erre: 150. - Zsozso 8)
2023. júl. 6. 20:26

Az ilyen "soha többé" élmények miatt "felejtenek el" sokan elmenni a vizsgálatra 50-60 évesen amikor már egy alacsony kockázatú embernél is indokolt LENNE. Te valószínűleg magas kockázatú vagy, azért küldtek 38 évesen...

Én mindenkinek az altatást javaslom. Pont nem érdekelt, hogy nem látják a reakcióimat, aludtam egyet és nem éreztem semmilyen kellemetlenséget, sőt semmit, a vizsgálatból.

150. Zsozso 8 (válaszként erre: 149. - 69fcad429e)
2023. júl. 6. 19:56
Igen ezzel is egyet értek...de másfelől az orvos a te reakcióidból próbál olvasni...és ezáltal nullára leredukálni annak az esélyét, hogy valamilyen sérülést okozzon!!! Teljesen meglepődtem az elején amikor a doktornő mondta hogy vagy altatás vagy sima.... de másfelől ez egyfajta együttműködés a beteg és az orvos között... Meg tudom érteni! A vizsgálat elején még mondták is hogy ,,csak akkor kezdik el ha készen állok rá,,. Hoztak vizes borogatást. stb Szerencsémre negatív lett az eredmény. De soha többééééééééééééééé
149. 69fcad429e (válaszként erre: 148. - Zsozso 8)
2023. júl. 6. 18:56
Ezért kellene mindenhol kötelezővé tenni minimum a bódítást... Nekem altatásban volt anno, nem is vállaltam volna máshogy.
2023. júl. 6. 18:29

Sziasztok!


Én egy 38 éves fiatalember vagyok. A minap maszekban voltam Vastagbél tükrözésen.


Délután 15 kor.


Tömören fogalmazva : az előkészítés az borzalmas volt.


Amikor majd másfél napig csak inni lehet max szőlőcukor a megengedett.


A vizsgálat előtti napon este megittam az első PICOPREP pórt.


Aminek elsőre finom könnyű, tejes íze van.


De a hatása is megvan. :)


Szépen kitisztít.


Éjjel tudtam valamennyit aludni. kb 5 órát....


Aztán másnap reggel amikor már farkas éhes az ember.


Jött a 2. pór.


Szóval ez a része amikor az ember folyamatosan wc re jár és iszik mint a teve


nem egy kellemes!!!Ezzel szemben maga a vizsgálat


1 fokkal jobb volt mint amire számítottam.


A nővérek kedvesek voltak.


Egyedül a kanyaroknál volt rossz, amikor levegőt fújnak


és olyan mintha szét akarna szakadni az ember hasa.


A hátam is majd belefájdult!


Olyan kellemetlen rossz érzés, hogy van az emberben egy idegen tárgy....


De mindenki figyelmes és szakszerű volt. A vizsgálat rendben lezajlott!!!


A vizsgálat folyamán folyamatosan beszélnek az emberhez és ha nagyon fáj és feszít


akkor leállnak és várnak,


csak akkor mennek tovább ha Te készen állsz rá!


Folyamatosan mondják, hogy mit kell tenni!


,,Hogyan fordulj!,,


,,Lazíts!,,


,,Ne vegyél mély levegőt!!!,,


,,csak lazán, mintha otthon lennél


* könnyű azt mondani............ :)


Közben lehet nézni a monitort.....Én azt mondom, hogy kellemetlen rossz de kibírható!!!

147. LittleGirl31 (válaszként erre: 146. - LittleGirl31)
2023. máj. 18. 13:07
Ja azt nem mondtam, hogy 33 éves, nagyon nagyon vékony lány vagyok, egyáltalán nem függ a testalkattól a minősége. És szövettant is vettek 4 helyről, abból se lehet érezni semmit.
2023. máj. 18. 13:04

Sziasztok! Tudom, ritka , de én pozitív élménnyel jövök. 3 hete estem túl a tükrözésen. Újpesti SZTK-ban volt a vizsgálat. Előtte Picoprepet ittam, 2 tasakot tartalmaz, de abszolut kíméletes volt, alig mentem wv-re. Rosszabbra számítottam. Viszont engem nem tisztított ki teljesen, de a vizsgálaton leszívták a felesleget.

Bár államilag csinálták, úgy éreztem magam, mintha magánban lennék. Az egyik hölgy fogta a kezem, a másik a pocakomat nyomta, hogy könnyebb legyen a vizsgálat, meg forgattak lassan, mert ugye hirtelen mozdulatokat nem tehetsz, nagyon veszélyes.

Én bódítás nélkül kértem, mert a Dorticumnak van egy légzéskimaradásos nmellékhatása. Ráadásul felesleges terhelés, mert ugyanúgy érzed a kanyarokban állítólag. A vizsgálat NEM FÁJ!! Nem tudom, lehet gyulladt beleknél fáj, de nekem nem fájt és nem is szabad alap esetben , hogy fájjon. A befújt levegő miatt kisebb feszítést éreztem, de amiket írtak, hogy majd szét robbantak, hát... én ilyen egyáltalán nem tapasztaltam. Mondjuk én megszoktam már, hogy folyton puffadok. :)

Szóval a kanyarokban kellemetlen, érzed, hogy mocorog a cső, de abszolut kibírható! Nekem végig tudtak menni teljesen.

Az orvosom mondjuk ritka becsületes és lelkiismeretes.

Aki tükrözés előtt áll, ne féljen, mert nincs oka! 20 perc az életért!

2022. nov. 27. 09:46
Én most voltam 1 hete gyomor és vastagbél tükrözésen a ZM. Kórházban Zalaegerszegen. Bódításban kértem a vizsgálatokat amik kb. 20 percig tartottak. A vizsgálat nem járt semmilyen fájdalommal de még kellemetlennek sem tudnám mondani. A vizsgálatok eredménye negatív lett és polip sem volt. Teljesen indokolatlan - ezek után szerintem - magánban 150 e. Ft kifizetése. Amennyiben valakit érdekel a részletek szívesen írok bővebben is.
144. mando1
2022. máj. 31. 08:05

Sziasztok!

Úgy látom nem nagyon él a fórum, de mielőtt a beavatkozásra mentem olvasgattam erőgyűjtés miatt. 🙂

Napokban túlestem rajta, nem kellemes, de kibírható. Sajnos a bódítás nem hatott, illetve a vizsgálat is nagyon elhúzódott.

Ahhoz képest, hogy panaszmentesen mentem ( 50 feletti szűrövizsgálat -51 vagyok-), elég sok durvaságot találtak odabenn,

Csak azért írtam ide, hogy igenis el kell menni a szűrővizsgálatokra, mégha ennyire kellemetlen is!

2019. jan. 16. 16:01
Gyerekkoromban volt. Altatásban csinálták. Előtte beöntést kaptam, nem volt fájdalmas csak kicsit feszített a víztől a hasam. Nem találtak polipot.
142. Sustain (válaszként erre: 140. - Cullinan)
2019. jan. 16. 15:56
Nem veszik le a polipokat azonnal mint ahogy nekem sem tették. Előtte szövetminta van és akkor utána dönti el az orvos hogy le kell venni vagy évenként kontroll. Nálam ez utóbbi van mert még nem olyan nagy.
141. Idős
2018. szept. 27. 09:58

Sziasztok,

én a napokban estem át rajta. Idős, 60 feletti, de még nem nyugdíjas vagyok. Magánúton, fizetősbe, natúrba, altatás, bódítás nélkül. Szerintem nem is érdemes ilyesmit igénybe venni, mert egyáltalán nem vészes, de ez gondolom az orvostól is függ. Én nagyon emberséges főorvost, nővért fogtam ki. Kb. 15-20 percig tartott, háromszor jelentkezett komolyabb fájdalom, a kanyarokban, de ekkor szünetet tartottak, a nővér nyomta a hasamat, így egészen elviselhető volt. Azt nem tudom, ha beavatkozásra is szükség van, az milyen, én ebből a szempontból is szerencsés vagyok, teljesen jó az eredmény. Ugyanezt kívánom mindenkinek! Az intézmény az Ormos Intézet, más vizsgálattal kapcsolatban is korábban kitűnőnek találtam.

2017. szept. 11. 12:41
A bélpolipokat nem minden esetben szedik le? Én ezt nem értem. Itt a hozzászólásokban olvastam, hogy nem vették le, csak mintát vettek belőle.
139. syria
2017. ápr. 3. 18:27

Ma átestem rajta. Kb. 20 percig tartott, nem kaptam bódítót. Jobban bírtam, mint a gyomorszondázást, pedig az se volt túl vészes.

A László kórházban nagyon kedves asszisztenst és orvost fogtam ki. Utóbbi azt mondta, ilyen szép vastagbelet régen látott; tartsam meg! :) Szóval minden rendben van.

138. Rencizi
2016. dec. 14. 19:20

Szia,

Nekem ma volt Miskolcon leírom a tapasztalataimat, hátha segítség másoknak is. Nagyobb az ijedelem előtte mint maga a vizsgálat.A hashajtóhatású sós víz ami kicsit rossz ízű és a végén már alig bírod megenni, de am ki lehet bírni és egyáltalán nem is vagy éhes. Én ittam közbe kis almalevet meg ízesített vízet is, hogy valamennyire elvegye az ízét. Előző nap kb minden kiürül belőled, másnap reggel még egy litert meg kell inni célszerű vizsgálat előtt 3 órával, hogy biztosan minden kijöjjön mire oda kerülsz. Amikor teljesen kitisztultam volt a vizsgálat délelőtt,nagyon féltem tőle. De az orvos elmondta előtte mit fognak csinálni egy nagyon kedves asszisztense volt, aki végezte a felhelyezést. Érzéstelenítés nem volt, azért nem adnak mert nem mindenkinek egyformán fáj és ha elérzéstelenítenek nem tudod mondani h hol fáj nagyon vagy hol álljanak meg. Oldalra fektettek a behelyezték a műszert, fújnak be levegőt haladnak felfelé amikor kanyar van egy kicsit átfordítanak engem a hátamra fordítottak. Amikor egyre feljebb ment akkor fájt de szóltam és és akkor lassabban csinálják meg nyomják a hasat. Szóval nem mondom , hogy nem éreztem meg fájt meg kellemetlen volt de nem mindenhol. Kb 30 perc volt az egész amikor már kihúzták nem éreztem semmit. A vizsgálat eredménye pedig teljesen jó lett semmi bajom, még vettek pár szövettani mintát melynek eredményét később kapom. Szóval én nagyon megkönnyebbültem, hogy túl vagyok rajta. Aki meg ez előtt áll ne féljen elmenni mert jobb elvégeztetni minthogy valami komoly baj legyen és tényleg nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik. De engem a legjobban az orvos és az asszisztens nyugtatott meg rendkívül kedvesek voltak, és megértőek, ez nagyon sokat számít szerintem.

2016. aug. 16. 21:34
Én a Kelen kórházban voltam vastagbél és gyomor tükröésen altatásban. Nagyon jó élménnyel távoztam, ugyanis csak pozitív élénym volt. a doktorom dr. Gelley András minen tekintetben csodálatos volt, és a vizsgálatban résztvevők is, mind egytől-egyig. Igaz ez maszek vizsgálat volt, de megérte így elmenni, mert nem fájt semmi az ég világon. Csak ajánlani tudom.
136. Sustain
2016. máj. 22. 23:32
Segítséget szeretnék kérni valakitől akinek bélpolipja van, illetve találtak és nem vették le neki. Mit kell csinálni ilyenkor, félni kell tőle talán mert több is lesz vagy tuti rosszindulatú lesz néhány év múlva? Esetleg panasz mentesen is kell nézetni időnként? Nekem 2 éve volt a dolog azóta nem foglalkoztam vele.
135. 891542758c (válaszként erre: 134. - 937a2a883a)
2016. ápr. 26. 15:41
nagymamám is és ő még szereti is, sosem fogom megérteni
2016. ápr. 26. 08:38
Az én ismerősöm is oda jár és nincs semmi gondja azzal a kórházzal.
2016. ápr. 25. 20:57
Mindig istenítik a médiában de a fele se igaz amiket ott mondanak róla
132. 891542758c (válaszként erre: 127. - F2c4319b5a)
2016. ápr. 25. 20:42
Ha a Bajcsyba kéne befeküdnöm azt nem bírnám ki, katasztrófa ami ott van. Szerencsére nekem ha be kell feküdni nem oda kell már
131. katus3 (válaszként erre: 130. - F2c4319b5a)
2016. márc. 28. 10:23
Drukkolok neked. Majd írd meg mi volt. Ui: Boldog névnapot!
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook