Akinek porckopás van a térdében tudna nekem tanácsot adni? (beszélgetés)
két évig gyalogoltam, oda vissza egy héten 14 km-t. Ezen felül röplabdáztam, fociztam, teniszeztem ( nem egyszerre de a két év alatt ezeket csináltam )
Gyalogolni muszáj volt az iskola miatt, nemvolt busz koleszos voltam.
De nemtudtam hogy ezzel tönkreteszem a térdemet, örültem hogy mozogtam, mert túlsúlyos vagyok de már nagyon régóta. Most megint híztam, és hiába eszek sok zöldséget, iszok sok vizet, ha nemtudok mozogni ( és most sajnos nemigazán megy ) akkor nemfogok egy dekát sem fogyni:(
Na én a műtést szeretném elkerülni... szedni nemszedek rá semmit most, mert 3 hónapig gyógyszerkúrán voltam. Iszonyat volt:( Sokat sírtam, de aztán javult, elmúlt egy időre.
Most megint érzem ahogy hajlítom a térdemet hogy fáj, most még csak kicsit, de nagyon nagyon nemszeretném hogy vissza kelljen menni orvoshoz... :(
:)
ez joo!
de viccet félretéve tényleg joo a dona por....
Azaz! Dona! Próbáld meg, nekem bevált!
És még az öcsém is ismerné, ha lenne.:D
Szia!
Nekem is porckopás van a térdemben,már műtötték is mindkettőt. Én is egészségesen táplálkozom, próbálok vigyázni,de sajnos ez mindig csak rosszabb.:( Van mikor napokig sántítok, nagyobb sétánál is fáj. Egyedül az úszás,amit bír.
sziasztok!
nekem anno a doki a dona port írta fel, segít a porcképződésben, nem is kellett egy egész kurát beszednem belölle. nagyon joo.
ma már ugy tudom vény nélkül kapható :)
szia!
Mindenképpen használni kell valamilyen ízületjavítót,mert a zöldség,pihenés ilyenkor már vajnyi kevés.
Én próbáltam már sok mindent mivel gyerekkorom óta versenyszerűen sportolok,úgyhogy ha érdekel,írj priviben!
Üdv
Van valami nagyon rossz ízű por, nem ugrik be a neve. Kúraszerűen kell szedni. Szörnyű, de hatásos.
Ha eszembe jut megírom a nevét.:)
köszönöm a tanácsod. igazából az előbb gondoltam bele hogy én kb semmilyen zöldséget nem vetek meg, most is van káposztaleves és borsóstészta..:D Ehhez lenne jó a mozgás, de a focit kifejezetten megtiltotta a doki, maximum sétálhatok..:S és megmondom őszintén, nem is nagyon tudok sokat mozogni, maximum egy két órát.
Na lesz ez majd jobb is ismerem magamat legyőztem már egy asztmát is mozgással ez is menni fog:)
Mostanság pedig érzem, egyre többet fáj a térdem, és nemszeretnék visszamenni az orvoshoz, majd ha már nagyon fáj:D
Tudom butaság, de amíg elviselhető szeretnék megoldást találni erre a gondra.
Sziasztok.
Porcos a térdem. ( tudom fiatal vagyok hozzá hú de sokszor megkaptam, nem én választottam ezt..)
3 hónapos gyógyszeres kezelés után vagyok, megkaptam a tanácsokat, egészséges életmód blabla..de ez mind kerítőszöveg.
Nemvagyok gazdag sőt mostanság kifejezetten szűken élünk ( párommal munkát keresünk ) de igyekszem egészségesen táplálkozni, sok zöldséget enni.
Viszont a mozgás...szeretek focizni, de mostanság még egy nagyobb séta után is nagyon tud fájni a lábam:( Mit tudnék tenni, hogy a hétköznapokban ez ne zavarjon?
További ajánlott fórumok:
- Térdben lévő porckopásra elég az injekciókúra?
- Szerintetek, ha valakinek problémája van az egészségével, miért nem az orvosával beszéli meg, miért itt kér tanácsot?
- Mandula műtét! Akinek a gyereke mostanában volt műtve! Tanácsot kérek.
- Tud valaki olyan párkapcsolati tanácsadót, akinek lehetne írni, tanácsot kérni?
- Szeretnek tanacsot kerni valakitol akinek angol a parja/ferje/baratja!
- Akinek jobb a humorérzéke mint nekem... tud tanácsot adni?