Akik megkapták az MMR(15 hónapos) védőoltást, mik a mellékhatásai? (tudásbázis)
Sokat olvastam a téma után az oltásunk előtt, most szeretném megosztani az én tapasztalatomat:
a nagyobb gyermekemnél a 15.napon éjjel az ügyeleten kötöttünk ki: hirtelen fellépő magas lázzal, krupp jellegű köhögéssel, piros foltocskákkal a törzsén, duzadt nyirokcsomókkal. Ez ténylegesen szinte óráról órára alakult ki nála. Nem ismerték el hogy az oltástól lett volna. A kisebbnél szinte már születésekor azt számolgattam, hogy január végére esik a 15. hónapos oltás, igy rettegtem. Próbáltam elhalasztatni tekintettel az influenza járványra de nem engedte a háziorvos. Ekkor beszereztem a MMR impstoff 2 C30 nozódát és utána jártam az adagolásának. A gyermek megkapta az oltást a prevenarral együtt, ment neki a nozóda előirás szerint: ma vagyunk a 21. napon. Eddig hál Istennek semmi -de semmi oltási reakció, szövődmény stb. nem volt nála ( sem láz, sem étvágytalanság, sem napokig tartó nyügösség, sem nátha, sem ok nélküli sirás stb) Irtam ezt azért, hogy az annyira aggódó anyukák, mint én egy kis pozitiv példát is olvassanak mert csak szinte negativumok jelennek meg. Kivánom minden oltás előtt álló kismanónak a legjobbakat!
Sziasztok!
Mi ma kaptuk meg ezt a buta oltást és hát vissza olvasva a hozzászólásokat, most elégé beparáztam :(((
Igaz az ünnepek miatt mi majdnem 16 hósan kaptuk , csak meg. Ráadásul éppen most jöttünk helyre. Lázasak voltunk karácsony előtt, pöttyösek is, köhögtünk is az orrunk is folyt egy vagon és vagyon gyógyszer...ne soroljam... istenem, remélem nem kezdődik minden előlről
A középső lányomnál a 6 éves szurija volt a rettenet, kellett félév mire helyre hoztam, mert mindenki csak találgatott. Bízom benne, hogy semmi bajunk nem lesz.
A fiamnál is az oltásokra gyanakszom, hogy az miatt lett tartósan beteg ( Véralvadási rendellenességgel küzdünk, ITP ) 2 év tünetmentesség után az októberi ( 11 éves korban ) kapott oltás miatt, újra előjött.
Bíznom kell, hogy most nem lesz semmi baj...
Mi 3 hete kaptuk meg az oltást.10. napon volt éjjel láz és pöttyök is vannak,először a bal combján az oltás körül,de már van a hasán,hátán,másik lábán,arcán is látszik.A fején is viszket szegény mert mikor elkezdi vakarni még sír is mellé.
Calciumot kapja,de nem igazán múlnak a pöttyök!
Másnak mikor multak el?
Sziasztok!
Látom az eleje már régen volt,de a vége egész friss.Itt a mi sztorink,folyamatban:
6.-án oltottak,szerdán.Vasárnap láz,pöttyök az arcon.Kedd déltől megszűnt a láz,de a pöttyök már egy hete nem szűnnek.A védőnő és a doki azonnal a gyenge lefolyású rubeolát mondták,mert a nyirokcsomó a fül mögött megduzzadt.Kíváncsian várom mi lesz a vége.Egy védőnő családtagom szerint ez inkább valami vírusfertőzés,mert túl korán jött ki.Itt megnyugtattatok kicsit,hogy másnak is volt ilyen korai tünete.Mondjuk a cukorbaj nem szerepel a pár soros ismertetőn.Inkább a betegségekről magukról,mint az oltás következményeiről szól.Hát ez a mi történetünk,és még nincs vége.A 18 hónaposra gondolni sem akarok!
Sziasztok!
Látom,hogy nagyon régen volt hozzászólás ebben a témában,ezért is szeretném leírni a tapasztalataimat.Mi is két hete kaptuk meg az oltást.Csütörtöki nap.Rákövetkező csütörtökön már hőemelkedéssel ébredtünk.Négy napig tartott ez a lázas állapot és mihelyest lenyomtuk a lázat ujra fölszökött.39.2 volt nálunk a legmagasabb láz.Megvizsgáltattuk a gyermekorvossal a kisfiamat, nézett vért, vizelletet de szerencsére semmit nem talaált ami a hőemelkedést és a lázat okozta volna.Kizárva minden tényezőt megállapítottuk,hogy az oltás az oka mindennek.
Mellette nagyon nyűgös is volt és volt ,hogy az étvágya sem volt az igazi.
Mi semilyen tájékoztatót nem kaptunk az oltást követően.Ezen az oldalon olvastam utánna dolgoknak és innen gyanítva gondoltuk ,hogy az oltás lehet a mi problémánk.
Ezért is írtam le a történetünket, hátha ezzel is tudunk segíteni más aggódó szülőnek.
Mellékhatások 21 napig jelentkezhetnek.
Sziasztok!
Kisfiam hétfőn múlt egy hete, hogy megkapta a 15 hónapos oltást + a prevenart. Hétfőn délután már lázas volt, kapott nurofent. Kedden levittem dokihoz, hogy biztos az oltás miatt van-e. Este 9kor 39,2 volt a láza, kapott germicid kúpot, majd éjfélkor nurofent mert még mindig lángolt a kis feje. Tegnap reggelre 37,1et mértem (örültem is neki), majd emelkedett végül 38,8nál adtam neki nurofent, 1 óra elteltével mértem újra 39,3 volt. Miután 40 fok volt, elvittük az ügyeletre, ahol hűtőfürdőt ajánlottak + kupot, nurofent 3 óránként váltakozva. 3 hűtőfürdő és 1 kup beadását követően sikerült 38,6ra levinni és kapott egy adag nurofent. Ügyeleti tanácsra viszünk vizeletet a háziorvoshoz. Szerencsére végig evett és ivott rendesen, jókedve megmaradt.
Sziasztok!
Mi most július 2.án kaptuk meg a 15 hó oltást
és ma du már nagyon bágyadt volt a kicsi lányom, és kb 2-3 napja köhög néha, ma estére már nem volt étvágya csak a kicsi ágyacskájára mutogatott, és el is aludt.Többször benéztem hozzá és bizony olyan melegnek éreztem hogy meg mértem a lázát ami popsiban 38.7 volt. Adtam neki noradrenalini 100mg végbél kúpot. azóta nézem folyamatosan de még mindig melegnek érzem.
Nagyon aggódom, meddig tarthat ez a lázas állapot?
sziasztok mi késve sajnos betegségei miatt 14. kedden kaptuk meg a 15 hós oltást
és most nagyon megnyugtattatok mert nekem azt mondták nem lesz semmi gond láza se lesz
erre multhét szerdán a combja tele lett pöttyel volt ami göbös is volt meg hőemelkedése lett :( estére meg teljessen vörössek lettek de csak kicsit terjedt tovább a másik lábra
csütörtökön heim pál ügyeleten nem tudták megmondani mi van vele csak figyeljem meg és ha rosszabodik az állapota mentő :S
Még megvannak a pöttyök de halványodnak és láztalan kalciumot és fenistilt adtam neki de azért jó lett volna tudni mert nagyon aggodtam :S :(
ja és a vicc az hogy levittem ezzel a gyerekorvoshoz pénteken (helyettes volt bennt) aki azt mondta attol lett ilyen a gyerek mert elöző nap vonatoztam vele.. agyrém :S főleg ha hozzáteszem hogy neki is mondtam hogy már 1,5 napossak a pöttyök! Köszi hogy segitettetek megtalálni az okát annak amiről mindenki csak találgatott :)
Nekünk semmi bajunk nem lett tőle.
Amúgy a szuri után előfordulhat láz 8-10 nap múlva.
Szia!
Mi szerencsések voltunk,mert már lassan 3 hete kapta meg az oltást és még mindig nem betegedett meg. Szerintem szerencsésen átvészeltük.
Nektek jobbulást kívánok, és remélem mégegyszer nem jártok így egyik oltással sem.
Te mi alapján mondod, hogy nem független a két esemény? Tanultál 6 + 2 + x évet az orvosi egyetemen, vagy rendelkezel kellően magas szintű ismeretekkel az orvosbiológia terén?
Nem arról van szó, hogy az orvos nem tévedhet: tévedhet saját hibájából meg önhibáján kívül is. Te viszont pl. a Google-lel nem valószínű, hogy helyettesíteni tudsz egy orvost, így talán szerencsésebb, ha az ember óvatosabb az ilyen kijelentésekkel, mint amit te is tettél.
Á, jó napot, Kolléga!:-)
Jó látni, hogy valaki gondolkodik is, nem csak meggondolatlanul írogat mindenfélét.
Saci!
Mi az, hogy fölöslegesen? Remélem, nem gondoltad komolyan, amit írtál. Az orvos bizonyossága a betegséget illetően általában nem 100 %-os. Lehet vaklárma, de ha úgy ítéli meg, el kell, hogy küldjön, hisz baj is lehet.
Kérlek, ne írj olyanokat, amik félrevezetőek, inkább gondolkozz el ezen!
"FÖLÖSLEGESEN! Mert a vérvétel Negatív lett"
Neked az felesleges ha annyira gondosak voltak hogy leleteztek?
További ajánlott fórumok:
- H1N1 - akik már megkapták az oltást
- Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának?
- A felvételi visszaigazolás megkapták azok akik papíron adták be a jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe?
- Influenza elleni védőoltás beadása után tapasztaltatok valami mellékhatást gyerekeknél?
- Tudja valaki mennyibe kerül a varicella elleni védőoltás?Van-e mellékhatása?Tapasztalatokat szeretnék tőletek!
- Akik Norcolut tablettát szedtek vagy szednek, tapasztaltatok testsúlygyarapodást mellékhatásként?