Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának? fórum

Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2012. dec. 20. 19:53
Sziasztok, a kisfiam most 17 hónaposan kapta meg a Prevenar 13-t. Másnaptól folyamatosan hányás hasmenéssel küzdünk. Írja ezt is a mellékhatások között, de nem számítottam, ugyanis eddig semmi baja nem volt az oltásoktól. Valaki tapasztalt ilyet? Meddig tartott? Nagyon sír, alig tud aludni, szerencsére iszik rendesen.
2009. márc. 17. 13:55
Nalunk semmi. Aznap meg kicsit fajlalta a labat mindket resznel, aztan semmi.
2009. márc. 17. 13:25
Nekem mindkét gyerkőc 2 éves kor után kapta, (nem ingyen_:-(), így csak egy egy szuri kellett. Nem volt semmi gondunk tőle.
2009. jan. 6. 22:27
Az első adag után egész napot végigaludta ( 6 hós volt)! Holnap kapjuk a másodikat...
2009. jan. 6. 22:24
Dec. 30-án megkapta az oltás második felét is, semmi baja nem volt tőle.
2009. jan. 5. 00:04
4 hónapos kislányom már kettőt kapott, de semmi baja
2009. jan. 4. 21:30

Sziasztok,

a lányom 12,5 hónaposan kapta meg a prevenalt az agyhártyagyulladás elleni oltással együtt. Szerencsére semmilyen tünete nem volt a prevenalnak. Az agyhártyagyulladás elleni oltásnál a környéke kb. 5 cm körben bepirosodott, de az is csak 2 napig tartott. Sem láz, sem más különleges tünetek nem jelentkeztek szerencsére. (pedig egy kicsit náthás is volt)

2008. dec. 5. 11:29
Mi még kiskorában kezdtük beadatni, általában a kötelezőkkel együtt kapta, de semmi baj nem volt.
2008. nov. 26. 13:42

Hétfön kapta meg a kislányom a prevenart.

Tegnap este volt 37.2.

De amugy semmi más nem volt csak ez a kis höemelkedés.A lába se fáj hála isten..

Januárban kapjuk a másodikat.

79. Dorka29 (válaszként erre: 77. - CsanHan)
2008. nov. 25. 21:37

Sziasztok!


Örülök, hogy kaptál végre választ, már ez is valami.Sajnos azonban a neked válaszoltakkal szemben, nekem a tanácsadáson a következőket mondták:


Az ÁNTSZ már értesítette az orvosokat, hogy a vakcina hiánycikk, nem is tudják mikor lesz újra beszerezhető. (Állítólag pénzhiány az oka, de ezt "csak úgy" hallottam. ) Így még az is elképzelhető, hogy egyszerűen nem tudják beadni az oltás második részét.Tudja valaki, hogy így is használ-e? Az orvos nem adott konkrét választ.


Arra vagyok kíváncsi, hogyha olyan betegséget kap el a lányom, amire egyébként a (teljes) oltás használna, akkor előny vagy hátrány az, hogy van egy fél oltóanyag a szervezetében?

2008. nov. 25. 18:45

Sziasztok.

Az én kis fiam is megkapta,a 18 hós oltással egy időben.Belázasodott,de semmi más tünetet nem vettem rajta észre.Januárban kapja a következőt.

2008. nov. 25. 18:02

Sziasztok!


Kaptam választ az ÁNTSZ-től, idézem:


"Tisztelt Édesanya!


E-mail-ben küldött levelére az alábbi választ adjuk:


Az oltóanyagok kiszállítása Intézetünkhöz nem a teljes igényelt mennyiségben történt, csak a területen megfogalmazott igény csekély százalékát fedezte.


Minden oltóorvos megkapta a rizikócsoportba sorolt gyermekek részére az igényelt mennyiségű Prevenar oltóanyagot. A fekvő-és járóbeteg szakellátástól távolabb élő gyermekek részére tudtuk szülői kérésre az oltóanyagot ezideig biztosítani.

Tizennégy oltóorvos részére, akik a szakellátáshoz közelebbi gyermekeket látnak el a teljes oltóanyag mennyiséget az ÁNTSZ a későbbiekben tudja felhasználásra adni.


Bízunk benne, hogy mielőbb megérkezik Intézetünkbe az igényelt mennyiségű Prevenar oltóanyag és gyermeke védőoltása is azt követően megtörténhet.


Dr. X. Y. (kitöröltem a valós nevet!) házi gyermekorvos részére 17 rizikócsoportba tartozó gyermek védőoltásához biztosítottunk oltóanyagot, 77 gyermek védőoltásához igényeltünk még.

Amennyiben az oltóanyag megékezik (időpontját jelenleg nem ismerjük) haladéktalanul az Ön gyermeke oltóorvosához is eljuttatjuk.


Kérjük szíves türelmét és megértését a kialakult helyzetben, és ezúton szeretnénk biztosítani, hogy sem az Ön gyermeke, sem más gyermek nem marad ki az oltásból.


2008. november 25.


Tisztelettel:Dr. Z. X. (szintén kitöröltem..)

kistérségi tisztifőorvos"


Annyiból megnyugtató, hogy talán nem a dokink "nemakarása" miatt nem kaptuk még meg az oltást, viszont meddig várjak még??? Mi van a jogszabály adta szülői jogaim érvényesítésével??? Egy jogállamban....


Ti mit tennétek???


Előre is köszönöm a segítséget!


Üdv,

Tünde

76. Sena
2008. nov. 14. 21:37
2 napja kapta meg kisfiam a prevenart, semmi mellékhatást nem tapasztaltunk. A 15 hónapos kötelezőt is megkapta, remélem az sem okoz gondot. (az csak később jelentkezhet, 7-10 nap múlva.)
75. Cadence (válaszként erre: 74. - Dus)
2008. nov. 14. 16:51

Na örülök hogy már jobban van!!!

Remélem nálunk nem lesz nagy gond.Bár eddig egyetlen oltástol se lázasodott be soha remélem most se lesz semmi.

74. dus
2008. nov. 14. 14:46

Sziasztok!


Szerencsére az esti fürdés után annyire fellazult neki az izomkeményedés, hogy beindult és a mozgással helyre rázódott! Először csak ült a szőnyeg közepén, úgy játszott! Körbe tettem játékokkal, amikért egy idő után elkezdett mászni, majd guggolt és járkálni is elkezdett! Ma már sokkal jobb a helyzet, szalad, motorozott és le-föl mászkál a franciaágyról! Megnyugodtam!!!!

Szerencsére láza nincs (gyorsan le is kopogom: kopp-kopp), az étvágya is jó, de az "alvókája" még mindig hosszabb, mint szokott lenni! De kialakultunk! Köszi mindenkinek az aggódást! :)))

Remélem más babák könnyebben átvészelik ezt az oltást, mint mi!


Képzeljétek, tegnap hívott a Húgom és kérdezte, be adatom-e a Bálintnak a Meningococcus ("C" tipusú agyhártya gyulladás) elleni oltást?

(Oltási rend:

7-11 hós korig 2 oltás, 1 hónapos szünettel, 12-23 hós korig 2 oltás, 2 hós szünettel,

2-5 éves korig 1 oltás).

Állítólag 2 éven túl 2.000 Ft, de ez nem lényeg! Adatta már be valaki ezt az oltást a babájának? Tapasztalatok? Tünetek? Érdemes egyáltalán ezzel is megszúratni? Várom a véleményeket!


További szép napot Nektek!

73. Cadence (válaszként erre: 70. - Dus)
2008. nov. 13. 22:07

Szia.Hát nagyon remélem hogy elmulik neki holnapra.

Majd irj mi van vele.

72. Rosa (válaszként erre: 70. - Dus)
2008. nov. 13. 18:50

Szegényke!Jobbulást neki!

Szerintem holnapra kutya baja sem lesz!

Egyik barátnőm kislánya volt igy egy kötelező oltás után,bár ő még nem tudott járni,de nagyon fájt neki az oltás helye,másnapra jobban lett.

Majd ird meg mi van vele!

71. Rosa (válaszként erre: 65. - Cadence)
2008. nov. 13. 18:47

Sziasztok!

Az én kislányom 22 hónapos,és mi is 24-én megyünk az oltásra,remélem könnyen átvészeli.

70. dus
2008. nov. 13. 18:46

Sziasztok!


A mai napunk katasztrófa volt!

A kicsikémnek annyira fájnak a lábai, hogy nem is hajlandó ráállni!

Ha felállítom, nagyon sír, elkezd remegni és összecsuklik! Szinte egész nap csak aludt és úgy játszik, hogy leteszem a szőnyegre, körbe rakom játékokkal és ott ül.

Most kezd mászni, de az egyik oldalát "húzza". Masszírozom neki, mert eléggé meg van neki keményedve az oltás helye! Enni szerencsére jól eszik, láza sem volt eddig! Remélem hamar elmúlik neki a combi-fájása!

2008. nov. 12. 23:04

Sziasztok!


Az én kisfiam tegnap volt 2 hónapos és a kötelező védőoltással együtt megkapta az ingyenes Pneommococcus elleni oltást is./1 hónappal előtte tanácsadáson írtam alá az igénylőlapot és kaptam tájékoztatót az oltásról./

Hőemelkedése nem volt, de kissé fájdította a lábát ébredések után. 10-15 perces rugdalózás után már semmi baja nem volt. Ma már egyáltalán semmi fájdalmat nem vettem észre nála.

2008. nov. 12. 22:31
Ja és hozzáteszem azt is, hogy én bementem a dokihoz és akkor töltötték ki a papírokat és rá 1 percre meg is kapta kisfiam az oltást. Nem kellett várni rá heteket! Nekünk nagyon kedves gyermekorvosunk van és a védőnőnk is nagyon aranyos! Minden dokinak és védőnőnek így kellene viselkednie minden "betegével"!
2008. nov. 12. 22:17

Mi november 3-án adattuk be kisfiamnak az oltást. Ő most 20 hónapos lesz 18-án. Majd lesz még egy ugyanilyen oltás 2 hónap múlva. És kész! :-)

Kis hőemelkedése volt a 2. napon. Ennyi!

Szerintem nagyon jót teszel a gyerkőcödnek ha beadatod neki ezt az oltást! :-)

66. dus
2008. nov. 12. 22:13

Mi ma nem csak a Pneommococcus ellenit kaptuk, hanem a 18 hós kötelezőt is, mindkét combjába egyet-egyet. Lehet, nem kellett volna egyszerre beadatni, de így is már 1 hónapot csúsztunk a kötelezővel. A dokink azt mondta, nyugodtan mehet mindkettő egyszerre. Hát, remélem nem lesz semmi baj holnap!

De majd írok, mi a helyzet!

65. Cadence (válaszként erre: 62. - Dus)
2008. nov. 12. 21:57

Már valaki irta hogy dirrekt a karjába kérte az oltást mert izomba adják.Lehet nem itt hanem egy másik pneumos oldalon.

Mi november 24.én kapjuk meg.

Most parázok mi van ha Vivi se tud majd lábra állni.Ird meg légyszi majd holnap hogyan van a gyerköcöd.

64. Dorka29 (válaszként erre: 62. - Dus)
2008. nov. 12. 21:54

Szia!


Jobbulást!

Az én lányom is fájlalta a lábát, de azért rá tudott állni. Csak odanyúlt, jajgatott, kicsit sántikált, de pár lépés után már jó volt. Egy napig csinálta, mindig akkor, amikor felállt, elindult.

63. Dorka29 (válaszként erre: 60. - Csera)
2008. nov. 12. 21:52

Ja, ez jó módszer.


Sajnos az e-maileket még mindig le lehet tagadni, a legtöbb helyen nem is fogadják el hivatalos levélként.


Ha szemtől szembe nem eredményes a dokival, akkor írj hivatalos (úgy értem, hogy ajánlott, tértivevényes) levelet.

62. dus
2008. nov. 12. 21:49

Sziasztok.


MA az én kicsikém is megkapta a védőoltást! Egyenlőre nem lázasodott be, de szinte egész délután csak aludt! Féltem, hogy gond lesz az esti alvással, de pillanatok alatt is elaludt!

Remélem holnapra nem lázasodik be.

Viszont amit (talán) eddig senki nem írt, nem bírt egész délután ráállni a lábára! Pedig tettem neki rá vizes borogatást, masszíroztam is, mégis annyira fájt neki, hogy ha rá állítottam, sírt és meg sem mozdult! Remélem ez is elmúlik reggelre!

61. perfi
2008. nov. 10. 20:50

Sziasztok!


A kisfiam most 13 hónapos.

Csütörtökön kapta meg az oltást. Aznap semmi baja nem volt. Másnap délelőttre lázasodott be, kapott rá Nurofent, aludt egyet és szerencsére néhány óra alatt már semmi baja nem volt. Ugyanúgy huncutkodott, mint oltás előtt.

60. csera (válaszként erre: 59. - CsanHan)
2008. nov. 10. 20:35
Én a dokit kérdezném meg, hogy kihez fordulj az oltásért! Tuti egyből foglalkozik veled :(.
59. CsanHan (válaszként erre: 58. - Csera)
2008. nov. 10. 16:52

Szia!


Semmit...nem jött visszaigazoló e-mail sem, hogy egyáltalán megnyitották a levelemet...

Most pont azon gondolkodom, hogy mennyit, meddig várjak? Küldjem el postán is vagy hívjam föl őket telefonon???

Mi a véleményed?


Üdv,

Tünde

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook