Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

9481. Babika79
2011. dec. 7. 19:07
Ma voltam amúgy a szűrésen. Kicsit rosszul jött ki, mert már rám telefonáltak, hogy siessek, mert a dokinak kevés ideje van. Így kb. 5 perc jutott rám, remélem, azért rendesen megnézett. Szerencsére szerinte minden ok. és szerinte a műtét helyén érzem a jobb petefészekben a szurkálást.
9480. Babika79
2011. dec. 7. 19:05

Hajna, Neked hányas fokú endód volt és pontosan hol?

Pimpa, sajna ez tényleg egy olyan betegség, ami észrevétlen is lehet. Azért akikkel én eddig beszéltem és súlyos endójuk volt, nagyjából mind éreztek fájdalmat, elég komolyat.

Én picit kivétel vagyok, mert legsúlyosabb endóm volt és a menses 1 napja volt mindig csak kellemetlen, de néha még azt is kibírtam gyógyszer nélkül. Amit tutira éreztem, az a ciszta, mert időszakonként 1-1 órára rettentően fájt, de nem tudtam, mi lehet az. Sajnos nem jegyeztem fel, hogy a ciklus mely napjain fájt, de elég ritkán.

9479. MAJA02 (válaszként erre: 9476. - Tigrisné)
2011. dec. 7. 17:10

Szia Tigrisné!

Rövid protokoll lett. Hétfő óta szurizok.Pénteken megyek UH-ra.

9478. 8f3c54052d (válaszként erre: 9477. - Pimpa81)
2011. dec. 7. 15:39

Pimpa, melyik az a PCT vizsgálat? Most nem tudom hirtelen.

Az endóval kapcsolatban: hát nekem semmi panaszom nem volt, mikor kiderült a lapar alatt, hogy van, magam is meglepődtem.

9477. Pimpa81
2011. dec. 7. 14:59

Sziasztok Lányok,

Kiriste, én is gratulálok nektek :))))))

Egyrészt örülök,hogy ürül a társaság a fórumról,mert akkor az azt jelenti hogy mindenkinek sikerül a babó

Nem nagyon van időm olvasgatni benneteket,az év végi hajtás ugye.

Valamennyit sikerült visszaolvasni,de nem mindent.

Ez az endó vizsgálat, úgy is érdemes elvégeztetni ha nincs panaszom?Még mindig ezen a PCT vizsgálaton agonizálok,nem tudom hova menjek ahol megcsinálják(persze nem horror áron)nem tudtok segíteni?

puszi

9476. tigrisné (válaszként erre: 9475. - MAJA02)
2011. dec. 6. 19:46

Szia Maja!

mi van veled? milyen protokoll lett? hol tartasz most?

9475. MAJA02
2011. dec. 6. 19:01

Sziasztok.

Csatlakozom, ugyanaz a véleményem, mint nektek.Van egy kislányom aki természetes úton fogant.A másik babára már öt éve várunk.Nőgyógyászom meddőségi klinikára irányított, ahol kiderült, hogy nekem nincsen peteérésem a férjemnek pedig kevés a spermaszáma. Ezután eldöntötték, hogy csak lombik lehet. Önszorgalomból elment urulógushoz aki viszeret talált nála. Egyszerű műtéttel kezelhető. Lehet, hogy nem kellett volna ilyen hormonkezelést kapnom és a műtét után spontán jött volna a baba.

9474. Bogica977
2011. dec. 6. 13:33

Csajok

sajnálom,hogy ez van((

Abban igazatok van,hogy ha jobb lenne a kivizsgálás,alaposabb,akkor sok esetben nem is lenne szükség más beavatkozásra sem.Lehet emiatt nem szeretnék megbolygatni itthon a dolgokat?

Kényes téma ez,már látom..

9473. Babika79 (válaszként erre: 9472. - Tigrisné)
2011. dec. 5. 20:13
Tigrisné, az tény, hogy azt most én sem értem, mi lett az ingyenes előadással, amit ígértek, mert ebből a levélből olyan, mintha az most feledésbe merült volna...és hát arról sem esik szó, hogy most akkor ki lehet majd menni a lengyel dokihoz vagy nem. Remélem, hamarosan azért lesz valami fejlemény, addig kénytelenek vagyunk magunk tovább járni a saját utunkat és megcsináltatni azokat a vizsgálatokat, ami az eszünkbe jut. Elég szomorú ez:(
9472. tigrisné
2011. dec. 5. 19:23

Babika!

teljesen egyeértek veled.

Ami miatt nem érzem fernek, hogy az előző levélben az állt, hogy az első konzuktáció ingyenes ahogy megkapják az anyagokat, a többiért a személyesért fizetni kell. És ez így van jól! tehát ők ígértek valamit amit utána 1 hétre rá visszavontak. És az is benn volt az előadásban, hogy ezeket a paírokat ők kiküldik és utána majd személyesen lehet elmenni vagy Írországba vagy Lengyelolrszágba. Azt nem érzem fernek, hogy ők beígértek valamit amit nem tartottak be. EZ nem lett volna kötelező!!!! részükről nem?

9471. Babika79
2011. dec. 5. 16:14

Tigrisné, megértem, hogy ideges vagy, de szerintem árnyaltabb a helyzet! Én is megkaptam a levelet.

Az a gond, hogy szerintem ez a két lány munka mellett akarja felvállalni, hogy elkezdik ezt a dolgot megismertetni itthon, de ez nem lesz egyszerű nekik. Főleg azért, mert amennyire látom, az orvosok részéről van már érdeklődés, de konkrétan nincs még olyan orvos, aki már az ügy mellé állt. Igazából itt amire szükség lenne, az egy olyan klinika, mint a meddőségi intézetek, azzal a különbséggel, hogy ezen a klinikán konkrétan mesterséges megtermékenyítést nem végeznek, "csak" teljes mértékben kivizsgálják az embert. Ehhez viszont kellene állami támogatást szerezni, különben egy megfizethetetlen intézmény lenne ez is. Itt ugyanis már kellene lennie JÓ endokrinológusnak, nőgyógyásznak, stb. együtt. Egy ilyen intézmény felállítása szerintem nem csak pénz (ami ugye az államnak baromira nincs, különösen nem az egészségügyre), de sajnos súlyos érdekeket is sért, nevezetesen a többi klinikáét, akik marhára más szemléletet követnek (azaz nem vizsgálják ki rendesen az embert).

Az előadáson meg kellett volna kérdezni, hogy vajon a lengyel klinika államilag támogatott-e vagy nem. Mondjuk még az sem lenne rossz, ha legalább magánklinikát létre tudnának hozni, mert végülis így is csomóan magánorvosokhoz vagyunk kénytelenek járni, tehát a Napro-s klinikát is kifizetnénk. Ehhez viszont megintcsak kellene egy befektetőt és az nem megy gyorsan szerintem, hogy találjanak valakit, akinek ehhez van elég pénze.

9470. tigrisné
2011. dec. 5. 15:34

Szia Bogica!

hát kaptam egy szép semmitmondó levelet amiben azt írják szépen megfogalmazva, hogy nem paok semmit.

Ezt felháborítónak tartom! Behűlyítenek sok embert és a végén meg nem kapsz semmit!

De az eltelt időszakban abban is „megerősödtünk”, hogy Magyarországon a meddőséggel és annak kezelési lehetőségeivel kapcsolatosan még nagyon sok a tennivaló.

Ugyanakkor reméljük, hogy elindítottunk valamit, és ha még több és több embernek válik fontossá ez a fajta megoldás, talán a szakma is követi majd az igényeinket. Vagyis, továbbra is kérjük, hogy orvosi rendelések alkalmával kérdezzetek rá a NaProTechnológiára és irányítsátok az érdeklődést e felé a megoldás felé (nem felejtve persze az előadó orvosok által is említett és néha talán „logikus ellenállást” ill. szkepticizmust is - hiszen ritka az, amikor egy ember első hallásra megértené és elfogadna egy adott új lehetőséget).

A kétnapos előadássorozatnak köszönhetően már több helyen is olvashatnak majd az érdeklődők (orvosok stb.) a NaProTechnológiáról:

A FertilityCare európai szövetségének honlapján (www.fertilitycare.net) létrehoztunk egy Magyarországról szóló linket, amely a magyar nyelvű honlapra is (egyelőre a blog: naprotechnologia.blogspot.com oldalra) ráirányítja az olvasót.

Az angol nyelvű honlapról letölthetők az előadások kivetített részei ill. föltettünk egy linket a képzésre vonatkozó információkról is.

Mivel a képzést végzőknek kell angolul tudniuk, ezért számukra érthető lesz így is, az eredeti angol leírás.

Ennnyi!

Ez most mi??? Tényleg hülyének nézi az embert???

9469. Bogica977
2011. dec. 2. 13:01

Remélem valaki el fog menni a naprosra,mert nagyon kíváncsi leszek,mit mondanak majd!!!

Nekem nagyon meggyőző!

9468. Babika79
2011. dec. 2. 09:12

Juliska, Kiscsillag, én is próbáltam a makrot pár hétig vagy inkább napig. A legfőbb gond szerintem is, hogy rettentő drága és ritka anyagokat használ, így nem elég, hogy állandóan főzni kell, de még a bevásárlást is csak nagyon-nagyon nehezen lehet megoldani.

A múltkor az egyik oldalon a paleolitot szidták, hogy milyen drága, csodálkoztam is, hogy aki szidja, ismeri a makrobiotikát?

9467. Babika79
2011. dec. 2. 09:10
Tigrisné, én nem is tudtam, hogy az USA-ban voltak. Nekem is azt írták, amit Neked, hogy lesz majd egy előadás, de az még csoportos. Nagyon várom!
9466. Kiscsillag77 (válaszként erre: 9465. - Juliska76)
2011. dec. 2. 08:14
Én is kb. 1 évig próbáltam csinálni a makrót, kisebb nagyobb kilengésekkel, de csatlakozom az előtem szólóhoz, sokszor én is sírtam. Aztán abbahgytam, mert önkínzás volt. Arról nem beszélve, hogy 3 ruhaméretet fogytam. Szerintem az egyik legdrágább diéta, csak spéci makrós cuccokat lehet enni, ezeket nem árulják minden sarkon, ha valamivel pótolni próbálod, az nem az igazi. Magadnak külön kell főzni, mert a család általában nem rajong ezekért az "ízekért". Szóval aki csinálni tudja huzamosabb ideig az előtt le a kalappal. A torna kb. 1 órás és ajánlott heti 5-6-szor csinálni, amellett, hogy kétfelé főzöl :-) Ja és ami nálam kiverete a biztosítékot már, hogy a kajákat ajánlott reggel megcsinálni, melegentartó edényben beszállítani a munkahelyre, mert a mikro használata tilos. És többnyire csak főtt kaja van a repertoárban, tehát a szalámis szendó reggelire kizárt.
9465. Juliska76
2011. dec. 1. 21:18

Lányok én is csináltam a makrobiotikát, nagyon nagy akarat erő kell hozzá. Sokszor sírtam.......

A torna pedig elengedhetetlen hozzá.

9464. Juliska76
2011. dec. 1. 21:15

Kiriste hiper-szuper!!!!!! Jajj, de jó!!! Szívből gratulálok!!

Én holnap megyek dokihoz a kórházba kontrollra, aki műtött, jövőhéten pedig Zeke bácsihoz. Akkor fogja elmondani hogyan tovább.

9463. tigrisné (válaszként erre: 9462. - Babika79)
2011. dec. 1. 20:50

Köszi szépen!!!

akkor még jó, hogy meghosszabbították az akciót. Lehet, hogy még esti időpontot is kaphatok.

Babika, Te megkérted a naprotechnológiás papírokat? Én írtam nekik és írtak is vissza, hogy ahogy megjönnek az usából lesz egy ingyenes előadás amit Orsi tart ahol mindent elmondanak, majd ha személyes lesz a konzultáció akkor gondolom fizetni kell.

9462. Babika79
2011. dec. 1. 20:30
Állítólag mensi után közvetlenül, maga Kia doki mondta az egyik lánynak. Nekem most hétvégén múlik majd el és szerdán megyek.
9461. tigrisné
2011. dec. 1. 20:01

Köszi Babika!

még egy hülye kérdés...

mikor érdemes menni? Úgy értem, hogy nekem jövő héten elvileg megjön, tehát inkább előtte vagy ha már lement a menzi.

köszi!

9460. Babika79
2011. dec. 1. 19:50

Bogica, akkor megnyugodtam!

Tigrisné, szerintem mondd el neki nyugodtan, hogy tartasz tőle, hogy valami gond van, mondd el, milyen típusú fájdalmaid vannak, ilyesmi. Elvileg ez a szűrés pont azoknak is szól, akik nem tudnak róla, hogy endójuk lenne, csak felmerült bennük a dolog.

Tök jó, hogy meghosszabbították az akciót, mert nekem lehet, hogy amúgy is jobb lenne egy későbbi időpont.

9459. tigrisné
2011. dec. 1. 19:11

Sziasztok Lányok!

most látom, hogy honlapjukon meghosszabbították az akciót 20.ig!

puszi mindenkinek

9458. tigrisné
2011. dec. 1. 19:03

Sziasztok Lányok!

kristie! nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok neked! És gratulálok is persze!

Dr. Kia...:-) igen én is így olvastam róla mindenhol... Nekem a cirisben azt mondták, hogy átjön a doktor úr, tehát ott nincs csak szerintem az intézetet is így akarják egy kicsit promotálni.

Csajok, ha elmegyek hozzá hogyan kezdjek hozzá a mondamdónak?? meséljem el az egész sztorit vagy hogyan? Köszi

tigrisné

9457. Bogica977
2011. dec. 1. 17:57

Babika

Tudom,nem is vettem zokon egyáltalán)

Ölellek))

9456. Babika79
2011. dec. 1. 16:24
Bogica, nem úgy értettem, hogy Te ne írj ilyet, csak már az endo fórumon is mennek az infók a különböző diétákkal kapcsolatban és nekem mind önkínzásnak tűnik:(
9455. Bogica977
2011. dec. 1. 16:19

Igen,ez az a C izé))

Nem jutott eszembe.

Jól van na,tudom,én is ki vagyok,amikor mindenki adja a tanácsokat....

Csak azért írtam,hogy az iemsrősömnek így sikerült a 2. baba.

Hajna nagyon szeretném,ha szuperül alakulnának a dolgaid!!! Nagyon várom,hogy végre a ti uh képetekről is hallhassunk!!!

9454. Babika79
2011. dec. 1. 16:06
Köszi Hajna, kíváncsi vagyok, milyen lesz!
2011. dec. 1. 16:05
Bogi, az biztos, hogy nagyon sok múlik az étkezésen és hiszem, hogy sok minden gyógyítható is vele - de nyilván nem minden. Én azért reménykedek, hátha nem kell műteni, vagy nem is endo, vagy mittomén.
9452. 8f3c54052d (válaszként erre: 9451. - Babika79)
2011. dec. 1. 16:03
Én azt mondom, hogy próbálkozz be, mert ezt csak hallottam és egyáltalán nem biztos, hogy így is van, úgyhogy ne vedd készpénznek. Ha elégedett vagy vele, és érdekel majd valamikor, akkor majd meg tudom neked adni a magánrendelőjének az elérhetőségét is. Én szívből ajánlom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook