Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Hajna és a sporttal hogy állsz? Diétát rendesen gyűröd? Amúgy képzeld engem legelőször túlstimuláltak, már a punkcióra sem engedtek, ez a 0. próbálkozás 100e Ft-ba került és még a leszívásig sem jutottunk el, nem beszélve arról, hogy baromi szarul voltam. Vártam, hogy hétfő vagy kedd lesz-e a leszívás, úgy izgultam, és erre kiderült, hogy nem lesz SEMMI. Na akkor kérdeztem meg a dokimat, hogy látná-e értelmét egy ir vizsgálatnak. És az volt rá a válasz, hogy mindenképpen, mert elég cisztásak a petefészkek és valószínű ezért is reagáltam így a szurikra. Előtte lett volna fél évem, hogy kezelni tudjuk az ir-t, mert úgyis műtöttek a pvezetékek miatt és utána pihenő kellett és a nyár is jött. Szóval simán belefért volna, sőt lehet nem lett volna túlstimum, nem dobtunk volna ki 100e Ft-ot az ablakon stb, nem beszélve az újabb várakozásról. Szóval én sem értem, hogy legalább annak akinek cisztákat látnak, miért nem csináltatják meg az ir-t. És én még így is szerencsésnek mondhatom magam, mert nem a 2.sikertelen lombik után vizsgáltuk meg.
Igen, a tanár úr szokta kérni az IR-t. De a többi orvos nem. (Legalábbis Skriba, Szűcs biztos nem, én hozzájuk jártam.) A baj az, hogy mikor kezdtük ezt az egészet, én sem voltam vele tisztában, úgyhogy nem is hiányoltam a dolgot.
Níra, teljesen igazad van. Ha az ember már ennyit küzd, mindig próbál valamibe kapaszkodni, hogy vajon mitől nem sikerül. Hát én most az IR-be kapaszkodom és nagyon bízom benne, hogyha rendbe jönnek az értékeim, akkor már tényleg nincs akadály. (Mondjuk én nem az enyhe kategóriába tartozom sajna.)
nekem az asszisztens intézte az időpontot a Kútvölgyibe.
ha gond van az értékeiddel, akkor kérnek neked időpontot endokrinológusnál.
Azt hiszem, hogy én is befejeztem. januárban majd elmegyünk a BMc-be és majd megmondják mi legyen a következő lépés a bebabásodásig.:) azt hiszem kicsit most már ki kellene kapcsolni az agyunkat és nem ezen görcsölni állandóan. Jön a kari meg a télapó én most azt akarom várni örömmel még akkor is ha a baba a legnagyobb álmom!
Napsugá,r ha nem meddőségi problémára szakosodott az endokrinológus, akkor nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az IR-nek. Az én doki, pl. meddőségis endokrinológus és mondom, ő csakis a 3szoros értékig mondja jónak a 0/120as értéket.
Aztán ugye sokszor látjuk, hogy sokan esznek mindent össze vissza tuti hogy ingadozik a cukor értékük és lehet hasonló rossz lenne az inzulin értékük és mégis babásak lesznek. De már nem keresem a miérteket.
Hajna teljesen megértelek, én is 74-es vagyok :))
M3 sikertelen lombikon túl, ebből 2 stimus egy fagyis. És kétszer indult el hcg, előszöt semmi, 2jára nagyon lassan, akkor 3 naponta jártam vv-re, aztán alacsony 11-es hcg-vel ment otvább a progipótlás, 600-ig felment, majd visszaesett...
Amúgy néha olyan érzésem van, hogy az MM-es orvosok kicsit túlzásba viszik a gyógyszeradást, és fűnek fának gyógyszert adnak. De nem tudhatom hol az igazság.
Sziasztok!
Látom nagyon orvosfüggő a BMC-ben, hogy kit milyen vizsgálatokra küldenek. Érdekes!
Mi okt. 11.-én voltunk első! konzultáción Tanár úrnál és engem alapból küldött IR-re és AMH-ra is.
Én nem is kértem volna magamtól, mert azzal sem voltam tisztában, hogy azok valójában léteznek és hogy közük lehet a meddőséghez.
Legalább is nekem eszükbe nem jutott volna.És akkor még nekem sem volt fogalmam róla,mikor elkezdtünk oda járni.
nincs,és nem is nagyon foglalkoznak vele.Ha te nem kéred magadnak,nem csinálják a terhelést.
Szia Napsugár!Nekem a helyi,maszek endodoki uezt írta le,a diabetológus meg azt mondta,hogy van IR-em,de az nem betegség,ne foglalkozzak vele.Dilemmában voltam én is,hát elmentem egy másik endodokihoz,aki rögtön felírta a metet.Ez a doki képben volt.Szerintem keress te is egy jó endokrinológust.Sok sikert üdv.K
Amúgy a BMc-ben van endorkin doki? Vagy esetleg átirányítanak valahova?
Itt van az orvosi szakvélemény előttem. a doki a következőt írta rá:Eredményei élettani tartományban, szénhidrát anyagcsere zavar nem igazolódott! XY endokrinológiai szakorvos! Akkor most kinek higgyek???
Igen, kaptam másik gyógyszert, Eucreast. Egyébként érdekes, mert képzeld, hogy bár rosszabbnak tűnik az eredmény, de mégiscsak elindult a javulás, csak nagyon lassan. Valahogy úgy mondta a doktornő, hogy a szervezet ugye ugyanannyi inzulint váltott ki, mint régebben. Tehát azzal, hogy lejebb ment az éhgyomrim, a "különbség" ráment a terheltre. Tehát az inzulinmennyiség ugyanaz maradt, csak kezdett elbillenni az eredeti arány, ami már javulás. Érdekes, nem? Csakhát ugye babára várunk már régóta, mennék lombikra is, meg hát a korom miatt is, nem érek rá kivárni, míg ez a gyengébb gyógyszer hat, ezért volt a váltás.
Igen, ebben igazad van, és sajna nekem is volt olyan, hogy a 0-ás jobb lett és a 120 as sokkal rosszabb. Igazából még az is benne van a pakliban, hogy nem akartam terelésest 1-1,5 után, mert eléggé megterhelő a szervezet számára. És tul.képpen azt azért jó tudni, hogy gyógyszeremeléssel be van állítva az érték. Mert azért féltem attól, hogy mapi 1500 gr helyett 2500-ra felvitt meforal adag mit fog velem tenni :)
És hogy az októberi értékeid rosszabbak lettek, mint mondott dokid? Változtattatok gyógyszert?
Hát igen, egyedül a 0-ás mérvadó így. Értem én, hogy mit mondasz, de akkor az előzőt is így kellett volna kajával megcsinálni, vagy most is cukorral terheltetni. Mert így a két terhelt értéket nem lehet összehasonlítani, csak az éhgyomrit. Megmondom, mi a gáz ezzel. Nekem júniusban az éhgyomri inzum 4.14 volt, most októberben pedig 3,4 ami egyenesen szuper. Viszont a terheltem júniusban 67 volt, októberben pedig 74. Tehát hiába ment le a 0 percesem, a 120-asom feljebb ment.
Hajna, igaz, hogy nem lehet összahasonlítani így az értékeket, de azt viszont lehet látni legalább, hogy normál esetben hogy reagál a szervezetem. Ez legalább megnyugtató, hogy most emelt gyógyszeradaggal, sporttal, diétával tartható rendes szinten az inzulin. Szerencsére a 0-ás értéknél jól látható a javulás.
Igen, endokrinológus mindenképp kell, mert erre az értékekre gyógyszert kell szedni.
Napsugár, TSH-d mennyi?
Napsugár, nekem a meddőségi endokrin dokim az inzulin 0-ás 3szoros értékét tartja még normálisnak, az a fölöttit már nem jónak. A helyedben keményen csinálnám a diétát+ sportot, ha ráértek, akkor így csináltatnék még egy vizsgálatot 2-3 hónap múlva. Ha viszont nem akartok időt veszteni, mennék endokrin dokihoz.
Hűha erre Hajna szerintem mást fog mondani...
az a 10-es kezdés nem biztos, hogy jó de én nem okoskodom ebben.
Hajna?...
Napsugár, a cukrod oké, de az inzulinod nem.
A 0 perces 5 alatt kell, hogy legyen, de legjobb, ha 2-3 körül van, a terhelt meg a 0 perces max. ötszöröse lehetne. Tehát ha 5 körül van a 0-ás, akkor a 120 perces 25 körül lenne jó. Neked ez a duplája. Az éhgyomrid is és a terhelted is. Ez IR.
Tigrisné, itt voltam folyamatosan és olvastalak titeket :)
Nekem is csináltak inzulin rezisztenia vizsgálatot! Eredményem: Éhgyomri vércukor: 4,2 120 perc 5,6 Inzulin: előtte 10 terhelés után 54. nekem erre azt mondták, hogy jó, szerintetek?
Hiányoztál Hajna!!! :-)
szép hetet!
Merthogy a magas inzulin tönkre vágja a progeszteront, ami ugye a beágyazódáshoz szükséges, illetve magához a baba megtartásához a 12. hétig.
Ez így van. Ezért kell előbb megnézetni, mint stimuláltatna az ember. (Persze én is csak utólag vagyok okos, mert két lombik után nézettem csak meg. Azóta is verem a fejem a falba. Megspóroltam volna némi pénzt és két jó nagy kiborulást.) Aztán RR meg mondta, hogy ne csodálkozzak, hogy ilyen értékekkel nem estem teherbe, kb. nulla esélyem volt.
De akkor az IR-es betegek még kevesebb eséllyel indulnak akár inszemen vagy lombik kezelésen?
Ez nem igazság :(
Gábor, én is raktam el a hűtőbe merionalból, mikor felet kellett szúrnom, nekem nem mondták, hogy öntsem ki. És stimulált rendesen, úgyhogy nem vettem észre, hogy nem hatott volna. Sok sikert nektek!
Napsugár, én Szűcs doktorhoz jártam és elégedett voltam vele. Első lombikom 140 ezerben volt, a második 130 ezer és mindkétszer long protokol volt. Azt tudnod kell a BMC-ről, hogy minden futószalagon megy és a dokik nem mondanak el semmit, csak hogy mikor gyere legközelebb. MINDENT meg kell kérdezni, ami érdekel és ne hagyd magad leszerelni. Kb. 5 perc alatt kivágnak a vizsgálatról. Szakmailag mindenki jó, de készülj fel, hogy a lelkedet nem fogják ápolni. Mindenre elég sokat kell várni, nekem volt olyan, hogy oda mentem fél 8-ra és délben jöttem el. Én annó választottam az orvost, aztán később ott is hagytam, mert nem voltam megelégedve vele, így kértem át magam Szűcshöz. Itt minden igyenes, csak az injekciókért, gyógyszerekért fizetsz. Konzultációért, vérvételért, receptfelírásért, beavatkozásért, semmiért nem kell fizetni.
Níra, gratula a jó eredményhez!! Bár szerintem ugyanúgy terhelni kellett volna, hiszen úgy lett volna mérvadó a javulás, szerintem így nem az. Mert 75 g cukor, meg a kaja nem ugyanazt az inzulinadagot váltja ki. Abban meg teljesen igazad van, hogy a lombiknál akkora lökést kap az inzulinunk a sok hormontól, hogy nem érdemes utána terheltetni. Sok sikert a fagyibabákhoz! :) A diéta, torna meg menjen továbbra is, mert azzal csak segítesz!
Pimpa, a stimus gyógyszerek nagyon megnyomják az inzulint, legalábbis RR ezt mondta nekem.
Tigrisné, inzud rendben van, a cukor meg ugye nem jó, hogy leesik a 0-ás alá, kíváncsi vagyok, mit mond neked erre Rita. Én tudtam, hogy a Cirisben is rendel, de nem csak ő, más doki is a MM-ből.
További ajánlott fórumok: