Aggódom a lányomért (beszélgetés)
Ilyen és kész.
Te mitől vagy mimózalelkű ítélkező HP?
Ilyen vagy...
Szerintem ez gyönyörű volt;)
A gyerekem, amikor először evett vaniliás pudingot és nem ízlett neki, akkor az első falat után azt mondta, hogy bűbájos a puding nem kérem;)
112. hsz. Egy nőben legyen tartás és nőiesség.
Akkor legyen tartásod, büszkeséged, és hagyd a testvéred és a családját ÉLNI, úgy ahogy azt ők jónak látják.
Mit tanul így tőled a lányod? Hogy másokon kell élősködni és kihasználni, kibeszélni, aki a jobbját nyújtotta nektek?
Nagyon gusztustalan a hozzáállásod.
Hogy szerinted mi a szép, meg mások szerint mi az, az különböző dolog.
Nincs igazad. Gondolkozz el rajta és változz, változtass. Én biztos elszöktem volna már, ha te vagy az anyám.
Istenem, ez mennyire álszent duma.
Közben pillogni is kell és lesütni a szemet?
És affektálni meg nyafogni?
A legtöbb pasi mennyire utálja az ilyet.
Fi!
Végigolvasva a mondataidat....
Sajnálom, de süt minden hozzászólásodból a rosszindulat azok ellen, akiknek csak köszönettel tartoznál.
Ha én a te helyzetedbe lettem volna, akkor is csendben maradnék ha a vendéglátóm gyermeke a szoba közepén csupaszkodik mondjuk, vagy éppen megafonon kiabálja a nem tetszését ez vagy az ellen.
Elfelejted, hogy hajléktalan lennél, ha ezek a galád emberek nem fogadnak be!
Elfelejted, hogy egy 17-18 éves lánynak már vannak önálló döntései, ahogyan neked is voltak, hiába is tagadod. (legfeljebb az otthoni béke kedvéért nem nyilvánítottad ki).
Elfelejted, hogy mi a fikció és mi a valóság! Ma az aki kedves és mosolygással szeretne jobb belátásra téríteni, elhitetni, az általában valakinek az ágyasa lesz és mindíg alárendelt szerepben tündökölhet....Leírásod szerint ez vár a lányodra (bár egy volt katolikus osztálytársam is csak addig járt templomba, míg ki nem szabadult a kedves családi fészekből....)
Az unokahugod azt csinál, amit csak szeretne a saját otthonában! Ha véleménye van másként, nem kell elfogadnod a te értékrended alapján, de hogyan is jössz te ahhoz, hogy megkérdőjelezd, kifogásold?
Még itt a hoxán sem tehetjük meg, maximum nem értünk egyet, de számtalan esetben azt elfogadjuk, mert nem vagyunk egyformák!
Valóban te vagy ott a fertő a leírásod szerint és nem a másik két-3 ember!
Húzd meg magad, míg nem egy hajléktalan szállón teheted mind ezt a lányod nélkül, akinek kinyílt a világ a költözéssel és látja, hogy nem csak az lehet, amivel anyuci eddig ámított!
Az unokahúgod valószínűleg egyáltalán nem bunkó és érzéketlen, csak te vagy eltévedve úgy két-háromszáz évvel!
És nem álszent,nem hazug. Mert aki mosoly mögé rejti azt, amit valójában gondol, az nem kedves, nem bájos, hanem hazug és álszent.
Közelről látja, hogy nem csak úgy lehet, ahogy te mondod, van más út is.
A tanuláson kívül semmi baj az unokatesójával.
A tanulás: a nagylányom utolsó év előtt találta ki, hogy a Műszaki Egyetemre akar menni. Tudom, nem nöies 😃
Csak pontduplázással volt esélye, így az érettségire koncentrált, és megcsinálta.
Egy évvel előtte senki se hitte volna.
Nem lesz érzéketlen bunkó.
Lehet alapjáraton egy ideig máshogy viselkedik külső behatásra, de nem válik bunkó emberrê ha eddig nem volt az.
Honnan tudod, hogy az általad êrzéketlen bunkónak tartott unokahúgod bunkósága nem csak felszín-e. Hogy mi van a mêlyben?
Itt nagyrészt a másik lányt savazod.
A lányodnak jót fog tenni az unokatestvére.
Ha sokáig ott laktok, akkor az lesz!
Egy tömeggyilkos, mindenféle érzelem nélkül! 🤦♀️
Ezért kell nőiesnek és érzékenynek lenni? Hogy ne tudj gondolkodni?
Már értem, miért hívja az ilyen nőket drámakirálynőnek az unokahúgom.
De, erről van szó. Te lányregényeket olvasol, abban élsz, és annak megfelelően akarod nevelni a lányodat is. Aki szerintem nem hülye, otthon úgy tesz, ahogy akarod. Máshol meg...
És ezt várnád el mástól is, akihez semmi közöd.
De neked mi közöd hozzá?? Nem a te lányod, nem a te otthonod.
Én biztos, hogy kiraktalak volna, ha azt tapasztalom, hogy összevissza kritizálod a gyerekem! Ha rokon vagy, akkor is.
Örülj, én kivágnálak gyerekestől az utcára!
Igen nagyra vagy magaddal...
Ezt látod, mert ezt akarod...
Ez nem így van!
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Édesanyám beteg, aggódom - Tanácsokat szeretnék kérni
- Amiatt aggódom, hogy a fiam felhasználja az elektronikus...
- Első babámat várom és aggódom
- A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom?
- Mit tehetek még az influenzás lányomért?