Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
Sziasztok.
ma voltunk baba látogatóban, egy édi kis csjat néztünk meg cukor volt...
a szemébe néztem és elolvadtam:)
Bocsi, de ugyen megváltoztak a törvények, és 365 nap. a 180 nap helyett. Ebből lehet 180-at beszámitani az iskolai időszakból.
De a méltányosságok akkor is meg kell próbálni.
És még nem tudni mit változtatnak addig.
Méltányosság
A társadalmi szolidaritás elve alapján az egészségbiztosítónak lehetősége van arra, hogy abban az esetben, ha a szülő nem rendelkezik a gyed folyósításához szükséges biztosítási idővel, meghatározott keretek között méltányosságot gyakorolva, az általános szabályoktól eltérően megállapítsa a gyedre való jogosultságot annak is, aki arra nem lenne jogosult.
A pénzbeli ellátások méltányosságon alapuló engedélyezése iránti kérelmet a szülő foglalkoztatója szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárhoz kell benyújtani.
Szerintem csak baba törölközőként ismerjük.
Addig még én is gyüjtögetek, érdeklődök, nézelődök. Majd egyeztetünk mindenkivel.
Miért csak Gyest kap. Csak a tanfolyam van? munkaviszony nem.?
Ennek utána kell nézni, mert a tgys,gyed egy kicsit több.
szülés elött nem volt bejelentett munkahelyem.gyedet kaptam 168napig ami havi26 ezer körül volt,plussz családi ami most kb13ezer-azt tudom ha egyedül állóként jelented be magad 1 kemény ezer forinttal kapsz többet a család pótléknak.
a 168nap lejárta után nem küldtek semmi pénz a köv hónapban,Én felhivtam a Magyar állami kincstárt,ahol össze vissza kapcsolgattak,de végül sikerült beszélnem egy kedves hölgyel aki felvilágositott hogy töltsek ki egy kérelmező lapot a gyeshez.EZT MEGTETTEM,VISSZAMENŐLEG KIUTALTÁK A 3HAVI GYES ÁRÁT ÉS AZÓTA HAVONTA KAPOM.nekem 52ezer mivel ikreim vannak.Gondolom ennek a fele jár egy gyereknél.Ja és 6évig kapom
ha marad? már betöltötte a 12hetet, hát jahh amúgy meg remélem megmarad, mert szomorú lenne ez mindkettőjük számára!
szerintem nem számít a kis vagy nagy ház az a lényeg hogy lesz segítség és tető a fejük felé...
igen ő segít,kiköltözik miatta a nagyházból a kicsibe.
hát igen.lesz mire költenie főleg tüzelőre mert télen jön a baba,ha marad!
na a Papája segít neki? nagyon örülök!
remélem nem lesz semmi baj
További ajánlott fórumok:
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Gyermek örökbeadás hozzátartozónak
- Hogyan működik az örökbefogadás? Mennyire nehéz pici babát örökbefogadni?
- Ha az örökbeadáson gondolkozol, és te szeretnél családot találni a babádnak írj ide kérlek!
- Abortusz vagy örökbeadás?