A terhesség jelei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A terhesség jelei
Szerintetek, ha kb 5-6 napja úgy fáj a hasam, mintha meg akarna jönni(kb aktus után 7-8nappal kezdett enyhén fájni a hasam), most kb 1 napja késik és a terhességi teszt negatív(persze esti vizeletből), nekem elvileg mindig napra pontosan megjött...
Lehetséges az, h ennyire fáj a hasam, ha terhes vagyok???
Suzylee! Köszönöm a válaszod. Nagyon tanácstalan vagyok, mert mióta abbahagytam a fogamzásgátlót (3 hónap), a 2. félidőben PMS-elek. Ebben a harmadik hónapban, viszont mintha máshogy fájna a hasam. A dokik (több is), azt mondja, hogy a teherbeeséssel ez el fog múlni. De mi van ha csak hónapok múlva esek teherbe.
Totál el vagyok keseredve csajok!!!:-( Egy hónapban 3 hetet rosszul vagyok (mensi+2 hét). Lehet, hoyg én máshogy fogom érezni a terhességem első heteit, mint azok alányok, akiknek nincsenek ilyen problémáik?
Van köztetek valaki, akinek hasonló gondjai vannak, voltak?
Köszi és puszi mindenkinek: Lucus
SZUPER!!!!!
Akkor akár más városban is szülhetsz,ha akarsz?
Köszi! :-)
Én november végén hagytam abba a gyógyszert és januárban estem teherbe. Az sem volt 3 hónap.... :-D
Köszi, h.válaszoltál Emily! Igazából még csak msot jönne a 3. mensesem, amióta abbahagytam a tablettát, és 3 hónap várakozást javasoltak, de mivel a ciklusom, úgy tűnik, rendben visszaállt, már e hónapban csak félgőzerővel védekeztünk:-) És van némi mellérzékenység, ami szokatlan, meg volt egy d.e., amikor kimondottan émelyegtem, ...persze ezek csak egy "zöldfülű" babaváró benyomásai:-)és inkább hiszem, h. beképzelés:-)
Nagyon aranyos a kislányod!!!
Sziasztok!
Még viszonylag zöldfülű vagyok a fórumozásban, de csatlakoznék Hozzátok! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire korán jelentkezhetnek a terhesség jelei.A leírások mindig csak arról szólnak, h. 1.jel-elmaradt menzesz, aztán hetekkel utána esetleg émelygés stb. De mondjuk 1hét -10 nappal az esélyes aktus után már lehetne érezni valamit? Bocs, ha már sokszor kérdezett kérdést teszek fel, de erre vonatkozót nem nagyon találtam...
Szia!
Én úgy tudom,hogy se kórházat,se orvost nem választhatsz!:(((
Sziasztok,ha tudnátok segíteni,de gondolom ti is problémákkal küszködtök!!
Lehet valaki terhes ha,azza én..ha megjött de előbb,és most is megjött és most is előbb!!
csak azért kérdezem,mert hányingerem van,de semmi más...Mert most van azza most múlt el a havim..Azért vagyok kételkedő,mert halottam oylat hogy 2 petesejted van,és amíg az egyik havit,addig a másik válalhat fel babát..azza ha megvan is lehetsz terhes mert felváltva működnek.!! kérlek PLS SEGÍTSETEK!!ELŐRE IS KÖSSZI
Sziasztok Lányok,
Múlt hét közepén volt peteérésem, most kétnapja (rá egy hétre) pedig minimális barnás pöttyeim. Már olvastam Tőletek sokszor és sok helyen, hogy a beégazódás járhat alhasi fájással. Nekem ez eléggé erős, és a barnás pöttyök után is folytatódik, olyan mint a mensi alatt szokott lenni. Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Persze nem biztos, hogy babáról van szó, de ha mégis lehet ez a velejárója? Vagy a jele?
Köszönöm előre is mindenkinek, aki válaszol!
Puszi
Korábban bemásoltam egy cikket, amit néhány sorral lentebb találsz. Nem akarlak elkeseríteni, de a mellfeszülés nálam a vérzés előtt szinte mindig jelentkezett, tehát ez még nem biztos jele.
Várd ki azt a kis időt, nem érdemes sietni vele!
Teljesen nem vagyok biztos benne hogy babát várok,
a hét végén fogom megcsinálni a tesztet.A jelek arra utalnak mellfeszülés és növekedés.Ezen a héten éjszakás vagyok reggelre már nagyon szédültem és a vérnyomásom is le esett 90/60-ra. kb.2-3 hetes lehetek.(legalábbis remélem)
Véleményem szerint akárhány hetes vagy, most írasd ki magad! Én az első terhességemnél 5 hetes voltam, amikor kiírtak. Két műszakba jártam, korán keltem, későn feküdtem. A munkahely is messze volt. Csak szólj a nőgyógyászodnak és ő javasolni fogja.
Egyébként hány hetes vagy?
Bemásoltam egy cikkrészletet:
"A beágyazódás a megtermékenyülés után pár nappal következik be. A megtermékenyitett petesejt először a méh üregébe jut el, majd, 2-3 napon át az embrió folyadékban úszkál azzal a hellyel szemben, ahová be fog ágyazódni. A magzat eljutása a méhbe és maga a beágyazódás kb. 6-7 napig tart. A beágyazódás után kezdi meg a sárgatest a HCG hormon termelését. A tesztek a beágyzódás utáni 3. naptól tudják kimutatni a hormon jelenlétét a vizeletben, tehát a terhességet, azaz a megtermékenyülés utáni 9-10. nap körül.
Ne siessük el a tesztelést! A HCG a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően jelenik meg a vizeletben, s másfél naponta megduplázódik a mennyisége. Vagyis: minél türelmesebben várunk, annál biztosabb lesz az eredmény. Célszerű a menstruáció elmaradását követő első hét végére időzíteni a próbát.
Panaszmentesség esetén az első orvosi vizsgálattal várhatunk az utolsó menstruációtól számított nyolcadik-kilencedik hétig is."