A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Én is azt hittem, hogy a nagyszülők oda lesznek az örömtől, mikor elmondtuk, hogy babát tervezünk :( Fel voltak háborodva (csak zárójelben jegyzem meg, hogy a férjem családjának van egy közös vállalkozása, és sajnos alapelvárás a megfeszített munkatempó, munkamánia, kb napi 10-12 órában... nekem pedig első és legfontosabb a család, a gyerekeink, és nem tudtam megfelelni ezeknek az óriási elvárásoknak. A manók nem jártak bölcsödébe, oviban is csak félnaposak voltak, nincs babysitter-ünk, mert szeretnénk mi felnevelni őket, sok időt tölteni velük, foglalkozni, és örülni minden napnak, mert sajnos nagyon hamar felnőnek... és a gyerekkor, a baba és kisgyermekévek soha nem térnek vissza, ha valaki ezt elmúlasztja, később már hiába bánja... A férjem öccsénél két kislány van, a nagyobbik már három évesen elkezdte az ovit, egész nap, betegen és lázasan is hordták, Anyuka a második babával két hónapig bírta otthon, majd elkezdett dolgozni, kisbaba a cégnél, őt nem zavarta, ha sírt, másokat igen, egy csecsemő nem való a munkahelyre, nem vitte levegőre, egész nap először egy pihenőszékben volt, (mikor szóltam, hogy ez nem biztos, hogy jó a babának, behoztak a kis szobába,egy járókát, ami egyébként is zsúfolt és tele van gépekkel 3-4 ember dolgozik ott folyamatosan, csörög a telefon)később hat hónaposan laptopon mesét nézettek a kicsivel, egész nap ült, majd állt a járókában, és inkább tornára hordták, mert nem volt idő és lehetőség, hogy kivegyék a járókából, és mászhasson, foroghasson... úgyhogy jó pénzért heti két órát üvöltött végig a kicsi, hogy ezzel pótolják a mozgást... mai napig a járókában áll ül, mert anyukának így kényelmes...
És természetesen Veled!;) nem felejtettem ám el, csak Csimicsngahozta rám a frászt itt a enyhe hőleeséssel:)
Én múlt hét kedden görcsöltem, bent tartottak. Hiába mondtam, hogy augusztusban fogant a baba, ők hajtották azt hogy utolsó mensi alapján 6 hetes vagyok és nem látnak semmit az uhun, úgyhogy elhalt terhesség. Én meg mondtam, hogy amig a hcg szint emelkedik addig élő a terhesség. Pénteken a professzor nézett meg és akkor már látszódott a dolog, most kedden már szikhólyag is. Beigazolódott, hogy később fogant és azért nem látták.
[link]
pont erről volt szó valamelyik nap :)
Elég szomorú, hogy nem egyszerű. Pedig természetesnek kellene lennie, ha már valaki ilyen fontos hivatást választott, az lelkiismeretesen, és jó szaktudással végezze...nekem nagyon nagy szerencsém van, hogy volt egy jó ajánlás :)
Nálatok hogy indult az iskola? Várták már a gyerekek? A kisfiúnk nagyon, a Tanító néni kedves, nagyon jó pedagógus, azért választottuk őt.
a legfontosabb és legnehezebb :( jó orvost találni.
Körzeti orvos vajon ír fel ilyen jellegű készítményt? Párom haza jött a melóból megkérdezte,hogy vagyok. Mondtam,hogy megint barnás folyásom van kicsi hányingerrel amit hol érzek hol nem. Elvitte a tegnapi kórházas papírjaimat meg a Taj kártyámat és felment a körzeti orvoshoz.Hátha tud mondani írni vagy javasolni valamit.
Keress egy jó orvost, az a legfontosabb!
Előző hónapban nekem is volt egy pozitív tesztem, az én dokim azonnal sürgősségi vérvételt kért a kórházban plusz UH vizsgálatot. A hormongyógyszer már nehezebb dolog, sok orvos nem ír fel látatlanban, hormonpótlót, viszont annak az eredménye nem tudom mennyi idő alatt van meg.
Nem szoktam ebbe a topikba irni, de most megteszem:
Az utrogestan sem csodaszer. Nem is mukodik mindenkinel. A 3x2 adag sem. A funkcioja az lenne, hogy magasan tartsa a progeszteronszintet, ami altal a mehnyalkahartya nem tud levalni, ergo nem kovetkezik be a menstruacio. Az elo peldaja vagyok annak, hogy ez nem mindenkinel mukodik.
A pozitiv teszt es a 3x2 utrogestan mellett barnaztam, majd vereztem. A negativ tesztnel is (ezek lombik utan voltak). Egyetlen szer tartotta vissza eddig a mensesem, a progeszteron injekcio (Prolutex).
Nálun sajnos kiderült amikor a 3. gyerekkel elvetéltem.
Ez egy kisváros ahol lakunk,és itt laknak anyósomék, és anyuék is, így napi kapcsolatban vagyunk. Most csúnya leszek, de néha nem bánnám ha hagynának egy kis magánszférát az életemben és nem kezdenének nyomozni ha nem érnek el telon. Ezért a most júliusi vetélést csak a barátnőmmel osztottam meg, ő falazott alibit míg én a kórházban voltam. Most erőt vettem magamon és a telót is felvettem, pedig semmi kedvem nem volt beszélni velük,ne hogy gyanút fogjanak mint az első mütétkor.
az a baj, hogy a teszt kimutatja még akár 2 héttel vetélés után is, hogy pozi :( itt a vérvétel lenne jó, de ugye a fekvés miatt az sem megoldható :(
nehéz ügy.
Lemonchello, pihenj amennyit csak tudsz és próbálj telefonos vagy netes segítséget kérni normális dokitól.
Tegnap reggel csináltam tesztet az eddig legerőssebb csíkom. Tegnap volt 1hete,hogy nem jött meg. Csináltam vagy 6tesztet de a tegnapi volt a legerőssebb.
meg tesztet csinálni hogy megbizonyosodj hogy veled van, az már talán meg is nyugtat egy picurkát. Ugye volt már ilyenre példa itt.
Nem kéne elmenned egy megbizható dokihoz és elmondani min volt a pár nap alatt, és rákérdezni hogy nem e tud segiteni neked valamiben, hogy a picurkád veled maradjon mindenképpen, azon kivül hogy ő kapaszkodik és vigyázol magadra, valamivel megtámogatni az egészet?
jövőhéten szerdán de már megint barnás bő folyásom van.
Ne idegeskedj, nyugodj meg. Ez fontos. Tudom, hogy nem egyszerü, és én is kilennék akadva, viszont oda kell magatokra figyelni, ha már mások nem teszik ezt meg, akiknek kéne. :((( Sajnálom nagyon amin keresztül mentél. Remélem hogy minden rendben lesz és nem lesz szükséged az ilyen kontár ...... -ra nem irom ki... mert felidegesitem magam.
Hányadik napon szokott lenni az ovud? Mondjuk az elmúlt 6 hónapban. Ha volt higy 12,akkor beleférhetsz
egyébként nem értem azt se, hogy ha valaki bemegy terhesen, és vérzik, vagy bármi barnázás, akkor miért nem irtak fel valamit? vagy figyeltek meg, és vigyáztak rád. Az hagyján, de hogy még el is küldtek melóba... hát ez ... szóhoz se jutok. Nagyon vigyázz magadra, ha már ez az egészségügy nem igazán készséges. Picikéd pedig kapaszkodik erős a drága, mert veled szeretne maradni, :) Vigyázzatok magatokra :)
Sajnálom :( Igen , ha tegnap, még ha későn is, de már rendesen megjött, az az első nap. Igy a péntek lesz a harmadik. Remélem minden rendben lesz a vérvételen :( Hát ez a nap nem jó hírekről lesz hires :(
Ne írass Nőgyógyász nélkül Ultrot! Mikor kell menned kontrollra?
:(( óh sajnálom. egyébként a három hetes utazásnál elég kis esély lett volna, hogy pont az ovu ne legyen benne. mivel egy hónap négy hét :( de most akkor megjött? :O Hogy volt mi volt? Akkor reggel nem is teszteltél? vagy ... :(((
Mi történt Doktornőőőő???? :( Teszteltél? megjött?
:D jó reggelt Kismanó :D LÁtod, látod tegnap rászóltam, hogy még bőven eshet a hőd :) Most még azt várod, hogy essen, nemvártkor meg azt hogy na ne hogy nekem leessen ez a hő :D
Ha tudsz nézessél hcg szintet, és feltétlen irassál utrogesztánt abból is a hüvelykúpot, az megkiméli a májat, és állítólag jobban felszívodik. Nekem 2x2 kellett használi a kúpból, de legközelebb nekem 2*3 lesz az adag.
Gyógyszer betegtájékoztató is ezeket a mennyiségeket javasolja. Ez nagyon jó gyógyszer, ez segít,fel nem foghatom, ha már az a hülye felelütlen orvos miért is nem egyből ezzel kezde. Nagyon drukkolok hogy minden a legnagyobb rendben legyen :)
További ajánlott fórumok: