Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A munkába való visszatérés szülés után fórum

A munkába való visszatérés szülés után (beszélgetős fórum)


1 2 3
2008. ápr. 8. 21:24

Sziasztok!


Tud nekem valaki abban az ügyben tájékoztatást adni, hogy igaz-e az a hír, hogy a gyermek másfél éves koráig nem mehet vissza az anyuka dolgozni?


Előre is köszi

2008. márc. 18. 18:22

Sziasztok!:-)

Már nagyon régen nem volt érkezésem írni.Szia Hencsuri:-)örülök,hogy jól vagytok mindannyian!!!

Január óta picit változtak a dolgaink:-)

Már nem járok a varrodába,mert mint utóbb kiderült kb.40.000.-ot kaptam volna azért,hogy 7-16-ig dolgozom folyamatosan ráadásul fél ötkor érek haza.Úgy gondoltam nem éri meg ezért a borravalóért az,hogy pici lányom első legyen az oviban és az utolsó is.Nem beszélve a nagyobbikról aki sokkal anyásabb(hiszen fiú).Visszamentem munkanélkülire,közben elvégeztem a Zepternél egy tanfolyamot,másodállásban ezt csinálom.Nem sokáig voltam mnk,kb.egy hétig.Azonnal kellett reagálnom a lehetőségre,már harmadik hete a kórházban a műtőben melózom(takarítok).Nagyon nehezen viselik a gyermekeim az ANYUHIÁNYT.Most az a menő,hogy minden hétvégén mindketten hasmenésesek abszolúte.Nagyon sokat köszönhetek drága páromnak,mert rábízhatok mindent itthon,a gyerekeket is ő rendezi amikor nem tudom én.Neki már nem kell azért melózni,hogy nyugdíjas lehessen:-)Nélküle nem lennék sehol:-)

Egyszóval drága anyukák!NEM FENÉKIG TEJFEL A GYERMEKEINK ÖREGEDÉSE:-)))

Éppen ma lett első a pici fiam(3.-as)szavalóversenyen!!!Pici lányom(3 éves)meg olyan verset kerekített március 15.-e alkalmából,hogy csak néztünk:-))Úgy érzem nem kell annyira félteni a közösségbeli törődésektől a gyerekeket,mert nagyon a kell szocializálódás,természetesen irányított kereteken belül.:-)Eszméletlenül változnak,és komolyodnak,csak azt vesszük észre,hogy öregszünk mellettük.Már olyan gondjaink nincsenek,hogy mit egyen-neegyen a baba,de van millió más.Pl. a fiam útálta az ovónőt,lányom ugyanazt szereti.Sajnos nagyon ritkán adódott,hogy valaki vigyázott volna bármelyikre,de nem is akartam.Most,hogy nagyon keveset vannak velem,az esti meseolvasás komoly program,és imádják.Együtt fürdünk este,vacsizunk,és próbálunk amit lehet együtt csinálni:-)Viszont nagyon ajánlom a gyermekeknek a bölcsi előtti immunerősítést pl.homeopátiás ECHINACEA D4-es potenciát.Pici golyócskák,pici vízben 3 golyót feloldani,isteni:-)Bogi egyszer sem maradt ki az oviból pedig nem járt előtte közösségbe!SZÉP NAPOT!!!

83. 9a55b7563a (válaszként erre: 82. - Pitypang)
2008. márc. 14. 10:15
Nem én rendes leveles citromfüvet adok neki olyankor,de nem olyan erőset, hogy állni se tudjon tőle, hanem csak éppenhogy.Nem akarom én letompítani szegényt, hadd pörögjön,de ha ideges és fájdalma van,akkor nem árt neki egy kicsit erősebb sem, legalább jobban szunyál. Hát a mi Marcink nagyon régen áll és megyeget 6,5 hónapos kora óta, de teljesen egyedül rendesn hosszú távokat csak 1,5 hete tesz meg.Hónapokon keresztül úgy ment hogy fogta az egyik ujjam :-) de volt hogy játék volt a kezében és azzal elindult egyedül, hogy észre sem vette.Túl óvatos túl megfontolt mozgás terén.De hallod,nem unatkozok mellette ez tény :-)) na és a hisztik ami ezzel jár .-) Hát sokat kell bezsélni és magyarázni,de néha nem érek vele sokat .-)Ja a folyadék..Marcinak mostanában néha etszek egy kis mézet a teába cirommal, immunerősítő és a kis szervezete hadd szokja :-) apránként.De a felesleges cukrozásnak édesítésnek nem vagyok híve, és ha gyümölcslevet adok neki is frisset kap csak.Kóstoltasd vele gyakranm aztán egyszer csak el fogja fogadni. Még szokatlan neki és különben is,tőlünk tanulnak,látja hogy Te iszod, Őt is érdekelni fogja egyre inkább.Ha még nincs, akkor adjatok neki is egy poharat, ami csak az övé,és ezzel már érdekesebbé tudod neki tenni az ivást.Marci is néha úgy iszik,hogy nekem kell innom egy kortyot, ztán Ő iszik,megint nekem kell inni aztán megin Ő jön ,.-))) tudod ahogy mutatam neki anno,hogy hogyan kell inni :-) Hát megtanulta, ha anya iszik, én is iszok :-) De persze ez már nem igy megy, magától elvezsi a poharát és iszik :-)))
2008. márc. 13. 23:01

Meg kell cáfolnom, amit korábban írtam a bölcsiben az anyukákról. :)) Tegnap nem tudtunk menni mégsem, de ma odaértünk. Igaz, ma kevesen voltunk, csütörtökönként mindig kevesebben vannak. Ma senki sem lett a gyereke árnyéka. :D Olyan édesen játszottak. A menni tudók a kis mászósokkal, minden gond nélkül.

Az én kisfiam még nem tud menni, csak kapaszkodva lépeget. Vezetni nem szoktam, mert azt hittem, így a jó. Aztán hallom, hogy sokan vezetik őket, amíg nem tudnak menni. Na mindegy, én rábíztam a dolgot. :) Aztán most pár napja nagyon ügyesen tud állni egyedül, kapaszkodás nélkül. Ma már kész "Mutatványai" voltak egyedül állva. Állás közben játszott valami kis mütyür játékkal, forgatta a felsőtestét jobbra-balra, próbálgatta, mit lehet és hogy lehet egyensúlyozni jól.

Szóval fel vagyok készülve, hogy még közelebb került a menéshez. Egy barátnőm kisfia pl. az egyedül stabilan állástól 2 napra el is indult. Aztán lehet, hogy nála másképp lesz, de én résen vagyok mindenesetre. ;)


A citromfű teát miből főzöd? Tudom, hogy pl. van a HIPP-nek is instant citromfű teája. Illetve citromfű almával. Van is egy dobozzal itthon, de már egy jó ideje bontott, így nem is biztos, hogy jó még. Felbontottam, hogy akkor próbáljuk meg, de nem kérte. Még nyáron, a nagy meleg idején volt. Aztán később, nem túl rég próbáltam gyümölcsteát, ami nem filteres, hanem szárított gyümölcsdarabok forrázata. Nem kérte. Én mondjuk mézzel iszom, engedtem kicsit beleinni a poharamba. Az enyémet itta, de nem tudom, csak a pohár miatt vagy mert édes volt. :)

Vizet iszik elég sokat, ezért nagyon nem kísérleteztem mással. A változatosság miatt azért még nem adtam fel, hogy mással is megkínáljam. :)

2008. márc. 13. 10:33
Szerintem ha közösségbe megy a gyerekkel a szülő azért teszi, hogy ne vele legyen mint otthon, hanem menjen, ismerkedjen, tanulja meg, hogy a játék nem csak az övé, hogy lehet együtt játszani stb..szerintem ez a gyermek érdeke is!Aki nem igy tesz, az minek viszi?Hogy ne unatkozzon otthon?MArci változó a folyadékot illetően, szeszélyesen szopizik napközben is, van olyan nap, mikor csak stej kell neki, van amikor el sem fogadja csak reggel és este, de neki is a víz a favorítja, bár mikor belobban a foga és ideges, pörög és nem tud aludni sem nagyon, akkor citromfű teát csinálok neki és kedveli nagyon. Már nagy szó, hogy 2 deci eyébb folyadékot elfogyaszt egy nap a szopik mellett, dehát van is miért, hiszen egész nap fut és megy :-)))
80. Pitypang (válaszként erre: 79. - 9a55b7563a)
2008. márc. 11. 20:05

Az én kisfiam kb. 1 hónapja nem szopik már, tehát ez sem lehet "kifogás" nekem. :D Egyszerűen nehéz tőle megválni kis időre is akár és kész. ;)


Leni amíg szopott, semmi mást nem ivott. Nem is fogadott el mást, de nem is erőltettem. Aztán elkezdtem a vízzel összebarátkoztatni. Nagyon lassan ment, de mire már napközben nem szopott, addigra elég jól hajlandó volt inni.

Most, hogy már nem szopik, csak a vizet issza továbbra is. Akartam gyümölcslevet és teát kínálni, de annyira nem kellett, hogy még a kis könnye is kicsorult, közben mutatta a másik poharát, amiben a víz van. Pedig nem erőltettem, épp csak megkínáltam. Vettem a lapot, többet nem is kínáltam neki semmit.


Nálunk holnap és holnap után bölcsi-nap. Azt jelenti, hogy 10-11-ig leszünk ott, van kb. 15 kisgyerek, mindenki az anyukájával. A gyerekek játszanak, az anyukák meg nem tudom, beszélgetnek. Kivéve, aki nem bírja megállni, hogy ne akarjon a gyerekére tapadni és nem hagyja kibontakozni ott sem. :D Lehet, hogy nem nekem van igazam, de ha Leni elmászik valamerre, nem termek a nyakán azonnal, hagyom, hogy barátkozzon, játsszon. Nem biztos, hogy én csinálom jól, de mivel mindig velem van, érdekes neki, ha kicsit önálló lehet és ismerkedhet. Néha ellenőriz, odajön hozzám, aztán megy tovább.

Már 3 hete nem voltunk, mert itthon volt az apukája, aki amúgy külföldön dolgozik. Talán egy kis kihagyás után is tetszik neki a bölcsi majd.

79. 9a55b7563a (válaszként erre: 78. - Pitypang)
2008. márc. 11. 11:44
:-) én nagyon örülök,hogy mással is jól tudja érezni magát,bár olyankor keres mindig közbn ,azt mondják,de még könnyű elterelni a figyelmét aránylag.Én mellette is dolgoztam mindig az eslő hónap kivételével,mivel saját tanácsadó cégem van,viszont pár hónapja gyakrabban akarnak látni,ezért kellett a felügyelet, nem önnös célból .-)Egy közvetet ismerős a babysitter,aki tulajdonképpen egy óvónéni, fiatalbb nálam is, és imádják egymást Marcival és emiatt halálosan nyugodtan rá tudom hagyni, csak az én hiányommal kell megküzdenem, hog hiányzik az én kicsi fiam,pedig ritkán és csak pár órárül van szó!Én a bölcsitől tartok a betegségek miatt.Szoptatom még MArcit napközben is az a fő folyadéka sokszor még, bár szeret mást is,de a fogfájós időszakokban olyan nagyszerű hogy van tejem, mert mást el sem fogad sokszor :-( Na megyek főzni, mert a munka és a főzőlap között rohangálok, ez most csak egy kivételes kitérő volt .-))) Ja és már ébredezik az álomszuszékom :-)
78. Pitypang (válaszként erre: 77. - 9a55b7563a)
2008. márc. 11. 10:37

:)) A véletlenek... Véletlenek?


Hogy találtál baby sittert? Nehéz volt barátságosat, megbízhatónak tűnőt fellelni? Vagy ismerted korábban már?


Én borzalmas vagyok ám "másrabízás" ügyben. Nem is tudom, hogy szokjak le róla. Nagyon nehéz elfogadnom, hogy mással is huncutkodik, hízeleg, kedveskedik, másnak is megörül, ha viszont látja. Féltékeny vagyok, vagy mi... :S Leírva is bugyután hangzik, de ha már őszinte akarok lenni, nem hazudhatok. :D


A bölcsi hallatán nem is vagyok annyira irigy. Az valamiért más nekem. Még nem adom be én sem, a GYED végéig itthon maradunk. Utána vagyok picit meglőve, de azért tervezgetek.


Egyik szemem sír, a másik nevet, hogy másoknak szinte szóról szóra ugyanaz a gondja, mint nekem. :)

77. 9a55b7563a (válaszként erre: 76. - Pitypang)
2008. márc. 10. 21:51
:-))) Szia Pitypang .-)) Teee még a ludak legelnek rajtam ettől az egybeeséstől és találkozástól :-) Tök jó! Hát igen, a mi érzékeny fiacskáink .-) Marci megismerkedett a boltban egy dadussal, és el akarja csábítani magához a bölcsibe :-) De én még nem akarom, még egy kicsit nem!Még szopizik, még egy-két hét mig tejesen 100%osan biztosan megy egyedül éshát önző is vagyok, imádunk együtt lenni, játszani, sétálni, lógni!PErsze a babysitterrel is nagyon jól érzi magát, mikor muszáj,de akkor a legboldogabb ha együtt vagyunk 3an és úgy megyünk valahová :-) Megkergeti a kislányokat, megszeteget mdinekit, megismerkedik midnekivel, bemegy minden boltba bezsélgetni stb stb!!!Olyan szórakoztatóaz egész lénye :-))) Nem vagyok elfogult :-))
76. Pitypang (válaszként erre: 27. - 9a55b7563a)
2008. márc. 9. 21:53

Sziasztok!


Most bukkantam erre a fórumra, engem is foglalkoztat a munkába való visszatérés. Minden buktatójával együtt, sajnos.


Még nem olvastam végig, miket írtatok, de ennél a hozzászólásnál meg kellett állnom egy pillanatra. :)

Hencsuri, nagyon érdekes, amit írsz a Kisfiadról és a többi kisgyerekhez való közeledéséről, illetve azok elutasításáról. Én már elég sokat kínlódtam ettől a témától, volt sírás, düh, gondolkodás, tehetetlenség... Még nem tudom, mit kell majd tennem, hogy az én érzékeny és szeretgetős, barátkozós kisfiam ne sérüljön attól, hogy más gyerekek valamiért nem ennyire szociálisak, mint pl. ő.

Még itthon vagyok vele, 2 éves korában gondoltam csak bölcsibe adni, amikor muszáj lépnem munka irányába, mert lejár ugye a GYED, a GYES pedig mind tudjuk, mire elég.

Van a közelünkben egy bölcsi, ahova lehet anyáknak-babáknak menni 1-1 órára heti 2 délelőtt. Ott vettem észre szóról szóra ugyanzet, amit te is írtál.

Tudod mi a legérdekesebb? :) Az én kisfiam is 2007. 02. 28-án született. :)


Na, megyek, olvasom tovább a fórumot. Remélem, lesz valami bíztató, jó hír. ;)

75. andix
2008. márc. 5. 22:26

Sziasztok!

Sajnos nekem nem megy a munkába való visszamenet.Még van 3hónapom de már volt olyan munkatárs aki tudja hogy nem kellek vissza.Nyugdíjas félállásban jobban megéri a főnöknek mint egy kétgyerekes anyuka táppénzét fizetni.Nem is tudom mi lesz velem remélem találok valami jó kis melót!

74. b59d693a46 (válaszként erre: 71. - Macoka3)
2008. febr. 14. 15:35

Szia!

Bocs, hogy csak most írok, de eléggé magam alatt vagyok. Megint meghúztak forglomból. És megint az én figyelmetlenségem miatt, átmentem egy záróvonalon :( Már teljesen elment a kedvem az egésztől.

Voltunk betegek is, Anna szerencsére csak lázas volt, mi inkább náthásak. Most kecmergünk ki belőle.

Anna szerencsére jól elvan nélkülem, igaz, csak pár óráról va szó. Arra jó, hogy hozzászokjon a későbbiekhez, ovihoz.

Belevágtál a Zepterezésbe?

Mi nem használunk bioptron lámpát, még sosem próbáltuk. Ti használtok, ugye? És mire jó?

73. macoka3 (válaszként erre: 72. - 9a55b7563a)
2008. febr. 3. 14:28

Hali Hencsuri:-)))

Örülök a sikereidnek!!!Csak így tovább.Marcikád nincs elkésve semmivel a bilizésnél.Nem szabad siettetni,mert elbátortalanodik és később iszod meg a levét.Bogi itthon most is inkább bilizik,az oviban pedig vécén ül.Fogacskái?

Pontosan mi is a te melód?Rémlik valami,de nem tisztán.:-)

Én még 12.-ig melózom a próbaidő miatt,aztán más terveim vannak.Úgy döntöttem kipróbálom a bioptronos tanácsadói munkát.Majd kiderül mire megyek vele.Van akinek bejött és olyan is akinek nem.Ti hogy álltok ezzel a dologgal?Próbáltátok már?

Szép napot neked,és jó sok melót sikerrel.-))))

2008. jan. 30. 22:16

Hali Macóka :-)

ne haragudj, ezer éve nem voltam,nincs annyi időm sem,mint eddig volt.Iszonyat sok munkám van és Marci mellett ezerrel kell pörögni.Nagyon fárasztó és nagy a nyomás!Eddig sikerrel jártam,büszke vagyok nagyon, több száz milliót megtakarítottam a cégeimnek, de még nincs vége!Marcika azóta is jobban van, bár volt azóta 3 nap pokol,se éjjelünk se nappalunk.Már 11 hónapos a Drágánk és csoda okos édes pofa :-) Mondja "mama" és "pupu" meg mást is :-) Még csak mos ismerkedünk a bilivel,sajnos elég késő,de egyenlőre jó játék neki :-)csak rá nem akar ülni :-)Remélem meggyógyultatok már és szurkolok hogy megtaláld a szeretni való munkahelyedet is .-)

71. macoka3 (válaszként erre: 70. - B59d693a46)
2008. jan. 30. 19:45

hellóka:)

Nem kellett fertőtleníteni,csak a normális takarítást fokozni szerencsére.Viszont a gyerekpizsamából nem tudom kimosni semmivel:(

Nem igazán van kereslet itt a lakberendezőkre,viszont én nagyon élveztem csinálni,mert imádok ilyesmit rajzolni:)))

Most agyaltam rajta,hogy valószínűleg Zepterezni fogok.Ma beszéltem az ismerős főnökömmel,kipróbálom.Természetesen kell a biztos pénz is ezért visszamegyek a mn.irodába.

Veletek mi újság?Ti használtatok már bioptron fényterápiás készüléket?Vagy ismeritek az ilyen irányú egészségjavítást?Ha igen van tapasztalatod?

Kicsi leányod hogyan viseli a nélküled töltött időt?

Bogi most a héten látta,hogy itthon vagyok,és nem akart oviba menni.Remélem változni fog:()))

70. b59d693a46 (válaszként erre: 69. - Macoka3)
2008. jan. 30. 14:04

Calici vírus? Hú, az durva, nekünk még nem volt, csak egy ismerős családban és tudom, hogy mindent fertőtlenítettek, szinte az egész lakást. Túlvagytok már rajta?


Reménytelen, hogy olyan munkát találj, ami a lakberendezéssel kapcsolatos?

69. macoka3 (válaszként erre: 68. - B59d693a46)
2008. jan. 29. 09:50

Szia PéDé!:)

Nem is igazán jó most a nagy tömeg a bacik miatt!Bogi a calici vírust szedte ösze,mert mi is elkaptuk szerencsétlenségünkre:(

Most itthon vagyunk a Matyival,legalább szerdáig.Nagyon örültek nekem:(Bogi már oviban,de mivel látja,hogy itthon vagyok,nem akar menni.Majd ha már melózom,akkor én viszem és talán el tudunk válni,ha megszokja.Pedig ott jól érzi magát,mert boldogan jött tegnap is.

Közben kihasználom az időt itthon,megint melót keresek.12.-én letelik a próbaidőm és nem igazán szeretnék ott maradni.Ma nem jártam szerencsével,de nem adom fel:))

Jó,hogy neked olyan helyed van,amit legalább szeretsz csinálni:))

Én legszívesebben valami lakberendezéssel,lakástextilekkel foglalkoznék.

2008. jan. 28. 19:09

Szia Macoka! :)


Jól vagyunk, köszi, nincs semmi gond, csak mostanában nem volt annyi időm.

Ti hogy vagytok? Bogi meggyógyult már? Szegény biztos vmi vírust szedett össze, nem?

Anna jól elvan apával, míg dolgozom, nincs gond szerencsére.

Nem járunk közösségbe, hogy ne szedjünk össze semmit, eddig sikerült megúszni.

2008. jan. 28. 16:54

Helló PéDé,Hencsuri!

Mi újság veletek?

Remélem nincs veletek semmi gond?A gyerekekkel nincs gond?

66. macoka3 (válaszként erre: 65. - B59d693a46)
2008. jan. 24. 20:26

Hellóka:))

Én is itt vagyok ám!Bár picit ritkábban,mint eddig.

Nagyon örülök,hogy jól érzed magad az újdonsült szerepben.A család mit gondol?Hogy érzik magukat?Jó az,ha simán mennek a dolgok:)))

Mi jól vagyunk,bár Bogi éppen tegnap éjjel vagy ötször hányta össze magát,utána meg jópárszor bement neki a bugyiba.Szegénynek egész nap hasmenése volt(van).Az a legnagyobb baj,hogy csak holnapra lesz a patikában a kért homeopátiás szerek nagyja.Ma reggel telefonáltam a melóhelyre,hogy nem megyek.Nagyon örültek nekem:((

Holnap apa vigyáz a csajszira,félek is hogy még több szennyes lesz estére.Remélem tudunk hatni a nyavalyára és elmúlik hamar.

Ti hogy álltok a betegséggel?Bárányhimlő?Influenza?

Jó pihit és jó munkát.Remélem 2 nap múlva legkésőbb ideérek a gép mellé:)))

Ja és a tiéd sem mond csődöt:)))

65. b59d693a46 (válaszként erre: 61. - Macoka3)
2008. jan. 23. 22:10

Szia!


Itt vagyok ám, csak gyengélkedett a gépem, ma nagyjavítás alatt volt, remélem, nem lesz vele semmi gond.


Ti is szépek vagytok :)

Mi újság veletek?


Én kb 2 naponta szoktam főzni. A férjem nem tud, el van kényeztetve :)


Én is elkezdtem dolgozni, ma volt a 2. napom. Nagyon jó volt, aranyos az osztály és jól éreztem magam. Jó volt kicsit mást is csinálni, mint az itthoni megszokott rutin. Anna is jól viseli, nem volt vele semmi gond szerencsére.


Nem vagytok betegek?

64. macoka3 (válaszként erre: 63. - 9a55b7563a)
2008. jan. 22. 20:14

Szióka:)

Tök jó,hogy így eszik a picúr:)))

Szerintem így te is nyugodtabb leszel.Most a Matyikám problémázik,általában hiányzik néhány feladat a leckéjéből.Most fokozottabban kell ellenőrizni mint eddig.De alapjában véve jól veszi az akadályokat.A félévi bizi kiváló lett ismét hála az égnek!

Hasonló jókat nektek is:))))))

63. 9a55b7563a (válaszként erre: 62. - Macoka3)
2008. jan. 21. 16:57
Szióka...hát még én :-)) most aztán nem győzöm etetni, állandóan enne a drágám, mintha most akarná bepótolni azt a pár hetet,amig alig evett,csoda nem fogyott,de ez az egy hét nomrális evés nagyon meglátszik és érezhető rajta..imádom ahogy eszik .-))))))Mindent megkóstól, minden érdekli,imádja a narancsot,almát,banánt,tésztát,savanyúuborkát,sajtot midnent amit ehet már,meg olyat is szeretne amit még nem szabad.-))) Örülök, hogy a kislányod ilyen flottul vette az "akadályt",nagyon jó érzés lehet .-)) AZ mi manónkra egyóvónéni fog vigyázni,mikor dolgoznom kell menni...:-)
62. macoka3 (válaszként erre: 60. - 9a55b7563a)
2008. jan. 19. 14:10

Szia Hencsuri!

Nagyon örülök a babád jólétének!

Megvallom őszintén egy kicsit örülök,hogy mi már ezeken a gondokon túl vagyunk.De van helyette más.Bogi úgy néz ki imád az oviban.Még szombaton is menni akart.Matyikám nem minden nap viselte jól a fél délutáni egyedüllétet.Néha előjött a hiszti,és hiányzott egy-két feladat a leckéből.De sebaj,lesz ez még rosszabb is!Neked nem kell iwiw meghívó,vagy fenn vagy te is!

61. macoka3 (válaszként erre: 59. - B59d693a46)
2008. jan. 19. 14:05

Szia PÉDÉ!

Köszi az iwiwet!Szépek vagytok:)))

Remélem legközelebb jobban megy a vezetés!Én még nem tudtam elkezdeni a jogsi megszerzését,mert sajna régen voltam olyan buta,hogy nem érdekelt.Párom mindíg azt mondja,hogy "Nem az az úr akinek autója van,hanem az akinek sofőrje!"Igen ,de ez engem újabban roppantul idegesít.Na,csak legyen egy kis pénzmag rá.

Szinte minden nap főzök.Egy-egy nap nem,amikor marad elég másnapra.Te hogy vagy ezzel?A férjed tud főzni,szeret?Vagy csak enni?Párom azt vallja,aki nem tudja elkészíteni a maga ételét,haljon éhen.Megjegyzem apósom is ilyen.

Némelyik nap igen elfáradtam a héten.Most egyenlőre vegyesek az érzelmeim a munkahellyel kapcsolatban.Amit e pár nap alatt leszűrtem,az az,hogy az emberek maradi gondolkodását nehéz alapjaiban megváltoztatni,de ezt kellene itt alkalmazni.Sajnos az új főnöknek még nem elég szigorúak az intézkedései,és az idősebb dolgozók kinevetik.Olyan,hogy munkamorál?Itt nincs ilyen szó.Szinte az alapvető munkahelyi követelményeknek is fittyet hánynak egyesek.Na,majd elválik!

2008. jan. 17. 10:49
Sziasztok :-))) Anyák, akiknek kínosan fogzik a babója és még nem talált megoldást a kínok enyhítésére, ajánlom nagyon melegen a borostíánkő karkötőt vagy láncot :-))) Az én babámnak nagyon bejött, azóta eszik, alszik és nem szenved a fájdalomtól....lekopogjam :-))) (kopkopkop) :-))))
59. b59d693a46 (válaszként erre: 58. - Macoka3)
2008. jan. 16. 13:54

Ez olyan jó, hogy szeret az oviban a kislányod. Remélem, nálunk sem lesz gond ezzel.

Tegnap nekem sem volt nagyon kedvem írni, eléggé magam alatt voltam. Másodszorra sem sikerült a forgalmi vizsgám egy hülyeség miatt. :( Úgy érzem, sosem lesz jogsim.

Közalkalmazottak vagyunk, annyi is a fizetés. Magyart tanítok gimiben meg érettségi utáni szakképzésben szociológiát. Szeretem nagyon.

Ez a norma nem semmi. Jól kizsigerelnek benneteket. Ha teljesíted, akkor kapod meg a minimálbért?? Nagyon durva. És közben figyelj - gondolom - a minőségre is. Vagy az már nem számít?

Minden nap főzöl?

2008. jan. 15. 18:21

Szia!

Kihagytam egy napot .Tegnap iszonyúan elfáradtam,fél ötre értem haza,főztem,leckét ellenőriztem,élményeket halgattam ,stb...

A hátam 'majd beszakadt az üléstől.:(

De...A KISLEÁNYOM IMÁD AZ OVIBAN?Rendesen evett,aludt,és azt mondta holnap is megy!Kisfiammal több a probléma.De nem nagyon.Pár feladat felett elsiklott a figyelme,DE ANYUKA RÉSEN VOLT!:)))

Ma kaptam meg a szerződést.Egy hónapig meggondolhatom magam.A norma itt olyan,hogy még én sem értem.Naponta 350normapercet kell minimum teljesíteni,de néha lehetetlen.Gyakorlatilag akkor kapom meg a minimálbért,ha teljesítem.Ha kevesebb,akkor annyit kapok amennyit csináltam.Semmi jóval nem vígasztaltak:(((

Mit tanítasz a suliban?Ti most közalkalmazottak vagytok?Hát a fizetésről ott is annyit:(

57. b59d693a46 (válaszként erre: 55. - Macoka3)
2008. jan. 13. 15:33

Szia!


Hogy működik a norma? Ehhez kötik a fizetést?

Én egy középiskolában tanítok. Szeretem nagyon, bár ugye ez sem tartozik éppen a legjobban kereső szakmák közé finoman fogalmazva. :)

Fent vagyok az iwiw-en, ha gondolod priviben megírom a nevem és akkor be tudsz jelölni. :)

Az adatlapon tudod megnézni a képeket. Rákkattintasz itt a hozzászólásomnál a nevemre (PéDé) és úgy bejön az adatlap.

56. macoka3 (válaszként erre: 54. - 9a55b7563a)
2008. jan. 13. 14:55

Hali Hencsuri!

Bízom benne,hogy segíteni fog a nyaklánc!:))

Én is csak jókat hallottam róla,bár nekünk nem volt rá szükségünk,hála 'istennek.

Most próbálok rájönni,hogy mi a francért csurgat be az én kisleányom napi 4-5 alkalommal.Nincs felfázva,úgyhogy az a véleményem,hogy annyira játszik és nem ér a bilihez.Nagyon idegesít,mert mi lesz az oviban,hány garnitúra bugyi-naci kombinációt küldjek neki minden nap? Úgy döntöttem mától erősíteni fogom a Bioptron lámpával és kész.Olyan huncutul mondja"Anyucikám,dehát nem vettem észre."

Na erre mit mondjak?Egyébként a pokol tüze elaludna mindkettő alatt!Szerdától a Matyikám baseball edzésekre jár,heti 2szer 3 órát.Eddig tetszik neki.Viszont előbb-utóbb kell neki kesztyű és ütő.De ez más tészta.

Remélem a picinyed átvészeli a fogacskákat,utána meg azon kell aggódni,hogy megmaradjanak addig egészségesen amíg nem jön a csontfog.Sajnos az sem csak a fogmosáson múlik.Te fent vagy az IWIWen?Ti hol laktok?Családi házban vagy panel,társasház?Szerettek sportolni?Van háziállatotok?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook