Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Melyek a GYES után munkába visszatérő anya jogai? fórum

Melyek a GYES után munkába visszatérő anya jogai? (tudásbázis kérdés)


4. Arel
2015. jan. 19. 05:37

Köszi!

Már nem fizetésnélküli szabin vagyok, hanem a gyes/gyed ideje alatt összegyűlt normál szabin.

Amúgy ma megyek be a céghez, csak nem voltam biztos benne, hogy tényleg jogos a követelésem.

2015. jan. 16. 19:13

Szia!

Ha most szabin vagy természetesen a mostani béreddel kell a szabadságra járó illetményedet kifizetni. Nem is a régivel!!!!!!!!!! Mintahogy a levont járulékok is a kifizetés időpontjában érvényes járulékok.Cégeknél nem tudom hogyan van vezetve a tartósan távollévők bére. A közszférában papíron ők is megkapják a soros fizetésemeléseket, gyakorlatban nyilván nem, mert GYED-en, GYES-en vannak. Cafetéria nem hiszem hogy jár a fizetésnélküli szabi idejére. Minden cég külön szabályozza ezt.Nem kell, hogy a régi munkakörödbe vegyenek vissza, hasonlót kell felajánlani.

2. Arel
2015. jan. 16. 06:01

Sziaszok!

Próbáltam neten valami jogi öszefoglót keresni, de nem igazán találtam, főleg olyat, ami biztosan érvényes is. Tehát a kérdésem:

Kicslányom még decemberben betöltötte a 3. életévét, azaz lejárt a gyes. Munkaviszonyom megvan, azaz most szabadságon vagyok, de lassacskán jó lenne dolgozni - akár más cégnél is. Az első, amin fennakadtam, hogy azt olvastam, hogy gyes után a gyesen idején a cégnél megadott fizetésemelést nekem is meg kellett volna kapni, azaz most a korábbihoz képest már egy emelt béren kéne a szabadságot számolni. Igaz ez? Ja, és cafatériát se kaptam. Gondolom ez is járna, nem?

A másik kérdés: milyen munkakörbe kellene, hogy visszavegyenek? Elvileg csak helyettesítik az enyémet, de meg vannak vele elégedve. Ráadásul közben 2x is lecserélték a cégvezetőt, az újjal nem ismerjük egymást, a helyettesítőt már ismeri. Az eddigi előbeszélgetésekből úgy tűnik, hogy nem akarja visszaadni a munkakörömet (középvezetői szint). Helyette mindenféle egyszerűbb beosztásokat ajánlott eddig fel (na jó, azért a takarítónőit még nem). Nyilván ezekebe eddig nem mentem bele, de egyáltalán mik a lehetőségeim/jogaim ezen a téren?

Munkaügyesek vagy aki jártas a témában: kérleg segítsetek!!!

1. Arel
2015. jan. 16. 05:52
Melyek a gyes után munkába visszatérő anya jogai?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook