A szeretet az illúzió? (beszélgetés)
Pál apostol első levele a korintusiakhoz
1Kor13
1Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom.
2Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem az összes titkokat és minden tudományt, legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.
3Osszam el bár egész vagyonomat a szegények közt s vessem oda testemet, hogy elégessenek, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.
4A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik,
5nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
6nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal.
7mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
8A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik.
9Tudásunk csak töredékes, töredékes a prófétálásunk is.
10de amikor eljön a beteljesedés, ami töredékes, véget ér.
11Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. de mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.
12Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek, ahogy én magam is ismert vagyok.
13Most megmarad a hit, a remény, a szeretet, – ez a három, de köztük a legnagyobb a szeretet.
A szeretet nem illúzió. A szeretet egy mély, összetett érzelem és kötődés, amely a másik ember, élőlény vagy eszme elfogadásán és megbecsülésén alapul. Megnyilvánulhat ragaszkodásban, törődésben és önzetlenségben.
"Nekem nem szeretett kell, hanem tisztelet."
A szeretetet nem kikövetelni kell, hanem kiérdemelni mint a tiszteletet. Tisztelet annak, kit tisztelet illet.
A 7-esre reagálva: Megtörtént. Ami nem fontos, azon könnyű túllépni. Megmocsájtok.
A szívedben a válasz.
(Számomra nem az.)
Csihagyjál! Eszembe nem jutott hogy kritizáljalak. Soha nem kritizáltam még itt senkit, és nem is fogok. A kérdést azért tettem fel mert a szeretet és a szeretett két külön értelmezhető szó. nem volt bennem rossz szándék.
Ha most olyan hangnem ben reagáltalak volna le mint te engem, azzal elégedett lennél? Biztos felháborítónak találnád a szándékos sértegetést.
A szeretet az egyetlen valóban fontos dolog az életben. Időn téren át tart.
Itt nagyon komoly gondok vannak:
"Aztán jön, hogy túlérzékeny vagy."
" mert jön az ÉN a másik emberből, és olyanná kell válni mint a másik ember képzelete. "
Ha ilyenekkel futottál össze, akkor menekülj onnan, de legalább kérj segítséget, mert ahol vagy nem szeretet vár majd rád. Tisztelet meg végképp nem :/
További ajánlott fórumok:
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink?
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Apukámnak emlék szeretettel....
- Létezik olyan, hogy egy férfi több év(7év) után is szeresse azt akit egykor nagyon szeretett?
- Nős férfi szeretett belém