Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A szeretet az illúzió? fórum

A szeretet az illúzió? (beszélgetés)

17. fokhagyma (válaszként erre: 16. - Komor)
ma 12:08
Nekem is éppen ez jutott eszembe a szeretet kapcsán. Jó, hogy idézted, valószínű nem mindenki ismeri.
16. komor
ma 11:05

Pál apostol első levele a korintusiakhoz

1Kor13

1Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom.

2Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem az összes titkokat és minden tudományt, legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.

3Osszam el bár egész vagyonomat a szegények közt s vessem oda testemet, hogy elégessenek, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

4A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik,

5nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,

6nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal.

7mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

8A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik.

9Tudásunk csak töredékes, töredékes a prófétálásunk is.

10de amikor eljön a beteljesedés, ami töredékes, véget ér.

11Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. de mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.

12Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek, ahogy én magam is ismert vagyok.

13Most megmarad a hit, a remény, a szeretet, – ez a három, de köztük a legnagyobb a szeretet.

[link]

15. fokhagyma (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:09
"De mi is a szeretet ?" - kérdezed. Véleményem szerint érzés, és nem illúzió. Ha illúzió lenne, akkor az nem szeretet, hanem egy elképzelés. Nagyon jó érzés szeretni, és szeretve lenni, és átélni ezt a csodálatos érzést. Valószínű nem nagyon lehetett részed benne, ezért ilyen kesernyések a gondolataid, de azt írtad, neked nem kell szeretet, hanem tisztelet. A kettő között van különbség. Igazából az az ideális, ha mindkettő együtt működik.
Akkor a szeretet egy önös érzet, hogy nekem jobb legyen? Ha nem férsz bele ebbe a kategóriába akkor nem kellesz? Legyen itt szó társ, szülő, vagy munkahelyi kolegákról szó. Valójában mennyire akarjuk megismerni a másikat? Addig ameddig azt teszi amit akarok, vagy ezen túl özneztlenül, valódi érdeklődéssel? Mert ilyet még nem tapasztaltam. Ezért illúzió nekem. Inkább segíts másnak, és csak a xart kapod cserébe. De mi is a szeretet ?
ma 07:17
A szeretet nem illúzió. De az illúzióját lehet hajszolni.
ma 05:38
nem
11. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 05:29

A szeretet nem illúzió. A szeretet egy mély, összetett érzelem és kötődés, amely a másik ember, élőlény vagy eszme elfogadásán és megbecsülésén alapul. Megnyilvánulhat ragaszkodásban, törődésben és önzetlenségben.

"Nekem nem szeretett kell, hanem tisztelet."

A szeretetet nem kikövetelni kell, hanem kiérdemelni mint a tiszteletet. Tisztelet annak, kit tisztelet illet.

A 7-esre reagálva: Megtörtént. Ami nem fontos, azon könnyű túllépni. Megmocsájtok.

10. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 04:22

A szívedben a válasz.

(Számomra nem az.)

9. fenevigye (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 23:56
Nem, nem, és NEM. A szeretet nem CSAK egy illuzió, hanem egy érzés. Periód.
tegnap 21:51
Akinek ténylegesen a fórúmhoz van hozzászólása, és nem a helyesírásomhoz, várom a véleményeket.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 21:48
Lépjél már tovább!
6. 55Judit (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:26

Csihagyjál! Eszembe nem jutott hogy kritizáljalak. Soha nem kritizáltam még itt senkit, és nem is fogok. A kérdést azért tettem fel mert a szeretet és a szeretett két külön értelmezhető szó. nem volt bennem rossz szándék.

Ha most olyan hangnem ben reagáltalak volna le mint te engem, azzal elégedett lennél? Biztos felháborítónak találnád a szándékos sértegetést.

tegnap 21:14

A szeretet az egyetlen valóban fontos dolog az életben. Időn téren át tart.

Itt nagyon komoly gondok vannak:

"Aztán jön, hogy túlérzékeny vagy."

" mert jön az ÉN a másik emberből, és olyanná kell válni mint a másik ember képzelete. "

Ha ilyenekkel futottál össze, akkor menekülj onnan, de legalább kérj segítséget, mert ahol vagy nem szeretet vár majd rád. Tisztelet meg végképp nem :/

tegnap 21:05
Agyon kritizálják az embert. Hogy miért.... Miért írtad 2 t vel. Miért vagy ilyen, olyan amolyan. Szerintem mindenki érti mire gondolok, még a kritizálosókkk isss. Embertársunkat szeretni? Ilyen szerintem nem létezik. Helyette az én. Hogy én ilyennek látlak, és biztos ilyen is vagy. Másik valós, vagy beképzelt hibáira felhívni a figyelmet. Az vesse rá az első követ, aki bűntelen. Egység összefogás, tisztelet? Hol vannak? Aztán jön, hogy túlérzékeny vagy. Nem, a tisztelet nem gyengeség. Csendben lenni nem gyengeség. Csak illlúzió a szeret, mert jön az ÉN a másik emberből, és olyanná kell válni mint a másik ember képzelete. De ő se tud saját magával kijönni, nem tud csendben maradni a gondolataival. Milyen igaz, amit másra mondasz, saját magadra érsd. Ezrt érti, aki érti.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnap 20:58
Sikerült a lényeget megérteni, látom.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:56
Véletlenül írtad 2 t-vel?
tegnap 20:49
Most azt hiszem, hogy a szeretett az egy illuzió. Hogy miért is? Például vegyünk egy párkapcsolatott. Sokan az első pillanatban szeretnek. Azaz ránéznek, és szeretik, mert máris él a fejükben egy kép, hogy biztos ilyen, és ilyen, és én ezt de tudnám szeretni. Aztán jön a valóság, és a hibáztatás, hogy azt hittem, hogy te más vagy. Miért? Meg akartál egyáltalán ismerni? Tudod, hogy mit szeretek, és mit nem? Vagy csak a fejben lévő képhez kell alkalmazkodni addik tart a szeretet? Egy egy illuzió. Vagy a szülőkhöz való ragaszkodás. Akik sok rosszat kaptak gyerekként, megpróbáljuk szeretni őket. De nem sikerül, mert mindig elkövetik úgyan azt, még akkor is , ha a gyermek már felnőtt. A papp is azt mondja, menj, és többé ne vétkez. De a szülő, vagy az anyós, hiába szólunk nekik semmit nem ér. Megbocsátunk, de tudjuk, hogy legközelebb is bealakítanak. A szeretett egy illuzió? Nekem nem szeretett kell, hanem tisztelet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook