Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kovászos kenyér fórum

Kovászos kenyér (beszélgetés)

5. beYOUtiful (válaszként erre: 1. - Mosolykás)
ma 15:12

Régen sok limara kenyeret sütöttem. Nagyon jó receptjei vannak.

[link]

[link]

ma 14:25

Köszönöm a válaszod! igen, gyakorlom, de valamiért mindig hibára futok, nem tudom mit rontok el.😜

Még nem jöttem bele....ha kiveszem a tésztát,mennyit várjak,jól hajtogatom vajon, pont jókor teszem vissza a hütőbe...ilyesmik😀

A másik, lehet az arányok nem jók, nem találtam még jó receptet, ( rozs vagy teljes kiőrlésű lisztből szeretném)

ma 14:12

Nézhetsz videókat, vannak fb csoportok. Ha feltöltesz róla fotót, megmondják, mi lehetett a gond.

Csak bátran, gyakorlat teszi a mestert ;) néha még úgy sem. Ha már egyszer sikerül, VÉGED, megfertőződtél :)

2. globus (válaszként erre: 1. - Mosolykás)
ma 14:08
Az anyakovász egyfajta "konzerv", hogy mindig legyen kovászod. Sütéshez ebből veszel ki, receptnek megfelelő mennyiségben felszaporítod. Ez azt jelenti, hogy néhány dkg anyakovász +liszt+ víz, pár óra alatt duplázza a térfogatát, aktívvá válik. Ez kerül a tésztába.
ma 13:55

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok a kovászolás témában, ezért minden hasznos tanácsot, ötletet szívesen fogadok.

Jelenleg ott "tartok", hogy van anyakovászom a hütőben, amit hetente 1 szer meg szoktam etetni, párszor sütöttem kenyeret de nem igazán sikerült.

Vagy a héja volt kemény, vagy a belseje nyers ,szivacsos maradt, szóval nem vagyok rutinos ezért köszönöm, ha segítesz:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook