Kovászos kenyér (beszélgetés)
Köszönöm a válaszod! igen, gyakorlom, de valamiért mindig hibára futok, nem tudom mit rontok el.😜
Még nem jöttem bele....ha kiveszem a tésztát,mennyit várjak,jól hajtogatom vajon, pont jókor teszem vissza a hütőbe...ilyesmik😀
A másik, lehet az arányok nem jók, nem találtam még jó receptet, ( rozs vagy teljes kiőrlésű lisztből szeretném)
Nézhetsz videókat, vannak fb csoportok. Ha feltöltesz róla fotót, megmondják, mi lehetett a gond.
Csak bátran, gyakorlat teszi a mestert ;) néha még úgy sem. Ha már egyszer sikerül, VÉGED, megfertőződtél :)
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok a kovászolás témában, ezért minden hasznos tanácsot, ötletet szívesen fogadok.
Jelenleg ott "tartok", hogy van anyakovászom a hütőben, amit hetente 1 szer meg szoktam etetni, párszor sütöttem kenyeret de nem igazán sikerült.
Vagy a héja volt kemény, vagy a belseje nyers ,szivacsos maradt, szóval nem vagyok rutinos ezért köszönöm, ha segítesz:)
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Hogy készül az igazán finom kovászos uborka?
- Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek.
- A kovászos uborkához mindenképpen fel kell forralni a vizet?
- Lehet valamit kezdeni a kovászos uborka megmaradt levével?
- Kovászos kenyér sütése....van valakinek emléke, tapasztalata?