Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A margarinról fórum

A margarinról (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8
2011. ápr. 12. 17:18

Na,hogy könnyítsek a TV parizer vásárlók lelkén,elárulok egy NAAAAAAGY titkot!

Sága,Pick,Kaiser's méregdrága parizer-készítményei,még a füstöltek is!!!(:P),a virslik is mind nátrium nitrittel (E250) vannak tartósítva...:)

Ezen nem múlik...

2011. ápr. 12. 15:51

Na ja.Na ja.


:DDD

182. 83e25137af (válaszként erre: 181. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 15:15
Hát ja. de ezt feltételezve az ember maga is mérgező. nagy százaléka dihidrogén oxid XD
181. 06bfdda89d (válaszként erre: 180. - 83e25137af)
2011. ápr. 12. 15:11

Jujj,azt be kéne tiltani,nem olvastad a kutatást???

:P :DDD

180. 83e25137af (válaszként erre: 171. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 14:18
na akkó erre igyunk egy dihidrogén oxidot XD
179. 06bfdda89d (válaszként erre: 178. - Gavrilo1)
2011. ápr. 12. 14:07
Nem szép dolog ám kiforgatni a másik mondandóját csak mert direktbe mellőzzük a kontextust!!!
178. Gavrilo1 (válaszként erre: 177. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 11:49
Mivel orvos leszel, talán olvass utána, aztán írd hogy nem káros. Ha van megfelelő hőkezelés nincs botulizmus, ahoz meg nem kell semmiféle natrium -nitrit.
177. 06bfdda89d (válaszként erre: 175. - Gavrilo1)
2011. ápr. 12. 11:43

Pácsó.Ne egyed nagykanállal.Amúgy is rossz az íze.


Szerinted mi?


Vagy: jobban örülnél egy kis clostridium botulinumnak?:)

176. 06bfdda89d (válaszként erre: 174. - Gavrilo1)
2011. ápr. 12. 11:41

Nem a tápértékről beszélek.Az egy más kérdés.De akinek nincs másra pénze...:(...Nos ne mondjuk neki azt,hogy mérget eszik.


Az ízfokozó is adalékanyag...;)

Mi bajod vele?


Nem az a kérdés,hogy milyen lenne,hanem az élvezeti érték és eltarthatóság.Tudomásul kell venni,hogy nagyipar van.Nem.Mégsem kell tudomásul venni.Vegyél tanyát és termelj.

175. Gavrilo1 (válaszként erre: 173. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 10:47
A nátrium-nitrit az mi? Szerinted.
174. Gavrilo1 (válaszként erre: 173. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 10:45
Akkor szerinted minden ami egy Tescós párizsiban és egy átlagos mustárban van az egészséges?? Te nem ezen a világon élsz asszem. Az ízfokozók, adalékanyagok és stb. mind-mind szuper dolgok szerinted. Akartam venni céklát üvegben, tartalmazott aromát, szinezéket-minek? Milyen lenne az acékla ezek nélkül???
173. 06bfdda89d (válaszként erre: 172. - Gavrilo1)
2011. ápr. 12. 10:24

Dehogynem!Nekem ezek cseppet sem viccesek.


Mit kellene írni az ártalmasokról?Elolvastam a szöveget,az összes "kínaira" reagáltam.Valószínüleg azért nem írtam azokról,mert nem találtam...És rákérdeztem az ezzel ellentétes véleményre.


Ennyi.:)

172. Gavrilo1 (válaszként erre: 171. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 12. 10:10

És az ártalmasokról miért nem írsz- azok nem fontosak, csak az hogy mi az ártalmatlan ?

Eygébként ez egy nagyon ismert kis poénos szöveg- te mindent rögtön véresen komolyan veszel. Nem kellene :-)

171. 06bfdda89d (válaszként erre: 170. - Motibi)
2011. ápr. 12. 09:56

A hozzá nem értésedet az élelmiszerkémiához ismét tökéletesen bebizonyítottad!


Kérdés: sikér miben van?


Kérdés: Konkrétan mond meg,hogy melyik az az anyag,amit félelmetesnek tűnő szakzsargonnal idekopiztál valahonnan,még az elgépelést sem voltál képes javítani,annyira süket vagy a témában!


Túl azon,hogy valótlan állításokat is találtam a teljesen ártalmatlanok mellett,melyek hiába valótlanak,ha igazak lennének sem ártalmasak.De...nem is igazak!


MENJ TANYÁRA,TERMELJ!

170. Motibi
2011. ápr. 11. 21:28

Ez aztán az étlap :)


Mit kérsz enni, kisfiam?


- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst,

sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul

E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de

karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!


- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.


- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből,

kisízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből,

a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból,

emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.


- Győri rozsosat?


- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat,

amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.


- Már kenem is a Delmát, fiam.


- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben

elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje,

nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és

Na-nitrit.


- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam.


Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal,

indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal,

sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.


- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.


- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot,

aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat,

nátrium-benzoátot és fenilalanint?


- Vitamor szörpöt? Igeeeen!


- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt,

hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és

E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű

zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.


- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?


- Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal,

vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával,

búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle

acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.


- Hawaii!


- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz, dr. Oetker módra.


- Az a kedvencünk.


- Este a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?


- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált

élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot,

dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis

szilícium-dioxidot?


- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.


- S mi lesz a vacsora?


- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal,

fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal

javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral

fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.


- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!


- Ne kiabálj, Lajoska. Te mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van

egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé,

szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő,

fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt.


Ezt szegény apád is hogy imádta..., nyugodjék békében...

2011. febr. 9. 18:03

Na itt egy jó táblázat a transzzsírsav-tartalmakról:


[link]

168. 06bfdda89d (válaszként erre: 167. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 9. 17:49

Kár,hogy nem követed már a topikot a továbbiakban,mert ez így nagyon misztikus...Lehet tényleg az?

A nem netes anyag nálam azt jelenti,hogy valami bizonyított,érthető,valós dologról van szó.Ha valami papír alapú,de nem ilyen,az egy kategória azzal,amit mellőznék már tízezredjére...Továbbá azért érdekeltek volna a saját szavaid,hogy tudjam:nem lettél te is papagáj,ha nem gond,hogy élek a hasonlattal.De ok,azt mondod meggyőzött:de mi? Leírtuk itt már,hogy hogyan készül és mi van benne.Azokból mi zavar?Ezt ha megtudhatnám,az látod jó lenne.Vagy:azok közül mivel nem értesz egyet.Pl:kőolajból gyártják?:O

167. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 161. - 06bfdda89d)
2011. febr. 8. 20:21

Szerinted van értelme,mert szerintem nincs. Nem is akarlak sem téged,sem mást meggyőzni.

Amit én tudok róla (nem a neten keringő levelekre utalok ezzel)az engem meggyőzött. Annak ellenére elkerülhetetlen, hogy ne egyek én is, vagy bárki más, (persze akkor, ha nem kimondottan fanatikusan elkerüli.) margarinnal készült ételt.

Nem vagyok az a rámenős fajta, aki mindenáron másra erőlteti(vagy szeretné ráerőltetni) a véleményét. Én ezzel a margarin témát is lezártam. :)

166. 83e25137af (válaszként erre: 165. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 8. 20:00
na nem vagyok én hülye tudtam ám :)))
165. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 164. - 83e25137af)
2011. febr. 8. 19:56
Igen, jól gondolod. :)
164. 83e25137af (válaszként erre: 163. - 06bfdda89d)
2011. febr. 8. 19:18
szerintem úgy értette hogy ő meg én és nem a topic :)))
163. 06bfdda89d (válaszként erre: 158. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 8. 16:05
Ez aranyos,csak ez most a "margarin" topik.Amikor lezárták,akkor tuti meg van beszélve...:)
162. 06bfdda89d (válaszként erre: 154. - 07c4794583)
2011. febr. 8. 16:03
Én nem értem,hogy mit mondasz.Bővebben esetleg?
161. 06bfdda89d (válaszként erre: 153. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 8. 16:02

Érthető az indok,hogy van saját véleményed: Nem eszed.De azt állítani,hogy egészségtelen,már egy tény-megállapításnak számít,ami jelen esetben nem állja meg a helyét,nem igaz.De érdekelne:szerinted (és most ne linkelj,olvastunk ilyet eleget,hanem saját szavaiddal,saját meggyőződésedből mutasd be,mondd el,hogy) miért nem egészséges.


Tényeket ismerni,átadni nem okoskodás.

160. 06bfdda89d (válaszként erre: 152. - Motibi)
2011. febr. 8. 15:58
Nincs semmi gond,nyugodj már meg...;) Szerintem szuper vagy!!!;)
159. 83e25137af (válaszként erre: 158. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 8. 15:50

valóban. megtárgyalva :))))


amúgy ma is vajat ettem :D


igen. a festmények és a rajz is saját mű :)


akinek cicája van rossz ember nem lehet :) ha több akkor pláne :)

158. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 156. - 83e25137af)
2011. febr. 8. 15:29

Nos, hogy megbeszéltük a margarin témát,:) elmondom van közös vonásunk is, nekem is van 2 cicám, és szeretek festeni, ha időm engedi.

Megnéztem a képeidet és abból gondoltam, a képeket Te festetted.

157. 83e25137af (válaszként erre: 154. - 07c4794583)
2011. febr. 8. 09:43

vannak még élő emberek (én többekközt) akiket ezekkel a mű vackokkal ki lehet kergetni a világból :D

a margarinon kívül egyiket se használom. volt hogy csináltam valami kaját és megkérdezték hogy kno..r vagy ma..gi én meg mondom ez SAJÁT :) tényleg hozzá vannak szokva a mű ízekhez viszont természetes, nyers alapanyagokból is megcsinálhatók az "alap porok" :)

156. 83e25137af (válaszként erre: 153. - 9b10f3d7ff)
2011. febr. 8. 09:40

Én is szelektálok és persze megvan a magam véleménye. ha tehetem vajat eszem de nem azért mert egészségmániás vagyok hanem mert egyszerűen finomabb :)


Viszont csak azt vallom hogy a legtöbb dolog amit MÉRTÉKKEL fogyasztunk nem okozhat károkat.


Azt viszont szerintem nem lehet figyelmen kívül hagyni hogy BÁRMI amit a boltokban megveszel tartalmazhat hidrogénezett növényi zsírt... ergo elkerülhetetlen hogy edd :)

az amit a kenyérre kensz az lehet hogy csak 1-2%-a



bizonyára rossz tapasztalatod van vele kapcsolatban...

155. globus (válaszként erre: 152. - Motibi)
2011. febr. 8. 07:18
Az "egyetlen molekulányira a műanyagtól"-on veszett össze a társaság, ez az állítás a vörös posztó. Ha visszaolvasol, korábban én is a vaj mellett törtem lándzsát. De azt vallom, hogy a margarint sem lehet teljesen száműzni az étrendből, mert akkor rengeteg ételtípus kiesik. Főleg azoknak, akik készételt vásárolnak, vagy közétkeztetésben esznek.
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook