A lányomat veri a barátja, mit tehetnék? (beszélgetés)
Ők segíthetnek.
és valóban nem csak dühödt szülőként értékelem a helyzetet. Nem a pillanatnyi helyzetre kell a megoldás, hanem a problémát okát kellene kezelni.
És ezt talán nehezebb mint hirtelen haragból gyors megoldást találni
Ezzel teljesen egyetertek, ez lenne az en tanacsom is, higanyos.
Azon mar ne gondolkodj, hogy mi volt, egy ilyen helyzetben embertol fuggoen haromfele viselkedes van: Freeze, vagyis lefagyas, ezt csinaltad te, Fly, vagyis megfutamodas (sajnos nalam ez a tipikus) illetve Fight, harcolas... ok azok akik tokon tudjak rugni az illetot azonnal.
Szoval, hogy lefagytal, az mar mindegy, azon ne ragd magad, de igenis beszelned kell vele es vilagossa tenni, hogy ha ez megegyszer megtortenik akkor nagyon komoly kovetkezmenyei lesznek.
Ez csúnya volt tőled!
Remélem már nem csinálsz ilyeneket:)
Nem szülő? Akkor miért ír úgy, mintha az lenne? :(
Bár ez a tarkón rúgás nem igazán jutna eszembe, még felbőszült szülőként sem....
Ha a gyerekem érdeke úgy kívánja, akkor igen is durván bele avatkozok az életébe.
Te nem vagy szülő, így ezt nem tudhatod.
Szerinted az a normális felfogás, hogy végig nézem, ahogy a lányomat agyon verik? megkínozzák? terrorizálják? Nem, ez nem normális, ha ez van, akkor megóvom bármi áron.
Nem fogom leírni, amit tudok....
A hozzászólásom azért durva, mert nem szülő a fórumindító, így tök feleslegesen írtam, amit írtam.
Az mégis demokrácia kérdése, hogy milyen mértékben avatkozol bele a lassan felnőtt gyermeked életébe. A tekintélyelvűség nem feltétlenül a legjob módszer.
Nyilván valami félresikerült ez esetben a nevelésben, mivel a lány nem tudja helyretenni a szociális érékeket - de ez esetben sem feltétlenül az a megoldás, hogy durván beleavatkozunk az életébe.
Ez elég szomorú...
Én rögtön kiszúrom, ha valami van a gyerekemmel és a szüleim is mindent észre vettek. Nem lehetett kamuzni
Miért is?
A sok t.öketlen szülő miatt van ennyi selejtes gyerek...
Ne legyél tehetetlen! Keresd meg a fiú szüleit, és meséld el nekik, hogy milyen kedves a gyerekük! Ha jól értettem, a fiú is csak 17 éves, tehát még nem nagykorú.
Vagy odamennék a sráchoz egy jól megtermett ismerősömmel, és elbeszélgetnék vele...
A gyerekemért én vagyok a felelős és az a dolgom, hogy vigyázzak rá és ezt megteszem bármi áron, de ha az én gyerekem lesz olyan, amilyen nem tetszik, akkor az ellen is teszek.
Nem lesz olyan sosem, mert már felnőtt és látom már a nevelésünk eredményét.
Ez nem demokrácia kérdése!
Normális embernek eszébe sem jut ilyen.
Ezek szerint egyedül neveled a lányod?!
(a férjedről nem beszélsz!)
Ha 16 éves akkor a gyámhatósághoz, rendőrséghez
kellene fordulni!
(nem pszichológushoz :( !)
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- Mit tehetnék, rossz dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomrol!
- Miért a termékenyek tehetnek arról, ha másnak nem sikerül?
- Nem tudom, mit tehetnék