Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit tehetnék még? fórum

Mit tehetnék még? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Mit tehetnék még?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
385. Molyka
2011. aug. 7. 22:17
Szia, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de szerintem a kisfiad unatkozik. Már elég nagy ahhoz, hogy feladatokat adj neki, hogy mindent együtt csináljatok. Ha hisztizni kezd, ülj le, tedd a kezed az állad alá és mondd hogy pörögjön is a földön, az jobban tetszene. Nem gondolom hogy hiperaktív lenne, bár nem ismerem a kisfiút... Nem akar beszélni csak dünnyög? Tegye. De Te ne értsed meg. Hisztizik? Tegye, neked van időd. Türelemjáték. Persze ezt csak akkor ha tényleg tud szavakat mondani, és nem csak egy ember gondolja, hogy az a szó azt is jelenti. :)
384. Boléna
2011. máj. 6. 13:57

a beszédet is mondta a lány akinél voltunk,azt mondta h nem szabad sokáig várni,el kell vinni egy gyereket ha a szülő érzi h valami nincs rendben.


én is bánom h nem előbb találtunk rá erre.


igen,ha találsz olyat aki ingyen csinálja az jó,nekünk 14e lesz a 4 alkalom. azután viszem komplex fejlesztésre,ami még plusszaban segít neki az ovira felkészülni. és eldöntöttük,h Lénit is elvisszük,ha valami nem oké,most derüljön ki.

383. k_angi
2011. máj. 6. 11:20
Szia Karolyn! Egyik ismerősöm foglalkozik TSMT tornával. Nagyon sok mindent tud fejleszteni az a torna, többek között a beszédre is nagy hatással van. De a szobatisztaságra, viselkedésre is jó hatással van. Szerintem ha van lehetősséged vidd el egy ilyen szakemberhez, mert neked is sokkal könnyebb lesz kezelni a gyermeked. Az önkormányzat nálunk alkalmaz ilyen szakembert és a rászoruló ovisoknak, iskolásoknak ingyen van a torna. Érdemes lenne nálatok is megkérdezni. Üdv
382. 4af9b7dc2b (válaszként erre: 380. - Boléna)
2011. máj. 6. 08:53
Köszi szépen,hogy visszaírtál.Remélem minden rendbe lesz hamarosan nálatok is.Lábújjhegyen csak ritkán jár.Egyedül a beszéd zavar,vagyis hogy nem akar,és ha próbálok vele játszani,tanítani,hogy utánozzon mintha direkt nem akarná meg se hallani hogy egyáltalán ott vagyok és hozzá beszélek.Máskor nincs ezzel gond,mindent megért,megtesz amit mondok.
381. Boléna
2011. máj. 5. 22:51
ha nem lábújjhegyen jár is jó lehet,de nekem egyből kiszúrta a csaj,h ez az baj,és ebből. azt is megállapította,h nagyon okos,és semmilyen egyéb fejlesztésre nem szorul
380. Boléna
2011. máj. 5. 22:50

szia karolyn!


ma voltunk fejlesztő-felmérésen. én is meglepődtem,de a baj: idegrendszeri izomtónus zavar.


a babád lábújjhegyen jár? ha igen,vidd el TSMT tornára.


ez ilyen:


"TSMT(okosító torna)A tervezett szenzomotoros tréning, más néven "okosító torna" egy különleges fejlesztő foglalkozás.A TSMT tréningek fejlesztési céljai

az idegrendszer éretlen működésének magasabb szintű szabályozása (primitív reflexprofil, kóros együttmozgások integrálása, szemmozgások szabályozása)

a mozgáskoordináció fejlesztése (a mozgástervezés és a motoros kreativitás, illetve a motoros szerialitás és a ritmusérzék javulása) a kognitív folyamatok fejlődése (beszédfejlődés, gondolkodás fejlődése, emlékezeti funkciók, tartós figyelem kialakítása)

a szociális viszonyok javulása (feladattudat, csoportnorma, önfegyelem, beilleszkedés, egymás megfigyelése)

az érzelmi kapcsolatok, kötődések kialakítása (a gyermek feltétel nélküli elfogadása, közös sikerek, bizalom egymásban, pozitív, reális jövőkép kialakítása)

A foglalkozások 2-6 fős csoportokban történnek.


A TSMT- módszer használatával az organikus éretlenség hamarabb elmulasztható, és az elért fejlődési eredmények tartósabban megszilárdulnak, s ezután jobban lehet erre építeni speciális felzárkóztató terápiákat.az alacsony szintű, vagy hibás mozgáskoordináció

az éretlen egyensúlyérzék

a szinte leállíthatatlan "mozgáséhség"

a rossz térbeli tájékozódás

a lateralitás hiányos ismerete

a nem tetsző feladathelyzet feladása

és a rövid ideig tartó, könnyen elterelhető figyelem. "

379. felhőjáró (válaszként erre: 342. - Anyucika3)
2011. máj. 3. 06:44
Hát nem irigyellek.Szoktunk telefonon beszélni mikor dolgozik, és hallom a gyerekeket....csodálom a kitartását és türelmét.A Tiédet is.Aki ilyen gyerekekkel dolgozik az valahogy teljesen másképp látja a gyereknevelést.Sokkal több türelemmel rendelkezik, és sokkal következetesebben tudja nevelni irányítani a saját gyerekeit is.Sokat tanultam tőle...Nem tudom én tudnám e csinálni.Valószínűleg nem.Ő mindig azt mondja erősnek kell lenni, hogy a gyerek tudja hol a határ.Volt olyan gyerekük aki még a nevelőknek is nekiment.Közel 100 kilót nyomott így tartottak tőle a nevelők.Sok dologért nem szóltak neki.Aztán egyszer kést fogott a barátnőmre... :-( Ő meg elkapta a fiút...megmondta neki, hogy úgy szúrjon ha szúr, hogy ne élje túl, mert ha túl éli nagyon megveri...akkor letette a kést a fiú, de a következő alkalommal csak neki ment puszta kézzel és akkor a barátnőm elverte.Egyszerűen nem volt más megoldás.Tartott is tőle a fiú...egyedül neki fogadott szót.Szóval az ilyen gyerekek nevelése lelkileg nagyon igénybe veszi az embert.
378. ebba518fdb (válaszként erre: 375. - Anyucika3)
2011. máj. 2. 14:53
nekünk még nem volt kész csak egy szoba, mikor a nagy fiam született, így Ő a kicsi érkezéséig eleve velünk volt.. mikor Ákos megszületett még folyamatban volt a szobájuk.. :) de abban az időben nem is erőltettem volna a külön költözést.. :)) de aztán mikor kész lett a szobájuk, nem sokkal később örömmel mentek.. :)) a nagy, mert büszke volt, a kicsi, meg ment a nagy után.. :DD
377. Adali
2011. máj. 2. 14:50

Akkor azert ok is sirtak kicsit alvasnal, igaz?


Most van abban a fazisban, hogy minden erdekes es nem akar aludni, mert jatszani akar tovabb...gondolok a napkozbeni szundikra:)

376. anyucika3 (válaszként erre: 354. - Gavrilo1)
2011. máj. 2. 14:49
Ezt az egyet én sem hagytam volna sosem.Valahogy nem bírom elviselni,hogy sírjanak.De szerintem normális keretek közt is meg lehet adnia a megfelelő gondoskodást,érzelmi hátteret.Úgy gondolom,hogy úgy kell alakítani,hogy mindenkinek megfeleljen,jó legyen.Az sem jó a gyereknek,ha az anyja egy mosott....,mert évek óta nem tudott egy éjjelt végig aludni.Persze van akinek ez nem okoz gondot.
375. anyucika3 (válaszként erre: 343. - Gavrilo1)
2011. máj. 2. 14:42

Én ezt úgy oldottam meg,hogy amikor születtek volt nekem ágy a szobájukba.Amíg éjjel szopiztak,vagy nyűgös időszakok voltak,olyankor ott aludtam.De 3 hósan már mind átaludta az éjszakát.Én azt tapasztaltam,hogy ha mellettünk voltak akkor mindenre felébredtek,zavartuk egymás alvását.Így később amikor már kihoztuk az ágyam a szobájukból,ha betegek voltak,vagy fogzás bármi miatt volt nyűgösebb éjszaka,akkor a mi szobánkban mellettem aludta utazó ágyban pár éjszakát.

Altatni kézben nem szoktam Őket,arra törekedtem,hogy mindig ébren tegyem az ágyukba Őket,és maguk aludjanak el.A középsővel kicsit nehéz volt,mert nagyon nehezen alszik el,de ezt szokta meg,nem volt gondunk belőle.

374. ebba518fdb (válaszként erre: 372. - Adali)
2011. máj. 2. 14:41
:) én nem értelek félre.. :)) tényleg a legjobb jóindulattal írok mindent.. :))
373. ebba518fdb (válaszként erre: 371. - Adali)
2011. máj. 2. 14:40
húú, a "nem akarok aludni" dologtól még nagyon messze van a kisbabád.. :)) most még rengeteg minden megzavarja az alvását, ez nem az akaráson múlik.. :) fejlődési ugrások tömkelege, frontok, fogzás, pocak, nemsokára a szeparációs szorongás.. segíteni kell Őket, nem a mi akaratunkat rájuk erőltetni.. :)
372. Adali
2011. máj. 2. 14:36

Lanyok, ha "ugy" sir ejszaka, en sem hagyom, ne ertsetek felre" De ez csak egy olyan panaszos rosszat almodtam siras...nem az a gorcsos mar majdnemhanyok, oklendezek siras... meg nincs is maganal olyankor, csak az almaban sir...


Ez neha atmnegy olyan igazi felebredt sirasba, akkor en is kiveszem es szopi van...

371. Adali
2011. máj. 2. 14:33

Ez tenyleg igy van. Na, ez a kuposdi tenyleg gaz!

De ejjel azert szopizunk egyszer mindenkepp. Olyankor eszik sokat.

A rafkos sirasrol ugyanaz a velemeyem, enszerintem akkor is tanulnia kell. Pl amikor aludnia kell, es o nem akar nappal. En beteszema kisagyba, uvolt mint a fabaszorult fereg 5 percig, utana meg csend van, nezeget, es mikor ujra kezd nyoszorogni, bemegyek, hasraforditom, es szunya van...


(bocsi az ekezetek hianya miatt, nincs magyar billentyuzetem)

370. ebba518fdb (válaszként erre: 369. - Gavrilo1)
2011. máj. 2. 14:29
:))) de ez is annyira gyerek és szitu függő.. :))) és mindig az a jó megoldás, ami mindenkinek jó.. :))) de azt azért hozzáteszem, hogy nálunk mindig kicsit másképp történnek a dolgok, mint általában a nagy többségnél.. :))) nem szándékosan, de egyszerűen ilyenek vagyunk.. :))) már hozzászoktam.. :DDD
369. Gavrilo1 (válaszként erre: 368. - Ebba518fdb)
2011. máj. 2. 13:53
A nagyoknál azért más volt, mert csak egy kiságyunk volt és sorba jöttek. Másfél évesen már a legnagyobb az emeletes ágy alsóján majd 3 évesen már a fölsőjén aludt.
368. ebba518fdb (válaszként erre: 367. - Gavrilo1)
2011. máj. 2. 13:47
nálunk nem sokáig volt kiságy.. :) hamar rendes ágyat kaptak, mert Matyi pl sosem volt hajlandó benne aludni, Ákos meg 1 évesen kimászott az utazóágyból, úgyhogy jobbnak láttuk ha kap egy kétszemélyes fotelágyat.. :))) azóta tök jókat alszik bár napközben meg kell várnom az egyik sarokban ücsörögve míg elalszik, különben kimászkál, vagy elvonul játszani.. :))) este nem csinálja ezt, gondolom addigra már alaposan elfárad.. :))
367. Gavrilo1 (válaszként erre: 365. - C92b8757f2)
2011. máj. 2. 13:33
Nálunk is így volt majd 2 éves koráig!
366. Gavrilo1 (válaszként erre: 362. - C92b8757f2)
2011. máj. 2. 13:32
Természetes hogy egy-két perc sírástól semmi sem történik. ilyesmi sokszor volt nálunk is, volt hogy csak nyöszörgött majd visszaaludt, de a 10-20 perces az már más kategória.
365. c92b8757f2 (válaszként erre: 356. - Adali)
2011. máj. 2. 13:15
Én meg azért is voltam úgy, hogy odaugráltam, mert így hamarabb visszaaludt, mint ha hagytam volna. Mi két hónap után levettük a kiságy rácsát, és az ágyunk mellé tettük, így nem volt felugrálás, csak odahúztam magamhoz, és ha akart szopizott, ha nem nem. A 2-nál már eszem ágába sincs a kiságyat máshová rakni. Az is lehet persze, hogy nem éhes, egyszerűen csak a közelségedre vágyik, a szívdobogásodra.
2011. máj. 2. 13:04
Egyszer ki akartam ezt a sírni hagyást próbálni, mert annyian mondták, hát kb. 5 percig bírtam lelkileg, amikor a gyerek már levegőt alig kapott, úgy sírt. A nagymamák szerint: nem baj, ilyenkor tágul a tüdeje...na ez egy nagy baromság...az ilyen sírástól még az idegrendszere is károsodhat, és az agya is alig kap oxigént, ezt ma már tudja az orvostudomány. Ők még ösztönlények ilyenkor, és azt a határt kell eltalálni, amikor már kiismernek minket, és tudatosan csinálják, de ez még szerintem 5-6 hós koruk előtt nincs így.
363. c92b8757f2 (válaszként erre: 358. - Ebba518fdb)
2011. máj. 2. 13:00
Egyetértek. Ezzel tanulja meg, hogy anyára mindig számíthat, bármi baj van. Vannak ismerőseim, akik már 3-4 hónapos babájuknál azzal dicsekedtek, hogy 3x hagyták üvölteni egész éjjel, és lám, mára már fel sem ébrednek. Ezt én annak tudom be, hogy a gyerek megtanulta, hiába üvöltök, úgyse érdekel senkit....
362. c92b8757f2 (válaszként erre: 359. - Adali)
2011. máj. 2. 12:58
Egyébként meg abban igazat adok, hogy nem kell minden nyöszörgésre ugrani...én ezt csináltam, rögtön kikaptam a kiságyból. Azért 1-2 perc sírástól nem lesz baja, ezt már tudom, mai fejjel. És ha tényleg szopira vágyik, akkor úgysem fogja egyhamar abbahagyni...
361. c92b8757f2 (válaszként erre: 352. - Adali)
2011. máj. 2. 12:56
A gyerekek különbözőek már csecsemőként is. Nálunk gyakran felébredt, és nem is próbáltam mással megnyugtatni, mint a szoptatással. Engem is megszóltak, hogy majd a gyerek ezt jól kihasználja, de én ösztönösen tettem ezt. Hallottam anyukáktól, hogy nyugtató kúpozzák, meg ilyenek, hogy aludjon a gyerek, én ezeket nagyon rossz dolognak tartom. Egyébként meg az éjszakai szoptatással fent lehet tartani sokáig a tejtermelést, és napközbenivel sem lesz gond, persze csak ha vki sokáig akar szoptatni. Barátnőm pl. hallgatott a dokira, aki már 3 hónaposan hozzátáplálást írt gyümölccsel, meg rávette, hogy éjjel hagyja sírni a babát, 4 hónaposan már semmi teje nem volt, most meg mindenre allergiás a gyerek...
360. ebba518fdb (válaszként erre: 359. - Adali)
2011. máj. 2. 12:53
persze ezt Te látod, Te tudod.. de az előbb arról írtál, hogy különböző sírásokkal akar leérni dolgokat.. :)) én arra írtam, amit írtam.. :))
359. Adali
2011. máj. 2. 12:51
De az elalvas utani 5 percen at tarto csukott szemmel torteno "alom-siras"-bol szerintem csak rosszul teszem, ha felveszem...olyankor alszik. Es tegnap ejjel is aludt, neztema szemet...
358. ebba518fdb (válaszként erre: 357. - Adali)
2011. máj. 2. 12:48
nem ettől fogja megtanulni.. elfogja fogadni, mert nincs más választása, de nem ezen múlik hidd el.. :) ez az időszak nem az efféle "tanításokról" szól szerintem.. :)) (tudom ám, hogy a legjobbat akarod neki) és persze, hogy a sírás különböző fajtáival "manipulál", de Ő még csak így tud kommunikálni, a beszédtől még messze van.. szerintem a legtöbbet abból tanulja ebben az időszakban, ha mindig azonnal reagálsz, ha "megszólít".. :))
357. Adali
2011. máj. 2. 12:42
Plusz en is ugrottam az elso 4 honapban...most mar ugy gondolom itt az ido, hogy kicsit tanulgasson is, hogy nem mindig az van amit o akar. Pl latom, hogy kezd rafinalt lenni. Ha igy sirok, ez lesz...tudja. Van, hogy a hisztis konnyes szemeken at is nezi a reakciomat a kis sunyi :))) Felreertes ne essek, imadom es szerelmes vagyok a fiamba, de mar en most kezdem a tanitasat.
356. Adali
2011. máj. 2. 12:39
Joo, de nalunk mindig sir egy kicsit almaban, van hogy elalszik, fel ora mulva felsir vagy 5 percig...nem fogok mindig ugrani es felkapni szoptatni, mikor tudom, hogy nem lehet se ehes se nem lehet semmi baja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook