A jó anyukának zsíros a haja (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A jó anyukának zsíros a haja
És nem érzed elcsépeltnek?
A pasik jó része így becézi a barátnőjét... én inkább azt szeretem, ha a keresztnevemen szólít!
Ha a párom úgy szólít otthon, az megengedett...
De társaságban ez a becenév nem egy komoly nő benyomását kelti... én ezért nem szeretem!
Még tinédzserkorban elmegy, de meglett, érett nők mikor cicáznak meg nyusziznak, az olyan visszataszító!
Engem az is érdekel, hogy kit miért zavar, ha cicának hívják.
Sokan úgy felháborodnak ezen a megszólításon és viszont szeretem:)
A cikket megértettem,felfogtam...aztán nyomon követem a hozzászólásokat.Elindultunk az anyukák rangsorolásától..az utcai viselettől..eljutottunk a Schobert Családig! :D Majd jön az otthoni viselet.. a főzés alatti viselet... :) Ez igen!
Nos akkor véleményem dióhéjban ennyi lenne :
- 3 gyereket nevelek,nincs munkahelyem,GYES-en vagyok,kis faluban élünk,tehát szinte alig megyek emberek közé.Nem sminkelek minden nap,mert valahogy nem mindig van rá energiám,örülök,ha eljutunk időben az oviba+suliba úgy,hogy meg vagyok fésülködve.De vannak olyan napok,hogy előveszem a kis tatyóm,és magamra dobok egy kis szempillaspirált meg próbálom eltüntetni az éjszakázás nyomait, a karikákat a szemem körül.Viszont parfüm mániában szenvedek.Minden reggel teszek magamra,olyat,ami ép a hanglatomnak megfelelő! Műkörmöm soha nem volt,nem is lesz,nem vagyok az a fajta,szoliba életemben nem voltam.Hajam természetes göndör,így a fodrászkodás annyiból áll,hogy 2-3 havonta átfestetem. 100 kiló fölötti vagyok,ezelőtt 12 évvel,mikor megismert a párom már akkor is 102 voltam.Így kellettem neki,most is szeret,és kíván,ha tehetnénk naponta többször szeretnénk egymást! Lehet hogy túlsúlyos vagyok,de nem feltétlen igénytelen..ronda..koszos...és slampos.Itthon többnyire a melegítőgatyás-edzőcipős verzió van érvényben,de ha eljutunk valahová akkor természetesen felkerül az erősebb smink,és az alkalomhoz illő szerelés.
Tehát akkor.... kövér vagyok,de nem büdös és slampos,nincs műkörmöm,és szolis bőröm,de szeretem a finom parfümöket és a pici sminket magamon.Nem járok tűsarkúban,de gumicsizmában sem! :) A gyerekeimért és a férjemért élek,mégis jut időm magamra,és a hobbimra. Akkor én anya 4 vagyok! :D
De hisz a nickedben is ott a cica szó! :DDD
Ezt soha nem értettem (társkereső oldalakon is) hogy egyesek miért cicázzák, nyuszizzák magukat...
Nem az állatkertben vagyunk!
:)
EZ EGY NAGGGGYON JÓ CIKK!!!!
Minden szavával egyetértek, bár én szolárium és műköröm-ellenes vagyok, de hát mindenkinek lehet valami heppje:)))
Rajtam senki sem szokta észrevenni, hogy van festék-maximum, ha nagyon erős.
Mondjuk sztem van olyan ember, aki smink nélkül vagy azzal kábé ugyanúgy néz ki. Én például tudok olyat produkálni, hogy pl. tiszta ramatyul nézek ki, aztán egy óra múlva egész máshogy.
Tényleg azt vettem észre, hogy pl. én olyan típus vagyok, aki teljesen máshogy tud festeni egy kis cicomázás után. Ég és föld. Típus kérdése.
Milyenek a megfelelő macskák?
Én nem érzem magamat idiótának cicoma nélkül...sőt ha csak boltba megyek, még minimális festéket sem dobok magamra, otthon kényelmesben vagyok, azért az otthonom, mert ott tudok lazulni-de nem érzem magam kevésbé kívánatosnak melegítőben sem, és az eddigi visszajelzések alapján az embernek sem volt gondja vele...
A lényeg szerintem, hogy mindenki habitusa és elvárása szerint öltözzön, cicomázzon és érezze jól magát.
Ez szánalmasba kezd átmenni... egymásra licitálva bizonygatják itt sokan, hogy mennyire tökéletesek, lassan az is kiderül, hogy málnaillatút sz*rnak mert ők annyira igényesek.
Nyilván az alapvető kultúra része, hogy az ember nem büdös, tiszta ruhában jár és igyekszik a saját igényei szerint úgy öltözni hogy csinos is legyen és jól is érezze magát benne. De a világ nem e körül forog, sőt önámítás azt hinni hogy a férfiak emiatt hagynak vagy nem hagynak el valakit. Ha meg mégis, akkor az a pasi olyan is.
Ha ez bűn, igen valamilyen szinten nálunk a gyerek az első. Ez nem jelenti, hogy a férjem vagy én ne vennénk új ruhát magunknak, vagy ne mennénk el vacsorázni, de ahhoz képest, amikor még egyedül éltem, és csak a saját igényeimet kellett figyelembe vennem, nyilván sokkal kevesebbett foglalkozok magammal, többet a családommal, a férjemmel és a gyerekemmel. Szerintem ez teljesen normális. Elég kifacsarodott értékrendre utal ha valaki képes a külső alapján megítélni milyen anya egy nő... én nem lennék ennyire büszke arra hogy anyu1 vagyok, ha anyu3-ról ilyeneket lennék képes leírni.
További ajánlott fórumok:
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Kérlek segítsetek! Nagyon zsíros hajra mi a jó? Egy napot bír ki a hajam, s már tiszta zsír.
- Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik?
- Sokáig naponta megmostam a hajam szükségtelenül, mára viszont tényleg naponta zsírosodik. Mi lehet a megoldás?
- Mit használjak nagyon gyorsan zsírosodó hajamra?Naponta kell mosnom, mert másnapra nagyon zsíros.