A halálbüntetés visszaállítása (beszélgetés)
Közöttü.k is vannak ilyenek is, meg olyanok is. Van, aki simán feldolgozza.
Ha én hóhér lennék, tudomásul venném, hogy ez a munkám. Na de ehhez kell egy olyan állam, egy olyan környezet, egy olyan társadalom, ahol biztos lehet benne a hóhér, hogy valóban egy emberi mivoltából kifordult elkövetőt büntet meg.
Ekkora hülyeséget, amiket leírsz.
Egy magyarországi börtönben, csak aljasabb lehet az ember, mint visszatartó ereje lenne.
A kaja az városi legenda. Nem véletlenül nyernek újra és újra pereket az embertelen körülmények között tartott rabok.
Félreértés ne essék, nem hullatom a könnyeim számos elvetemült rab miatt, csak nézzük az érem mindkét oldalát.
Azt mondtam, hogy a mai világban. Ugyanis emlékszünk arra, hogy volt egy-két olyan "baleset" a politikával kapcsolatban, amiknek a magyarázatát az emberek - szerintem nagy többsége - nem akart elfogadni. Mostanában még történhetnek ilyen furcsaságok. Gondolj bele, ha Téged akarnának tönkretenni, és rádfognának valami nagyon súlyosat, kivégeznének, akkor nem érsz vele semmit, ha mondjuk a következő kormány vagy a következő nemzedék rehabilitál. Na ezért vagyok óvatos.
Másrészt pedig ha "európaiak" akarunk maradni, akkor az elfogadott szabályokat kötelességünk betartani!
Vannak olyan esetek, amikor tök egyértelmű a dolog. Mondjuk 8 videófelvétel, vagy száz tanú.
Láttad a bolgár ápolónőt, aki ököllel verte az újszülött fejét? Na, azt pl nehezen lehetne letagadni.
Fordítsuk meg úgy a kérdést, hogy miért jobb a társadalomnak, ha van halálbüntetés!
Prevencióként nem működik, ezt már sokan, sokszor felmérték.
Nem lepődtem meg egyáltalán....de nincs is jelentősége,hogy mit akar a nép,mert mindenki által ismert okok miatt ez,jelenleg lehetetlen.
És azt hiszem,ez csak egy elterelő hadművelet....
Kár róla beszélni, elterelő hadművelet, nem megvalósítható. Nemzetközi egyezmény. Konc a népnek.
Sokszor azt mondom, igen megérdemelné, akiről 10000% bebizonyosodik, de mivel az emberek tudjuk milyenek, sokak ellen kreálhatnának is hamis vádat.
További ajánlott fórumok:
- Te visszaállítanád a halálbüntetést?
- Te betiltanád a halálbüntetést?
- Mi a véleményetek a szám szerinti osztályzás visszaállításáról alsóban?
- Mit szóltok hozzá, hogy visszaállították a 3 év gyest?
- Szoptatás után visszaáll a mell eredeti mérete?
- Hogyan tudom a képernyőfelbontást visszaállítani normális méretre?