A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Rohangya, melyik sakkversenyre megy Ricsi április 11-én? A diákolimpiára? Melyik egyesületbe jár?
Az én fiam is bejutott a budapesti fordilóra.
szia mindenki hurrá tavaszi szünet van igen ám anya dolgozik nagyon minden napom szervezéssel jár
nehéz
Bence hamarosan hazaér, és kezdetét veszi a tavaszi szünidő:-))
MAgyarból lesz házi bőven, de majd beosztjuk. Még kel találnom neki szünet utáni versenyre egy 4-5 verszszakos verset is. Szóval unatkozni nem fogunk, de majd úgy intézzük, hogy jusson bőven idő tekergésre, játékra!
elhatároztam hogy a tavaszi szünetbe nem gyakorlunk max olvasunk matekból nem kaptak hátit magyarból majd meglátjuk
ezt a tavaszi szünetet a lazulás hetének akarom szentelni hívok 1-2 hozzánk de nem tanulunk pihenünk úgy el van fáradva had pihenje ki magát
jó idő van az ember ki vágyik olyan jó a nap melege
sokat biciklizünk állatába már az iskolába biciklivel megyünk mind a hárman
s szinte minden hova gyorsabban is érünk haza meg jó nagyon imádnak biciklizni
Sziasztok!
Nekünk ma már szünet. Nagytakarítást csinál(tatok) Emese(vel) a szobájában.
) Anyós, mint a húsvéti tojás
- Az én anyósom olyan, mint a húsvéti tojás!
- Hogyhogy?
- Erősen festett, és előbb-utóbb összetöröm!
végre már csak ma és tavaszi szünet
igen ám de nekem dolgozni kell mi lesz nem tudom
Játékos foglalkozások voltak, meg felvételi is, ahol a képességei szerint megfelelt, de a létszámba nem biztos, hogy befér. Nem szeretem a hátszelet, úgy gondolom, hogy mindenkit a képességei alapján ítéljenek meg, de ez úgy látszik a mai világban nem így történik. Olyan csoporttársát biztosra felvették, akit egy foglalkozáson nem láttam, és képességei is gyengébbek a lányoménál.
Ebben a suliban is 4-től magyar és matek tagozatok indulnak.
Nálatok ez a szétvonulás talán még jobb, mintha egy megszokott osztályközösséget szétrobbantanának.
Nem semmi a túljelentkezés! Előkészítő, felvételi nem volt? Mert most már ez a legujabb módi az általános iskolákban is.Reméljük a legjobbakat...
Nálunk is régebben a suliban három osztály indult, és harmadiktól tagozódtak képességek szerint matek, angol/német, vagy a maradék osztályokra. Az önkormányzat azonban két éve már itt is csak két osztályt engedélyez, így Bencéék jövőre is együtt maradnak(sajnos) csak adott órákon mindenki elvonul a saját szakára.
sziasztok
fel a mai napra csak szerdáig mennek iskolába
hál istennek akkor kis szusz lesz és megnyugszik
be kell kísérnem az iskolába eddig nem kellet
Tényleg nagy dolog az iskolába indulás, és annak kiválasztása.
Szeretném, ha olyan helyre járna, ahol nem a tárgyi tudáson van a fő hangsúly, hanem a képességek fejlesztésén. De annak ellenére, hogy tegnap beirattam, még mindíg nem biztos, hogy felveszik, mert a májusi közgyűlésen határoznak, hogy indíthat-e az iskola még egy osztályt.
116-an jelentkeztünk az 50 helyre. Én bízom benne. Nagyon.
Mi történt Ricsivel?
Én most jöttem a fogadóóráról. A huszonkét gyerek szüleiből mindössze öten voltunk ott, persze azok, akikkel egyébként semmi gond nincs.
Sziasztok
nagy a gond nálunk Ricsi ki van borulva beszéltem a tanítónénivel remélem hatásos lesz
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások