50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk. (beszélgetés)
Helló!
Ma voltam rákszűésen lányok, aztán bámultam bambán mert eddig ha mentem oda megcsinálták a nőgyógy uh. ot is nem a hasit a másikat, most meg arra külön kaptam okt 22 re még időpontot.
Aztán ha már ott vagyok "gondoltam"megnézetem a kedvenc bőgyógyászommal ezeket a foltokat a fejbőrömön mert láttam ma ő rendel, ja csak időpont hányában nemmehettem be hozzá, majd szept 30 a, este 18. 20 ra kaptam időpontot.
Házidokim hétfőn vár hogy a fizikótherápiát megbeszéljük.
Ma már erősen fúj a szél, de a napon még jól esett sétálni.
Jó lenne ha holnap még nem esne mert rengeteg mazsorett vonulva fel a kertvárosi napokon, na majd meglátjuk.
Ma még volt paradicsomoskápim tojáspörivel, de holnap két napra rakottkelt csinálok, lehet kicsit sok lessz a káposztábol ennyi nap, mert kicsit bánt de majd veszek be Mezym Fortét.
Puszim Mindenkinek és jó egészséget:Klárika
ami mérhető lenne a korrupciós jövedelmekhez.
ez lemaradt
Belekotyogok.
Milyen gyógyszereket szedel és mire ?
Ha meg kérdezhetem?
Én is teregetnék ,de a piromániás szomszédom éppen két órája füstőlögteti száraz valamiket.
Becsempészték a törvénybe a képviselők nyugdíjkedvezményét
Index
2010. szeptember 23., csütörtök 22:31 | Frissítve: 12 órája
Az országgyűlési képviselők hamarabb és kedvezőbb feltételekkel mehetnek nyugdíjba, mint az egyszerű polgár. Az erről szóló, sokakat felháborító törvénymódosítást pár hónappal a kormányváltás előtt, a költségvetési salátatörvénybe csempészve tudták a lehető legalaposabban elrejteni a közvélemény elől.
Egy tavaly elfogadott törvénymódosítás nyomán az országgyűlési képviselők a nyugdíjba vonulásukkor különleges kedvezményeket vehetnek igénybe. A távozó politikusok a többieknél akár öt évvel hamarabb mehetnek nyugállományba, másrészt nem az ilyenkor előírt 8 százalékkal csökkentett nyugdíjat, hanem a teljes összeget kapják meg.
A Blikk kalkulációja szerint az előző parlamenti ciklusból a kora alapján 51 volt képviselő számára adott a lehetőség . Eddig összesen négyen erősítették meg, hogy valóban élni kívánnak a kedvezménnyel: Csizmár Gábor, Filló Pál, Jánosi György és Magyar Bálint.
A nagy felháborodást kiváltó jogi lehetőségről csak most, a hatályba lépését követően majdnem egy évvel értesült a közvélemény, pedig a törvénymódosításról tavaly döntött az Országgyűlés. Igaz, azt a lehető legjobban elrejtették az ilyesmire fogékony kiváncsiskodók elől.
hirdetés
Egy, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997-es törvényt módosító jogszabályt ugyanis tavaly márciusban, közvetlenül Gyurcsány Ferenc távozása előtt terjesztett be a kormány nevében Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A képviselők kedvezményére vonatkozó hosszú körmondat még sem az akkori előterjesztésben, sem az Országgyűlés által 2009 májusában elfogadott törvényben nem szerepel.
Egy mondat a kiváltságról
2009. évi CIX törvény. 52. § (17): „A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 13/A-B. §-ának, illetve az
országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló 1990. évi LVI. törvény 10. §-ának alkalmazása során 2010. december
31-ig a Tny.-nek az e törvény 8. § (2) bekezdésében meghatározott időpontig hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni, illetve öregségi nyugdíjra jogosító korhatárnak a Tny.-ben meghatározott öregségi nyugdíjkorhatárt, illetve az
elorehozott, valamint a korkedvezménnyel csökkentett, az érintettre irányadó korhatárt kell tekinteni.”
Azt ugyanis csak az év vége felé, a 2010-es költségvetést előkészítő (2009. évi CIX.) salátatörvénybe rejtve kodifikálták. Ott viszont a pár hónappal korábbi, fenti törvényt kizárólag ezzel a mondattal egészítették ki. Ez a szöveg így a most hatályos törvény (2009. évi XL. tv.) 8. § (5) szakaszában olvasható.
Nem csoda, ha senki nem vette észre, ahogy az sem, hogy a gigantikus salátatörvény e pici pontjához (52. § 17.) indoklást sem fűztek. A politikusok újabb kiváltságának indokait így csak találgatni lehet: mivel hosszú időre kiesnek civil foglalkozásukból, néhány évvel a nyugdíjkorhatár előtt, elavult szakmai tudással kevés sanszuk lenne ismét elhelyezkedni az eredeti szakmájukban.
A másik lehetséges indok az, hogy ha a jövőjük többé-kevésbé biztosítva van, aktív politikusi pályafutásuk alatt a képviselők kevésbé hajlamosak korrupcióba keveredni. Ezzel csak az a baj, hogy egyrészt a jogszabályt pár hónappal a ciklus vége előtt fogadták el, amikor érdemi hatása nem lehetett már az enyveskezűség mértékére. Másrészt a nyugdíj összege Magyarországon még egy képviselő esetében sem akkora összeg, ami
Sziasztok !
Tudom ,hogy nem nézi át. Már az is valami ,ha nem aláznak meg :(
Bár maradna ez a szép idő DDD
Hát megint eltelt 4 nap mióta a gyógyszert szedem és semmi nem történt, nem javul egy cseppet sem. Vagy már annak is örüljek, hiogy nem romlik?
Na mindegy, majd lesz valahogy!
Inkább örülök a csodaszép időnek, mostam és ki lehetett teregetni a teraszre, egészen más az illata a ruhának, ha kint szárad a napon. Remélem holnap még kitart a jó idő mert kirándulni megyünk az elsősök szüleivel. Nem lenne jó a nyakunkba zuhit kapni!
És át is nézte azt a 64 db leletet szakvélemény!
Nem szeretnélek elkeseríteni ,de szerintem nem !
Ez tapasztalat.
Sziasztok !
Tegnap voltam felülvizsgálaton. Most nagyon emberséges orvossal találkoztam.Hozzáteszem 64 db papírral jelentem meg:( A döntésre pár hétig várni kell.
Igen ott is vagyok csak itt nagyon lanyha az érdeklődés.
Pedig nagyon nagy probléma .
Főleg azoknak kik tényleg betegek.
Én az iwiwen két fórumon vagyok ebbe a témába.
Sőt a jógi fórumon is vagyok.
Nagyon sokan tudjuk , hogy mi a helyzet,
de nem szeretném most ide le írni mert nem pár betüs dolog. Ha valakit érdekel rokkantsággal
kapcsolatos téma ezeken a helyeken meg találja.
Bizony, zsibbad is meg kicsit fáj is arra ébredek éjjel.
A párom felépült ugyan, de esténként fáj a lába be is dagad, bár nem nagyon.
Most nekem döntenem kellett mert sok fórumon voltam és nemtudok mindig itt ülni,ugy hogy háromltól megváltam.
Így is van még négy ebből kettő nagyon pörgős napi szinten,majd egy saját fórumom ahol már a személyesen ismert lányokkal dumcsizunk+ nemrégiben megszünt a nőkegyütt fórumunk,de beléptümk egy másikba mindnyájan,és olyan jó csapat voltunk 6 an hogy mára már 20 an vagyunk.
Aztán a naplóm is kéne néha itt csinálni majd van egy dogos portálom,és egy twn.hus is ez sok időt elvesz,de jövőhéttől már napi max 1x tudok mindenhova írni.
Én mindig jó vagyok Ágikám nemtudtad ezt?
Levél elolvasva megválaszolni délután tudom:Puszika
Eszembe jutattad KLÁRA asszonyság Petőfi versét Itt van az ősz itt van újra szép, mint mindig én nekem. Kiülők a dombtetőre onnan nézek szerteszét és hallgatom a fák lehulló levelének lágy neszét.
Ilyenkor is színpomás a táj eltarthatné még sokáig,
de biztosan nem fogjuk elkerülni a hideg telet.
Puszi neked Ágika
Klárikám ment a levél neked, majd, ha otthon leszel olvasd el és hagy azért magadnak susszanásnyi időt.
Jó kislány legyél vígyázz magadra sok puszi neked
Ágika.
Én mint új jövevény bele kontárkodom.
én sokáig Donnáztam.
Jó kis társaság volt ,nagyon eltolták az oldalt , igy ide járogatok.
Ott voltak Donna talik.
Jó kis baráti társságok alakultak ki.
Már reklamáltuk ha valki csk egy nap is igazolatlanul távol maradt.
Én új leányka vagyok , nem szeretnék tolakodó ,sót okoskodó sem lenni.
De jó benneteket olvasni és időnként belekotyogni.
Ma szép idő volt lassan sétálva intéztem jövős menős dolgaim,de bizony ez az egyfolytában zsibbadás idegesít már,aludni sem tudok tőle.
Patikába azt mondták ma mivel a Meloxin is gyulladásgátló és fájdalom csillapító(ezt írt ki idegsebész)de nembírom szedni,szóval szedjek algopirint próbáljam ki ma 3x2 vel holnaptol meg 3x1 el csökken-e a fájdalom és zsibbadás?
Ugy hogy volt felírva egy 20 db.os ma kiváltotam azt is.
Az összes pénzem gyógyira megy el.:-(
Drágáim!
Ma képrázatosan süt a napocska és van is ereje.
Jó nagyot keülve tettem sétálva az utam,még dolgaim intéztem.
Sajna hétvégére 16 fokot mond záporral zivatarral.
Ágikám majd délután olvasom leveled,bocsáss meg mert most még szomszédbácsihoz fellépek,mert ígértem neki hogy gyorsan kikeverek egy meggyes sütit neki,jön hozzá az unokája és annak barátnője.Viszlát délután:Klárika
Akkor használni sem használ???????????
Gyöngyike lehet bután teszem fel a kérdést,de neked szokott "zsibbadva fájni"????
Tisztaszívből örülök neki:-)
Ugye ugye milyen hatalmas örömmel telik meg az ember szíve,ha személyesen is megismerheti azt akivel naponta eszmecserét folytat az interneten át.
A hoxárol sajnos személyesen még csak két lánnyal taliztam,mind kettő tündéri bár különböző korosztályuak.
Viszont más fórumokról van szerencsém több lányt is ismerni,több fórumtalin voltam már.
Elsem hiszitek hogy mennyire más a személyes találkozás "közelsége"annyit szoktunk csacsogni hogy egy nap nem is elég rá:-)
Bíztam benne hogy a tatabányai hoxásokkal össze jön egy fórumtali,de mindig közbe jön több lánykának is vmi,mert többnyire kisgyerekesek vannak.
Tényleg Hoxás fórumtalik nemszoktak lenni?
Köszönöm hogy felajánlottad hogy elkísérsz,édes vagy,de bevallom már másik fórumokról is írtak pesti lányok jönnnének elém álomásra(de írtam nekik bocsássanak meg nekem őket ismerem személyesen is már évente talizunk),de Ágikát még nemismerem és szeretnék vele találkozni most.De ha nemdolgoznál nagy öröm lett volna téged is megimerni természetesen,Ágika is örült volna neki biztos.
Ha bár időm kiszámolva lessz fél kilenc körül érek be,és 10.40 re ott kell lennem majd az MRI.in.
Mégegyszer szívből örülök hogy taliztatok:-)
Klárikám ment a levél, majd olvasd el légyszíves és köszönöm a szép verset, amit írtál nagyon aranyos vagy. Vigyázz magadra és sok puszit küld barátnőd
Ágika.
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Ismerkedjünk, beszélgessünk mindenféléről, kortól, nemtől függetlenül:)
- Huszonévesek gyertek beszélgessünk, ismerkedjünk, beszéljük meg a problémáinkat
- Beszélgessünk, ismerkedjünk, mindenki írhat...nemtől és kortól függetlenül!
- Ha vagytok itt Budaörsről beszélgessünk, ismerkedjünk!
- Akik a Szarvasi főiskolára jelentkeztek és felvették, gyertek beszélgessünk