5 NAPOS DIÉTA ZABPEHELLYEL, hétfőn kezdünk! (2011.08.15.) (beszélgetés)
Sziasztok!
hú de sokat irtatok, én a zabkorpát annyira nem szeretem, nekem száraz...
viszont tésztás cuccokhoz, pl. muffin én zabpehelylisztet használok, még a főzelék rántásához is, ugyanúgy viselkedik mint a fehér liszt, minden ételt ki lehet vele váltani sztem :)
ez most nem volt jó ötlet :)
de üsse kavics, megbocsátok :) hétfőtől majd én vágok vissza ;D
Uh, csajok, összeszedtem pár receptet, a receptes naplómba le is jegyeztem őket... Csorog a nyálam...
Túrógombóc zabkorpával
Körözött zabkorpával
Zabkása
Pulykafasírt rozmaringos sültkrumplival
Aaaahh...
Azt hiszem megosztom még egyszer a diéta leírását, és típus étrendet, mert azóta gyarapodtunk, és nehogy az legyen, hogy elbeszélünk egymás mellett. A cikk közepén van egy reklám, elég hülye helyen, azon túl van az étrend. :)
Itt olvasható:
Szia!
Jól hangzik ez a süti, most jut eszembe, hogy nekem is kellene valamit sütnöm vasárnap, mert a zUram szülinapja lesz :)
Mit javasoltok?
Ezt nem értem... :)
Zabkorpa, zabpehely.
Szerintem a zabpehely kipréselt zabszem, a zabkorpa meg darált verzió.
Ha belevetetted magad, akkor írd meg légyci.
Nekem egyelőre lövésem sincs, hogy mit csináljak, hogy egyem.
Én a Lidl-ben szoktam venni. Papír zacskója van, kb. akkor mint 1kg liszt, de ugye a súlya nem ennyi. :)Pontos árat nem tudok, de olcsó, olyan 150 és 200 Ft közt.
Eddig muffinhoz használtam, erre-arra, de már sokat gondolkoztam rajta, mi másra lenne jó. Most majd belevetem magam a zabpelyhes és zabkorpás receptekbe. :)
Sziasztok! Reggel ugye 2 őszibarack volt, most ebédre megint édeset csináltam, nem túl változatos ebéd: 3 ek ZP, 2 őszibarack turmixolva :D :D :D De olyan finom ez a barack!!!Nincs kedvem "zöldet" enni,ha itt a rengeteg barack.
Megcsináltam az esti buliba a sütit,ami a következő: Tepsibe egy réteg háztartási keksz, rá egy réteg vaníliás puding,egy réteg keksz,egy réteg turmixolt őszibarack(7-8 db)zselatinnal és cukorral,újabb sor keksz,egy sor puding és a vége keksz. Ha majd lehűl szeletelni lehet(remélem). Na ebből nekem nem kéne enni!!!Bár ott lesz az uram is és több mint valószínű nem is engedné, ami nem baj,csak nagy lesz a kísértés. :) :)
Ki mit ebédel(t)???
én sosem számoltam azzal hogy amit megeszek az full szénhidrát vagy full fehérje...
csak a kalóriát számoltam
ha belefértem a keretbe, akkor ügyes voltam, akkor is ha az a keret 90%-ban csokiból állt. (mondjuk ilyen azért nem volt, ha ilyen sok csokit ettem, akkor nem fértem bele a keretbe)
Szóval nem néztem azt, hogy miből van a kaja, csak ettem, ami jól esett. Mértékkel.
Mára már meg tudom állni, hogy ne egyek igazán lisztes dolgokat.
Lagzira szigorúan kötelező a szabadnap! :) A diétában is!
Nem kell zabálni, de nem is szabad megállni 1200 kalóriánál. :) És sokat táncikáljál!! :)
Erről az jut eszembe, hogy anyuék nem messze laknak egy pékségtől... ahol készítik a termékeket. Minden reggel elcangázok előtte és el tudod képzelni milyen illat van a levegőben????! WWWÁÁÁÁ!!!! És nem is kerül sokba...
De mára már fapofával keresztül tudok tekerni az illatfelhőn. Mármint legtöbbször fapofával. :)
egy pogácsa átlag 200 kcal körül van
de ez nagyon függ ugye a mérettől!!!
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Hétfőn kezden a 90 napos diétát. Csatlakozik valaki? Csináljuk együtt?
- Diéta zabpehellyel, rizzsel, zöldséggel és gyümölccsel
- Mostmár elég! Fogyjunk le zabpehellyel!
- Egy normál gyümölcsös joghurt három evőkanál zabpehellyel körülbelül hány kalória?
- A dukan diétában a zabkorpát lehet helyettesíteni zabpehellyel? (csak ideiglenesen)