30 év után ennyi? (beszélgetés)
Éppen tegnap reggel mondta, hogy milyen jó nő vagyok még mindig. De lehet, hogy igazad van. 48 évesek vagyunk.
Szia! egyértelmű, hogy nem nőként, hanem barátként tekint rád. Hagyni kell, ha menni akar. Gondolom 50en körüliek lehettek. Nem egészséges egy emberrel leélni az életét senkinek- Más 20 évesen az igény,30-50évesen. Nem ítélem el,de biztos rosszul esik.Ha őszinte akarsz lenni tudod, hogy igaza van.
Igen, úgy tudom, holnap már bejelentkezett egy pszichológushoz. A nővel kapcsolatban pedig kérdeztem, hogy továbbmenne-e a szex irányába, ha úgy alakul, erre azt válaszolta, hogy lehet....
Az, hogy tűrj, semmiképpen nem megoldás, mert most kaptál egy sebet és ha nem oldjátok meg, akkor benned az még nagyobb lesz. Az ilyen nagy sebekből, elfojtásokból/tűrésekből meg előbb-utóbb betegség.
Mielőbb le kell ülni és meg kell beszélni, hogy ha találkozik a számára szimpatikus nővel, akkor hogyan képzeli tovább. Érthető, ha meg van ijedve, ha akár szívesebben beszélne a történtekről idegennel, mint a családdal/barátokkal, de akkor erre megoldás egy pszichológus.
Elhiszem neki, és tudom is, hogy még csak most történt először. Köszönöm, és részvétem a feleséged miatt.
Nagyon röviden azt tudom biztosra mondani neked, hogy a betegség kivált az emberből olyan dolgokat, amit "normális" körülmények között nem tenne.
Mivel rövidet ígértem, a feleségem kb. 8-hónapja halt meg, petefészek rákban, közel 3-évet szenvedett..... Ez idő alatt csinált olyan dolgokat, ami 46-év boldog házaséletünk alatt szóba sem jöhetett volna.
Ha még csak most történt, legyél türelmesebb hozzá, a válást ne első megoldásnak gondold.
Biztos, hogy nem ennyi.
Neked kell most higgadtabbnak és összeszedettebbnek lenni.
Vedd úgy, hogy "bekattant" a férjed.
Ilyen könnyen ne válj meg 30 évtől, támogasd őt, amíg tudod.
Bőgés nélkül, okosan beszelgessetek, építsetek/tervezzetek ketten együtt egy közös új jövőt. 🍀
Akkora pofont kaptam az élettől, hogy a fal adja a másikat. Férjemmel 30 éve vagyunk házasok, olyanok vagyunk/ voltunk mint a borsó meg a héja. Felneveltünk két gyereket, építettünk házat, sikeres vállalkozást, a tenyerén hordozott, imádtam én is, mindenki minket irigyelt. Kb. 2 hónapja megtudtuk, hogy beteg. Olyan betegsége van, ami az onkológus szerint gyógyítható és nagyon időben vagyunk, de az embert arra készteti, hogy átgondolja az egész életét. Hát ő átgondolta! Szeretne több szabadságot, túl sok már neki ez a „mindig együtt” élet, engedjem kicsit egyedül. Engedtem, az utóbbi hetekben sehová sem mentünk együtt, azt se tudtam hol van egész nap, beült a kocsijába és ment. Nehezen nyeltem le a békát, hogy ennyire elutasít, de úgy voltam vele, hogy a gyógyuláshoz a nyugalma a legfontosabb. Ha így lesz nyugodt, hát legyen. De tegnap éjjel halk, nagyon bensőséges beszélgetést hallottam az egyik szobából. Füleltem, hogy kivel beszélhet telefonon ilyenkor. Kiderült, hogy álnéven regisztrált különböző társkereső oldalakon, aminek meg is lett a hozadéka, immáron két nővel is telefonon kapcsolatba került. Nem nagyon magyarázkodott, azt mondta, hogy ezt a nőt, akivel éppen beszélt, pont le akarta rázni, mert nem jön be neki, de van egy másik, aki intelligens, de nem találkoztak még, csak telefonon beszéltek. Kérdeztem, hogy akkor a nagy „időt kérek” szöveg erre irányult, hogy nőket hajt fel, aztán ha majd valamelyik szimpi lesz, akkor én mehetek, vagy mi? Nem tudja, teljesen össze van zavarodva. Hát én is. Azt sem tudom, hogy működnek ezek a társkereső oldalak. Regisztráltam az egyikre, de nem töltöttem ki a kérdőívet és nem adtam meg képet sem, de máris legalább tizenöten meg akarnak ismerkedni velem. Röhejes. Persze jól összevesztünk, úgy néz ki, válni fogunk. Most úgy érzem, nincs nálam szánalmasabb ember a földön. Hiszen mindenki, aki megtudja, hogy komoly betegsége van, elsősorban a családja felé fordul és velünk próbál meg minél több időt eltölteni. Nekem pedig most kell elhagynom a páromat, amikor pár héten belül kezdődik a sugárterápiája? Vagy inkább hagyjam? Tűrjek? Hiszen látom, hogy ő is őrlődik. Nyugalom kellene neki, hogy gyógyulni tudjon, de nekem is. Hetek óta csak bőgök.
További ajánlott fórumok: