Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 júniusi babák fórum

2020 júniusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
404. szokeciklon (válaszként erre: 403. - Svenna)
2020. aug. 17. 17:38

Szia!


Viszonylag jól, akkor kezdett igazából ordítani, mikor lefogták a lábát, még a szuri előtt :) Nem szereti, ha korlátozzák na, az anyjára ütött😁 Mondta a doki néni, hogy gyerekkoromban ugyanez voltam (mert az én gyerekorvosom a kisfiamé is💞), anyukám megerősítette😂😂😂!

Nincs eddig láza, viszonylag jó kedvű, aludni nem alszik, néha azonban keservesen sír... Igazi ikrek😁


Szerdán indulunk Balcsira, nagyon várjuk már :)


Viszont képzeljétek, kialakult a cumi zavar nálunk :( Alig cicizik, kb. 2 perc után elfordítja a fejét, és sír, ha egyáltalán elfogadja :( Sajnos lassan ki kell mondanom: 2 hónapot tudtam szoptatni a kisfiam :( Van ötlet, hogy ne legyen ez?

403. Svenna (válaszként erre: 402. - Szokeciklon)
2020. aug. 17. 17:29

Szia Szőkeciklon!


Na miujság hogy viselte a babó az oltást?

Es milyen volt a Balcsi, voltatok?

402. szokeciklon (válaszként erre: 401. - Svenna)
2020. aug. 14. 17:10

Jesszus Svenna, én biztosan megfejeltem volna azt az orvost...!!! Sajnálom, hogy ezt kellett átélned!!!Mindent jól csinálsz, szuper Anya vagy, ne hallgass arra a vadbaromra!!!!!


Mi jól vagyunk, nálunk hétfőn lesz a 2 hós oltás...már most bőgök, ha rágondolok :( Reménykedem, hogy jól fogja viselni! Ha vidéki hétvége nagyon jól sikerült, beigazolódott most is, hogy a gyerek bárhol elvan, ahol a szülei vannak :) Úgyhogy erre felbuzdulva, megyünk 2 napra Balcsira :) A kisfiúnk persze nem fog fürdeni, de én akkor is bemegyek a vizbe, ha ömleni fog az eső vagy a hó :D :D :D

401. Svenna
2020. aug. 14. 07:31

Sziasztok!


Túl vagyunk mi is az oltáson. Az elsőnél kicsit nyöszörgött, a másodiknál már ordított szegénykém, de csak addig tartott, utana el is szundizott a kis drágám. Szegénykém, sajnáltam, mondtam neki h nagyon ügyes fiú volt. 🤗

Most volt egybe a 2 statusz is, mar 5510gr-osak és 59cm vagyunk. Növögetünk. 😊

Úgy néz ki h a legújabb tapszerünk (mar a 4.)most kezd beválni. Tudunk kakilni magunktól 💪👏 a gasztroenterológián írták, tehéntej allergia gyanúja miatt. Eléggé flegma volt a doki, sírva jöttem ki tőle, elmondta igazából h én csinálok mindent szarul.. Minek használok szélcsövet, meg széklet lazítót.. Ezzel rontom el h megcsinalok helyette mindent. Én elhiszem h várnom kellene h magától jöjjön de nagyon szenvedett, es ordított, mar féltem h elájul az ordítástól. Kérdezte tőlem is a doki h ha 2 napig nem wc-zek akkor en is dugdosok valamit a fenekembe??

Kicsit bunko volt. Meg az elejen elmondtam neki h nincs anyatej, mert olyan gyogyszereket kellett szednem az elejen ami mellett nem lehetett szoptatni, utana meg szinte nem is volt mar semmi. Es ahogy elmondta h mindent szarul csinalok megkerdeztem h mit kellene akkor tennem, azt mondja anyatej!!!

Ooo akkor menj a francba, olyan kedves volt.

Na mindegy, de most ugy nez ki h jobb ez a táp, bár kaja utan rögtön visít egyet, ez nem tudom miért van.

Egyre jobban figyel mindent, mosolyog sokat, olyan cuki hangokat ad ki🤗 Az éjszakát végig alussza.

Én annyira fáradtan kelek még így is 🥴 fáj a lábfejem, a hátam, azért megérezni a súlyát 😏

Valaki használ rezgős pihenőszéket? Ha igen, mi a véleményetek?

Ti hogy vagytok csajok? És a babák?

400. zajax90
2020. aug. 7. 17:19

Sziasztok!

Hétfőn volt 6 hetes a nagy fiam,a héten elég sok változás történt a viselkedésében.Hétfőn annyira jó napunk volt,ez volt közös életünk eddigi legjobb,legnyugodtabb napja ☺️.Kis hasfájás volt ugyan,de hamar elmúlt,egész nap békés,mosolygós baba volt ☺️.Aztán jött a kedd és a brutális lehűlés,jégeső,szél,akkor meg vigasztalhatatlan volt.De nem csak Alex,van egy barátnőm,neki 8 hetes a kislánya,náluk is ugyanez volt.Kicsit akkor megnyugodtam,hogy biztos csak az idő miatt ilyen,nincs komolyabb baj.Amúgy megint berekedt ettől a naptól.Na,az meg közös életünk legrosszabb napja volt 😂.Nektek nem viselte meg a babákat ez a hülye idő?

Kedden döntöttem el,hogy beszerezzük a Colief cseppet,most már 3. napja kapja lefejt anyatejbe csepegtetve,svéd itatópohárból.Szerintem nekünk beválik,kisfiam sokkal nyugodtabb napközben (ha épp nincs front),tud aludni is,sőt,le tudom tenni a saját ágyába,kicsit simogatom a fejét és szó nélkül elalszik.Még vannak azért hasfájós időszakok,de jóval kevesebb.

Kedden megyek vissza a dokihoz a 6 hetes kontrollra,remélem,minden rendben lesz.

2020. aug. 4. 18:38

Sziasztok!


Olyan jó olvasni mindenkiről, hogy szépen növekszenek a babák :)


Zajax: Pár dolog olyan, mintha a kisfiamat irtad volna le :D Ő is utálja, ha le van korlátozva pl. :D


1 hét alatt nálunk elmúlt a rekedtség, Fenistil cseppet kaptunk rá. Amúgy csendesen telnek a napjaink, Olivér egyre jobban fedezi fel a világot, sokat mosolyog, hason fekve nagyon durván nyomja ki magát az alkarjára támaszkodva :)

Pénteken megyünk az anyósomékhoz vidékre, nagyon várjuk már (imádom az anyósom és az apósom, nagyon szerencsés vagyok :))), kicsit izgatott vagyok, hogy milyen lesz neki nem itthon :) Már most listát irok, mit kell vinni, holnap lehet már el kezdek pakolni :D

2020. aug. 4. 15:10

A lényeg lemaradt 😊

5090 gramm és 57 cm🥰

2020. aug. 4. 15:09

Sziasztok csajok!


Ma kaptuk meg a 2 hónapos oltást. Hát nem volt egyszerű.... Szegénykém két db két comb.... Elég nyugodtan volt utána, 9-re mentünk és délbe aludt el. Próbáltam neki borogatni, de nem nagyon akarta.... Remélem nem lázasodik be.

Nekünk már 2 olyan éjjel volt, hogy nem kelt fel 😊🤗

Nekünk a hétvégén kifakadt a Bcg oltás, kicsit váladékozott, aztán abba maradt. Doktor néni szerint nagyon szép.

Ti hogy vagytok??

396. zajax90
2020. júl. 30. 15:40

Sziasztok!

Szokeciklon,van hordozókendőnk,be is vetettem párszor,úgy legalább tudtam reggelizni 😂.De ebben a nagy melegben nem túl jó.Amúgy a kisfiam szerintem nem különösebben szereti,úgy gondolom,hogy nem bírja,ha le van korlátozva a mozgása.De azért pár perc séta után elalszik benne.Csak nem szabad megállnom 😂.Nekem is megterhelő cipelni jelenleg,mert a vázizmaimat még nem tudtam visszaerősíteni (plusz alapból is van sajna lumbágóm).Hamarosan megyek a 6 hetes kontrollra,ott majd megmondják,hogy mehet-e már a sport ☺️.Hiányzik a mozgás (persze kezdetben csak lazán).

Végül ma csinálták meg a státuszvizsgálatot,"kisfiam" 5 hetesen és 3 naposan 59,5 cm és 4645 g ☺️.De olyan szépen oszlik el a súlya,nagyon arányos baba ☺️.Az oltás helyét is nézettem,nincs rendellenesség.

A rekedtsége még mindig tart,hétfőn is meghallgatta az orvos,megnézte a torkát,nem látott semmit.Ma is megnézte,nincs nyoma betegségnek.Szóvalvalószínű,hogy a pénteki nagy hasfájós sírás tett be neki.

Azóta szerintem növekedési ugrásunk is volt megint,tegnap le sem tudtam vakarni a ciciről,olyan volt,mint aki éhezik,ma már jobb,szerintem nagyjából beállította magának a tejet.Új készségekre is szert tett,mint a könnyezés,a tudatos mosolygás (tegnap mosolygott rám először ☺️),a gügyögés,összecsípi a mutató és a hüvelykujját,azt olvastam,hogy így fognak először a babák és valamelyik nap meg is fogta így a cumiját.Néha csak nézek,hogy miket tud már,a védőnő is mondta a kérdőívnél,hogy olyan pontokat is pipálhatunk,amik 2 hónapos babákra jellemzők.

Szerintem a hasfájás is kezd alábbhagyni,megfigyeltem,hogy a pisis pelusokban már nincs kis kaki sem,eddig mindig volt egy picike,szóval kezdi használni a záróizmait.A védőnő javaslatára elkezdtem kamillateát inni,kicsit mintha könnyebben kakilna.Múlt péntek óta nem volt durva hasfájása,ami volt,azon tudtam masszázzsal és tornával segíteni.

395. Fniki88
2020. júl. 29. 16:08
Sziasztok csajok! Most olvasgatom vissza a fórumot. 😊 Mindenkinek gratulálok a babócákhoz! Mi 7.-én leszünk 2 hónaposak. Liliennek hívják a kicsikénket. Császáros baba lett akárcsak a tesója. Ugyanis van egy nővérkéje aki októberben lesz 3 éves. Mi csak anyatejesek vagyunk. Nem kell pótolni. Nekünk a nagynál sem kellett. 1 éves koráig cicizett. Mi is megyünk majd szurira. Én beadatom a rota ellenit mert ajánlották. Azt mondják 3 éves koráig védi. Végülis a nagy miatt adatom be ha majd jövőre megy oviba és hazahozna valamit a kicsi jobb ha védve van. Egyébként mi még az agyhártya ellenit fogjuk beadatni ami nem kötelező. Azt Gréti is megkapta. Másfél éves volt mikor beadták. Semmi mást nem kapott csak a kötelezőket. Már nekünk is van fülbevalónk. 😊 5 hetesen kapta. Nem volt gond a belövéssel megijedt kicsit de addig sírt csak utána egyből megnyugodott.
394. Svenna (válaszként erre: 393. - Rebecca0511)
2020. júl. 29. 12:10

Szia Rebecca!

Nagyon ügyi a kislányod, és biztos kis cuki a fülbevalókkal 😊Hogy viselte a belövést?

Mi most voltunk hetfőn a védőnőnél, 5010gr és 57 cm, (7hetesen)mi majd 12.én megyunk oltásra. Igen a combjába fogja kapni mind a kettőbe 😥 én mar most előre sajnálom szegénykémet.nekunk is mondták h belázasodhat, es egy fél kúpot lehet neki adni lázcsillapítót. (germicid kúp) hát bizonytalan vagyok a nem kötelezőkkel kapcsolatba...én gondolkozok az agyhártya gy. ellenin de a fene se tudja..a férjem ő nem akarja.. Fél h esetleg később nem e lesz valami baja tőle. (mai vilagba mar nem lehet tudni h tenyleg arra jó e amire van, vagy nincs e valami utóhatása ami majd évek mulva jon ki) hat nem tudom,, de közbe meg félek h ha nem adatjuk be és valami lesz vele..

Nemtudom.. 😒

Már nekünk is mosolyog sokat 😊☺️ bár nem mindig akkor amikor mi mosolygunk rá 😄

Naprol napra mennyit valtoznak, hihetetlen!!! Kis cukiságok! 😊🥰

2020. júl. 28. 21:56

Sziasztok csajok!


Hol is kezdjem 😊

Kislányunk általában hason alszik. Az intenzíven mindig hason fektették, és nekem is azt mondták, hogy hason fektessem, fejét tegyem oldalra. Mára már a fejét Ő igazgatja 🤗

Hasfájás... Szerencsére nekünk nagyon enyhe. Most már csak napi egyszer kakil, de akkor kiadósan 😂

Tesó téma.. Hát mivel nekem 12 év után sikerült teherbe esnem, nem sok esélyt látok még egy babára. Férjem teljesen elzárkózik, nem akar rizikózni... Én azért még egy babyt bevállalnék😊🤗

Ma voltunk védőnőnél 2 hónapos státuszon- igaz egy hét múlva lenne, de szabadságon lesz védőnő. Szóval 5080 gramm és 58 cm. Mindet megcsinál amit kell, bár volt egy olyan kérdés, amit nem mindig.... Ha rá mosolyogsz, vissza mosolyog... Hát kislányom nem mindig. Védőnő szerint nem gond. Jövőhéten kedden az orvoshoz megyünk, oltás lesz, két darab. Védőnő szerint combba kapja, vizes ruházni kell majd az oltás helyét. Be is lázasodhat.

Ti adattok valami nem kötelező oltást? Én a rota elleni gondolkozom, védőnő nem ajánlja, azért az orvost is megkérdezem.

A pelenkából nekünk a Libero vált be, úgyhogy azt használjuk.

Múlthéten pénteken igazi kislány lett - lett fülbevalója, igazi hős volt, nagyon jól viselte.

Éjjel már csak egyszer kel fél 2 és 2 körül, utána meg 6 körül. Úgyhogy nagyon jó kislány 😍

392. Svenna
2020. júl. 27. 15:17

Nekem is van hordozó kendőm 😊

Még nem sokat volt benne,az elején kicsit sírós volt, meg kell szoknia, de sztem tök jó kis találmány, csak a felkötés... hát igényelne még egy két kezet 🤪😁 🐙

391. szokeciklon (válaszként erre: 389. - Zajax90)
2020. júl. 27. 13:29

Hurci kendő!!!!!

Én kaptam kölcsön, nem mertem belerakni, egyszer kipróbáltam, üvöltött a gyerek, a sarokba is dobtam! Aztán mikor most volt ez a sírós pár nap, megint magamra raktam, először 10 percig sírt, megnyugodott, elaludt, másodjára már csak 5 percet sírt, aztán nézelődött, egyszer csak puff, elaludt😁😁😁! Még vasaltam is, amíg ő a hurcikendőben volt :D

Szóval én most, ha nincsen itthon a férjem, és kell a 2 kezem, de közben hisztizik, gyorsan magamra kötöm💪💪💪! Ma már így megyünk át anyukámékhoz! Főleg azért, mert a babakocsi a kocsiban van, az meg dolgozni estig a férjemmel :D

Szóval Zajax, próbáld ki, hátha :) Nekem Liliput van, a megkötést meg a Youtube-ról tanultam :)

2020. júl. 27. 09:19

Sziasztok :)


Túl egy kicsit nehezebb éjszakán :) Hajnal 3-kor a kisfiam azt gondolta, reggel van😄 5-kor sikerült meggyőznünk, hogy nem :D


Svenna: nálunk anyatej+tápi van, összesen 110-120 milit eszik egy evés alatt! Régebben mértem szopi előtt-után, most már tudom, hogy 1-1 szopi után mennyi tápit adjunk neki (sajnos többa tápi)! Úgy tanultam,úgy kell kiszálmolni: testsúly kg X 150, ezt osztani az egy napi étkezések számával, akkor jön, ki hogy egy étkezés hány mili! Persze, van hogy nem eszi meg, van hogy annyira éhes, hogy még kap pótlólag 30 milit...!


Zajax90: nálunk is péntek óta rekedt Olivér, egyik pillanatról a másikra... :( de nálunk tuti a sok sírás miatt, előtte 3 napig folyamatosan sírt (a hasija fájt), felhívtam a doktor nénit, írt fel Fenistil cseppet, már jobb a hangja, de ha holnapig nem múlik, viszem a dokihoz! Egyéb tünet nincs, de nagyon megijedtem, az elmúlt 4 napban elég sokat sírtam :(

389. zajax90
2020. júl. 26. 15:16

Sziasztok!

Mi holnap leszünk 5 hetesek ☺️.Holnap viszem a babát az 1 hós státuszvizsgálatra, csütörtökön mentünk volna,csak be van rekedve és nem tudom,hogy a sok sírástól vagy hogy esetleg megfázott ebben a hülye időben valahogy,úgyhogy inkább megmutatom a dokinak.

Most csütörtökön voltunk csípőszűrésen,mindent rendben találtak,még tornát sem javasolt a doktornő ☺️.

Hasfájás van nálunk is rendesen sajnos,bár kezdünk rájönni,hogy kezeljük,eddig az jött be,hogy tornáztatom,kicsit masszírozom a pocakját (inkább simi,mint masszázs),utána pedig sétálok vele,hogy függőlegesben legyen és ezeket ismétlem.Néha az etetés is segít,mikor rendesen beindul a bélműködése a sok cipelgetéstől,akkor tud kakilni érdekes módon,biztos a meleg anyatej segít.Úgyhogy rengeteget küzdünk ezzel mi is,holnap rákérdezek az orvosnál.

A tesó téma...mi eredetileg terveztünk még egy babát,de jelenleg nem nagyon tudom elképzelni.Nem is a szülés miatt,pedig az is kemény volt,de mivel törlődött az agyamból a fájdalom,így az még OK...de ez a hasfájós üvöltéses téma,meg hogy tényleg egy percre sem tudom letenni a babát nap közben (nem túlzok),kicsit most megterhelő.Imádom őt,de azért kéne zuhanyoznom,ennem,wc-re menni 😂.Már nincsenek nagy igényeim 😂.Szóval emiatt egyelőre nem gondolok tesóra,csak túl akarok élni 😂.

388. Svenna
2020. júl. 25. 21:10

Sziasztok.

Mi ma vagyunk 7 hetesek. Hetfőn megyunk a védőnénihez, 2hete voltunk utoljara, akkor 4600gr mért és 55cm-t.

Utána néztem a vizsgálatoknak, igen a korházba már megcsinálták a hallás vizsgálatot stb.. Csak valamiért nem volt már eszembe és azt hittem h újra kell vinni ilyenekre.

Jövőhéten megyünk a gasztroenterológushoz, kiváncsi leszek mit mondanak ott a hasfájására. Jó lenne ha nem kellene használni már a szélcsövet, meg a székletlazítót. 🥴

Nektek mennyit esznek a babák? Tudom h inkább anyatejesek csak aki mondjuk pótol rá tápszert mennyit szoktatok? Mi 120at ettunk, de mar most a 135öt is, de többet is bírna. Tegnap a 120 ra még egy 30-40et betolt..

Néha kicsi vizet is adok neki napkozbe.

A tesó kérdés... Hát.... Én nem nagyon tervezem. Persze igen jo lenne egy kislány még, a férjem nagyon szeretné, de én maga a szülést, meg amiken akkor átmentem,.. hát nem tudom.. Lehet nem is sikerülne, ki tudja.. mondtak olyat is (az egyik nővérke, vagy nemntudom ki lehetett) h örüljön h megvan még a méhe.. Na ezek utan elgondolkoztam h ki tudja mit csinalhattak velem altatás alatt. Szóval nem biztos h be merném vállalni a másodikat. De idővel lehet máshogy gondolom majd.

2020. júl. 22. 20:38

Sziasztok!


Holnap lesz 6 hetes a kisfiam, ma voltunk az 1 hónapos státuszon a védőnéninél: 4770 gramm és 57 centi 💙❤️ Szépen fejlődikl, a védőnő szerint már a 2 hónapos státuszt is kipipálhatnánk, mert jóval fejlettebb a koránál, minden tekintetben :)

Én is voltam ma a 6 hetes kontrollon a dokimnál, velem is minden rendben, mindent enged már 😊😉 Megbeszéltük, hogy 2022 végén szeretném a (z első) tesót szülni, addig ő is szeretne babát, de egyeztetjük a dolgainkat😊 Mert én csak vele érzem magam biztonságban, nem akarok más dokit :)

Tényleg...Ti terveztek tesót a babóknak? Mi még 2-öt szeretnénk, nagycsaládban gondolkodunk :)

Nekem kicsit hiányzik a terhesség, bevallom :)

386. zajax90 (válaszként erre: 384. - Szokeciklon)
2020. júl. 19. 02:28
A hason altatástól én is félek,éjszakára nem szoktam így lerakni,csak napközben néha,amikor gyakrabban rá tudok nézni.Meg ha rajtam alszik el,akkor alapból hason szokott,de ott úgyis érezném,ha baj van.
385. zajax90 (válaszként erre: 383. - Svenna)
2020. júl. 19. 02:23
Szia!Nálunk a hallásvizsgálatot már a kórházban megcsinálták szerintem minden babánál.Koponya uh-t is csináltak ott,de csak azért,mert úgy látták,hogy az egyik kutacsa jobban nyitva van.A csípőszűrést nálunk a védőnő mondta,kardiológiáról és egyéb vizsgálatokról nem volt szó eddig.
384. szokeciklon (válaszként erre: 383. - Svenna)
2020. júl. 18. 22:04

Szia drága :)


Nekem nem mondta senki, hogy kell vinni, csak olvastam, hogy 6-8 hetesen érdemes, de egészen 12 hós koráig ezeket a vizsgálatokat érdemes megejteni, mert nagyon sok betegséget akár meg lehet előzni! Szóval ezen ne múljon :)


Az, hogy már emelgeti a fejét, meg forgatja jobbról balra, pont hogy szupi, nekem a védőnő azt mondta, ezt "kell" tudnia az 1 hónapos státusz vizsgálaton...! Nálunk is nyomatja ezeket Olivér, lerakjuk aludni, fal fele néz, 20 perc múlva ránézek, már a másik irányba :D Nálunk is hason szeret aludni, ugyanúgy, lábait maga alá húzva, feneke az égbe meredve 😂🥰

Mondjuk én utálom, hogy hason alszik...mindenhol az van, hogy a bölcső halál legfőbb okozója a hason alvás...! Hagyjuk úgy elaludni (van hogy nem is kell altatni, csak lerakjuk hasra, és 5 percen belül elalszik), de én 20-30 perc elteltével az oldalára fordítom😔😊! Ezt éjjel is megteszem, beállítok ébresztőt 30 perccel későbbre vagy el sem alszom addig🙄 Tudom, ez lehet beteges, de nagyon féltem a kisbabám😥☺️

383. Svenna
2020. júl. 18. 21:15

Sziasztok!


Mi ma vagyunk 6hetesek.

Nálunk is volt olyan h együtt sírtunk, mert nemtudtam h mi baja, hasa fájt. Szörnyű hogy hogy tud ordítani a fájdalomtól, és nem tudok segíteni neki ☹️

De ha nem faj a hasa annyira jó baba, eszik,alszik ( nagyon szereti a pocakját, hétfőn 4600gr volt)

Az alvás meg hát.. Van olyan h este 21,22 től reggel 4,5 ig is alszik mostanaba. (egy felkelést kihagy mostanába az 1,2 órást) ugyhogy nem panaszkodom, volt h reggel 6 kor kelt először. ☺️

Mar most kezd jó lenni a 62 ruci es kezdjuk kinőni az 56ost.es pellusbol is mar van amiből 2est hasznalunk. Szerencsére nincs kiütése a különböző pellusoktól, használtunk már mindenfélét, lupilu, libero, babylove, tidoo, pampers, mindegyik jo,persze van amelyik hamarabb megtellik 😀

Sajnos a kaka téma még mindig nem állt helyre, nehezen van csak, főleg székletlazítóval.

Nagyon sokat változik naprol napra babó, egyre tobbet van fent, mosolyog 😊 és olyan érdekes mélyebbről jövő gügyögő hangot is kiad már. És hosszasan tartja a fejét már, bár szerintem még ez korai h ennyire tartsa, meg fordítsa jobbra balra egyfolytaba. A kiságyat már körbe járja, hosszába berakom este,( hason nagyon szeret aludni, felhúzza maga alá a lábait és popóját kitolja, kis nyuszikám,) aztán reggel már keresztbe fekszik.

Na de lenne egy kérdésem csajok,írtátok h viszitek a babókat vizsgálatokra, koponya, hasi ultrahang, hallas vizsgalat, kardiologia.. Nektek mondta a doki vagy védőnő h kell vinni a babákat ezekre a vizsgalatokra? Vagy még bent a kórházba mondták szülés után!? Mert nekem senki nem mondott semmit h vinnem kéne valahova, egyedül az ortopédiát tudom h majd oda kell. A védőnőt kérdeztem erről de nekem azt mondta h ha a kórházba nem mondtak semmit akkor nem kell vigyem sehova.

Légyszi irjatok!

😘

2020. júl. 17. 14:02

Sziasztok


Zajax90 nagyon örülök, hogy minden rendben van 🤗

Mi tegnap voltunk 6 hetesek 🤗, repül az idő.

Nekünk is volt 5 nagyon kemény napunk, amikor nem aludt éjjel... Nagyon fáradt voltam, voltak pillanatok, mikor együtt sírunk.

Most azt hiszem vissza állt a rend. Fél 8-kor fürdik este, olyan fél 9 körül alszik el, hajnali 2-kor kel, tisztába teszem, eszik és alszik is. Utána 6 körül kel legközelebb.

Nappal egyre kevesebbet alszik, van úgy, hogy ébred, tisztába teszem, eszik és vagy 2 órát fenn van. Ilyenkor vagy a hintába teszem-bár annyira nem szereti, nem sokat van el benn, vagy bekapcsolom neki a kiságy feletti zenélő forgót.

Nagyon szépen tartja a fejét, támaszkodik a kézen.... Nagyon szeret hason.

381. zajax90 (válaszként erre: 380. - Szokeciklon)
2020. júl. 16. 23:28
Szerintem mindenkinek vannak nehezebb napjai,én is bőgtem ma reggel egyet például,ettől nem vagyunk rossz anyák,csak fáradtak.Én is nehezen viselem, mikor fáj a hasa és nem tudok neki segíteni.Mikor vért vettek tőle,akkor is vele sírtam.Ez ilyen ☺️.
380. szokeciklon (válaszként erre: 379. - Zajax90)
2020. júl. 16. 20:29

Jaj de jó, örülök neki ❤️❤️❤️


Mi augusztus elején megyünk csípőszűrésre, plusz hasi és koponya ultrahangra! Nagyon nehezen kaptam időpontot, a harmadik magánrendelésen...!


Nálunk is 3.napja a minden sz*r napokat éljük, nem lehet letenni, nappal alig akar aludni, vagy sír vagy cicizne, akkor is sír ha már minden megvolt...mellette én is sírok... Szépen vagyunk! De mit tagadjam, kemény meló az anyaság, a szülőség... Én nap mint nap megkérdőjelezem magam, hogy milyen anya vagyok... Hogy miért sír az amúgy már mosolygó szeretet bombám... Miért nem tudok rajta segíteni??? Vannak napok, amik borzasztó nehezek...!

Bocsánat, most kijött belőlem... 😔😔

379. zajax90
2020. júl. 16. 20:15

Sziasztok!

Tegnap betelefonáltam és mondták,hogy mindent rendben találtak szerencsére az ismételt vizsgálat során☺️.

Jövő héten megyünk csipő ultrahangra,meglátjuk,ott mi lesz.

Pont most mértem a babát,4445 gramm volt,úgyhogy szépen fejlődik.Én már egy csomó 56-os cuccot elpakoltam,hosszra nem jók már neki,szélességre még kicsit lötyög némelyik 62-es rugi,de a bodyk jók ☺️.Pelusból most Pamperst használunk,a 2-es méretet,de mondjuk már a kórházban is 2-es kellett.

Egyébként most teljesen felborult a napirendünk,eddig 3-4 óránként kért enni,utána simán aludt,most meg egy percre sem tudom letenni szinte,folyton a cicimen akar lenni (van neki egy olyan jelzése,amit akkor szokott használni,ha éhes,szóval tuti nem fájdalom miatt sír.Ilyenkor azt mondogatja,hogy hehe hehe,nagyon cuki amúgy 😂).Arra gondoltam,hogy növekedési ugrás lehet,de már hétfő óta ez van.

Ma tettem le először a játszószőnyegére,tetszett neki ☺️.Olyan jó figyelni,ahogy napról napra fejlődik ☺️.

Remélem,hogy mindenkivel minden rendben ☺️!

2020. júl. 16. 12:28

Sziasztok csajok 😊!


Hogy vagytok? Babócák??


Zajax, mikor lesz Alex anyagcsere szűrési vizsgálata? Biztosan minden rendben van☺️ Tudom és kész :) 😘


Nálunk telnek a napok, ma 5 hetes a nagyfiam 😁 Már egy csomó 56-os ruha nem megy rá, sőt, a kisebb 62-esek sem :D van olyan body, amit nem is fog viselni,mert átnőtte😂! Minden nap más, csupa meglepetés minden nap :D

Pelenka kérdés: Pampers Premium, 1-es már egy kicsit kicsi, a 2-es méret meg leesik róla...! Lupilu: 1-es kicsi, 2-es?? Használ valaki olyat??? Milyen méretezése van??

2020. júl. 11. 11:17

Szia


Szerintem azért próbálj megnyugodni. Valószínűleg semmi gond nincs. Tudom könnyű ezt mondani.....

Nekünk is vannak vizsgálatok, amik nem sikerültek, de egyből mondták, hogy ez nem gond egyenlőre, szokott ilyen lenni.

A héten kezdtem kérni időpontokat 6 hetes kontrollra, nem túl nagy sikerrel... Kardiológia szeptember 21. Csípő vizsgálat, egyenlőre nincs időpont, valami most fog orvos érkezni a kórházba....

Hallásra vissza vagyunk rendelve, mert a bal oldalon nem sikerült megcsinálni.... De bízom benne, hogy minden rendben lesz, oda 21-re kaptam időpontot. Koponya és hasi uh-ra pedig 28.-án.

Ez a kardiológia kicsit zavar, hogy olyan későn van időpont, de elvileg egy gyermek kardiológus van a megyébe.

Azért majd írd meg, hogy mi lett a vizsgálat eredménye.

Szép napot

376. zajax90
2020. júl. 10. 08:57

Sziasztok!

A héten kaptunk levelet,hogy meg kell ismételni az anyagcsere szűrési vizsgálatot,mert valamilyen eltérést találtak 🙁.Nálatok nem volt ilyen?Utánaolvastam és azt írták,attól is lehet,hogy még nem evett elég anyatejet a baba, amikor levették a mintát a kórházban.Nagyon remélem,hogy csak ennyi a baj és nem találnak egyéb betegséget 🙁.Küldtünk be vért,most várjuk az eredményeket 🙁.

A kakilás nálunk sem az igazi,valamennyi van,de nem túl sok.Mondjuk erről meg azt olvastam,hogy ha minden tápanyag hasznosul,akkor nem nagyon lesz kaki,szóval nem kell aggódni.

2020. júl. 6. 14:01

Sziasztok lányok :)


Jó olvasni, hogy minden babó szépen növekszik :)


Nálunk vasárnap már 4110 gramm volt a kis haspók, pedig csak szombaton lesz 1 hónapos :D Ha éhes, nincsen irgalom, igazi pasi, megy a hiszti a kajáért :D

Túléltük az első növekedési ugrást, sokat evett (volt olyan nap, hogy 20 percenként cicin volt), napközben szinte nem is aludt, az esti elalvások (fürdés utáni) volt hogy 3 órás üvöltésbe torkollottak...de túléltük :) Éjjel alszik, 3 óránként jelez, hogy éhes, de kaja után már a büfi közben elalszik :D Átlagban 6-7 órát alszok én is, persze nem egyben, de egész jól bírom :) Az még mindig fura, hogy alig tudok napközben csinálni valamit, múlt hét az durva volt, nem is főztem :( Szerencsére a kajarendelésben a férjem a király :D


Ami nálunk még mindig nincs, az a kaki... 3-4 naponta...puki van rendesen...nyugtat a védőnő, nyugtat a doki, nyugtat mindenki, hogy ez természetes egy vegyes táplálkozású babánál (kap az anyatej mellett tápit is, mert van anyatejem, de borzalmasan kevés, egy alkalommal 10-40 milit tud enni csak :( ), de engem idegesít...!

Kapja a Biogai cseppet, meg Infacolt, volt hogy már a szélcsövet is bevetettem, de szerintem ez nem normális... :( Ritján fáj a hasa, tudom mikor...nem tusom mit csináljak...

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook