Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 júniusi babák fórum

2020 júniusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
464. zajax90
2020. dec. 7. 18:20

Sziasztok!Utólag is boldog Mikulást ☺️!Svenna,nektek boldog 6. hónapot ☺️!

Mi jól vagyunk,pár napja kezdtük meg a hozzátáplálást,egyelőre almalevet adtam Alexnek,amit finom édes almából facsartam.Emlékszem,egyszer volt itt téma,hogy meg kell-e főzni az almát.Nekem egy 3 gyerekes ismerősöm javasolta,hogy úgy kevésbé lesz savas.A védőnőt is kérdeztem,ő mondta,hogy a Goldenen kívül a többit nem árt megfőzni.Én most csak pépesítettem,mert amit szereztünk,elég édesnek tűnik.Holnaptól kap pépet.

Az alvásunk nem jó,sajnos minden hajnalban kelünk 1,5-2 óránként még mindig.Ez még sajnos has-téma lesz nálunk,még mindig puffad Alex.Nappal nincs gond,sokat van hason,de éjszaka nem,nem tud hason aludni.Remélem,lassan javul az emésztése a hozzátáplálással és jobban meg tudja majd emészteni a (tej)cukrot.Mondjuk úgyis jön a fogzás,úgyhogy nem is baj,hogy hozzá vagyok szokva a nem alváshoz ☺️.Legalább ennyi előnyöm van azzal szemben,akinek jól alvó babája van 😂.

Rebecca,a bátyámmal 1 év és 1 nap van köztünk,tök jó így ☺️.Minden évben együtt volt a szülinapunk,mindig váltottuk,hogy épp kinek a napján legyen tartva.Később meg szokásunk volt éjfélkor koccintani ☺️.Ennek is megvan a szépsége ☺️.

463. Svenna
2020. dec. 6. 13:55
Boldog Mikut mindenkinek!!! 🎅😘🎁🥰
462. Svenna
2020. nov. 26. 17:17

Sziasztok!


Miujsag ki hogy van?? Kicsit mi is eltűntünk, pedig sokszor nekiindultam h írok de mindig közbe jön valami.

Mi mikulaskor leszünk 6honaposak.Már a második étkezést kiváltottuk, bébiétel, burgonya, stb főzelékek, már a csirkést is megkóstoltuk, még a glutént kellene bevezetni, csak az olyan kekszeket nem ehetjuk amibe tejazármazék van. Szeretjük a milupa babateát is, mindig tudna enni inni picúr! :-) HálIstennek van étvágya, de nincs elhízva. Jovoheten megyunk védőnénihez. Mar szépen forgolódunk minden irányba, ugyhogy itt kell vele lenni mindig. Es mar par napja felhuzza magát négykézlábra és előre hátra hintáztatja magát 😊 kis cuki.

Lassan sztem a fogacskája is fog jonni, ma mintha egy kis lyukat lattam volna az alsó ínyén.

Rebecca milyen durva lenne ha egy napon születne a kistesó is mint Abigél 😀

461. zajax90 (válaszként erre: 459. - Szokeciklon)
2020. nov. 16. 13:33

Sziasztok,

Alex még anyatejes baba,úgyhogy mi csak pár hét múlva kezdjük a hozzátáplálást,a héten beszélek a védőnővel,hogy hogyan legyen.Amúgy szépen hízik a kisfiam,tegnap volt 7060 gramm,nagyon belehúzott az elmúlt két hónapban ☺️.

Az alvás nálunk még sajnos nem megy túl jól,nappal még hagyján,de éjszaka még mindig kel enni 3-4 óránként,amivel nem is lenne gond,viszont utána már nem nagyon tud rendesen visszaaludni.Általában 3-5 között kezdődik ez az álmatlan időszak.Ilyenkor kihozom egy fél órára,kicsit ébren van és visszaalszik 1,5-2 órát is akár.Nagyon fura.Van,hogy a hasa miatt kelünk így,pukizik párat és minden OK,máskor meg látszólag semmi jele.

Arra is gondoltam,hogy hamarosan elkezd kúszni és azért nyugtalanabb,már nagyon próbálkozik.A múlt héten elkezdett segíteni az öltözésben,szépen áttolja a karját a ruhán és a lábait is nyújtja a zokninak,nadrágnak,nagyon cuki ☺️.Meg a kacagás is nagyon megy már ☺️.Most már végre mi is önfeledten tudjuk élvezni a mindennapokat hasfájás nélkül.Olyan jó ez így ☺️.

460. Rebecca0511 (válaszként erre: 459. - Szokeciklon)
2020. nov. 10. 20:50

Szia 😊🤗

Hát nem túl jól.... Pokoli hét volt, hányás.... Volt 3 nap, hogy minden kijött. Kezdtem feladni, hogy erre képtelen vagyok. De aztán férjemnek volt 2 szabadnapja, kicsit tudtam pihenni...

Voltam orvosnál, minden rendben van, van szívhang, elvileg kicsit később fogant, így pontosan arra a napra vagyok kiírva, mint Abigéllel.

Reméljük, hogy beáll az alvás nálatok is. Abi napközben nem sokat alszik, de éjjel igen.


5 hónapos oltás?? Nekem védőnő azt mondta, hogy csak 6 hónapos korban lesz. Holnap megkérdezem doktor nénit.


Mennyit eszik szilárd ételből?

Nálunk sem megy túl gyorsan, mi is ráérünk. Tízóraira szoktam én is hozzátáplálni, de 80-100 grammnál többet nem hajlandó enni...

Anyatej már nincs, úgyhogy tápszer van itt is.

2020. nov. 10. 16:16

Sziasztok!


Mizujság, mindenki nagyon el van tünve :( Remélem mindenki jól van, babák-mamák :) Rebecca kismama? Hogy tetszik lenni?


Tegnap megkapta a kisfiam az 5 hós oltást meg az első Bexerot, 3 másodperc orditás, 40 perc alvás utána, plusz kis hőemelkedés...ennyi: ) És képzeljétek, most már 4 éjszaka egy huzamban alszik reggel 6-ig :) Nem merem elkiabálni, remélem marad is igy, mert elég jól esik :D

Már eszi az almát, sütőtököt, őszibarack, körte, krumpli, most jön majd az édesburgonya, avokádó, mangó, és lassan a tizórai tápit kiváltjuk! De nem sietünk sehova, haladunk az ő ütemében :)

458. szokeciklon (válaszként erre: 457. - Zajax90)
2020. okt. 24. 10:56
Mi a Bexerot beadatjuk, most fogja megkapni az első novemberben (pont az első házassági évfordulónk napján😊)! A többiről még majd a doki nénivel egyeztetek :)
457. zajax90 (válaszként erre: 456. - Szokeciklon)
2020. okt. 22. 20:07

Szia!Mi ma voltunk a státusz vizsgálatom,a kisfiam már 69 cm és 6345g.Ebben a hónapban többet hízott és nőtt,mint az eddigiekben ☺️.A védőnő azt mondta,hogy olyan hosszú,mint egy fél éves 😂.Olyan kis pufibb is lett kinézetre ☺️.

Mi még nem kezdjük a hozzátáplálást,azt mondta a védőnő,hogy amíg van elég tejem,ráérünk olyan 5 és fél hónaposan elkezdeni.Lehet,hogy jobb is később, egyelőre örülök,hogy kinőtte a hasfájást ☺️.

Érdekes,hogy mennyivel másabbak a babák,például nálad Olivér ülni próbál,nálunk meg Alex még nem csinált ilyet,viszont ő forgolódik.

Nem kötelező oltást fogtok beadatni?Mi az agyhártyagyulladás ellenit fogjuk valószínűleg.Apukámnak is volt agyhártyagyulladása gyerekkorában,csoda,hogy túlélte.Mást nem terveztünk egyelőre.

2020. okt. 17. 16:54

Sziasztok!


4 hós státuszon 7560 gramm és 65 centi a fiam...! Persze megint elmérték...na mindegy, nem bosszankodom!


Elkezdtük a kóstolást, reszelt alma, kicsit fintorgott, de megette első nap a három, második nap az 5 kis kanállal. Ma, gondoltam, párolva adom...nem jött be😂! Babavizen pároltam, meg botmixerrel pürésítettem! Édesem, az első falatnál úgy összerázkódott, mint amikor valami bűn rossz pálinkát iszik az ember 😂😂☺️ Azért becsületből lenyelt 3 kis kanállal, de tovább nem erőltettem! Maradunk a sima, nyers almánál! Holnap nem kap semmit, baba uszi lesz a tízórai előtt, hétfőn őszibarackot kóstolja, van pár adag lefagyasztva :)

455. szokeciklon (válaszként erre: 453. - Svenna)
2020. okt. 13. 14:19

Olivér sem forgódik, bezzeg az Adamo hintába már felül, meg minden alkalmat megragad, hogy fel tudjon ülni... Hasprésezik :D


Ma megyünk a 4 hós státuszra, kíváncsi vagyok nekem mit mond a védőnéni, hogyan kezdjük a hozzátáplálást, egyáltalán kezdjük-e ☺️! Mondjuk aztán nekem lehet beszélni, úgyis a gyerekemen fogom látni, mi a jó neki :)

454. Rebecca0511 (válaszként erre: 453. - Svenna)
2020. okt. 13. 09:24

Szia

Erről a hozzátáplálásról mindenki mást mondd. Ezt úgy szeretem 😊

Dehogy csináltad rosszul. Nekem eszembe sem jutott volna megfőzni az almát. Akkor kifől az íze, nem??

Azon ne aggódj, hogy nem fordult még át, majd át fog. Nem vagyunk egyformák... Én 3 éves voltam, mikor elindultam, már anyukám orvostól orvosi vitt.... És most meg olyan szépen megyek 😂😂

453. Svenna (válaszként erre: 452. - Rebecca0511)
2020. okt. 13. 08:51

Június 6?? 😁De jóó, nekem is akkor született picúr! 🤗


Én most fogom neki főzni a krumplit. Nekem azt mondta a gasztrós doki h almát csak főzve adjak neki. (pont mondtam h mar reszelve adtam neki, persze h megint szarul csináltam.. (szerinte))

Voltunk ortopédián is, szegenykemnek terpesz pellust kell hordani, pedig azt mondta a doki h minden rendbe. Pedig sokkal jobban szétnyitja a lábát mint ahogy az a pellus tartja neki. Na de mindegy, elviseli hál'Istennek.

Nekem még nem fordult át, csak oldalra. Viszont ülni ülne fel, mindig erőlködik, emeli a fejét ha fogom a két kezét. Meg ha felállítom, mar rakná a lábát 😂

Öltözni nekem se szeret, de utána elviseli, nincs vele gond. Csak ha kocsival megyunk valahova akkor nem jo ha tobb ruha van rajta mert nagyon be tud izzadni a háta a hordozóba.

Na megyek is főzni a krumplifőzeléket neki, most hogy elaludt.😊

Tovabbi szép napot mindenkinek!

És kellemes babavárást Rebecca ☺️

452. Rebecca0511 (válaszként erre: 450. - Szokeciklon)
2020. okt. 12. 20:19

Szia


Abigél sem szereti a sok ruhát. Sapka, kabát.... Hát nem egyszerű 😊

A múlt héten kezdtük az almát. Azon az üveg reszelőn reszeltem. Még az anyukám is ezen reszelte nekem az almát. Ez ízlik neki. Első napokban pár kanállal tízóraira kapott. Ma uzsonnára már 80 gramm reszelt almát kapott. Tegnap kezdtük a sütőtök almát. Ez is ízlett neki, bár nem úgy, mint az én reszelt almám. Nekem azt mondta védőnő új íz mindig tízóraira, uzsonnára pedig a már megszokott....

Hát elvileg június 6,de az nálam szerintem inkább május közepén érkezik. Orvoshoz jó későn kaptam időpontot, november 4, az már a 9 hét körül lesz...

Majd megnézem a csoport 😊

451. zajax90 (válaszként erre: 450. - Szokeciklon)
2020. okt. 12. 16:35

Szia!


Tényleg úgy repül az idő ☺️.Mondjuk én nem mindig bánom,mert még mindig hasfájós Alex.Mikor azt hiszem,hogy vége,megint előjön.Talán majd a hozzátáplálás segít.Még mindig csak anyatejet kap,remélem,ha csökken az anyatejes etetések száma,akkor megoldódik a probléma.

A kisfiam már stabilan fordul hasra,eddig nem szeretett hason lenni,most viszont már mindig így jàtszik.Már tökre kinyomja magát és forog a tengelye körül.Ő már nagyon szeretne kúszni, szerintem hamar rá fog érezni ☺️.

Nálunk inkább az a gond,hogy mikor hidegebb időben vittük ki sétàlni,végig sírt.Pedig fel volt öltöztetve.Nem tudom,mi lesz így télen...

2020. okt. 12. 13:18

Sziasztok!


Most láttam, hogy már van 2021 júniusi baba csoport :) Istenem, félelmetesen megy az idő :) Még most léptünk mi is be ebbe a csoportba, a babáink meg már 4 hónaposak :)


A mi kis úszóbajnokunk tegnap volt 4 hónapos, ma kapott oltást :) Olyan nagy már :)


Hogy van mindenki? Kinek hogy viseli a babája a több ruhát magán? Olivér igazi nyári baba, utálja már most, ordit amikor rétegeket adok rá...!


Rebecca, Abigél elkezdett kóstolni? És a kis babóca pocakban? mikorra várható? Aktiv tag leszel a 2021 júniusi csoportban is vagy májusi lesz? :)

449. zajax90 (válaszként erre: 445. - Rebecca0511)
2020. okt. 6. 20:48
Gratulálok én is ☺️!
448. szokeciklon (válaszként erre: 445. - Rebecca0511)
2020. okt. 6. 18:00

Úristen Rebecca :D Szivből gratulálok :) Jaj de jó :)


Abigél: megmondtam :) Viccet félre téve, boldog vagyok, hogy minden rendben :)

447. Svenna
2020. okt. 6. 16:23
Az a 7 is kérdőjel lett volna 😬🤭
446. Svenna (válaszként erre: 445. - Rebecca0511)
2020. okt. 6. 16:22
7??? 😳 ☺️☺️☺️ Aztaaaaaaa, hát gratulálok!!!! ☺️😘
2020. okt. 6. 14:50

Sziasztok csajok 😊


Hogy vagytok?

Babák, hogy vannak?

Ma voltunk délelőtt a doktor néninél. Volt oltás 2 db, elég jól viselte. Azt mondta, hogy nem sovány baba 🥰.

Szerinte ez jó így, várjunk még egy hónapot,de szerinte minden rendben van. Javasolta, hogy kezdjem el a hozzátáplálást. Amit el is kezdtem, tegnap kapott elsőnek reszelt almát, ma már ízlett neki....

Tej még van, hol több, hol kevesebb, de még nem kellett tápszer.

Csajok! Tudjuk a változás okát.... 😊 Ma reggel pozitív lett a terhességi teszt... Az első sokkon már túl vagyunk. Örülünk. 😇🤗

Hát röviden ennyi....

444. Rebecca0511 (válaszként erre: 443. - Zajax90)
2020. okt. 4. 06:11

Köszönöm szépen a választ.

Állítólag nem hónapokból, hanem a baba súlyából számítják a napi adagot.

Abigél 790-850 ml-t eszik, több nem kell neki. Ő ezzel a mennyiséggel teljes jól érzi magát, nem sír, mosolygós, folyton izgő mozgó kislány.

Általában 580-600 ml-t szopizik, többi fagyasztott anyatej, de már csak pár zacskó van....

Próbálok ezen már nem idegeskedni.... De nem egyszerű.

Ma van anyósom 60. szülinapja, a mérleg is jön velünk 😊😊😊

Ma 4 hónapos.

Tegnap délután reszeltem negyed almát, kapott egy - két kiskanállal a levéből.... Hát nem tudom, hogy valamennyi a szájába maradt - e, nagyon fintorgott, pedig elég édes alma volt....

443. zajax90
2020. okt. 4. 00:19
Én is múltkor érdeklődtem a védőnőnél a hozzátáplálásról,nekem azt mondta,hogy ha még lesz elég tejem,akkor ráérünk 5 hónaposan elkezdeni a kóstoltatást.Kaptam egy nagyon jó listát,abban egyébként az szerepel,hogy egy 4 hós baba 130-155 ml anyatejet eszik étkezésenként és 5-6-szor egy nap.Tehát ha 5-ször eszik egy nap a babád mondjuk 130 milit,akkor elég neki 650 mili is.Tuti jelezne,ha éhes.Nálunk növekedési ugrásnál például le sem lehet vakarni a ciciről 😂😂.Akkor mindig éhes.
2020. okt. 2. 17:22
Értem, köszönöm az információt, segítséget. Kedden délelőtt megyünk doktor nénihez. 😊
441. szokeciklon (válaszként erre: 440. - Rebecca0511)
2020. okt. 2. 07:21

Mindenképpen beszélj az orvossal/védőnéni el :) Nincs itt semmi baj a kis csajjal, csak most nincs jó étvágya :)


Olivér meg csak tápszert kap, pont 2 nappal múlik majd 4 hónapos, amikor megyünk a státuszra, akkor akarok beszélni a védőnővel a hozzá táplálásról, mert már most néha kinézi a szánkból a kaját :D Erőltetni nem fogom, 1-2 kanállal akarom kezdeni a kóstoltatást :)

Amúgy most 1000 ml a napi adag, ezt 6-7 evéssel eszi meg! Éjjel ha kel, 120-130 milit eszik, reggel a picit többet, napközben is egységes, este viszont 180 milit úgy benyom, hogy egy csepp sem marad :D

2020. okt. 1. 21:10

Hozzátáplálás: én is gondoltam Rá. Nem is tudom melyik lenne jobb? Tápszer vagy hozzá táplálás? Szívem szerint én is elkezdeném, de azért beszélek doktornővel. Védőnő szerint lesz vérvétel, mert lehet azért nem éhes, mert vérszegény...

Nem tudom.

Amíg van tej a fagyasztóba, addig megy így. Keddig biztosan kitart.

Nagyon jó, hogy ennyire figyeled a tápszer mennyiségét 🥰

Olivér hány mit eszik most?

És mikor adsz neki gyümölcs vagy zöldséget?? Tízóraira? Mennyiségileg mennyit eszik belőle?

439. szokeciklon (válaszként erre: 438. - Rebecca0511)
2020. okt. 1. 20:28

Én azt vallom, hogy a babák okosak, csak nem tudnak beszélni!

Azért nem jelzett, mert nem kellett neki, elég volt annyi amennyi! Ugye én minden héten mérem Olivért, az akkori testsúlyához számolom, mennyi tápszer egy napi adagja: van olyan, hogy nem eszi meg, rendesen eltolja a cumisüveget a kezével;van olyan, hogy még 20-40 milit ráeszik, mert jelzi az éhes vagyok sírásával, hogy még éhes!

Hozzátáplálás? Vagyis el kezdeni lassan kóstoltatással? Tudom, hogy anyatejes babáknál 6 hónap az ajánlott, de ez megint a Nagy Könyv...! Lehet az segítene!?!?!

438. Rebecca0511 (válaszként erre: 437. - Szokeciklon)
2020. okt. 1. 20:21

680 ml-t szopott 24 óra alatt. Nagyon kevés 🙁😪

Ma 660 ml-t, de pótoltam 2szer fagyasztott tejből 180 ml-t. 840 ml-t evett ma, most aludt el. Tudom, hogy ez sem elég, de nem akartam egy nap alatt egyből a 950 ml-t leeröltetni.

Valószínűleg fogy a tejem. Bár azt a mai napig nem értem, miért nem jelezte, hogy kevés neki.... Miért nem sírt??

Úgyhogy amíg van a fagyasztóba tej addig azzal pótolom, utána tápszer lesz.

437. szokeciklon (válaszként erre: 436. - Rebecca0511)
2020. okt. 1. 10:38
irj majd mennyit evett :)
436. Rebecca0511 (válaszként erre: 435. - Szokeciklon)
2020. szept. 30. 14:55

Szia

Valószínűleg igen. Ma délelőtt védőnő hozott egy mérleget. Egy évesre 60 ml tejet szopott. És az a durva, hogy utána nem sírt, hogy éhes lenne. A napi adagja 950 ml tej. Most 24 órát figyelnem kell, hogy mennyit eszik. Hát 24 óra múlva talán okosabb leszek.

435. szokeciklon (válaszként erre: 434. - Rebecca0511)
2020. szept. 29. 21:11
Nem lehet, hogy kevesebb már a tejes??
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook