Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 júniusi babák fórum

2020 júniusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
374. Svenna
2020. júl. 5. 11:57

Sziasztok!

Mi holnap leszünk egy hónaposak 😀

Most végre alszik picúr!!

Sajnos ő is nagyon hasfájós, pedig kapja a cseppeket. ☹️És nehezen tud kakilni,székrekedése van ☹️sajnos használni kell a szélcsövet, de legalabb akkor kicsit megnyugszik utána.

És mar kiütések is lettek rajta, de már múlóban van. Új tapszert kaptunk most így várunk még hátha változás lesz.

De már annyit változott egy hónap alatt, szépen nézelődik, figyeli a beszédet 😊és iszonyatos ereje van,kapaszkodik erősen, hegyet mászik, úgy emelgeti es forgatja a fejét mar pár napos kora óta.

Hát a ruha téma.. A férjem mindig kevesebb ruhát adna rá, 🤪 mondjuk ő "hegyi ember" nem fázik, ezért sztem egy pelenkába is kivinné a gyereket. Nekem most kis rövidujju bodyba van, es egy kis vékony takaro, vagy pelenka. Most nagyon jo ido van ezert nadragot nem adok ra. Éjszakara szoktam vagy hosszúujjú bodyt meg vekony hálózsákot, vagy hosszú rugit.

373. zajax90
2020. júl. 5. 11:35

Sziasztok!

Rebecca,az én kisfiam is pont tegnap volt 4220 gramm ☺️. Sikerült elérnünk a születési súlyt,kicsit túl is léptük.

A meleget nagyon nehezen viseli a baba,csak egy bodyt adok rá ilyenkor,tiszta melegkiütés volt valamelyik nap.A fürdetésnél sem sírt,olyan jól esett neki a víz.De a védőnő is mondta,hoy így rendben van.Az öltöztetés nekem még mindig sok kérdést vet fel.

Az éjszakák nálunk egész jók,3 óránként szokott kelni,szóval eszik egyszer 11-éjfél körül,meg utána 2-3 körül,de a hajnali (5-6 órai)etetés után mostanában sokszor van fent,fáj a pocakja,csak forgolódik szegényem és pukizik,meg este szokott sírás lenni,szintén a hasa miatt.

Nemrég jött meg a hordozókendőnk,ma kipróbáltuk,szépen elaludt benne.Talán ez segít majd a hasfájós időszakban is.

A nappali alvás nekem sem nagyon megy,mert nappal jobban alszik a pici,akkor tudok tenni-venni.Meg alapból sem vagyok túl jó alvó.

2020. júl. 4. 18:02

Sziasztok


Ma egy hónapos 👼🥰

Tegnap volt a védőnő megcsinálta az egy hónapos vizsgálatot. 4220 gramm, 54 cm, mindent megcsinál, amit kell. A doktor nénihez majd kedden megyünk. Valami kis dudor van a kis fején, a védőnő szerint nyirok csomó. Reméljük a doktor néni is ezt mondja 🤗

A szopizásba nagyon jól belejöttünk. Vannak napok mikor semmi tápszer nem kell. Ha kell is csak pótlás 20-30 ml.

Csajok!! Hogy vagytok? Hogy bírjátok? Babák hogy viselednek??

Én néha na fáradt vagyok... De ez az én hibám, nappal nem tudok aludni... De már egész jól bírom. Vannak éjjelek amikor csak 2szer van fent. Tegnapig a hangját sem nagyon hallottuk, de tegnap meg ma már igen 😊

Szép napot mindenkinek

371. Juditta2019 (válaszként erre: 370. - Szokeciklon)
2020. júl. 2. 09:08
:D ez jó. Mármint a vége :) Köszönöm a válaszod! Remélem nekem is hasonló élményeim lesznek és találok jó szülésznőt is. Jó egészséget Nektek! :)
370. szokeciklon (válaszként erre: 369. - Juditta2019)
2020. júl. 1. 21:30

Szia!


Először is jó egészseget Nektek (zugolvasóként olvasom azt a csopit, ahol jelen vagy :)), gratula a babához☺️


Én a saját tapasztalataimból indulok ki ☺️


Gátmetszés: nem feltétlen kell, nekem volt, de észre sem vettem, mert fájás közben csinálta a szülésznőm, a kis csalafinta :) A varratom, sebem nem fájt, szülés után 3 órával már törökülésben ültem! Húzódni akkor húzodott, mikor nem pihentem (háztartás, baba, minden) :) Holnap lesz 3 hetes a kisfiam, olyan már mintha mi sem történt volna! Inkább a gyermekágyi vérzés a gáz, mondjuk nálam már az sincs, se az első 1 hét szívás!

Szülésznő: én a 34.hét körül kértem meg, vagyis előbb, csak úgy volt nem tud vállalni, de aztán hál isten mégis! Nekem nagyon sokat segített, imádom csaj, nemcsak a szülés alatt😉 előtte is!!! Szerintem érdemes!


Szülés felkészítő: a kórház, ahol én szültem, tart, csak a koronavírus miatt nem volt! Nekünk a dokink tartott egy beszélgetést, plusz a szülésznőmmel is sokat beszélgettünk! Hasznos volt! De sokkal másabb maga a szülés, első babásként el sem tudtam képzelni! Nekem egy kikötésem volt: császár csak akkor, ha a baba vagy az én életem veszélyben van! A dokim is nagyon természetes szülés párti☺️ 10 órát vajúdtam, a műszakvezető doki már vinni akart a műtőbe, majdnem megverten két fájás között😂 de kitartottam :)

2020. júl. 1. 14:32
Sziasztok! Légyszi ne haragudjatok, hogy ide írok, én január elejére várom csak, viszont lenne hozzátok kérdésem, örülnék ha megválaszolnátok :) Az egyik, hogy szinte mindenképp van gátmetszés term. szülésnél? Mik a tapasztalatok? A másik, hogy érdemes szülésznőt fogadni a doki mellé? Ha igen a terhesség milyen szakaszában "szokás" felkérni? Utolsó trimeszter? Érdemes járni szülésfelkészítésre? Köszi ha válaszoltok és Gratulálok mindenkinek, erősek vagytok, nekem még most ijesztő belegondolni a szülésbe.
368. zajax90
2020. jún. 28. 19:20

Sziasztok!

Pelusból most Rossmannost használunk,utána Happy márkájút fogunk,ez volt a kórházban is.

Popsikrémből,testápolóból és fürdetőből is Dora Naturát használunk,mindenképp valami natúr kozmetikumot szerettünk volna.Nekem még a Magister termékeket ajánlotta a védőnő.

Ma olyan meleg volt,éreztem,hogy kicsit melege volt rövid ujjú bodyban és nadrágban,úgyhogy egy napozót adtam rá itthonra,plusz takarót.Mi ugye még nem jártunk kint.Hihetetlen,hogy már 1 hetes lesz holnap ☺️.

Ma jöttek látogatóba anyósomék,talán még a sógoromék jönnek valamikor jövő héten.A szüleim pedig akkor,amikor a férjem visszamegy dolgozni 2 hét múlva.

367. Rebecca0511 (válaszként erre: 366. - Szokeciklon)
2020. jún. 27. 12:31

Ezzel az öltözködéssel én is bajba vagyok. Tegnap anyukám letolt, hogy a kiságyba csak egy badyba volt.... Persze beraktam egy kis pléddel.

Ha kimegyünk és ilyen meleg van, akkor én egy bady egy nadrág meg zokni... Így volt tegnap, pont jött védőnő, azt mondta így teljesen jó... Valamelyik nap adtam rá egy pulcsit is, az már sok volt, izzadt....

Tegnap anyum fürdette még a hősugárzót is bedugta, én már nem dugtam volna be....

Úgyhogy ezzel nekem is vannak gondjaim....

366. szokeciklon (válaszként erre: 365. - Rebecca0511)
2020. jún. 27. 11:24

Mi Pampers Premium Care-t használunk, megvagyok vele elégedve, a bőre is szép, plusz nem folyik ki a pisi-kaki :)

Popsikrém: a kórházba csakis a gyógyszertárit fogadták el, egyelőre meg vagyok elégedve vele☺️ van még pluszban Dora Natura popsikenőcs! Fürdető krémnek Dora Naturas van, plusz vettem testápolót, mikor száraz volt a keze, lába, 2 nap alatt rendbe tette :)


Levegő: holnap megyünk az első sétánkra, eddig 2x volt kinn, mikor mentünk a doki nénihez, meg amikor elkocsikáztunk az épülő házunkhoz! Az erkélyre szoktam naponta 15 percre kivinni 💞 akkor rögtön elalszik :)


Viszont kérdés: itt a meleg, mit adtok a babókra? Én eddig maradtam a body+ hosszú ruginál, de azt hiszem ez már sok, most napozó van rajta meg zokni!

Én ezzel vagyok bajban...

2020. jún. 26. 22:06

Sziasztok


Nekünk is kicsit sárga volt még a baba, mikor hazajöttünk kórházból. Mi vagy 4 napig voltunk a kék fényben. Nekünk is azt mondták, hogy nagyon figyeljünk, hogy egye meg a 60 ml-t, mert könnyen vissza sárgulhat. Én minden éves előtt és után is megmérem. A szopizás már egészen jól megy... Napi egyszer kap tápszert, éjjel.

Nálunk anyósomék voltak egyszer látogatni, anyukámék kétszer. Egyelőre más még nem jöhet.

Ha az idő engedi, én elég sokszor kirakom teraszra, szereti a levegőt.

Nálunk megvan, hogy 3-4 óránként kel, eszik... Van, hogy nézeget... Az éjjelek kemények... De ez részben az én hibám is, mert én nappal nem bírok aludni...

Azért néha írjatok.... Szerintem születés után is megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat...

Tényleg ki milyen pelenkát használ?? Popsi krémet?? Nálunk egy kicsit érzékeny a bőre, már a gyógyszertári popsi krémet lecseréltem a sudocremre.... Bár most így már sokkal szebb a bőre, de lehet pelenkát is lecserélem....

Szép estét 🤗

2020. jún. 26. 20:21

Örülök Zajax, hogy minden rendben :)


Nálunk a szűk család (nagyszülők + tesóink) már voltak az első napokban, rövid időre, tegnap jöttek barátaink, de Olivér végig aludta az ágyában a vizitet, épp csak meglesték ☺️! Jövő héten már jönnek a keresztszüleim, unokatesóim! Én az első 2 hetet akartam nyugalomban :) Vasárnap már megyünk sétálni, védőnő is javasolta, hogy nyugodtan lehet!

Valamelyik nap elmentünk az épülő házunkhoz, a kocsikázást imádja a kölök❤️ Megálltunk a Lidl-nél, hogy gyorsan beszaladjak pár dologért, 3 perc alatt érzékelte, hogy ne ringatja az autó a popóját, ordítva fejezte ki nem tetszését😁 így a parkolóban köröztek a férjemmel, amíg nem végeztem😄!

363. zajax90 (válaszként erre: 362. - Svenna)
2020. jún. 26. 17:57

Először nálunk is határon belüliek voltak az értékek,de sajnos másnapra tovább romlottak.Egy éjszakát volt a fény alatt,másnapra szerencsére már kutya baja sem volt.Legalább amiatt jó volt,hogy nagyon odafigyeltem a szoptatásnál,hogy tutira eleget egyen,mindig keltegettem szopi közben,hogy ne aludjon be.Akkor jöttem rá,hogy nem túl jó a szoptatással kapcsolatos felvilágosítás itt.Egyébként tök jó színe lett a fénytől,mintha nyaralt volna valahol ☺️.A szemén még én is láttam kis sárgaságot.

Végül is tegnap hazajöhettünk,még sok mindenben szokjuk egymást hárman,ma lesz az első fürdetés ☺️.Én kicsit még gyengének érzem magam,így látogatókat majd csak később fogadunk.

Nálatok mikor jöttek először látogatók?

362. Svenna (válaszként erre: 361. - Zajax90)
2020. jún. 25. 07:01
Nalunk is sarga volt kicsit picur, de még határon belül volt az érték. Nekem azt tanacsolták h toljam az ablakhoz, h a napfény érje sokat. Még a szeme fehérje is sargas volt szegenynek, es tenyleg elmult neki.
361. zajax90
2020. jún. 24. 21:17

Sziasztok!Köszönöm a gratulációt.

Fájásgyengeség nálunk is volt,akkor kaptam oxitocint,utólag azt mondták,lehetett volna előbb is.

Ma sajna besárgult kicsit a kisfiam,úgyhogy ment a kék fény alá,ott is marad éjszaka szegény.Nagyon hiányzik,hogy nincs itt mellettem.Remélem,holnapra rendbejön és mehetünk haza.De már sokkal élénkebb mint eddig.A szopizással is jól haladunk,ő elég ügyes,csak kicsit lusta (de lehet,csak a sárgaság miatt).A tejmennyiséggel nincs problémánk egyelőre,most 44 grammot tudott enni,meg fejni is tudtam még 10 miliket,hízlalom is a picit,hogy elmúljon a sárgaság.

360. Svenna (válaszként erre: 357. - Zajax90)
2020. jún. 23. 18:30

Gratulálunk!!!! Tul vagy rajta te is végre!! Isten hozta a nagylegényt a nagyvilágba! 😁

Mielőbbi felépülést Neked, tenyleg nem lehetett neked se egyeszerű, jó nagy babóca lett 🙂

Nekem is mindig visszacsúszott a baba, hiaba nyomtam akkora erővel, 2mmelőre 1mmhátra😵 es még fájásgyengeségem is lett a végére, el is fogyott az energiam.

Most mar tenyleg mindenki tul van rajta, ügyesek voltatok/voltunk csajok!!! 😀 Sok boldogsagot, örömet, mindenkinek a picurhoz. Élvezzétek a babázás minden percét, (hajnali 4kor is zombiként is 🥴🤪😁) a kis finom illatát, bőrét, 🤗😘 tenyleg egy igazi csoda!!

Nagy ölelés mindenkinek!! 🤗🤗😘

359. szokeciklon (válaszként erre: 357. - Zajax90)
2020. jún. 23. 11:36

Gratulálok drága Zajax, Isten hozta a nagyfiút a világon :) Pihenj, amennyit tudsz, a gátsebre javaslom az aloe first-öt vagy a Mother Love spray-t!!!


Akkor minden "törzstagunknak" megérkezett a baba :) De ugye ez nem azt jelenti, hogy ennyi volt a fórum, ugye :)?????

358. Rebecca0511 (válaszként erre: 357. - Zajax90)
2020. jún. 23. 10:12

Gratulálok 🤗

Már szinte minden nap gondoltam Rád.

Szép nagy baba, nem lehet egyszerű, nagyon ügyes voltál 😊

Jó egészséget

357. zajax90
2020. jún. 22. 22:20

Sziasztok!Ma éjszaka 00:40-kor megszületett a kisfiam,Alex.Végül 4130 gramm lett és 56 cm.Elég durva szülésen vagyok túl,inkább nem részleteznék mindent,de valahogy sikerült gátmetszéssel,természetes úton megszülni a babát.Nem tudom,hogy csináltam.A férjem is velem volt,kétszer sírta el magát,először,mikor a doki többször is rányomott a hasamra,mert olyan szörnyű volt neki látni,hogy szenvedek,másodszor pedig mikor végül megszületett a pici.

Vasárnap hajnali 2 körül mentünk be a kórházba,mert viszonylag rendszeres fájásaim voltak,de mivel még nem volt ez elég,így bent tartottak.Ahhoz épp elég volt a fájdalom,hogy ne tudjak aludni.Vasárnap fokozatosan erősödtek a fájásaim,a tágulás is ment,bár azért az is nagyon fájt,de a kitolási szakasszal nem boldogultam,ott már elfogyott minden erőm,azt vártam,mikor mondják,hogy császár lesz.Kb. 3 óra lehetett ez így összesen,nem csoda,hogy hulla fáradt voltam már,a baba sem segített,mert hiába nyomtam,visszacsúszott.Burokrepesztésem is volt,azt meg sem éreztem,viszont a gátmetszést igen,akkor sikítottam a fájdalomtól,mert nem jól nyomtam (a varrás sem volt kellemesebb).De akkor már jók voltunk,utána ki tudta nyomni a doki belőlem a babát.Aki viszont gyönyörű,egészséges baba,a szívhangja is folyamatosan jó volt,egyáltalán nem akart kibújni 😂.A férjem vágta el a köldökzsinórt,pedig korábban kijelentette,hogy nem fogja,illetve végig nézett mindent,erre is azt mondta,hogy nem fogja,de nagyon magával sodorta az egész.A mi kapcsolatunkat erősítette az apás szülés,eddig is tisztelt engem a férjem,de ezután,amit együtt végigcsináltunk,még szorosabb lett a kötelék köztünk.Az aranyórát együtt tölthettük,azóta csak egyszer láthatta a fiát,üvegajtón keresztül.

Az orvosok,szülésznők és eddig itt a csecsemőosztályos nővérek is nagyon rendesek,a fiatal doktornő,aki ügyeletes volt a szülésnél pedig nagyon sok lelki támaszt is nyújtott,az egyik szülésznővel együtt.Ma be is jött érdeklődni,hogy vagyunk,meg a másik doktornő is,akihez terhesgondozásra jártam.

Én is csak 10 óra körül hozhattam el a picit,mert reggel még szédültem,de azóta mellettem van.A gátsebem húzódik eléggé,de más problémám nincs,a járás,ülés kicsit nehezen megy még,erősödnöm is kell,bár ebben nem az itteni kaja fog segíteni 😂.Szopizással próbálkozunk,egyelőre van még hova fejlődni.Ha minden igaz,csütörtökön mehetünk haza ☺️.

2020. jún. 19. 21:42

Sziasztok :)


Repül az idő, már elmúlt 1 hetes az én kisfiam is 💙

Próbáljuk a rendszert kialakítani az életünkben, szerintem jól megy, a férjem 2 hét szabin van, szinte kisajátítja a kisdedet❤️ Azt kell mondanom, hogy nem csak férjnek a legjobb, apának is❤️

Köszönöm a sok tejci termelő tippet, kevés, de van, mindent megteszek, hogy bebikázzam:madártej, karamalz sör, sok folyadék, próbálok fejni is, eddig kevés sikerrel!

De nem adom fel, imádom a szopis pillanatokat💞 A védőnő ellát tanácsokkal, mindennap hívom (paramami maradtam😂!

Ami kicsit nehéz, az a kaki... Puki az van, rengeteg, rotyogtat rendesen, de kaki az hétfőn volt, és tegnap este 2x (egyszer fürdés közben, ellazult állapotban a tenyerembe nyomott a kisfiam, potyogtak a könnyeink a röhögéstől 😂) Védőnő szerint ez normális, de én minden pelenka cserénél imádkozom a kakiért🙄


Zajax90, minden nap gondolok Rátok :) Nálad is kis lusti a baba akkor :)

355. zajax90
2020. jún. 19. 12:57

Sziasztok!

Remélem,hogy mindenkinek minden rendben a picikkel ^-^!

Én tegnapra voltam kiírva,de túlléptük a terminust,szóval most 2 naponta megyek NST-re.Tegnap is szokás szerint minden érték tök jó volt szerencsére,viszont a méhszájam még teljesen zárt volt.Pedig előtte hajnalban éreztem kisebb görcsöket,az orvos azt mondta,hogy ez nem baj.

Ma reggel távozott a nyákdugó,a hasam is eléggé leereszkedett,úgyhogy bizakodó vagyok,hogy talán a hétvégén meglesz már a kisfiam ^-^.Most 3900 grammnak mérték ^-^.A doktornő azt mondta,hogy 1 hetet szoktak várni a mesterséges indítással,remélem,hogy magától beindul majd a szülés.

2020. jún. 17. 17:46

Sziasztok csajok!


Hogy telnek a napok??

Kiscsajszi holnap lesz 2 hetes 🤗

Egészen jó baba, sokat alszik. A szopizás nem egyszerű, napközben szopizik, de éjjel egyszer - kétszer kap tápszert.... Sajnos éjjel nincs annyi türelmem...

3 óránként kel fel általában, és akkor eszik.

Szerintem kicsit fáj a pocakja, mert tekergeti magát. Én már tényleg nem tudom, hogy mit lehet enni, és mit nem. Napi kétszer tud kakilni, de látom, hogy nem egyszerű neki...

Voltunk már a levegőn is... Azt nagyon szereti, jó nagyot aludt..

Nekem nagyon fáj még a seb, tegnap voltam dokinál, azt mondta nagyon szép, varratszedés nem volt, mert felszívódóval varrt. Méhszáj még nem zárt, kontroll 2 hét múlva. 😊

353. Svenna (válaszként erre: 352. - Zajax90)
2020. jún. 17. 09:16

En probaltam meg a terhesseg vegen, de nem ereztem hatását, Szüles utan meg a vedono mondta h nem ajanlja annyira mert a gyogynovenyektol fajhat a pici hasa.

(pedig az legalabb ihatóbb volt mint a sör)

352. zajax90
2020. jún. 16. 14:28
Szoptatós teakeveréket nem próbáltatok?Én kaptam még karácsonyra egy dobozzal,kíváncsi lennék,hogy van-e olyan,akinek használt.
351. Svenna (válaszként erre: 348. - Szokeciklon)
2020. jún. 16. 11:47
Nekem sincs sajna, probalkozok fejni de egy 10-15ml több nem igazan jön. Nekem is ajanlotta a védőnő a karamalz sört, allitolag csodakra kepes, probalkozom vele bar utalom a sört, lehet ezert is megy nehezen, de a citromosa egészen iható.meg az elevit szoptatashoz valo vitamint is szedem. Hát még várunk egy kicsit, aztán ha nem lesz több akkor marad a tápszer.
350. Rebecca0511 (válaszként erre: 348. - Szokeciklon)
2020. jún. 16. 11:08

Szia!


Nekünk is nagyon nehezen megy a szopizás. Nehezen indult be a tej. Azt javasolták igyak szoptatós sört... Mondanom sem kell, hogy sohasem itthon sört, hát ezt iszom.... Elég gyakran, 2 óránként megfejtem kézi fejővel... Most napi egy éves a tápszer, többi anyatej.... Hát nálunk sem egyszerű, türelem játék babának - mamának....

Nekem nem mindig van türelmem 😊 de igyekszem

349. zajax90 (válaszként erre: 348. - Szokeciklon)
2020. jún. 16. 10:44

Szia!


Nem megy ki hozzád a védőnő valamikor a napokban?Szerintem ő biztos tud tanácsot adni ilyen témában is.Nekem a terhesgondozáson adtak egy tök jó kiskönyvet a szoptatásról,bár ugye még a gyakorlatban nem próbáltam ki a leírtakat.Ott javasolják a fejést,azzal is tudod stimulálni,meg hogy tedd minél gyakrabban mellre a babát,bár gondolom,ezzel próbálkozol.Talán tud valaki itt segíteni valami hasznos praktikával.Az egyik kolléganőm mondta,hogy náluk is 4 nap volt,mire beindult a tejtermelés.Az is lehet,hogy a baba nem elég ügyes,vagy más pozícióban kéne próbàlkoznod a szoptatással,mondjuk nem ülve,hanem fekve.Én a helyedben megkérdezném a védőnőt vagy egy szoptatási tanácsadót.

Nálunk még mindig semmi,én megérzem a frontot,de a kisfiam nem szerintem 😂.Talán amiatt jobb lenne nem frontos időben szülni,mert akkor kevesebb szülés indul be elvileg és nyugisabb az ügyelet.De már nagyon várom,nehezebb már lelkileg ez az utolsó pár hét,mint az egész 9 hónap,de szerintem ez itt minden kismamának ismerős érzés ☺️.

2020. jún. 15. 17:59

Sziasztok!


Tegnap hazaértünk, minden rendben van, szokjuk az itthon létet!


Csajok, van tejcsitek? Nekem nincsen sajnos, nagyon szeretném ha lenne, adjatok tippeket kerlek!!!


Zajax, hogy vagytok ebben a frontokkal teli időben???, 🥰

347. zajax90 (válaszként erre: 346. - Szokeciklon)
2020. jún. 13. 17:29

Köszönöm kérdésed,nálunk még semmi egyelőre ☺️.Még van 5 nap a kiírt időpontig,úgyhogy türelmetlen vagyok már,de még nem aggódok egyelőre.

Annak örülök viszont,hogy tegnaptól nincs látogatási tilalom ☺️.Bár sajnos a babát így is csak üvegablakon keresztül lehet megmutatni ebben a kórházban,de legalább hozzám bejöhet a férjem egy kicsit délutánonként.

Már nincs sok vissza,hamarosan mehettek haza,kitartást ☺️!

2020. jún. 13. 15:34

Köszönöm csajok❤️❤️


Nagyon mennék már haza, holnap mehetünk, ez a kórházi lét rosszabb mint a katonaság...!


Zajax... Nálatok mizu??? :)

2020. jún. 13. 09:43
Nagyon szép 👼🤗
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook