Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2020 júniusi babák fórum

2020 júniusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2020. máj. 8. 12:56

Sziasztok csajok :)


Nálunk is minden rendben, ma vagyunk 35+2 naposak, megvolt a Streptococcus mintavétel, az utolsó kötelező UH (plusz a dokim is leskelődött a magánrendelésen)! 2690 grammra becsülték most legutóbb, és hosszú babánk lesz!

Mindennel magvagyok, már csak be kell pakolni a táskákba, de össze van csoportosítva minden.

Szerdán megyek az elsó NST (CTG) - re, nagyon várom már :)

A kisfiam nagyon aktív, ma reggel szinkronban volt az apjával, ahogy a férjem horkolt, olyan ütemben rúgdosott 😁😁😁! Nagyon vicces volt :)


A dokim azt mondta, hogy most már pihenjek sokat, ami kell is, mert egyre jobban fáradok, nem bírom már a régi tempóm! De más nincs, néha feszül a hasam, de a magnéziumot még kell szednem, az segít 😊!Amúgy teljesen jól vagyok :)


@Rebecca, sokat gondolok Rád, vigyázz magadra, mondd meg a babónak, hogy maradjon a helyén 😊


Én minden este elmondom a kisfiamnak, hogy június 5-ig maradjon az albérletben, utána lehet költözni :)

2020. máj. 7. 12:14

Sziasztok!

Mi tegnap voltunk CTG-n és UH-n. Mindent rendben talált az orvos. Mondta, hogy szépen fejlődik a kicsi. Kb. 2600 grammra saccolták. Mi ma vagyunk 35+4 naposak.

Azt mondta a doki, hogy elkezdett öregedni a placentám, de ilyenkor már normális dolog. Minden héten kell mennem hozzá mostmár.

Babóca nagyon jól érzi magát, folyamatosan mozgolódik. Már nagyon várjuk, hogy velünk legyen.


Rebecca0511: remélem minden rendben van veled. Kitartás, már nem sok van hátra.


Mindenkinek kitartást és jó készülődést a babázáshoz.

252. Rebecca0511 (válaszként erre: 251. - Svenna)
2020. máj. 7. 10:43

Szia 😊


Köszönöm megvagyok. Vérnyomás 150/95 alá már nem nagyon megy... De azt mondta az orvos, hogy 160-ig még tűrhető, de ha huzamosabb ideig - 2 nap csak 160 felett mérek, akkor irány kórház.

Azt mondta az orvos, hogy ahogy felfeküdtem az ultrahangos asztalra, akkor a baba elnyomott egy eret, és ez okozta az ájulást. Mikor orvos felültetett egyből jobban lettem. Azt mondta szokott ilyen elő fordulni hanyatt fekvésnél. Azóta én nem feküdtem hanyatt...

Elméletileg június 23-ra vagyok kiírva, de az orvos azt mondta, még 3 hetet kellene benn maradni a babának. Valószínűleg vérnyomás miatt fog előbb születni.

Tegnap voltam védőnőnél az ultrahang adatok alapján 1900-2000 grammra saccolta. Azt mondta a combcsont kicsit rövidebb.... Hát amúgy ezt nem is értem, mert én 175 cm vagyok, a férjem meg 190 cm.

Amúgy ezekkel a mérésekkel megprobálok nem foglalkozni. Inkább azzal, hogy a 36.hétig benn maradjon a baba 😊


Ti, hogy vagytok??

251. Svenna (válaszként erre: 250. - Rebecca0511)
2020. máj. 7. 07:15

Szia Rebeka!


Hogy vagy azóta? Jó sok vérnyomás gyógyszert kell szedned. Tudni h mi okozta az ájulást? De azóta nem fordult elő többször?

Hanyadikára vagy kiirva?

2020. máj. 4. 15:55

Sziasztok!


Ma voltam ultrahangon, nődögél a kiscsajszi 😊

Most csak pár nappal látta kisebbnek. Jelenleg farral fekszik... De még bármi lehet, bár nálam biztos a császár... Jövőhéten hétfőn megint mennem kell. Vérnyomás gyógyszer már 4*2.... Nagyon sok.

Képzeljétek, hogy jártam. Bementem az ultrahangra, felfeküdtem az ágyra... Éreztem, hogy valami nem oké. Pár pillanat múlva elkezdett zugni a fülem, zsibbadtam.... Ekkor már éreztem, hogy baj lesz..... Mire szólt az orvos, hogy üljek gyorsan fel, mert valamit nyom a baba.... Addigra elájultam... Pár pillanat volt, utána felültem, kihánytam a reggeli teát.... Egyből hívták férjem, hogy jöjjön fel értem.... Mert hát kicsit rosszul lettem.... Mire haza értünk már teljesen jó volt minden...

Szerdán a védőnőhöz megyek. Hétfőn meg még lesz egy vérvétel is, ellenanyag... Remélem ez lesz az utolsó.


Ti, hogy vagytok??

2020. ápr. 25. 11:35

Sziasztok!


Tegnap ismét voltunk babamozin :) A kisfiúnk megint végig mosolygott, nyújtogatta a nyelvét, szemét is kinyitotta :) Jelenleg 2270 gram, 47 centis hosszú combú kispasi (magasak vagyunk a párommal, szóval nyilván a kölök is az lesz :D) Minden szuper, a szonográfus azt mondta, ha kihúzzuk a végéig, akkor 3600 gramm és 56-58 centi körül lesz (ezt mondta a dokim is a legutóbbi terhesgondozáson). Aláirom :)

Előtte elmentünk a klinikára a dokimhoz...sajnos május utolsó két hetére átrakják a koronavirusos betegekhez, de utána nem kell karanténba mennie, hanem azonnali tesztelés, ha minden ok, akkor mehet vissza a szülészetre. Szóval nálam a feladat: megértetni a kisfiammal, hogy jó lesz nekünk végig tolni a 40 hetet, mert akkor tuti ott lesz a doki néni :) Fura mód nem törtem le, most nagyon pozitivan látom a dolgokat :)


@Rebecca: Nekem azt mondta a dokim, hogy az hogy ilyenkor kisebbnek vagy nagyobbnak mérik, mint az átlag, nem nagyon jelent semmit. Ma vagyok 33+4 napo, de mivel hosszú combú a kisfiam, 35+1-nek vette tegnap a gép :D A babák nem olvassák a NAGYKÖNYVET, ahogy én hivom… Ha egészséges, minden rendben, az a fontos. Úgy is a kiirt napot veszik figyelembe, amikor megszületik :) Menj UH-ra megint, inkább többször, csak legyen jól :)

Gratula a költözéshez :) Én is tartanék már ott, de a mi házunk még csak épül, október előtt nem hiszem, hogy elkészül...

2020. ápr. 24. 17:00

Sziasztok csajok


Jól van mindenki??

Ma voltam ultrahangon 31. hét. Hát.... Azt mondta, hogy kisebb a magzat kb. 10 nappal. Már a 20 hetes uh-n is kisebb volt, de csak 5 nappal. Valószínűleg valami nem stimmel. Nyilván ezt nem mondta, de azért jövőhéten is menjek ultrahangra. A fogantatás dátumát mondta, hogy lehet később volt, de ezt nem hinném, nekem mindig 28-30 napra jött a menstruációm. Valószínűleg nem kap elég táplálékot, vagy nem is tudom.

Remélem azért még egy pár hetet benn marad 😇👼

Nálunk is kész a gyerek szoba. Babaruhák kimosva, kivasalva.

Kórházi csomag még nincs kész, de jövőhéten azt is össze pakolom.

Hétvégén sikerült beköltözni... Bár még káosz van, de szépen lassan rendben lesz.

247. szokeciklon (válaszként erre: 245. - Nagy.henrietta)
2020. ápr. 22. 14:30

Én 1 hálóinget viszek a vajúdáshoz/szüléshez, ami ilyen szoptatós, tehát azonnal majd rám tudják tenni bőrkontakttal a kisfiam. Meg azért holnap megkérdezem a szülésznőt, hogy kell-e vagy adnak majd a kórházban. Azt a hálóinget pedig eldobom :D Én iszonyodom a hálóingektől, a kórházi tartozkódásra is szoptatós felső+pizsi alsót pakolok, nappalra pedig leggins+szoptatós felsőt. Végül is itthon sem mászkálok egész nap pizsiben…

A pakolással úgy vagyok, hogy ahogy Zajax irta látogatási tilalom miatt inkább több mindent pakoljunk. Bár ahol majd én szülök, ott

a portán hagyhatnak csomagot a hozzátartozók. Meg - lehet én vagyok a naiv - de remélem június elejére már feloldják ezt a látogatási tilalmat :( Nagyon-nagyon bizakodom...

246. zajax90
2020. ápr. 21. 14:43

Sziasztok!

Ahogy látom,mindenkivel minden rendben ^-^.Szuper.

Nekem a 32. heti UH nagy kérdés volt,mivel nem tudtam elérni a dokimat a múlt héten és nem tudtam,hogy hogy is lesz,mivel nem kaptam a múlt hónapban időpontot,de szerencsére ma hívtak,hogy jövő kedden mehetek,szóval újra van rendelés ^-^.Megnyugodtam,hogy nem kell a kórházba mennem vizsgálatra,minden szempontból jobb a magánrendelés.

Sikerült beutalót szereznem vérvételre és nálunk azt mondta a védőnő,hogy akkor már az NST-re is kérjek időpontot,hogy egyszerre le lehessen tudni a kettőt,így nem kell kétszer bemászkálni.

Sajnos a fogdokim lemondta a hétfői időpontomat,így szerintem a szülésig nem jutok el fogorvoshoz.Ez mennyire baj?Igazából nincs különösebb problémám.Januárban kértem először időpontot,akkor kaptam márciusra,de akkor kicsit betegnek éreztem magam,úgyhogy áttetettem inkább mostanra.Most meg ők mondták le és még nem tudtak újat adni...

A ruhácskák nálunk is rendben vannak már a szekrényben,bútorok összeszerelve,már csak néhány dolog hiányzik (pelenkázólap,kád állvány),de ezek megérkeznek a héten ^-^.

Elkezdtem én is összeállítani a csomagot,én hálóingeket viszek (elöl gombolósakat),de ha jól tudom,itt a szüléshez adnak kórházi hálóinget,így nem a sajátom lesz koszos,majd a szülés után öltözök át sajátba.Úgyhogy kettő gombosat készítek be és egy simát vésztartaléknak.Jól meg kell gondolni,mit csomagolunk el,hátha a látogatási tilalom miatt nem tudnak behozni dolgokat később.Nem tudom,erre mik a szabályok,majd megkérdezem kedden a doktornőt.Nekem az sem teljesen világos,hogy a babának mit csomagoljak el.Mert ha a kórházi ruhában kell lennie,akkor nincs értelme sok ruhát betenni neki,csak amiben hazahozzuk.

Nagy problémám most a szoptatós melltartó,még nem vettem,mert nem tudom,mennyivel lesz nagyobb a mellem így a végére,de bízok benne,hogy már nem nől olyan sokat,úgyhogy hétvégén nézelődök.

A férjemnek tegnap rendeltem meg a zsilipruhát,remélem,hogy nem lesz gond az apás szüléssel ^-^.

Aludni én már a 28. hét óta nem tudok normálisan,mert amint lefekszek,rugdos a baba,hiába fordulok akármerre,sehogy sem jó neki...szerintem próbál felkészíteni arra,hogy mi vár rám,majd ha megszületik ^-^.Szerencsére nincs nagy alvásigényem.

A munkahelyemen elbúcsúztattak,nagyon szép ajándékokat kaptunk,pelenkatortát,kis takarót,plüssöket,meg egyéb apróságokat ^-^.Nagyon jól esett,hogy olyan sokan gondoltak rám,jövő héten megyek be kikörözni és búcsúzkodni.Még mindig furcsa,hogy egy ideig nem kell mennem,azért valamennyire hiányozni fog ^-^ (nem vagyok munkamániás,de azért szerettem a munkahelyemet és a kollégáim nagyobb részét).

245. nagy.henrietta (válaszként erre: 244. - Szokeciklon)
2020. ápr. 20. 10:42

Szia.

Mi kérdeztük a dokit, hogy kell e szülésznőt fogadnunk. Azt mondta, ha szeretnénk csak akkor. Ő mindegyik szülésznővel szeret dolgozni aki a kórházban van. Így mi az ügyeletesnél fogunk szülni.


Most vettünk újabb adag ruhát a picikénknek, mert az üzletben annyira megtetszett, hogy nem bírtam ott hagyni. 😀 Szóval azokat is kimostam, ma vasalom őket. És már nekem is csak a kórházi pakk hiányzik.


Ti mit visztek a vajúdáshoz? Hálóinget vagy pizsamát? Én nem tudom eldönteni. Azt mondták, hogy kényelmes legyen és hamar szét lehessen gombolni, hogy a babát a mellkasomra tudják tenni. De nem tudom eldönteni, hogy mit vigyek.

Valamint azt is mondták, hogy ne sok mindent vigyek mert, ha nincs baj akkor 48 óra múlva jöhetünk is haza. Szóval teljes káosz van a fejemben. Nem tudom hogy mit pakoljak és mit hagyjak itthon.

2020. ápr. 20. 09:16

Sziasztok!


Képzeljétek, van szülésznőm😊😊😊 Az úgy volt, hogy még februárban mondtam a dokimnak, hogy olyan szülésznő szeretnék felfogadni, akivel ő szeret együtt dolgozni, és ha lehet, fiatal legyen, lendületes, pörgős! Mondta a dokim, hogy intézi :) aztán rá pár napra kellett mennem vérvételre, és amikor várakoztunk a férjemmel (régi szép idő, mikor felkísérhetett😥), egy nagyon szimpi csajszi épp egy párral beszélgetett, és kiderült a beszélgetésből (tudom, nem szép dolog hallgatózni😁😉), hogy szülésznő, és mellette annyira szimpatikus dolgokat mondott, hogy egyből tudtuk, őt szeretnénk :) Még szerencse is volt, hallottuk hogy szólítják, egyből írtam a dokimnak, hogy én őt szeretném! Kiderült, hogy őt kérte a dokim is, de nem vállalja, mert a kiírt időpontban fix programja van :( Aztán hagytuk is, mondtam a dokimnak, hogy nem baj, majd szülünk az ügyeletes szülésznél, a doki legyen ott :)

Aztán elérkezett a szombat, hív a dokim, hogy a szülésznő mégis tud vállalni, mert a vírus miatt a fix programja elmarad majd.

Annyira örültem, persze nyilván a hülye vírus miatt sajnálom, hogy a szülésznőnek így alakult, a saját szempontomból viszont nagyon örülök 😉 A héten már találkozok is vele, a telefonban is nagyon szimpatikus volt, valahogy próbálja majd elintézni, hogy a férjem is ott lehessen a találkozón😉 Szóval én most nagyon nagyon happy vagyok :)


Jah, és képzeljétek, kész vagyok a ruhákkal, kimosva, vasalva 68-as méretig elpakolva várják a kis gazdájukat :) Persze azt gondolom kevés a mennyiség😂 de nyilván nem :) 56-os vékony talpas, pamut nadrágot még 1-2 db-ot szeretnék :) A héten jön a kórházas pakk összepakolása :)

Ti hogy vagytok? 😊


Bocsi, hogy hosszú lett :)

2020. ápr. 15. 16:25

Sziasztok!


Mi is ma voltunk terhesgondozáson, minden rendben van a poronttyal, szépen növekszik 😊 Jövő héten pénteken még egy babamozira elmegyünk😊

Összeraktuk a kiságyat (kombi), na jó, vagyis a férjem, 5 órába és csak 3 káromkodásba telt 😁😁 Méret szerint csoportosítottam a ruhácskákat, már egy adagot kis is mostam, még várok egy újabb adag száradását, aztán kezdem a vasalást is 😁 a listám megvan, amire még szükségünk van, azt megrendelem a helyi, kerületi bababoltból (onnan van pl.a kiságy is), aztán jön a kórházi csomag összerakása. Én 2 csomagra gondoltam, egyik az enyém, a másik a babáé! Mondjuk neki nem kell majd sok minden, pl. Ruha csak amiben haza hozzuk meg amiben a fotózást szeretném, mert a kórház biztosít ruhát az újszülötteknek, a sajátért nem vállalnak felelősséget az esetleges elkeveredés miatt!


Pici negatív: Ma mondta a dokim, hogy készüljek fel arra, hogy ha átcsoportosítás miatt átrakják a koronavírusos betegekhez, nem szülhetünk együtt :( de én pozitívan állok neki, igenis minden rendben lesz, ott lesz és persze a férjem is :)


Amúgy szuperül vagyok, 2 napig volt gyomorégésem, azt hittem ez már megmarad, de csak a fokhagymás csirke volt a ludas 😁😁😁! Aludni nem kényelmes, de ez van :) amúgy abszolút panaszmentes vagyok 😊

2020. ápr. 15. 05:55

Sziasztok!


Curry1995: Szerintem a súllyal, ha nincs semmi problémád nem kell foglalkozni. Én 72 kg-al kezdtem és most 86-nál tartok. Szóval fel jött rám eddig 14 kg. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ez még beletartozik az egészséges hízásba. Voltam cukorterhelésen és mindene rendben van. Ja és mindent eszek amit megkívánok.


Ma megyünk dokihoz. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt a pici. Két hete 1600 gramm volt. Ma 32+3 naposak vagyunk.

Egyre nehezebben megy a mozgás. Aludni alig tudok. Ha nem a savam bánt, akkor a hátfájás. Napközben nincs semmi problémám, de az éjszakák megviselnek. Ha ez így megy tovább nem tudom meddig bírom még.

A héten elkezdem becsomagolni a kórházi csomagokat. Nem szeretnék fölösleges dolgot bepakolni, de ahogy nézem a listát egy utazó táska nem lesz elég. Annyi mindent kell vinni.

Ti hogy látjátok mennyi csomagotok lesz?

241. zajax90 (válaszként erre: 240. - Curry1995)
2020. ápr. 14. 16:56
A 9 kg egyáltalán nem sok,én a helyedben biztos rákérdeznék,hogy miért mondogatja.Én általában csak a védőnőnél méreckedek,se a dokim,se a védőnő nem szólt soha,hogy sok lenne,amennyit híztam,most én is kb. 13 kg plusz körül vagyok,de nem aggódok,eddig is sportoltam,később is fogok,a cukrom is rendben van.Ne hagyd,hogy a doki elvegye az étvágyadat,hacsak nincs erre valami orvosi indoka.
240. Curry1995 (válaszként erre: 238. - Szokeciklon)
2020. ápr. 13. 17:27
Köszönöm a bíztató szavakat, Legszívesebben én is megkérdezném tőle hogy valójában mi a baja ha a baba és az én egészségem is rendben van! Végül is nem neki kell engem nézegetnie nap mint nap. Csak én elég gyáva vagyok ilyen helyzetekben, hallgatok es helyeslően bólogatok 😄
2020. ápr. 13. 17:23

Sziasztok csajok!


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek 😊🐰🐇


Curry1995 : szerintem is teljesen rendben van a súlyod. Az orvosod meg hát eléggé szigorú...

Hidd el, minden rendben lesz.

Én elég magas súllyal kezdtem, eddig 7 kg-t híztam, de nekem mindig azt mondja az orvos, hogy ez így rendben van.

Amúgy szerintem mire kijövünk a kórházból, az - 10 kg.

Én ezzel bíztatom magam 😂😇

4 évvel ezelőtt... Hát, hogy is mondjam... 132 kg voltam. Akkor jött egy kattanás - 40 kg, amiből 10 vissza jött... Azóta eléggé megnézem, hogy mit eszek és mennyit...

De nekem mondjuk a tegnapi ebédnél azt mondta anyósom, hogy egyek... Mert nem nő meg a gyerek 😂😂

Persze ez sem így van....

Egy dolog biztos, ha terhes vagy 🤰és eszel sz a baj, ha nem eszel az a baj. Ha sovány vagy az a baj, ha erősebb vagy az a baj...

Engem meg csak az érdekel, hogy mindenki aki itt van, és mindenki aki kismama rendben szüljön meg 👼👼

Nekem messze lakik a családom, már egy hónapja nem láttam őket, hiányoznak... De azzal vigasztalom magam, hogy szeptemberben már Győrbe a Baross úton fogjuk anyukámmal tolni a babakocsit, és az egész csak egy rossz emlék lesz...

238. szokeciklon (válaszként erre: 235. - Curry1995)
2020. ápr. 13. 17:08
Azt, hogy csessze meg a dokid...! Nekem elmagyarázta, hogy miből is áll össze a terhesség alatt felszedett súly...És egyél ch-t, jó ch-t!!!! A baba legfontosabb, ha ő jól van, akkor?? Szerintem ugyanannyi kilóval fogsz kijönni a kórházból, mint amennyi a teherbe esés előtt voltál (nekem mindig igazam van😘), remélem bele vágod majd az orvosod szemébe 😊😘
237. Curry1995 (válaszként erre: 236. - Svenna)
2020. ápr. 13. 17:01
A cukrom 3.8-ról , 4.2-re ment fel terheles után, meg is dícsért, a vérnyomásom pedig mindig 120 körül van , a pici az utolsó ultrahangon, 27 héten 950 gramm volt, mindent rendben talált. De a súlyom miatt gúnyos megjegyzéseket tesz, meg olyanokat mond ha legkozelebb jön hozzám maximum 1 kg-val lehet több ... 😢
236. Svenna (válaszként erre: 235. - Curry1995)
2020. ápr. 13. 15:20

Szia!

Szerintem pedig a 9kg az nem gaz egyaltalan, nem is ertem h a doki miert szornyulkodik..

Nekem még a 13pluszra se mondtak semmit h sok lenne.

En is kb 166cm vagyok es 48rol 61vagyok.

(es en eszek mindent sajna össze vissza, péksüti, káposztás bableves 😂, csoki..ami jon sorba 😀)

Azt mondtak h szules utan rogton lejon 5-6kg.

Ha mész hozza legkozelebb kerdezz ra h miert mondja azt h ne hízz többet, kivancsi vagyok h miert mondja. Lehet a cukor miatt, nehogy kialakuljon kozbe nalad..? Vagy h ne legyen nagy a baba, ne legyen nehez szules??

2020. ápr. 13. 08:02

Sziasztok! Először is mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket! 🐰🐥🐣🌸

Most járok pont a 30. héten, a dokim még mindig piszkál a súlyom miatt, hogy túl sok, teljesen kétségbe ejt, nem tudok ránézni már semmilyen ételre jóízűen mert nagyon félek hogy legközelebb megint mi lesz a reakciója. 165 cm vagyok, es 56 kg-val kezdtem a terhességet, most 65 kg vagyok, 9 kg plusz van rajtam. Nem eszek már semmilyen péksüteményt, es mindenféle szénhidrátot kerülök, kivéve a rizst (23. hét óta figyelek oda, mert akkor figyelmeztetett először hogy gondok lesznek a súlyommal, akkor volt rajtam kb 6 kg felesleg) ! Sajnos nem tudok többet tenni így alakul a súlyom 🙁 mi a véleményetek, tanácsotok ?

234. Svenna
2020. ápr. 12. 19:11

Kellemes Husveti Unnepeket mindenkinek!!!

🐇🐣🌷🍖🍗🥓🥚🍧🍨🍹

233. Svenna (válaszként erre: 232. - Rebecca0511)
2020. ápr. 8. 20:29

Én tegnap voltam ultrahangon, 30+4.

És először 2100gr-ot mondtak de utana helyesbitett, meg újra mérte a fejét is es akkor mondta h 2000gr.csodalkozott is h hová fér el ekkora baba, mert amugy nem vagyok nagyon vastag még így a plusz 13al se. 😀

Na de inkabb legyen husibb csak minden rendbe legyen vele.

Szegeny barátnőd, nem lehetett egyszerű,,

Valahogy csak túl leszünk ezen a helyzeten.


A ket het mar nem olyan sok, jó költözést 😀

2020. ápr. 8. 20:09

Sziasztok csajok


Svenna : azt szeretném kérdezni, hogy hányadik héten volt az ultrahang??


Sajnos az én orvosomnak a rendelőjébe nincs ultrahang. Utoljára a 4 D ultrahangon láttam a babát.

Most vagyok 29+3 nap. Majd 20.-án kell mennem a nőgyógyászhoz, gondolom utána mondja majd meg, hogy mikor menjek ultrahangra. Az már a 31. hét lesz. Nagyon kíváncsi leszek, hogy hány gramm lesz 😊

Úgy néz ki, hogy két hét múlva költöztünk. Utána Én is gyorsan kimosok mindent és összes is pakolok.

Egyik barátnőm 04.04. szült egy nagyobb városban. Nem mehetett be senki, sem a szülésnél, sem látogatni. A kórház portán lehetett neki hagyni cuccokat, névvel, osztállyal, kórteremmel felcímkézve. 04.07. haza is engedték őket.

Úgyhogy Én megprobálok majd mindent bepakolni...

Szerintem ez a helyzet mindenkinek nagyon nehéz, mert nem tudjuk mi lesz holnap....

Az alvás már nekem sem megy...


Szép estét mindenkinek 😊😘

231. zajax90
2020. ápr. 8. 16:09

Sziasztok!

Én múlt héten voltam dokinál,ott azt mondta,hogy itt Szombathelyen egyelőre engedélyezett az apás szülés,vagyis igazából nem csak az apás szülés,hanem egy kísérő jelenléte.Kérdezte is tőlem,hogy fogadtam-e dúlát,mert akkor választanom kell,hogy a férjem,vagy ő jön be.Meg hogy császármetszésnél az első pár percben ott lehetett az apuka is,utána kiküldték.Most nem jöhet be arra a pár percre,de utána ugyanúgy megkapja a babát.Ebben a kórházban amúgy is az ügyeletes orvosnál kell szülni,szóval ebben nincs változás.De majd meglátjuk,mit hoz még ez a pár hónap...ma hallottam a rádióban,hogy a szülés előtt álló kismamákat letesztelik a vírusra,ha negatív,akkor lehet apás szülés,ha pozitív,akkor nem.Mondjuk nekem vannak kétségeim a teszt pontosságával kapcsolatban,hogy csak ezt az új koronavírust mutatja-e ki,vagy más koronavírusokat is...de ez más kérdés.

A kisfiam becsült súlya múlt héten volt 1500-1600 gramm között a 29. héten,ez valamennyivel több mint az átlag,de elmagyarázta a doktornő,hogy a súlyt a baba különböző méreteiből kalkulálja ki és ha valamelyik méret kicsit is eltér az átlagtól,az már befolyásolja a kalkulált súlyt is.Nálunk például a combcsontja hosszabb,mint az átlag,de ez nem meglepő,mert mindketten magasak vagyunk a férjemmel ^-^.Egyébként a 4 héttel ezelőtti súlyához képest szabályos a növekedés üteme,szóval nem aggódunk.

Én még semmit sem csomagoltam be,de lassan el kell kezdenem ^-^.Még csak a ruhákat mostam ki és rakosgattam be a szekrénybe ^-^.Nekem nővérem tanácsolta (neki 3 gyereke van),hogy inkább bodykat és rugikat adjak majd a babára,mert sokkal egyszerűbb nekem is tisztába tenni a babát,mintha a nadrágot kéne lehámozni róla ^-^.Meg lehet,hogy tényleg kényelmesebb is neki.

A cipőhúzási nehézségek és a bálnaság-érzés nálam is megvan ^-^.

230. Svenna
2020. ápr. 8. 11:38

Sziasztok ismét!!


Tegnap voltunk orvosnal, minden rendbe a babaval, hat... megint nagyobb mint kellene.. 2kg 😲😲

De minden rendbe volt azt mondta.

Sajnos itt a korhazba most olyan a helyzet hogy nemhogy az apuka,,, de még a fogadott dokim se jöhet be.. 😣 Csak ha épp ügyeletbe van. Azt mondta olyan a helyzet mint ha háboru lenne.. Es sajnos ők sem tudjak h mi lesz kesobb.megint elszomorodtam. Majd mehetek egyedül, vonszolhatom a pakkjaimat magam után, és ha esetleg császár lesz(mert benne van a pakliba ha igy gyarapodik a baba, tegnap is elmondták) akkor nem lehet mellettem senki,aki ad egy korty vizet vagy segít bármiben. Jo persze nővérkék biztos lesznek, de az nem olyan.... 😣😣😔😔


Ha megkerdezhetem kinek mekkora a babája? Milyenek a méretek??

229. Svenna
2020. ápr. 6. 19:37

Sziasztok csajok!


Egy kicsit el voltam tűnve mostanába ,, lehangolt ez a korona dolog..

Meg amiket olvastam h nem lehet apas szülés stb.. Sírva fakadtam,, viszont most találtam egy cikket amit megpróbálok beilleszteni ide, érdemes elolvasni, a márc25.posztot.


[link]


Itt le van írva h bent lehet az apuka mert nem látogató, hanem a szülés részese, persze megfelelő védőruházatban.


Én ma voltam védőnőnél, hallgattunk mi is szívhangot 😀

És a 32.héttől számolni kell a mozgásokat is. Holnap pedig megyünk doktornénihez, és találkozunk ujra picúrral.

Remélem minden rendbe lesz, az ellenanyagszűrésem is negatív lett.

Már lassan nekem is össze kellene készíteni a kórházi cuccokat, csak még nem rendeződött a fejembe az a sokminden amit be kellene rakni 😀 persze h ne legyen közte azért felesleges dolog se..

Jaaaj most kezdek még csak igazán parázni..

Ti mi mindent készítettek be??

Tudom van millio ilyen fórum, mindent végig is néztem szerintem 😁 de mindig jo meghallgatni mást is. 😀


Szőkeciklon te kérdezted hogy ki milyen kis rucikkal készül igaz?

Na én is kivancsi vagyok erre 😀

Én vettem egy két kisnadrâgot, kis cukikát, meg kis polo is van, de kis bodykat akarok tobbet bekészíteni. Akkorra sztem pont jo meleg nyár lesz.

Meg hát azt olvasom h a babának is kenyelmesebb a body meg a rugi,mint a nadrag.


Nekem mar nehezen megy a cipő felhúzás 😀 a fekvés, az alvâs, a semmittevés is 😂 és savam is van. Meg mar bálnânak erzem magam ezzel a plusz 13mal 😬

228. Rebecca0511 (válaszként erre: 227. - Szokeciklon)
2020. ápr. 5. 15:22

Szia


Sajnos ezt jelenleg nem tudom, hogy Budapesten melyik kórház lenne.

Köszönöm 😊

227. szokeciklon (válaszként erre: 226. - Rebecca0511)
2020. ápr. 4. 08:43
Ha Pestre kerülsz, lehet tudni melyik kórház? Mert a Jahn Ferencben van koraszülött osztály, és bármennyire is lepukkant kórház, a szülészet szuper! Nagyon drukkolok, hogy minél tovább húzzátok, pihenj sokat, küldöm a sok-sok pozitív energiát Nektek😘😘😘😘😘😘
2020. ápr. 4. 08:12

Sziasztok csajok!


Én sem viselem valami túl jól ezt a bezártságot.

Már az alvás sem megy....


Én még nem mostam ki semmit, nem is készítettem össze semmit. Jelenleg nem is tudok...

Még kb. 3 hét kell, hogy be tudjunk költözni. Utána gondoltam... Bár egyre jobban fogy az idő...


A kialakult helyzet miatt, bennem is van félelem... Nem is kicsi... Nekem a magas vérnyomás miatt, biztosan előbb fog érkezni a baba.... Az orvos a 34. hétre gondolt.... Mert addigra lenne 2500 gramm körül.... És itt nincs koraszülött osztály, csak Budapesten...

Próbálok nem aggódni... Bízni, hogy minden rendben lesz...

225. szokeciklon (válaszként erre: 223. - Guruljka)
2020. ápr. 4. 07:17
Köszönjük, tudjuk, régen más volt most nem, nem erre készültünk...
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook