Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
2729. Zokniszörny (válaszként erre: 2727. - Silverfox91)
2021. febr. 21. 16:26
Szerintem ha nem nyűgös, akkor simán kipróbálhatnátok, mi történik, ha nem alszik délután. Én Lilinél csak akkor erőltetem, ha látom rajta, hogy kínszenvedés lesz a délután vele az alváshiány miatt. Ha jókedvű, rá szoktam hagyni. Én mindig is örültem, hogy régebben is korán elaludt, picinek ugye kb este 7-kor beájult, de volt, hogy már 6-kor.
2728. nikoletta93 (válaszként erre: 2727. - Silverfox91)
2021. febr. 20. 15:22

Igen, ez a kései alvás nálunk is sokszor probléma volt. Egyelőre az bejött, hogy időre kell ébreszteni (bölcsis napokon ugye ébreszteni kell 6:50-kor, hétvégén is felébredünk 7:45-ig). Aztán bölcsiben alszik, amennyit bír (általában másfelet szokott), itthon egy órát hagyom aludni. Nem valami sok, de jobb mint a semmi. És olyan fél órán belül el is alszik este 21 körül. Persze voltak kivételek, de többnyire bejön 😄

Levinek már csak 1 foga hiányzik, szerintem lassan jön az is, egymás után jöttek az utóbbi 3 fog december óta.

2021. febr. 20. 13:40

Szuper, ügyesek vagytok :)

Lucának még most jönnek a hátsó rágói, úgyhogy nálunk most vannak ébredések éjszaka, ráadásul néha tök nehéz megnyugtatni, de közben meg nem akarom, hogy felébressze a kicsit, szóval így sokszor az ágyunkban köt ki az éjszaka folyamán. Remélem ehhez azért nem fog hozzászokni, most ezt a fogyás számlájára írom, aztán meglátjuk. Ennél sokkal jobban bosszant, hogy semmit nem tudunk este csinálni, mert mire elalszik, már tök késő van, és egészen addig egyiküknek ott kell dekkolnia. Eddig miután ágyba rajtuk mindkettőt tök jó volt, hogy volt még egy kis nyugi mielőtt mi is kidőltünk volna, simán tudtunk filmet nézni. Mióta meg leszedtük a rácsot, ez kb esélytelen. Azért remélem egyszer megérti, hogy ez így annyira nem buli nekünk akármennyire is jól szórakozik közben ő.


Legszívesebben amúgy kihagynám a délutáni alvást, akkor azért gyorsabban elalszik este, csak hát egy ekkora gyereknél még korainak érezném teljesen elhagyni.

2726. Zokniszörny (válaszként erre: 2725. - Nikoletta93)
2021. febr. 20. 11:32
Igen, én őszintén azt láttam rajta, hogy azért ébred éjjel, hogy cicizhessen 😏🥴🙄
2725. nikoletta93 (válaszként erre: 2724. - Zokniszörny)
2021. febr. 20. 09:19

Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább! 😎

Mi azóta nagyon jókat alszunk végre, legtöbbször 1x kel fel hajnalban de visszaalszik 2 perc után. Az idén többször aludta át az éjszakát mint az elmúlt 2 évben összesen (kivéve 4-6 hónap között amikor mindennap átaludta) 🙈 szóval megérte 😁

2021. febr. 20. 07:59

Sziasztok! Képzeljétek, belekezdtem az éjszakai elválasztásba. Egész jól fogadja Lili :) első este kicsit sírt, de egyáltalán nem volt vészes, és most, második éjjel már csak 2-szer kelt (nem 5-6-szor, mint mostanában szokott), és pár perc alatt visszaaludt. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ez így marad, és max 1-2 kelés lesz csak ezentúl. Annyi, hogy így reggel, ébredés után kéri egy kicsit (egyébként nem nagyon szokta), de már így is megérte.

Majd erről amúgy is gyorsan le akarom szoktatni.

Az esti elalvás melletti cici lesz érdekes, ahhoz nagyon ragaszkodik, ott biztos lesznek nagy kiakadások...

2723. nikoletta93 (válaszként erre: 2722. - Silverfox91)
2021. febr. 13. 22:04

Ügyes kiscsaj :) Levi szerencsére már 1 évesen túl volt az utolsó Bexsero-n. Azt hiszem, bárányhimlő volt az utolsó. Legközelebb 6 évesen lesz oltás, szerintem az már keményebb lesz, érteni fogja a szitut :(


Most, hogy Levivel pelussal "kényszer-restartoltuk" a jelzést, most ott tartunk hogy már pelenkában is képes jelezni. Igaz, legtöbbször közben/utólag szól, de volt hogy előre szólt. A pucér/kisgatyás szobatisztaság is így kezdődött, szóval bizakodó vagyok.

2722. Silverfox91 (válaszként erre: 2718. - Nikoletta93)
2021. febr. 12. 13:24

Hát a hiszti két ne is mondjátok. Nálunk is ugyanez megy, amit írtatok. Van, hogy csak pislogok, azt se tudom, miért hisztizik. A legjobb, ha akkor kezd rá, amikor épp szoptatok a kicsit 🤦 Igazából akkor nem nagyon tudok mit csinálni, próbálom nyugodt hangon őt is megnyugtatni, és közben imádkozom, hogy a nagy hiszti és tombolás közepette le ne verje az üvegpohár az asztalról. Szerencsére többnyire az a vége, hogy odabújik mellénk, és akkor simizés mellett megnyugszik.


Altatásnál meg szintén az zavar, hogy be kell vetnem a fizikai erőnlét sokszor, mert ha nem teszem, jön ki, és nevet. Próbáltam azt is, hogy otthagyom, és ahányszor kijön, annyiszor visszaparancsolom/viszem, de azt hiszi csak játszunk vagy nem tudom. Szóval tegnap este is már 10 órához közeledünk mire elaludt. Biztos lesz ez jobb is, nagggyon várom, ez a hisztikor tényleg rettenetes.


Viszont, hogy egy pozitívumot említsek, ma kapta az utolsó bexerot, teljesen be voltam tojva, hogy megy majd, mert az utóbbi alkalmakkor nagyon ment a sírás és a küzdés, ehhez képest, most egy nyikkanás se volt 😁 Bár lehet az is segített, hogy fektettük már fel a vizsgálöasztalra, hanem az ölében volt.

2721. nikoletta93 (válaszként erre: 2720. - Nikoletta93)
2021. febr. 12. 12:14
Én egyelőre vagy figyelemeltereléssel oldom meg, vagy elviszem a fürdőszobába, ráültetem a mosógépre és szemből szembe elmagyarázom neki hogy ez most miért nem jó, vagy megpróbáljuk megbeszélni a dolgot, vagy felsorolok pár dolgot és választhat (pl kitalálja hogy dörmi macit akar enni, de már kapott így most vagy kekszet vagy banánt választhat, ilyesmikre gondolok). Persze nálam is volt, hogy elszakadt a cérna és rácsuktam az ajtót, aztán hagytam hisztizni. De ha muszáj volt, akkor én is megfogtam és pl. ráadtam a pulóvert, hiába tiltakozott, akkor is hideg van kint :D
2021. febr. 12. 12:07

Igen, bölcsiben ahogy leveszem a cipőjét, hisztizik hogy csak zokni van rajta, jajjj. Hiába mutatom neki hogy mindjárt ráadom a bölcsis cipőjét, csak hadd vegyem már le előbb az overált, BŐGBŐGBŐG. Szörnyűűűű. És mindenki látja/hallja a folyosóról :D

Eddig még a vitaminokat is szívesen bevette, most már az is küzdelem. Az ébredés utáni teája után is sír, ahogy berakom a mikróba melegíteni :D pisit is borzasztó hosszú ideig tartogatja, 6 óra után sem akart pisilni, közben ott toporgott aztán persze telibepisilt mindent. Játék közben, ha egy picit is elfordítom a fejem, eldobja a játékait és földre veti magát. És még sok ilyen van. Borzasztó.

Mivel nem hajlandó délután aludni, legalább este 2 perc alatt bealszik, 8 után. Legalább ennyi pozitívum van :D

2719. Zokniszörny (válaszként erre: 2718. - Nikoletta93)
2021. febr. 12. 10:05
Nyugi, nálunk ugyanez. Fésülködés, öltözés, fogmosás, minden küzdelem/sírás. A bölcsiben minden délután halálos harc, hogy haza tudjunk menni (2 hete minden alkalommal sír az öltözés miatt, csodás érzés, hogy minden gyerek aránylag normális keretek között haza tud indulni, csak az enyém nem...). Nem akar aludni, nem akar játszóra menni, majd a lakás ajtajában kitalálja, hogy mégis játszózni akar... Iszonyúan le tud szívni. Próbálok türelmes lenni, de néha elszakad a cérna, pláne, mikor sietni kell valahová. Még értelmes megoldást nem tudtam kitalálni ezekre (tegnap pl azt mondtam neki, hogy az okos gyerekek szépen öltöznek, csak a buták hisztiznek közben, de ez milyen idióta lelki zsarolás már?) Most az a másik, hogy szólok neki előre, hogy elszámolok 3-ig, ha addig pl nem választ nadrágot magának, akkor választok én, vagy ha addig nem jön fésülködni, megfogom és megfésülöm. Bevallom, nem a legjobb érzés, hogy a fizikai fölényemet használom vele szemben, de alkudozni se szeretek vele (ez nem tárgyalóterem, na értitek). Van, hogy játékosan megoldjuk, de ehhez sincs mindig erőnk/időnk/energiánk. Az esti altatást annyiban sikerült megoldani, hogy visszavezettük, hogy abban percre pontosan zajlanak az események (7-kor pancsi, legkésőbb fél 8-kor törülközés, majd 8-ig fogmosás után ágyba, 2 esti mese, majd lámpaoltás). Ezzel most azt elértük, hogy azon nem megy a hiszti, meg az időhúzás, és legkésőbb este 9-ig alszik.
2718. nikoletta93 (válaszként erre: 2717. - Silverfox91)
2021. febr. 11. 22:36

Húha, hát nem lehet valami könnyű. De előbb utóbb biztosan megtanulja :)


Mi már nyakig benne vagyunk a dackorszakban. Szó szerint SEMMI nem jó neki, nem akar aludni, nem akar enni, nem akar wc-re menni, semmit nem akar. Ha arrébb teszem a poharat 1 mm-el, földre veti magát és sír. Ha a ruhája véletlenül a szennyes helyett földre landol, bőg.

Én ezt nem bírom, ki vagyok készülve. :D

2021. febr. 10. 09:39
Na követtük mi is a rácsot az ágyról. Hát eddig a mi szempontunkból nem túl nagy a siker, az eddigi könnyű fektetések (azaz betesszük az ágyba, aztán ő szépen egyedül elalszik) tiszta szívás a mentek át. Folyamatosan lemászna az ágyról, gyakorlatilag csak akkor marad bent, ha ott ülök az ágy mellett, és nem engedem leszállni. Arra még a füle botját se mozgatja, ha rászólok, hogy menjen vissza az ágyba. Hiába magyarázom egyelőre, hogy alvás időben az ágyban kell maradni. Nagyon remélem, hogy rövid időn belül megoldódik ez a dolog, és magától is az ágyban marad, mert így lőttek a délutáni pihenésemnek, még az esti programoknak is 😅🙈 Legszívesebben még jó hosszú ideig a rács mögött tartanám, de hát előbb utóbb muszáj volt leszedni, meg kell tanulni ezt is.
2716. Zokniszörny (válaszként erre: 2715. - Nikoletta93)
2021. febr. 2. 21:32
Kitartást!
2715. nikoletta93 (válaszként erre: 2714. - Zokniszörny)
2021. febr. 1. 20:05

Igen, akkor szobatiszta volt. Azért is akartam leszoktató pelussal kezelni a pelenkazavart, mert abban érzi ugye a pisit, de mégiscsak pelusban van. De második csuri után már szólt és wc-ben fejeztük be. Amúgy 2 óránként viszem, egyelőre így oldom meg, mert bölcsiben is így csinálják. Aztán meglátjuk.

Hát sajnos muszáj bírnom idegekkel, mert nincs máshol hely, magánbölcsi nem opció :( nagyszülők is aktív korúak. De legalább amúgy szereti a bölcsit, a gondozónőt is, és ő is Levit. Csak a társ gondozónő a dominánsabb és elb*szott mindent. Ez van 🤷🏼‍♀️

2714. Zokniszörny (válaszként erre: 2713. - Nikoletta93)
2021. febr. 1. 19:40

Hát ha a bölcsi nem támogató, akkor úgy baromi nehéz. Nyilván vissza tudja tartani, hisz amikor a bölcsit kezdtétek, gyakorlatilag szobatiszta volt már, nem?

Szerintem amúgy amiatt nem szól, mert összevarja, hogy hol pelus van rajta, hol bugyi. Ugye pelusban minek szólna, a bugyinál meg szimplán elfelejti, hogy már nem abban van...

Ha te bírod cérnával, akkor szerintem ne add fel, tedd balesetbiztossá a lakást, aztán hamar itt lesz a nyár. (Én egyébként kilennék, ha a rengeteg befektetett energia a bölcsis nénik lustasága/nemtörődömsége miatt menne a kukába, úgyhogy csodállak, milyen jól bírod idegekkel).

Egyébként Lili hétvégén bekakilt a kádba fürdés közben. 🤦🙈 Ilyet még sose csinált :D

2021. febr. 1. 15:23
Na jó, ez a leszoktatós pelenka semmit nem ér, nem is zavarta a nedvesség. Kisgatyában legalább szólt ha becsurgott. Hát nemtudom, lehet ráhagyom a francba, viszem ugyanúgy 2 óránként és amikor a bölcsi is partner lesz a szobatisztulásban (ami amúgy nyáron lesz), akkor próbálom meg megint hogy szóljon. Addig tök fölösleges stressz szerintem.
2712. nikoletta93 (válaszként erre: 2711. - Nikoletta93)
2021. febr. 1. 11:18
Ja annyi javulás van amióta itthon vagyunk, hogy amikor felkel a délutáni alvásból, valamennyi kakát kinyom és utána szól, a wc-ben fejezzük be. Ez legalább biztató.
2711. nikoletta93 (válaszként erre: 2710. - Amberwaves)
2021. febr. 1. 11:15

Lehet :) bár tegnap este rájöhetett a dologra és volt egy nagy taknyos-nyálas hiszti :D majdnem a földön aludt el, de aztán felkelt ahogy próbáltam elhagyni a szobáját, így visszaparancsoltam az ágyába, akkor már el is aludt 5 perc alatt.


Hát itt a szobatisztaság szélmalomharc a bölcsivel. :( Bölcsiben már egyáltalán nem szól, de pisilni pisil a wc-be amikor viszik 2 óránként (lehet ezért nem is szól, mert nem is kell neki), kakánál egyáltalán nem szól amikor felkel a délutáni alvásból, nagyritkán közben. Wc-be nem is kakál már ott, hisz ott a pelus, minek...

Itthon kisgatyában nagyon sok csuris baleset van, be is kakált már, de amikor kérdeztem hogy pelenkát vagy kisgatyát kér, változatlanul kisgatyára mutat. A pelenkát eldobja. Nem értem.

Most itthon vagyunk csütörtök óta, mert lebetegedett, próbálom jó irányba terelni de full kudarcba fullad a dolog. Vissza tudja tartani, de nem szól. Csak akkor nincs baleset, ha viszem 2 óránként.

Most azt találtam ki, hogy ráadom a leszoktató pelenkát 1 hétre, amiben érzi a nedvességet, és bölcsibe is abban viszem majd. (Leszoktató bugyit megint nem fogadja el a bölcsi...). És akkor így hátha rájön, hogy nem olyan nagy buli. Nemtudom :( menne neki a dolog, mert visszatartja szépen, nem 5 percenként pisil. Csak ez a pelenkazavar...

2021. jan. 31. 15:59

Isten éltesse mindenki januári babáját, bár már nem is babák :D


Nálunk nem volt nagy felhajtás, csak anyukámnál ebédeltünk és fújtuk el (többször :D) az általam sütött tortán a gyertyát.


Nikoletta, nagyon ügyesek vagytok! Érdekes, hogy nálatok is milyen jól fogadta - lehet mi gondoljuk túl a dolgot?


Altatással este apa szórakozik, készülünk a másodikra, aki az én reszortom lesz ugyebár. Egy óra itt is, csak sajnos úgy megyek be apját is ébreszteni, mikor hallom már horkol...

Aztán 5:30-6:30 között kel, nem lehet lebeszélni, hogy feküdjön vissza. Délután 1-1.5 órát alszik, de van, hogy 45 perc utám kel és nem altatom vissza, ha már fél kettő elmúlt, mert akkor este majdnem tízig fent van.


Szülinapja előtt két hétig csurimentes volt és bulire ült magától, annyira örültem, hogy bevezettem a bugyit, de csuri is volt, sőt, annál is több. Viszont végre kint is szól, úgyhogy haladunk lassan, de biztosan.

2709. nikoletta93 (válaszként erre: 2708. - Silverfox91)
2021. jan. 30. 11:28
Nem biztos :) Levi 15 hós korától ifjúságiban alszik, egy kezemen tudom megszámolni, hogy mikor szállt le az ágyáról, és akkor is csak szoba közepéig jutott. Inkább felül és kiabál 😁
2021. jan. 30. 09:50
Nálunk is nagyon nagyon lassan megy az elalvás. Igazából amíg magában elvan, és minket nem zaklat közben, addig nem zavar. Már úgyse nagyon tudjuk befolyásolni, mikor alszanak el. Inkább az a baj, hogy most már tényleg váltanunk kell rendes ágyra, főleg mert úgy láttam, már kezd próbálkozni a kimászással, az még nem lenne jó, ha pofára esne 🙈 szóval kicsit tartok tőle milyenek lesznek az esték onnantól, hogy eltűnik az akadály, biztos lesz pár nehéz este, de meglátjuk.
2707. Zokniszörny (válaszként erre: 2706. - Nikoletta93)
2021. jan. 30. 08:46
Igen, sajnos úgy néz ki, Lilinek se bődületesen sok az alvásigénye 🙈🤦
2706. nikoletta93 (válaszként erre: 2705. - Zokniszörny)
2021. jan. 30. 08:39

Dettó, Levi tegnap pl 23-kor aludt csak el 😅 és ma 7:30 körül már kukorékolt, de bölcsis napokon sem okoz gondot neki a 6:50-es kelés...

De mindig is ilyen volt, sosem lehetett lelőni 21-22 előtt. Átlagban 22-22:30 között alszik el, babakorában is így volt (csak akkor azért kicsit tovább aludt, kb 9 körül kelt) Ő ilyen és kész, elvan kevesebb alvással is.

2705. Zokniszörny (válaszként erre: 2703. - Nikoletta93)
2021. jan. 30. 07:54

Nálunk még van cici, de szerintem már nem sok minden van benne.

Én is most szántam el magam, hogy továbblépjek a leválasztással, ma meg fogom mondani Lilinek, hogy az altatás után csak reggel van cici. Igazából ő még kéri a cicit, de én úgy érzem, csak megszokás, nem igazán segít neki el-, vagy visszaaludni. Az estit is már pár napja elkezdtem korlátozni, pont azért, mert ugyanúgy 1 órát fetreng ha adok neki, ha nem.

Amúgy az esti altatások nálunk borzalmasak, és összesen Lili csak olyan 11-11,5 órát alszik egy nap. 6.30-7.00 körül kel, ebéd után alszik 1-2 órát (inkább csak egyet), és utána 9 előtt egyszerűen nem alszik el, de tegnap pl 9?40-kor aludt el, 1 óra szenvedés után. Próbáltam előbbre hozni az altatást, mert egyébként az elmúlt 2-3 hétben borzalmas nyűgös volt, szerintem jót tenne neki, ha 8-9 közt már aludna, dehát esélytelen. Fel van iszonyat pörögve, egyfolytában azt mondogatja, hogy még játszani akar.

2704. Silverfox91 (válaszként erre: 2703. - Nikoletta93)
2021. jan. 29. 12:58

De jó, nagyon ügyesek vagytok :)


Úgy rémlik, nekem se nagyon kellett a végén lefejnem, vagy csak nagyon minimálisan.

2021. jan. 28. 22:01

Mi közben 2 napja teljesen cicimentesek vagyunk.🙈

Meglepően jól fogadta az esti no-cicit, pedig biztonság kedvéért inkább felkaptam ringatni, hogy ne kelljen hallanom az esetleges hisztijét, de 2 perc után rámutatott az ágyra hogy ott akar aludni. Pedig ringatós altatást kedvelte a legjobban, én meg voltam olyan mazochista :D amúgy teljesen magától alakult ki hogy egyedül alszik az ágyban, eddig ugye mellette feküdtem, ciciztettem és bealudt rajta, aztán 2 hete van az hogy cici után lezavart az ágyról a földre, és mellette kellett ülnöm míg el nem alszik, még simogatni sem engedett 🤣 valószínüleg a bölcsi miatt lehet ez, mindenesetre nagyon örülök hogy valamennyire egyedül alszik el. Csupán 2 év kellett hozzá 😅 remélem hamarosan már ülnöm sem kell mellette.


Apropó, furcsa hogy nem is feszül a mellem. Lehet mert már csak esti cici volt és nem telítődik úgy? Tökre azt hittem, hogy kb mostanra szét fogok durrani, de csak kicsit teltebbnek érzem, de nem feszül egyáltalán. Még a végén nem is kell fejnem és magától elapad...

2702. Zokniszörny (válaszként erre: 2701. - Nikoletta93)
2021. jan. 27. 21:51
Lili is nagyon büszke volt, hogy el tudta fújni egyedül a gyertyát :)
2701. nikoletta93 (válaszként erre: 2700. - Silverfox91)
2021. jan. 27. 16:28

Egy hétvége alatt 3 tortát kapott (1-et apámtól, 1-et anyóséktól, 1-et meg közösen csináltuk), úgyhogy nagyon édességzabálós hétvége volt :D úgy kellett eldugnom nekem is, de ma úgy látom hogy kezdi elfelejteni, nem nyitogatja a hűtőt végre😅

Olyan cuki volt ahogy elfújta a gyertyákat is, többször kérte vagyis elmutatta hogy gyújtsuk meg újra. Aztán rendesen széttrancsírozta az arcán, ingjén, stb, még a bokája is tortás lett 😁

2700. Silverfox91 (válaszként erre: 2699. - Nikoletta93)
2021. jan. 27. 15:30

Bizony, Isten éltesse őket 🥰


Nálatok hogy telt a szülinap? Olyan cukik, hogy most már azért többé-kevésbé értik, hogy őket ünnepeljük :)


Luca egész nap az új ruhában flangált. Két szoknya volt rajta egyszerre, felül még pucér volt, mert nehogy már fel kelljen venni valami snassz régi pólót 😅


Amíg szoptattam, rájárt a hűtőben a tortát is, leette róla az összes áfonyát 😁 Nemrég jött rá, hogyan tudja kinyitni a hűtőt ajtaját, de de csúnyán visszaélt az új tudományágak, úgyhogy most lelakatoltam inkább, mielőtt esetleg megkaparintani a hűtőajtóból az oltásokat 🙈

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook