Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2523. nikoletta93 (válaszként erre: 2522. - Zokniszörny)
szept. 17. 20:37
Jó lesz az majd :) én is nagyon kíváncsi vagyok Levi hogy szokik be majd.
2522. Zokniszörny (válaszként erre: 2521. - Amberwaves)
szept. 17. 14:01
Hát egyáltalán nem úgy, mint számítottam rá :D az első nap nagyon megijedt a maszkoktól, és a lázméréstől, úgyhogy kis megszakításokkal, de végig sírt. Meg is ijedtem picit, hogy ez így lesz végig. De szerencsére második nap már határozottan jobb volt a helyzet, ma pedig már 75 percre ki tudtam menni, szóval lassan, de haladunk. :)
szept. 16. 20:36
Zokniszörny, hogy teltek az első napok a bölcsiben?
2520. Zokniszörny (válaszként erre: 2519. - Nikoletta93)
szept. 15. 00:39
Lilinek sose kellett lefejt tej, inkább megvárt, míg hazajövök. De ha nem lát, nem hiányzik neki a cici.
2519. nikoletta93 (válaszként erre: 2518. - Amberwaves)
szept. 14. 17:22

Megértelek, nálam is ilyesmi a helyzet, nagyon ragaszkodom Levihez és hiányzik, még akkor is ha besokkalok :D

A nagyszülők is "veszekedtek" Leviért anno, de Levi csak apától fogadta el a lefejt tejet, nagyszülőktől nem és 4 óránál nem bírta tovább cici nélkül, óriásokat hisztizett. De most végre örülhetnek, hétvégén elvileg 4 óránál tovább "passzoljuk" le. Már a bölcsi miatt is szokja meg, hogy nem lehet mindig anyával (meg nekem is meg kell szoknom 🤣)

2518. Amberwaves (válaszként erre: 2510. - Nikoletta93)
szept. 14. 16:47

Kimenő rendben van, apával is nagyszülőkkel is, nekem az egész napos elvitelhez nem fűlik a fogam - közben meg azt éreztetik, hogy kisajátítom.

De próbálom átállítani az agyam, azt hiszem én jobban ragaszkodok hozzá, mint ő hozzám :D

2517. Amberwaves (válaszként erre: 2508. - Nikoletta93)
szept. 14. 16:45

Még ha völgyek lennének...

Nadrágban továbbra sem jelez, tízből talán kétszer, inkább akkor, ha már csurizik :(

2516. Amberwaves (válaszként erre: 2509. - Zokniszörny)
szept. 14. 16:43
Próbálom tanítani lehúzni a nadrágot, de hiába. Felhúzni azt tudja...
2515. Amberwaves (válaszként erre: 2507. - Nikoletta93)
szept. 14. 16:42

Tényleg, szülészetin is Biodermával fürdették őket és én is használtam már, ez jó lesz!


Emma nagy cicis, de ha nem lát nem hiányzik neki.

2514. nikoletta93 (válaszként erre: 2511. - Silverfox91)
szept. 14. 13:11
Levi pont az ellenkezője. Hazaérünk és próbál vetkőzni addig, míg csak alsógatyában lesz :D aztán boldogan tologatja az autókat.
2513. nikoletta93 (válaszként erre: 2512. - Zokniszörny)
szept. 14. 13:09

Akkor most én fokozom: Levi -ha olyan a hangulata-, teljesen bele tud merülni a rajzolásba. Annyira, hogy miután kijöttem a wc-ből, a falat és ruhásszekrényét is telefirkálta 😭😆 szerencsére le tudtuk mosni 😀

Mondjuk szerencsére azóta nem fordult elő. Remélem nem is fog 😄


Neki most az építés a mániája. Persze leginkább háztartási eszközökkel, wc papír, műanyag poharak, ilyenek.

2512. Zokniszörny (válaszként erre: 2511. - Silverfox91)
szept. 14. 12:16
Lili imád rajzolni (értsd: egy szál zsírkrétával fullon telerajzolja a papírt :D )
2511. Silverfox91 (válaszként erre: 2506. - Amberwaves)
szept. 14. 08:07

1. Anyukáméknál bármikor szívesen otthagyom, velük nagyon jól elvan, volt már olyan is, hogy házassági évfordulónkon kettesben elmentünk ünnepelni, úgyhogy ők fektették le. De mozizás idejére vigyáztak már rá anyósomék is, sőt az én vagy a férjem tesói, Többször is ráhagynám amúgy nagyszülőkre, csak egyik sem lakik velünk egy városban. De szóba került már, hogy az öcsi születése előtt elviszik szüleim egy egész napra plusz éjszakára, hogy nyugodtan tudjunk kicsit intézkedni, takarítani, ilyesmi.


2. Mi egy ideje Hipp tusfürdőt használunk, sampon pedig Uriage vagy valami ilyesmi. De Lucának úgy vettem észre, hogy ilyen szempontból nem túl érzékeny a bőre.


Felfedeztünk tegnap egy szuper lefoglaló játékot. Megkaparintott egy tollat, meg lapot, és kb egy órán keresztül hangját se hallottuk, fullosan telefirkálta a papírt, szinte egy négyzetmiliméter tiszta rész se maradt 😆 Persze az más kérdés, hogy ez meddig tart ki, biztos el fogja veszteni az újdonság erejét.


Meg az utóbbi időben egyre gyakrabban száraz a pelus reggel, sőt mikor felébred, mutatja, hogy pisilni kell. Eddig tök szuper a dolog, csakhogy az eddig stabilan fél nyolcig, nyolcig alvó gyerek mindezt hat és fél hét között alakítja, és akárhogy próbálok még közben sötétet/félhomályt tartani, képtelenség még visszafektetni. Lehet már az óraállításra készül, vagy az öcsire treníroz minket, nem tudom 😅


Ja meg öltözködni is imád mostanában, azzal is elvan egy darabig, hogy a nadrágot meg a szandált próbálja felvenni. Csak néha elfogy a türelem, ha sehogy se passzolnak a lyukak 😆

szept. 14. 00:06

Ja amúgy igen, férjemre én is többször bíztam már egész napra (lefejt tejjel). Az elején 1 hetesen is muszáj volt beugranom segíteni a munkahelyen 🙈 igazából az első évben viszonylag gyakori volt, de most ez a vírushelyzet óta nem nagyon kell beugranom, mindenki home-officezik. De azért olyan havonta "lazítok" itt-ott, amíg apukájával van.

Szerintem is szükség van kimenőre. Egyszer 3 hónapig egyhuzamban nem tudtam kimozdulni egyedül/kettesben, hát kissé depis is voltam.

2509. Zokniszörny (válaszként erre: 2506. - Amberwaves)
szept. 13. 22:27

Esetleg próbáld megtanítani, hogy tud levetkőzni. Vannak gyerekek, akiket zavar, ha istápolni akarják, lehet Emma is önállóskodó típus.

Én hónapok óta hetente többször eljárok Lili nélkül (jogsit csinálok, illetve edzeni járok, néha barátnőzök), ilyenkor az apjával van. Szerintem igenis kell, hogy néha az ember gyerekmentes időt kapjon, én legalabbis nagyon igénylem. Egyébként ha nagyszülőknél vagyunk, ránk se hederít órákon keresztül, sőt, ki is zavart minket legutóbb a szobából hangos "nem!"-ek közepette, és mondta, hogy mama meg papa :D. Volt már, hogy elmentünk fél napra romantikázni a párommal, addig anyósomék vigyáztak rá. Akkor se volt semmi, csak este keresett minket, de nem sírt akkor sem, csak mondogatta, hogy apa. (Az apát használja tömbösítve mindkettőnkre). Én örülök, ha sokan veszik körbe, és jól elvan másokkal is. De nekem hónapok óta határozottan az az érzésem, hogy szociálisan neki már nem elegendő, hogy csak velem legyen, ezért is döntöttem úgy elég hirtelen, hogy szeptembertől bölcsi.

Ha a járvány engedi, nekem egyébként nagy vágyam egy wellness 2-3 napra kettesben november-december környékén a párommal...🙈

szept. 13. 22:25
Bilizés miatt szerintem ne aggódj, majd visszaáll. Nálunk is vannak hullámvölgyek, pl az elmúlt 1 hét borzasztó volt, totál visszaestünk, de aztán 2 napja megint 100% szobatiszta teljesen magától. Fogom a fejem 😁
2507. nikoletta93 (válaszként erre: 2506. - Amberwaves)
szept. 13. 22:22

1.kérdés: eddig max 3-4 óra volt a rekord, mert vissza kellett érnem a "kötelező cicire", amikor még napközben is szopizott. Most hogy lassan 2 hete nincs nappali cici, talán hosszabb időre hagyható, de ezt még nem próbáltuk ki. De igazából apámra simán bíznám, majdnem mindennap találkoznak úgyis, anyósékra csak ha muszáj, velük ritkábban szoktunk, olyan 2-3 hetente.


2.kérdés: Bioderma tusfürdővel fürdik kezdetektől fogva (meg ezzel mosom a haját is heti 1x), de van Babé koszmó elleni samponja is ami maradt babakorából, azt is elhasználgatom ha eszembe jut (olyan havonta), hogy ne menjen pocsékba :D még mindig van belőle fél flakonnal minimum. Levi bőre is ekcémára hajlamos, de ezzel bevált, azóta nem is nagyon van. Bioderma atopia testápolóval is szoktam néha kenni, ha látom hogy kezd száradni a bőre (és utána lenne az ekcéma is).

szept. 13. 20:47

Emma nagyon okos, viszont nagyon akaratos és rossz. Általában ha még ndom, hogy jöjjön ide, elfut az ellenkező irányba...

Szerintem ezért megy nehezebben a bilizés is. Ma is ágyneműt cseréltem, ugrált közben az ágyon, rég pisilt, rettegtem, hogy ráengedi a matracra. Ha rá akartam ültetni, tiltakozott. Aztán végül kizártam. De tudja, ha azt mondja bili, eldobok mindent, és szaladok. Ez történt. Leugrott róla azonnal. Újra bezártam a háló ajtaját. Megint kiabált, hagytam. Aztán már volt anya, bili, mindez a fürdőből, kimentem, hozta a bilit és már épp öntötte volna a wc-be. Belepisilt, át a nadrágon! Ma másodszor...


Beszéd jól halad, vannak egész szavak (anya, apa, nem, mama, papa, dédi - ami néha didi -, inni, iszik, Pici - a kutyánk -, kaka, baba, Lili - szomszéd kislány-, Bibi - saját beceneve, cica, cici, sír, bili, kaka) és töredékek, az utolsó betűt nem mondja (kukucs, kulcs, keksz, busz, még).

Az viszont jó, hogy vannak mániái, pl. ha az ajtó nyitva marad, rögtön szól. Mivel szeret pakolgatni, a játékai elrakására is kapható.


Nekem is vannak kérdéseim :)

Az egyik, hogy mennyit van tőletek távol, nagyszülővel? Anyukám nincs már jó állapotban, de anyós pár hónapos kora óta nyaggat, eddig tudtam lebeszélni, kétszer elvitte délelőttől ötig. Én ezt nem nagyon akarom, mert egyrészt azért vagyok itthon, hogy vele legyek, másrészt ha ilyen sokat nincs velem, úgy érzem, lemaradok valamiről. Persze jó egy kicsit szusszanni (megnéztem két filmet, februárban néztem utoljára egyedül egyet!), de ez így sok. Ti hogy álltok ehhez?

Én amúgy nagy könyvmoly vagyok, de Emma mellett nem érdemes könyvet elővenni, bekezdésenként tudnék csak haladni, így a nappali alvásidőben olvasok (estéte kidőlök).


A másik: ti mivel fürdettek, mostok hajat? Én még mindig gyógyszertári kék/piros tubusossal. Viszont azt hiszem, koszmója lett a kislánynak. Pár hónaposan már volt, akkor még működött az olajos fogkefés vakarás, de most esélytelen, így vettünk sampont - ezért jutott eszembe. Mert néztem pár összetevőt, de a legnagyobb babafürdető márkákról elég rosszakat olvastam, az én bőröm és Emmáé is elég kényes. Eddig egy fürdetővel próbálkoztam, szépen felerősítette az ekcémám 😕

2505. Silverfox91 (válaszként erre: 2503. - Zokniszörny)
szept. 13. 00:00
Hát nálunk még nincs túl sok szó. A nem megy egy jó ideje, meg most az anyát mondja nagyon sokszor, de nem kizárólag nekem, de azért alapvetően tudja, hogy az rám vonatkozik. A baba van még meg, nagyon ritkán az apa, de alapvetően sokszor csak egy-egy szótagot ismétel meg az adott szóból. Ja és tuti, hogy valami orosz vér is folyhat az ereiben, mert az igen nagyon sokszor az, hogy daaaa😂 De leggyakrabban nálunk is a halandzsázás megy, az elég változatosan, úgyhogy egyszercsak csak lesz belőle valami 😊 Igazából már az anyától alapból olvadozom 😍
szept. 12. 23:20

Nem, állathangok, hangutánzó szavak (hamm ilyesmik). De ezeket jó ideje tudja, azóta semmi. Régebben mondta az apát, lámpát, babát, kene (kenyér), labdát, meg pár szót még de azóta egyszer sem. Szerintem magába raktározza és majd kirobban belőle ha elkezd beszélni.

De amúgy igen, nonstop megy a hablaty :)

Kíváncsi leszek, hogy majd a bölcsi beindítja-e a beszédfejlődést, november közepén kezdünk.


Amúgy végülis, a kisebb helyben talán tényleg kevésbé lehet rosszalkodni, anyuka mindent lát :D

szept. 12. 23:06
Nálatok a beszéddel hogy állnak a picik? Lili most napról-napra fejlődik ebben. Pár napja mondja, hogy szia, rengeteg állathangot ismer, meg a hangutánzó szavakat szereti (nínó, bim-bam). Mondja, hogy gyere, meg az apját kérdezgette egyik nap, hogy apa mi csi? :) Meg persze megy naphosszat a babanyelves hablaty (amit én személy szerint imádok).
2502. Zokniszörny (válaszként erre: 2499. - Silverfox91)
szept. 12. 23:03

Mivel pici a lakás, nagyon nincs is olyan szituáció, hogy ne látnék rá Lilire, szóval nagyon rosszalkodni nem is tud. Ha mégis hülyeséget csinálna (pl. összefirkálná a dohányzóasztalt), akkor próbálom értelmes keretek közé szorítani a tevékenységet, illetve akkor közösen letakarítjuk, stb. Egyébként elég szófogadó, ha rászólunk, akkor hallgat ránk.


Én is megdöbbenek néha, mennyi mindent megért, mennyi mindent tud már, amit kifejezetten nem tanítottunk neki. Nagyon okosak :)

2501. Silverfox91 (válaszként erre: 2500. - Nikoletta93)
szept. 12. 22:20
Én már nagyon várom, hogy rendesen lehessen neki mesét olvasni, de egyelőre annyira nem köti le sajnos annyira a sztori rész, a képeket nézegeti inkább. Pedig minden este is megy a meseolvasás, talán egyszer majd beérik a dolog :)
2500. nikoletta93 (válaszként erre: 2499. - Silverfox91)
szept. 12. 21:56

Nagyon cuki :) Levi mostanság amúgy észreveszi a telefont amikor fotózom, mindig jön hozzám hogy mutassam a képet. Egyébként ha máshol találja, földön, asztalon stb, felveszi és idehozza. Annyira nem érdekli amúgy, pedig nekem is többet van a kezemben így GYED alatt 😊

Szerencsére én sokkal többet olvasok, mint az elmúlt pár évben összesen 😅 valahogy most nagyon rákaptam a könyvekre. Levi is, aminek nagyon örülök, de azért amikor ötvenedjére olvasod az egyszem könyvet, azért legszívesebben kukába vágnám 🤣

2499. Silverfox91 (válaszként erre: 2495. - Nikoletta93)
szept. 12. 20:13

Hát nálunk nem nagyon merült fel, hogy fenyegetni kelljen. Tud rosszalkodni persze, és általában kb rám se hederít, amik9r mondom neki, hogy nem szabad. Ilyenkor én ha a szép szóra nem hallgat, elveszem az adott dolgot, amire sokszor hiszti a reakció, de annak meg nem engedek, úgyhogy egy idő után feladja.


Nekem az a durva, hogy pl ha fotóztuk, videóztuk, azt persze ő is látni akarta, meg nyilván látja az ember kezében. Na most mindennek az az eredménye, hogy mikor nézzük a képeket, mint minden mást is, maga akar csinálni, ezt is ő akarja, és megdöbbentő, mennyire tudja, mit hogy kell csinálni, lapozni, stb, pedig sose mutattam neki kifejezetten 🙈 pedig nem akarom, hogy mobillal, ilyesmivel játszon, foglalkozzon, ilyesmi. Csak ehhez az kéne, hogy én se nyomkodjam annyit gondolom. Csak kb ez az a dolog, amihez könnyen nyúl az ember, amikor mást nagyon nem hagy csinálni. Pl sokkal többet olvasnék, ha tehetném, de mikor próbálok, sose hagy nyugtot 😅

2498. Zokniszörny (válaszként erre: 2497. - Nikoletta93)
szept. 12. 14:35
Tök jó, ügyesek vagytok :)
2497. nikoletta93 (válaszként erre: 2496. - Zokniszörny)
szept. 12. 10:19

Ez is jó módszer, mi is kipróbáltuk de sajnos süket fülekre talált😔 eddig ez a szomszédbácsis bejön, abbahagyja a rosszalkodást. Sajnos mostanában feszegeti a határokat, bár most már egyre kevésbé, ahogy próbáljuk nevelni.

Képzeljétek, 2 napja zavarja hogy éjszaka ráadom a pelenkát, nyafogva próbálja leszedni. Mondtam neki hogy kell, mert be szokott pisilni. Hát szintén 2 napja totál üres a pelusa :D jó, eddig is voltak ilyen napok de teljesen random volt. Ha így folytatódik 1-2 héten át, leveszem éjszakára is a pelenkát.

2496. Zokniszörny (válaszként erre: 2495. - Nikoletta93)
szept. 12. 09:39
Nem, mi inkább azt próbáljuk megtanítani neki, hogy a tetteinek következményei vannak, pl ha kiönti a vizet, neki kell feltörölni. De őszintén szólva sok gond nincs vele :)
szept. 11. 21:35

Ti szoktatok valamivel úgymond "fenyegetni" valamivel? Mi szomszédbácsival szoktunk, ha rosszalkodik. Ha látjuk hogy sétál a kertjében/járdán, meg szoktam mutatni neki hogy ez a szomszédbácsi fog átjönni elfenekelni :D

Na ez olyan jól működik, hogy tegnapelőtt amikor összefutottunk a járdán, szó nélkül megfogta a bácsi kezét amikor kérte és elsétált vele :D ...

2494. Amberwaves (válaszként erre: 2492. - Zokniszörny)
szept. 11. 19:10

Mi csak januárban.

Majd írj, milyen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook