Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
2021. jan. 27. 12:35
Boldog szülinapot az ördögfiókáknak :)
2698. Zokniszörny (válaszként erre: 2695. - Nikoletta93)
2021. jan. 10. 14:07
Igen, az "itthagyunk" nekünk is "működik", legalábbis olyan szempontból hogy ilyenkor ugyan jön utánunk, de közben úgy sír, mintha minimum elrabolnánk kb. 🤦🤦 Kár, hogy még szoptatok, lassan néha pedig bedobnék egy felest 😅😅😅
2697. Silverfox91 (válaszként erre: 2695. - Nikoletta93)
2021. jan. 10. 13:40
Jó nektek, hogy működik az akkor egyedül maradsz. Lucánál semmilyen reakciót nem sikerült ezzel kiváltani, maximum egyetértést 😂
2696. Silverfox91 (válaszként erre: 2694. - Zokniszörny)
2021. jan. 10. 13:39

Hát az öltözős harcot át tudom érezni. Overált azóta sem tudtam ráimádkozni, pedig ebben a hőségben jobban örülnék, ha felvenné. Általában be szokott válni, hogy válasszon ő pólót, nadrágot, bugyit, de overálnál nincs alternatíva, egyet vettünk csak, annak még makacsul ellenáll. Szóval próbálok ráadni minél több réteget alulra, aztán bízom benne, hogy nem fagy meg. Bár azt mindig mondhatom neki, hogy ha esik a hó, akkor fel kell venni, amiben egyetért, de lefogadom, ha eljön a pillanat, ugyanúgy ellenáll majd 🤦


Luca egész sokat eljön a lábán velünk, az más kérdés, hogy nem mindig arra akar menni, mint mi. Nálunk inkább most az a küzdelem, hogy mivel Vincét még gyakran kell vinni gyerekorvoshoz, ahová persze időre kell menni, még amúgy is jobban szeretem kontroll alatt tartani itt a belvárosban, szóval azon megy a küzdés, hogy minél tovább a fellépőn legyen, gyorsabb is úgy, plusz valamilyen szinten keretek között van. Egy ideig rajta is áll, de aztán elunja vagy a csuda tudja, és gyalog akár jönni, csak hát a babakocsi mellett nem könnyű őt irányban tartani. Az új trükkök, hogy kekszet adok neki, azzal még elvan egy darabig 😁


Egyébként jó kérdés, hogy mivel lehetne motiválni. Tartok tőle, hogy ez most ilyen, amit ők elgondolnak, azzal nehéz mit kezdeni. Itthon persze jobban bevállalja az ember, hogy nyomnak egy hiszti, na de az utcán azért más a helyzet 🙈

2021. jan. 10. 13:35

Amberwaves, gratulálok a cicimentességhez, ügyesek vagytok! Nekem is fura lesz majd, az tuti :)


Nálunk az overál ráadás ami harc, csak akkor nyugszik meg, ha azt mondom neki hogy "jó akkor egyedül maradsz, én megyek játszótérre/boltba/akárhova", egyelőre beválik 😅 szerencsére sétálni, futni szeret, inkább ami zavar, hogy alig engedi hogy megfogjam a karját, ha átmegyünk a zebrán. Így inkább felkapom és átmegyünk, majd aztán leteszem. Néha sikerül azért.

Ha elfáradt, akkor őt is cipelgetni kell, de egyre ritkábban van ilyen. El szoktam terelni a figyelmét, pl hogy ott a cica nézzük meg, és nyerek pár métert 😂

Előtte hordoztam ugye, de másfél éves korától már nem, túl nehéz lett.

2694. Zokniszörny (válaszként erre: 2692. - Nikoletta93)
2021. jan. 10. 11:12

Jaj, ezeket rossz olvasni is, elég hülyék a bölcsiben.

Nálunk volt kb egy hónap, amíg éjszaka rendszeresen bepisilt, mondjuk 2-3 naponta tuti, novemberben kb. Eluntam a rendszeres ágyneműcserét, és elkezdtem kérdés nélkül kihordani bilire, mikor a sűrű ébredései alapján úgy ítéltem meg, hogy pisilnie kell. Mikor eltelt így 2-3 hét bepisilés nélkül, akkor elkezdtem ráhagyni. Azóta pedig tök ügyesen szól, akár az éjszaka közepén is, szóval azt mondom, mostanra lett végülis teljesen ágytiszta.

Más: nektek a gyerekekkel mennyire könnyű kimenni az udvarra, játszóra? Lilivel ez nekem baromi nehézkes, eleve a felöltözés gyakran harc (nem azt a ruhát akarja, nem akarja felvenni az overált, stb), bár most azt egy hete kb sikerült kicsit zökkenőmentesebbre hozni (választhat ruhát magának). Viszont kint egyszerűen nem tudom kevésbé élesen megfogalmazni, egyszerűen agyf*szt kapok tőle... Itt nálunk az a "szerencsés" helyzet van, hogy 3 játszótér is van a közelben, és persze ha elindulunk az egyik felé, a másikra akar menni, ha elindulunk a másik felé, a harmadikra akar... Mindezt persze általában nagy nyafogás közepette -.-" Plusz néhány kivételtől eltekintve se motorozni, se sétálni nem akar, cipelteti magát (mondja is már, hogy anya/apa cipelj...). Én tök szívesen mennék vele akár nagyobb kirándulásokra is, de kilométerekig cipelni kézben azért baromira nem pálya. Kaptunk kölcsönbe hordozót, de az meg nem igazán tetszik nekk. Szóval tanácstalan vagyok, nem tudom, mivel lehetne motiválni arra, hogy menjen a saját lábán (szerintem egyébként amiatt is indult el sokára, mert lusta.) Szóval valami ötlet? Ez az a tulajdonsága, amit a legnehezebben viselek el benne.

2021. jan. 9. 20:46

Az a helyzet, hogy mi meg három napja cicimentesek vagyunk. És igazából kicsit megvisel, hogy így már nincs szüksége rám, közben örülök, mert tandemet semmiképp nem akartam ekkora gyerekkel, tesó még messze, talán nem akarja majd újra.

Szóval ugye csak délutáni alváshoz volt már, sokszor még a székében emlegette már a cicit. Aztán épp rossz volt, és annyira begurultam (aznap huszadszor vette le a zoknit és szaladgált mezítláb), hogy azt mondtam neki, ilyen rossz kislányok nem kapnak ebéd után cicit. És nem is próbálkozott! Ami még durvább - azt hittem, ismerem őt, mint a tenyeremet - azóta se kereste ebéd utáni alvás előtt! Pedig azt hittem, ez a legfontosabb. De a reggeli az, akkor legtöbbször még kutat, de simogatással el lehet terelni. Szóval most olyan fura, kicsit úgy érzem, ő könnyebben túllépett, pedig nagy cicis volt.


Hát, mi valószínű toljuk a bölcsit a vírus miatt, pedig jó lett volna, ha megy, de család nagyon ellene van, és lehet ez a helyes döntés, nehogy hazahozza, mert a terhességen túl tele vagyunk idős beteg hozzátartozókkal, akikkel ugyan óvatosak vagyunk, de sose lehet tudni.

2021. jan. 9. 20:05

Haha, itt meg fordítva. Vendégek előtt vagy vendégségben sosincs baleset, itthon vannak 😅 pl karácsonykor is végig ügyes volt.


Amúgy végül sajnos kicsit bezavart a pelenka. Bölcsiben ha pisilnie kell, szépen szól, ezzel nincs is probléma. De ha itthon elindulás előtt nem kakált, akkor napközben képes szó nélkül pelenkába nyomni és nem is zavarja :( de aztán itthon gond nélkül kakál a wcbe. Szóval érdekes, gondolom inkább kényelemből kakil a pelusba. Azt mondták, hogy amíg nem szól kakinál, addig nem veszik le a pelust. Pedig szerintem ha levennének, szólna 🤷 Mindegy is.

2021. jan. 9. 19:48
Mi most megint a bekakilós hullámvölgyek éljük. Az elmúlt pár napban többször ment bugyiba mint bilibe sajnos. Bár azt vettem észre, ha csak magunk vagyunk itthon, kevesebb a baleset, ha itthon van apa vagy más, az felborítja a dolgokat. Annyira várom már a teljes szobatisztaságot, amikor már mindig szól, vagy megy magától, és csak fényévente egyszer Csurgó be maximum 🤪
2690. Zokniszörny (válaszként erre: 2689. - Silverfox91)
2021. jan. 9. 10:29
Hát engem még nem hívott a védőnő, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz meg a státusz...
2689. Silverfox91 (válaszként erre: 2688. - Nikoletta93)
2021. jan. 8. 12:18

Engem is végig kérdezgette a védőnő Lucáról, amikor vittem a kicsit. Nálunk is ugyanez egyébként a helyzet, minden igen, kivéve a beszédet. 87 cm magas, és 12.6 kg.


Kérdeztem, hogy a beszéd miatt mikor kezdjünk izgulni, azt mondta, hogy 2 és fél éves korára azért legyen meg 30-50 szó, addig még oké a dolog, hátha beindul lassan magától,de azért figyeljük, és ha nagyon nem, vagy nagyon izgulunk, akkor érdeklődni lehet már a pedagógiai szakszolgálatnál, ott foglalkoznak a megkésett beszédfejlődéssel. De annyira nem forszírozta ezt még.

2021. jan. 8. 11:00

Nálunk is viszonylag hamar meglett a védőnői státuszvizsgálat mint Amberwavesnél. Itt szinte mindenre igent mondtam, kivéve a beszédre. 94 cm, 16 kg.


Kíváncsiságból visszanéztem a saját adataimat, én 2 évesen 91 cm és 15 kg voltam. Azt mondják, hogy 2 éves gyerek testmagasságát meg kell szorozni kettővel és az lesz a felnőttkori magasság. Hát nekem nem jött be :D (171 vagyok).

2687. Zokniszörny (válaszként erre: 2686. - Nikoletta93)
2021. jan. 7. 08:58
Köszi, na majd próbálkozunk. Szerintem előbb a reggeli cicivel fogok kezdeni, azt ő régebben nem is igényelte mindig, aztán valahogy majd alakul. :)
2686. nikoletta93 (válaszként erre: 2684. - Zokniszörny)
2021. jan. 5. 21:57

Esti altatáskor kapott utoljára cicit, és reggeli felkeléskor először. Szóval egész éjszaka nem volt cici, de mindig megkínáltam vízzel, amikor követelte. Ivott 1-2 kortyot, de inkább mérgében kiverte a kezünkből, hisztizett, csapkodott, rúgott, volt mindenféle düh :D igazából sajnos túl kell élni az első pár ilyen éjszakát. Érdemes hétvégére időzíteni a dolgot, mert kemény lesz. Levi az első éjszakai felkelésétől kezdve óránként követelte 1 órán át, aztán aludt 1 órát és újra... de napról napra egyre rövidebb ideig követelte és egyre ritkábban. Azt hiszem 4. napon már teljesen elfogadta. Vizet azóta sem fogadja el, nem iszik éjszaka.

Ugye most leszoktattam a reggeli ciciről is, alternatívként jó nagy bögre meleg tejet vagy kakaót kap, hogy bepótolja a folyadékot (teát nem szereti, vizet megissza de éhes marad). Aztán úgyis bölcsiben reggelizik.

2685. Zokniszörny (válaszként erre: 2683. - Nikoletta93)
2021. jan. 5. 21:55

Nálunk pont az a gond, hogy eddig hagytam, hogy bealudjon cicin. Kb 20 perc alatt ez meg is volt, én megvártam, hogy elengedjen, és kész. Teljesen megfelelt. Igen ám, de kb karácsony óta most nem alszik be ennyi idő alatt, hanem 40-60 perc a nyammogás... Közben inni kell, pisilni kell, szóval időhúzás megy. Kb 30 percnél kezdek rohadt ideges lenni a szitutól (ezek a hosszas altatások a gyengéim amúgy, főleg, hogy este lenne az a kevéske idő, amit apával lehetnénk kettesben). Szóval ha bírnám idegekkel, hogy 40 percet ott fekszem mellette, közben nyammog rajtam, nem lenne gond az esti altatással.


Ráadásul emiatt nagyon nem is látom, hogy jutunk el majd az elválasztásig, mert most pl a bölcsi utáni cicit teljesen elfelejtette, eszébe se jutott. Viszont az esti altatásnál ha esetleg felmerül, hogy nem úgy/nem annyit adom oda, rettenetesen sír. Nyilván ezt kell nekünk is majd utoljára hagyni, csak közben meg ez a legidegörlőbb szoptatás mind közül, még az éjszakai/hajnali több alkalmat is jobban tolerálom, pedig imádnám, ha legalább 5-6 órát alhatnék egyben.

2684. Zokniszörny (válaszként erre: 2676. - Nikoletta93)
2021. jan. 5. 21:46
Nikoletta, megkérdezhetem, hogy az éjszakai ciciről hogy sikerült leszoktatni? Mert legutóbb nem adtam neki hajnalban, mondtam, hogy pihen a cici, próbáljon elaludni nélküle. Szó nélkül fogadta, de több, mint 2 órát fent volt, forgolódott,bemászott az ágyunkba, nem hagyott minket aludni, már a fejünkön is keresztülmászott. Akkor untam el, és adtam neki vissza, úgyhogy fél 9-ig aludtunk reggelig. Szóval én már nagyon zárnám ezt a korszakot, de azért aludni is szeretnék :/
2683. nikoletta93 (válaszként erre: 2682. - Zokniszörny)
2021. jan. 5. 21:33

Én most módosítottam az esti altatásunkon. Eddig úgy volt, hogy cicizett, és amikor már csak cumizna, kivettem a szájából (ez kb 10 perc szokott lenni). Aztán meséltem neki, és igen, ő is bepörgött tőle, hogy aztán magyarázott összevissza, lábával verte a falat, forgolódott, stb... :D de olyat is próbáltam, hogy cici után egyből alszunk (vagyis úgy teszem, átölelem a derekát). De akkor meg folyamatosan beszélt, túrta az orrom, csipkedte a karom, borzalom. Amikor azt hiszem, hogy végre alszik és kezdenék legurulni az ágyáról, megragadja a karom hogy felejtsem el :D

Úgyhogy most azt csináltam, hogy végig cicin altattam, hadd nyammogjon, csak maradjon mozdulatlan és csendben :D és tessék, 20 perc alatt be is aludt. Mondjuk hamarabb is tehettem volna, sokszor csukott szemmel cicizik, és lehet kicsit felébred amikor kiveszem a szájából és azért pörög vagy nemtudom...

2682. Zokniszörny (válaszként erre: 2681. - Amberwaves)
2021. jan. 5. 21:19
Én úgy látom, este semmi nem jó. Eleve el se akar aludni. Egyedül az tetszik neki, ha mesélek, de abba meg annyira bepörög, hogy akkor meg amiatt nem alszik el. Ez az esti időhúzás készít ki a legjobban egyébként.
2681. Amberwaves (válaszként erre: 2680. - Zokniszörny)
2021. jan. 5. 18:20

Szkeptikus voltam a cici helyetti bújással, amit sok helyen javasolnak, de nálunk bevált. Vacsora után mindig volt cici, mert apja altatta, és akkor ott bevált a bújás (nappal elég könnyen el lehetett terelni különben). Éjjel rövidítettünk, "engedd el a cicit", kb. harmadszorra el is engedte, most meg csak bújik. Viszont már sehogy nem kényelmes, óránként ébredek és fordulok, és néha úgy oda van bújva, hogy most azt játsszuk, hogy én ébresztem őt...

Jó lenne a külön ágy, de délutáni alvásból is mindig sírva ébred, annyira megviseli, hogy egyedül van.

2680. Zokniszörny (válaszként erre: 2676. - Nikoletta93)
2021. jan. 5. 16:53

Már hónapok óta tart ez nálunk, csak most csúcsosodott ki. :/

Jók vagytok csajok a leszoktatással, nálunk napközben 3 cici van, meg éjszaka amennyiszer kéri. Most akarom a bölcsi utáni cicit elhagyni, illetve az esti elalváskorit kezdtem korlátozni, mert képes lenne egy órát is nyammogni, engem meg már baromira idegesít. Nekem már nagyon terhes a dolog, úgyhogy februárig le akarom szoktatni teljesen. Az esti elalváskorit meg az éjszakait szerintem elég nehéz lesz nekünk elhagyni, eddig nem fogadta túl jól, ha megpróbálkoztam vele, hogy cici nélkül aludjon. Tartok tőle, hogy egy lépésben kell ezeket majd elhagynom, pedig szeretném fokozatosan elválasztani.

Egyébként Lili már ragozva, mondatokban beszél, remélem a gyors beszédfejlődés van a sokszori kelések hátterében.

2021. jan. 5. 16:13

Itt szerencsére délután 5 perc alatt elalszik (bölcsiben is), inkább esti alvással vannak gondok. Nagyon magyaráz, halandzsál, ilyenkor szoktam hallani új betűket, kiejtéseket, stb. Szóval szerintem olyankor gyakorol :D és olyan 1 óra után alszik el, csak mert ráparancsolom hogy elég már 🙈 esti altatáskor van csak már cici, de erről most januárban-februárban le is fogom szoktatni és akkor vége a cicizésnek is.🥺

Csak akkor alszik el 5 perc után amúgy, ha kimarad a délutáni alvás, de akkor éjszaka sűrűn kel, szóval az sem jobb. :(

2678. Silverfox91 (válaszként erre: 2677. - Amberwaves)
2021. jan. 5. 15:25

Délutáni alvás nálunk is elég nehézkes időnként. Illetve ha pontos akarok lenni, akkor úgy általában az alvások. Sokszor nagyon lassan alszik el délután (ha elalszik, akkor jellemzően alszik kb két órát), de előfordul, hogy egyáltalán nem alszik el, elvan egy darabig az ágyban, de aztán kikéredzkedik. Ha alszik délután, akkor az esti lefekvés megy irtó lassan, eleve nehezebb ágyba dugni is, plusz hiába fektetniük le nyolc körül, sokkal később alszik el, van, hogy másfél órán keresztül halljuk meg, hogy szórakoztatja magát. Ha pedig nem alszik délután, akkor jellemzően nagyon gyorsan elalszik, múltkor is lefeküdt, és már kb aludt is. Az esti alvás aztán rendben van, alszik szépen reggelig, max egyszer ébred inni (mostanában egyébként ha fel is ébred, nem pisil, csak reggel). Igazából nem annyira vészes, mert elvan magában, mi tudjuk intézni az esti dolgokat, de azért furi. Mert ha nem alszik, akkor is simán bírja, nincs hiszti vagy ilyesmi, még az esti elalvás is kb annyival később van, amennyit aludt délután, de akkor is furi, nem hiszem, hogy egy ekkora gyereknek nincs szüksége a délutáni alvásra.


Amúgy vicces, mennyit agyaltam a szülés előtt, hogy hogyan legyen majd az altatás, direkt azért is vettünk babaöblöt, hogy ki tudjuk hozni magunkhoz, ha necces lenne az éjszaka, nehogy ne tudjanak aludni egymástól, ehhez képest semmi probléma, tök jól elvannak egymás mellett :) Luca sem ébred fel egy kis sírdogálásra, meg Vince sem Lucára, amikor éjszaka hív minket 😊

2021. jan. 5. 14:57

Nálunk hihetetlen módon éjszaka nincs cici pár hete, a reggeli kelésesről pár napja szoktunk le, csak a délutáni alváshoz maradt. Tej szerintem nincs benne, de ahogy megyünk a szoba felé, lelkesen mondja "cici,cici!"

Délutáni alvással vannak gondok, nehezen veszem rá, és egyre többször kitolódik fél kettőre a korábbi déli időpont...

Ünnepek alatt átköltöztünk apához, hogy jobban elférjek, de most nem olyan jó, hogy hatkor kel, így mi is.

Bölcsivel nem tudom, mi lesz, január végén kezdenénk, de apja nem akarja a vírus miatt.

2676. nikoletta93 (válaszként erre: 2675. - Zokniszörny)
2021. jan. 5. 12:19

Szerencsére mi már kb elhagytuk a székmagasítót, csak akkor kötöm oda, ha nagyon sokat forgolódik a székben és emiatt nem eszik normálisan.

Ez az anyamánia nálunk bölcsikezdéskor volt. Karácsonyra besokkalltam, így 2 ünnep között mégsem az éjszakai szobatisztaságot próbáltuk meg, hanem leszoktattam a reggeli ciciről is, hátha éjszaka kevésbé tapad rám. Mert hiába le lett szoktatva éjszaka, egyre korábban követelt cicit (reggel 6-5-4-3 órakor, visszafelé haladtunk). Úgy tűnik, jobban is alszik végre, de azért még óvatosan mutogat a cicimre, hátha megkapja 😂

Érdekes, hogy nálad ez most jött elő. Lehet most jött rá, hogy ez mindig így lesz? Mármint a bölcsis dolog.

2021. jan. 5. 08:44

Nem írtok túl jókat :/ pedig nekünk se ártana valamit beszerezni, mert Lili egyre szívesebben ül a sima széken, amivel nekem önmagában nincs bajom, dehát szegénykém alig látja az asztallapot. De akkor lehet kitalálunk valamit házilag, vastag hungarocell, vagy polifoam.

Hát nálunk nagyon keményen anyamánia van most, levegőt se kapok tőle, az apja "apa nem!", vagyis bármit próbál Lili körül segíteni, elsőre biztos totál elutasítás van. Ráadásul éjszaka is eléggé igényel, pedig még nem is olyan régen már csak max 1-2 alkalommal kelt egy 5 perces cicizésre és ennyi. Mindenért megy a nem, földrefekvés, sírás, nem akar öltözni, este nem akar lefeküdni, nem akar fogat mosni, fésülködni, az idegeim kivannak. A bölcsi újrakezdés is megviseli, ma éjszaka sírt álmában. :( Pedig ilyen még sosem fordult elő. Fura, mert egyébként meg nagyob szeret járni.

2674. nikoletta93 (válaszként erre: 2673. - Amberwaves)
2021. jan. 4. 22:22

A mi székmagasítónknak is fura az anyaga, ilyen érdes gumiszerű valami. Utálom amúgy, mert ha valami rácsöppen krém, lekvár, vagy hasonló dolog, akkor alig lehet letörölni róla, így inkább erősnyomású meleg tussal letakarítom a fenébe :D

Prince Lionheart székmagasító amúgy. Csak ezt találtam, ami nem 15 kg-ig jó, 27 kg-ig lehet használni, mivel a kisfiam 16 kg.

2673. Amberwaves (válaszként erre: 2669. - Zokniszörny)
2021. jan. 4. 21:15

Ma érkezett meg, Ingenuity.

Rögtön beleült, ahogy néztük melyik szíj merre, aztán vacsoránál kétszer ki akart szállni, de rájött, hogy nem tud. Meglátjuk.

Viszont az nem tetszik, hogy a bélés elég fura anyag, mint valami keményebb pvc szivacs, nem tudom, mennyire lesz tartós.

Mamáéknál tálcás chicco van kezdetektől mióta hozzátáplálunk, viszont annak van lába, az padon még rendben van, de székre kötve aggódnék.

2672. Silverfox91 (válaszként erre: 2671. - Nikoletta93)
2021. jan. 4. 19:47
Ezt az öltözős trükköt próbáltuk, de sajna ezzel mostanában nem sikerül átvernem 😅 Ma is abban jött a boltba, amiben ő akart, de így is 10 helyett 11-kor sikerült elindulunk 🤪 Régi szép idők, amikor még nem volt saját akarata, és én irányítottam a dolgokat 😆
2671. nikoletta93 (válaszként erre: 2670. - Silverfox91)
2021. jan. 4. 16:03

Hát igen, az tényleg kemény időszak volt. Szerencsére el fog majd múlni 😊 ha jól emlékszem, nálam úgy lett vége, hogy engedtem hogy kiválassza a pólóját, zokniját, kesztyűjét. A többit én, nem szerettem volna hülyén öltöztetni, legutóbb pl rövid gatyában akart menni :D


Nálam most jött el az, hogy végre nem sírva válunk el bölcsiben. Konkrétan berohant, el sem köszönt 🤷😁 és jóval korábban is indultunk, mint szoktunk, szinte könyörgött pólóját lobogtatva a kezében hogy menjünk már. Azt hiszem ez a karácsonyi szünet jót tett.


Tényleg, karácsony. Azóta folyamatosan kamrába megy valami süteményt lopni, amióta elraktam az összeset, brutál nagy hisztit képes lenyomni, hogy az szörnyű 🙈 pedig eddig nem is volt nagy sütizabáló.

2021. jan. 4. 15:04
Hű, lányok, elérkezett az eddigi leginkább türelmét próbáló kihívás 🙈 Jelenleg bárhova elindulni kész kihívás. Kezd brutál méreteket ölteni az akarat próbálgatása, érvényesítése. Nem akar elindulni sehová, kész tortúra mire fel tudom öltöztetni. Amikor nagyon megmakacsolja magát, leszedi magáról a ruhát, amit nagy nehezen ráadtam. Van olyan hiszti amit itthon lekezel az ember, de amikor menni kéne valahova, főleg időre... Na fogalmazzunk úgy, hogy nem kicsit vagyok ideges ilyenkor 🤦😂
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook