Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2669. Zokniszörny (válaszként erre: 2668. - Amberwaves)
2021. jan. 3. 22:07
Megkérdezhetem, hogy milyet vettetek?
2020. dec. 29. 20:43
Na ma megrendeltük a székmagasítót :)
2020. dec. 22. 09:53
Luca ebédnél, vacsoránál még elvan az etetőszékben. Fel is tud mászni, még le is, bekötni már nem szoktam. Napközben meg a rendes székre is fel szokott mászni falatozni, az más kérdés, hogy mindig frászt kapok, hogy mikor esik le. Egyszer-kétszer már sikerült lezúgnia róla.
2666. nikoletta93 (válaszként erre: 2660. - Nikoletta93)
2020. dec. 19. 22:50
Természetesen ahogy leírtam a wc szokásunkat, ma meg hirtelen 2x is magától ment a wc felé és szólított közben 😲 mondom én hogy van valami az univerzummal. Vagy hoxával 😀
2665. nikoletta93 (válaszként erre: 2663. - Amberwaves)
2020. dec. 19. 22:49
Hát ez hatalmas 😁😁😂 legalább jutott egy kis fehérjéhez 😀
2020. dec. 19. 20:55
Emma is játékkonyhát kap, hozzá kávéfőzőt, meg lidlből a táncoló tevét és beszélő papagájt. Zenélő dobot, könyveket, szánkót. De ezeket úgy mindenkitől. Szülinap fogalmam sincs. Igazából semmivel nem játszik el egyedül, ott lebzsel körülöttem, és pakol. Próbálom bevonni sütéskor-főzéskor, csak hát mindent de mindent megkóstol. Szerintem hiába lesz saját konyhája, az enyémmel fog továbbra is "játszani".
2663. Amberwaves (válaszként erre: 2658. - Zokniszörny)
2020. dec. 19. 20:51

Onnan nagyon nem éri el az asztalt, mindenképp kell magasítás. Na meg szövetből van, azt nem egyszerű tisztítani...


Ó, hát Emma is direkt csinál rosszaságokat, le lehet olvasni az arcáról.

Úgy egy hete jól átejtett, felkeltünk, adtunk enni a kutyának (ő csinálja, én irányítom a kezét). Rohantam pisilni, hallom mintha kotorna a tányérban, ette a tápot!

Másnap mutatom az ujjamat emelgetve, hogy eszébe ne jusson tápot enni, nevetve visszamutatta az ujjrázást. Úgy csináltam, mint aki megy a wc felé, visszanéztem, már nyúlt a kutya tányérjába...

Na azóta minden reggel elküld pisilni (mondja anya pisi, bugyi, felhajtja az ülőke tetejét, és mutat hova üljek), én meg mondom nem megyek, míg a kutya meg nem ette a tápot, és közben próbálok nem bepisilni 🙈

2662. nikoletta93 (válaszként erre: 2661. - Zokniszörny)
2020. dec. 19. 10:19
Jaj, a Lidl-ös játékok annyira jók és szépek is, nekünk is onnan lesz a java. De vonatot nem mertem venni, félek hogy szétszedné és szétdobálná, most is hajlamos erre, ha olyan a kedve 😁 majd jövő karácsonyra. Lili ezek szerint nyugisabban játszik 😆
2661. Zokniszörny (válaszként erre: 2659. - Silverfox91)
2020. dec. 18. 21:21

Lili magától megy, nem rémlik, hogy ezt külön tanítottuk volna neki. De biztos tanítható, bár én egyszerűen elmondanám nemi, hogy ha úgy érzi, hogy pisilni/kakilni kell, menjen a bilihez. Szerintem ennyi "tanítás" bőven elég :) Lili már ugye mondja is, hogy pisi/kaki, és úgy szalad a wc-re (néha hozzáteszi, hogy "futás!", imádom :D )

Hááát én egyébként nem vagyok híve a sok játéknak, most karácsonyra se esünk túlzásba. Lili egész régóta szerepjátékozik, lefekteti a plüssjeit, főz nekünk, stb, de ő a pici dolgokat szereti, úgyhogy kap egy babaházat, amibe a már meglévő pici bútorokat teheti. Neki ez lesz a nagy aji. Mellé még lesz pár apróság, pl. színező, matricásfüzet, illetve találtam egy mágneses építőkockaszerűséget, ami jópofának tűnik (mert persze azután, hogy kitaláltam a babaházat, nekiállt játszani az építőkockákkal, és mellé kommentálja is, hogy most tornyot (tonyó), várat (váj), vagy épp házat ('áz) épít.) A dédiéktől hintalovat kap azt hiszem, anyukáméktól meg sínt, rendes, elemmel működő vonatokkal (Lidlben lehet kapni, Playtive márka).

2660. nikoletta93 (válaszként erre: 2659. - Silverfox91)
2020. dec. 18. 17:13

Biztosan lehetne valahogyan tanítani, de mivel Levi wcre ül és oda kell némi segítség (felültetni, megtörölni), így nekem így is jó hogy szól és kézenfogva "szaladunk" a wcre 😃 de pl bölcsiben nagyon szépen felül egyedül a mini-wcre.


Levi tőlünk is játékkonyhát kap, rokonoktól hozzá tartozékat (kávéfőzőgép, kenyérpirító, torta, pizza, sütik), illetve egyéb dolgokat is, mint pl.horgászos játék, autók, logikai játékok, ruhák. Ezekről tudok, a többi rokontól nem tudom mit fog majd kapni. Duplot nem érdekli egyáltalán :D

Szülinapjára tőlünk vadállat készletet biztosan kap (háziállatos van), meg majd mellé még valamit, nemtudom :D rokonoktól akiről tudok, lesz parkolóház meg orvosi táska.

Könyveket már kapott Mikulásra, így azokat most egyelőre nem kap.

2020. dec. 18. 16:51

Az az érzésem, hogy azt kellene valahogy megtanítani Lucának, hogy odamehet egyedül is a bilire/évre. Olyan, mintha arra várna, hogy én vigyem oda, azzal, hogy időnként ráültetem, talán azt tanulta meg, hogy ez a dolgok rendje, hogy anya odavisz. Csak hát amikor más ritmusban kell pisilnie mint a megszokott, vagy nem veszem észre, hogy kell már neki, akkor bizony becsorog. Pedig amúgy nagyon zavarja, totál kétségbeesik tőle. Mondjuk az az érdekes, hogy ez kizárólag délután történik meg. Lehet csak be kéne tudnom, hogy a tesó születése miatt van a dolog, vagy csak egy szokásos hullámvölgy. De szerintetek valahogy meg lehet tanítani, hogy menjen magától a bilire, vagy ez idővel egyszercsak megtörténik mindenféle extra tanítás nélkül?


Egyébként nagyon büszke vagyok rá, hogy alapvetően ilyen jól megy a dolog, simán elmegy vele az ember bárhová (na jó, jelenleg délutáni időpontban nem biztos, hogy olyan magabiztosan indulnék neki 😅), plusz mostanában reggel már nem is a bilire akár ráülni, hanem a wc-re, kakilt is már bele többször :)


Ú, tényleg, ti milyen ajándékokat találhatók ki karácsonyra? Most már egész értelmes dolgokat lehet adni nekik, arról nem is beszélve, hogy már ők is jobban értékelik :)

Luca kapni fog játékkonyhát (nyilván enélkül is el lehet játszani a főzést, de alapvetően ez tetszeni fog szerintem neki, mert szereti már eljátszani a dolgokat, pl. a baba fürdetését), Duplót (mostanában a legtöbb időt ezzel tölti, rakja őket egymásra ezerrel, és most már szintet is lépett, nem csak tornyokat épít, hanem sokkal változatosabban rakja őket össze), könyveket, meg lesz egy logikai játék is ( [link] amivel kíváncsi vagyok, mennyire fog tudni játszani. Ehhez azért lehet kell majd még idő.


Kíváncsi vagyok, ti miket adatok, mert aztán lassan itt van a születésnap is, arra is ki kellene valami értelmesen találni 😅 az apja már kivan tőle, hogy csak gyűlnek a kacatok (pedig annyira azért nem, legalábbis igyekszem hasznos dolgokat kitalálni, aztán persze az más kérdés, hogy a rokonok miket vesznek neki. De azért többnyire szerencsére szokták egyeztetni velünk :)

2658. Zokniszörny (válaszként erre: 2652. - Amberwaves)
2020. dec. 17. 23:31

Lili szeret a sima nagy széken ülni, azt nem próbáljátok ki? Mondjuk ő már kb bárhova felmászik, szóval nagy esélyem nincs, kihúzza a széket és kész, mászik felfelé.

Amúgy cuki, mert ha mondjuk neki, hogy rossz/huncut, akkor kis zsivány mosollyal boldogan ismételgeti, hogy "jossz" és "huncus"... Egyébként rajta egyértelműen látszik, hogy figyelemfelhívás miatt csinál direkt olyasmiket, amikről tudja, hogy nem szabad.

2657. Zokniszörny (válaszként erre: 2656. - Nikoletta93)
2020. dec. 17. 23:27

Sajnálom Nikoletta, én csak elolvasva is felidegesítettem magam rajta, hogy visszaadták rá a pelust, pedig nem is velünk történt 😅 szerencsére nálunk mindenki maximálisan támogató a bölcsiben, pedig pár hete Lilit egyik nap meghajtotta valamelyik bölcsis koszt, és be is kakilt (ilyen még sosem fordult elő vele korábban).

Nálunk Lili már egész erőteljesen dacol. Naggggyon önálló, ha beleveszi a fejébe, hogy valamit ő akar csinálni, akkor ha esetleg az ember segíteni akarna benne, akkor "anya/apa nem!" és most már a földre is lefekszik, és úgy sír 🤦 de üt(ne) is, ha valami nem tetszik neki, csapkod, dobál (indulatos fajta)... Szerencsére azért szerintem eddig elég jól kezeljük, illetve többségében vidám, meg együttműködő. Ezek a hisztik főleg akkor vannak, ha fáradtabb. Így munka + dacos gyerek kombóval a nap végére néha úgy érzem magam, mint akin átment egy kamion.😅 Pedig még annyira nem is durva, unokahugom ennél sokkal borzalmasabb hisztiket nyomott, szóval ahhoz képest ez még semmi, bár azért tartok tőle, hogy mi lesz itt egy év múlva.🙈

Egyébként az könnyebbség, hogy egész nagy a szókincse már, és így sok mindent el tud mondani, jobban megértjük, szóval nem kell barkóbázni, hogy most játszózni akar, vagy hazamenni, stb. Így meg azért sok kiborulásnak is elejét tudjuk venni.

2656. nikoletta93 (válaszként erre: 2655. - Amberwaves)
2020. dec. 17. 21:48
Amúgy igen, itt sem csurgatott be bölcsiben, végig üres volt a pelusa :D tök érdekes, az univerzum tud valamit.
2655. Amberwaves (válaszként erre: 2653. - Nikoletta93)
2020. dec. 17. 21:18

Akkor lehet érdemes próbálkoznunk.

Egyébként hihetetlen, továbbra is működik, ha beírok ide valamit, másnap az ellenkezőjét csinálja. Ma egyszer akart kimászni, akkor is lebeszéltük - ilyen hónapok óta nem volt 😏


Emmánál semmilyen rendszer nincs, van, hogy reggeli előtt/után pisil, van, hogy tízig nem. Ezért nem tetszett a megfigyelés rész, mert nála semmilyen rendszer nincs. Persze nem pisil két órán belül 15x, mint régen, de az biztos a pelus levétele miatt volt.

2020. dec. 17. 09:02
Kaját* 😂
2653. nikoletta93 (válaszként erre: 2652. - Amberwaves)
2020. dec. 17. 09:02

Mi székmagasítót használunk nyár óta, abból nem mászik ki, sőt ő maga próbál felmászni oda ha enni akar vagy kakát teszek az asztalra. Bár mostanában néha cserélgeti a székeket és inkább a rendesben ül. :) Szerencsére megmarad benne (még :D)


Én közben kicsit megnyugodtam, mert bár pelusban lesz szegénykém, de legalább 2 óránként elviszik pisilni, annyit biztosan kibír, 3-4 óránként szokott szólni. Feltéve, ha hajlandó lesz belepisilni. Remélem együttműködő lesz :D

2020. dec. 16. 21:41

Hát nálunk a nyári ismerkedéskor még senki nem próbálkozott bilizéssel, csak mi, azért fél év eltelik majdnem, mire megyünk januárban (ha megyünk egyáltalán), így nem nagyon volt szó arról, hogyan kezelik ezt a kérdést. De nekem is eszembe jutott, hogy itt hónapok óta próbálkozunk (többségében szenvedünk...), aztán lehet ott meg nem ilyen türelmesek és pelust kap ha becsurrant :(

Tegnap elővettem a wc szűkítőt, mert ennyi balesetes nap után gondoltam egy próbát megér, hát lelkesen pisilt egész nap, volt, hogy másodszor is visszakéredzkedett, le se akart szállni róla. Hát ma már nem így volt 🙈


Mi mostanában az evéssel szenvedünk, ebédnél rendben van az etetőszék, de reggelinél és vacsoránál két falat után mászik ki belőle, hiába tesszük vissza, nem marad meg. Sajnos a szíjakból egyet nem találok, pedig úúúgy lekötözném, de kettővel nem megy.

Próbáltam a kis asztalánál, de ott meg mindig átfordul játszásba vagy kutyaetetésbe. Szákmagasítón gondolkodom, de biztos abból is kimászna 😵

2651. nikoletta93 (válaszként erre: 2650. - Silverfox91)
2020. dec. 16. 18:56

Igen, sokszor van ez nálunk, szeptember óta kb. Az overált is alig bírom ráimádkozni. Egyelőre úgy sikerül, hogy bekapcsolom a háttérben a kedvenc zenéjét és "táncol" rá, mosolyog rajta, addig meg sunyiban ráadom :D

Az a poén, hogy aztán később alig bírom levenni róla... 😂


Mindegy is, eddig úgy néz ki hogy annyira nem zavar be, mert itthon tök ügyesen szól, reggel és este is. Szóval majd lesz valami 🤷 vitatkozni meg nem szeretnék vele, nehogy aztán Levin csattanjon a dolog. Csak nyilván rosszul esett tőle, főleg hogy azt mondogatták hogy napi 3 bepisilés a határ, utána adnak pelust. Hát itt napi 1 volt max, vagy annyi sem, úgyhogy... Majd hátha az első gondozónője átveszi a "terhet" róla, miután visszatért a szabijából.

2650. Silverfox91 (válaszként erre: 2649. - Nikoletta93)
2020. dec. 16. 17:08

Hát ez tényleg nem valami jó fej a gondozó részéről. Ott egy gyerek, akivel a szülei már tök sokat foglalkoztak, hogy jól menjen a dolog, igyekezhetne kicsit jobban, hogy ne vesszen kárba a munkától.


Nálunk annyira változó ez most, például elkezdett jobban szólni, ha jön a kaki, ugyanakkor most vagy három délután is bepisilt. Pedig amúgy láthatóan őt is zavarja, ha bepisil. De gondolom, hogy ez hamarosan javulni fog, a szokásos hullámzás csak 🤷 De egy kicsit furi, hogy egyszerre van fejlődés és visszaesés.


Nektek van amúgy olyan dolog, amire egyszerűen nem tudjátok rávenni a gyereket? Vettünk neki egy tök frankó nadrágot, azt a vastag, vízhatlan fajtát, amivel majd ki lehet menni a hóba (már ha lesz egyáltalán idén 🤞), de egyszerűen nem tudom rávenni, hogy felvegye, se a szêp szó, se az ígérgetés, se a kényszer, semmi sem segít. Eldöntötte, hogy nem veszi fel, én meg a fejem tetejére is állhatok akár. Még szerencse, hogy viszonylag nagy méretet vettem, szerintem még jövőre is jó lesz, hátha addig megjön az esze 😂

2020. dec. 16. 16:15

Hát én most kicsit kétségbe vagyok esve. Most a héten főleg másik gondozónő van bölcsiben, akit Levi annyira nem ismeri. Első napon egyszer becsurgatott, a második napon szólt, de várnia kellett valami miatt, aztán nem bírta ki és bepisilt. Ma meg szó nélkül bepisilt. Mind a 3 alkalom után ráadta a pelust egyből :( csodálkozik, hogy ennyire visszaesett az ő jelenlétében? Az első gondozónővel semmi baj nem volt, támogatta, lelkesen cserélgette a nacikat ha becsurgatott, biztatta, és szólt is neki nem sokkal később időben. Ez meg hát nemtudom, biztos érzi Levi hogy nem foglalkozik ezzel a témával, lusta hozzá vagy nemtudom. Most arra kért meg hogy pelusban vigyem, és ha rendesen megszokja a bölcsit (néha sírdogál), akkor megpróbálják újra.

Annyi még, hogy most fogzik is (ezt említettem is), ez is biztos rátesz egy lapáttal.

2648. Zokniszörny (válaszként erre: 2647. - Silverfox91)
2020. dec. 15. 18:57
Én mondjuk nagyon szemezek az otthonszüléssel, meg az ambuláns szüléssel (24 óra után távozol a kórházból). De szerencsére még nem aktuális a dolog :)
2647. Silverfox91 (válaszként erre: 2646. - Amberwaves)
2020. dec. 15. 08:31

Én a szülés kapcsán csak amiatt izgultam, hogy nehogy túl gyors legyen, egy barátnőmnek is annyira gyorsan történtek a dolgok a másodiknál, hogy otthon született meg a baba kicsit több mint egy óra alatt.

Aztán végül tényleg sokkal gyorsabb volt az egész, de mi azért beértünk szerencsére, annyira nem volt radikálisan gyors. Még nekem most az első szakasz, a tágulási nem is volt annyira fájdalmas, pikk pakk a kitolásnál voltunk, csodálkoztam is, hogy még épphogy elkezdtek jönni az erősebb fájások. Meg amikor bementünk, és mondták hol tartunk, totál meglepődtem, még szerintem az ott lévő doki meg szülésznő is, mert nem úgy néztem ki kívülről, mint aki olyan nagyon vajúdik már 😅 meg is jegyezték, amikor mondtam, hogy szülni jöttem, hogy nagyon vidám vagyok még 😅

Aztán oké, a kitolás az valamivel nehezebb volt, de ez még inkább a méretei miatt volt így, a feje is öt centivel nagyobb volt eleve mint Lucának. :)

2020. dec. 14. 20:44

Nem tudom, min múlik, kinek milyen a babája, de egyrészt a genetika biztos meghatározó (anyós és anyukám is azt mondta, másfél éves korunkig nagyon rosszak voltak az éjszakák, pont annyit aludtak, mint én most - mondjuk ezen túl vagyunk, és nem javult), másrészt én hiszem azt, hogy a terhesség alatt ért hatások sokat számítanak. Mikor teherbeestem, tudtuk, hogy apukám végstádiumos rákos, öt hónapos terhes voltam, mikor meghalt. Biztos, hogy a babára is hatott odabent.

Én abban bízom, hogy a második csak jobb lehet, de ha vannak olyan szerencsések, akik két angyalt is kaptak, akkor lehet a második nekünk ismét kisördög lesz...

Érdekes, hogy írjátok a depressziót az elején, én erre nem emlékeztem, de visszakerestem a hozzászólásokat, és már akkor is említettétek. Nekem nem volt, bár anyukám próbálta belém magyarázni, mert olyan két héttel szülés után sírva kifakadtam msn-en, de igazából abból volt elegem, hogy a védőnő teljesen máshogy mondta a dolgokat, mint a szülészeti klinikán, én meg jól akartam csinálni, de kiborultam, hogy mindenki mást mond, most akkor melyik a helyes.

Na ez most nem fordulhat elő, azért az embernek már lett egy kis tapasztalata, legfőképp, hogy menjek a saját fejem után.

Viszont így, hogy tudom mire számítsak, most már rettegek a szüléstől, pedig elsőnél nem így voltam :D

2645. Zokniszörny (válaszként erre: 2644. - Nikoletta93)
2020. dec. 13. 22:56

A nőgyógyászom szerint a mellgyulladás típus kérdése leginkább, valaki hajlamosabb rá. Sajnos, amikor visszanézzük a picibabás képeit, érzem is, ahogy a fájdalmas emlékek előtörnek, úgyhogy engem ezek a képek felkavarnak, nem örömmel töltenek el. A kb 3 hónapos képektől van csak az a "jaj de cuki volt" érzésem, ami tök szar. :(


Kis depresszióm nekem is volt, én is kimondtam, hogy megbántam az egészet, nem szeretem, ha ezt tudtam volna előre, sose vállalom, stb. Bevallom, még mindig bűntudatom van ezek miatt, de mondjuk mentségemre szóljon, hogy ilyen brutálisan még sosem voltam kifacsarva, mint akkor.

2644. nikoletta93 (válaszként erre: 2642. - Zokniszörny)
2020. dec. 13. 22:06
Uhh, engem szerencsére elkerült a mellgyulladás, viszont nekem nagyon későn lett tejem, nehezen indult be (kb 2. héten lett tejbelövellésem), illetve itt is felcserélődtek a napok, az tényleg kínzás volt :D nálam igazából a szülés utáni depresszió volt nagyon durva. Megbántam hogy szültem, örökbe akartam adni, utáltam az egészet, kimerült voltam stb. Igazából olyan mélypontra kerültem ,hogy a férjem kért még 2 hetes szabit az első 2 hét után, nehogy kiugorjak az ablakon... :'D Ez az időszak olyan 2 hónapos korában múlt el, amikor rendeződtek a dolgok nagyjából.
2643. Silverfox91 (válaszként erre: 2642. - Zokniszörny)
2020. dec. 13. 21:37
Hát az tényleg más eset :( Nem tudom sajnos, hogyan lehet kivédeni a mellgyulladást. Engem ez eddig elkerült szerencsére, de nem.hiszem, hogy ez rajtam múlt, vagy azon hogy valamit csináltam volna. Egyetlen taktikám volt csak a múltkor is és most is, hogy amikor azt éreztem, hogy kezd kellemetlenül feszülni valamelyik mellém, akkor abból leszívtam mellszívó al annyit, hogy már ne érezzem fájdalmasan telinek. De nem hiszem, hogy kizárólag ezen múlna, mert ha csak ennyi lenne, akkor gondolom soha senkinek nem lenne ilyen problémája, hogy mellgyulladás. Szóval nagyon tippet adni nem tudok ebben, csak szurkolni, hogy legközelebb ez elkerüljön 🤞
2642. Zokniszörny (válaszként erre: 2640. - Silverfox91)
2020. dec. 13. 20:28
Nálunk nem Lilivel volt a gond, hogy ne lett volna nyugis, vagy hogy halálosan sírós/hasfájós lett volna. Ami nálunk gond volt, az a szoptatásból eredt, de az csőstül. (Mondjuk az éjszaka-nappal felcserélődését a legnagyobb ellenségemnek se kívánom, azt ténylegesen kínzási módszernek tartom😅). Egyszerűen nekem tényleg olyan kínkeservesen indult a szoptatás, hogy heteket töltöttem színtiszta fájdalomban. A kimerültségtől világomat se tudtam kb. Én ennek a megismétlődésétől félek, de nagyon. Így elvileg szeretnénk tesót, de ha arra gondolok, hogy jövőre terheslennék, nekem összeugrik a gyomrom sajnos. Nyilván bízok benne, hogy hátha szerencsénk lesz, de enyhén pesszimista típus vagyok, nem hiszek a csodákban :)
2641. nikoletta93 (válaszként erre: 2639. - Zokniszörny)
2020. dec. 13. 16:33

Na igen, másfél évig mi sem akartunk egyáltalán még egy babát, egyrészt ijesztő volt az életmentő császár (mondták, hogy olyan rosszak lettek az értékeink,hogy ha reggelig vártunk volna, mindkettőnknek annyi), másrészt itt is borzasztóan nehezek voltak az első hetek. De második babával már máshogy csinálnám ezt azt, sokat tanultam azóta. Most megszépültek az emlékek😅, így már tuti hogy lesz még egy tesó, csak dolgoznom kell ismét 1 évet minimum, hogy ismét kapjak csedet, gyedet :/ + inkább Levi ovis legyen, és akkor nyugisabban tudok babázni, egyszerre kettővel én tuti megőrülnék.


Anyósék szokták mondani, hogy a férjem az első 2 évben kb csak hisztizett és bőgött, hát Levi is ilyen. :D és sajnos én is lilafejes hisztis voltam. Dupla kombó :) szóval ennél rosszabb úgysem lehet a kistesó majd 😂

2640. Silverfox91 (válaszként erre: 2639. - Zokniszörny)
2020. dec. 13. 16:16

Hát nem tudom hogy miből eredhet, hogy egy baba mennyire nyugis. Meg voltam róla győződve, hogy Luca után tuti valami nehéz eset következik, kizárt, hogy kétszer egymás után ilyen nálunk legyen, aztán tessék, mégis lehetséges 😊

Mondjuk lassan ott tartok, hogy nem is merem ezt a szerencsénket nyilvánosan hangoztatni 🙈😂 Szokták mondani, hogy biztos azért ilyen nyugisan, mert a férjemmel mindketten szintén azok vagyunk, de hát láttam én már nyugis szülőknél sírós babát, szóval tuti nem csak ezen múlik. De azt el tudom képzelni, hogyha a várandósság alatt az anyuka sok stressznek, nehézségek van kitéve, azt megérzi a baba, hatással van rá.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook