Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
2020. nov. 5. 11:02
Alig merem ezt leírni, mert tuti véget vetek vele a jó szériának, de mióta panaszkodtam, hogy mostanában mennyire nem megy a bilibe kakilás, azóta kb az összes szépen bilibe ment 😅 szóval most épp nagyon jó szériában vagyunk, bepisilés is alig van, este is tök régóta száraz a pelus. Biztos lesz még pár hullámvölgy, de ezek a jó szériák meg szerencsére eléggé feldobják az embert 😁
2578. Zokniszörny (válaszként erre: 2577. - Nikoletta93)
2020. nov. 3. 11:39
Igen, két éves koráig én is szeretném lezárni ezt a korszakot, bár azért picit fáj a szívem miatta.
2577. nikoletta93 (válaszként erre: 2576. - Zokniszörny)
2020. nov. 3. 08:59
Drukkolok! :) Nálam a nappali leválasztást nagyon könnyen viselte, nem zavarta különösebben. Éjszakai meg ugye kemény volt. Januárban tervezem majd leválasztani az esti szopit, utána reggeli szopit és vége 🥺
2020. nov. 3. 07:02

Sziasztok! Én közben elhatároztam, hogy folytatom a leválasztást. Már hajnalban ma is mondtam neki, hogy alszik a cici reggelig. (Valami miatt elég sokat kelt ma hajnali fél 1-től.) Szerencsére pár perc sírás volt csak.

Az a tervem, hogy éjszaka választom le legelőbb, aztán jönnek a nappaliak. Karácsonyra legkésőbb jó lenne, ha már csak egyszer-kétszer szopizna összesen.

2575. Amberwaves (válaszként erre: 2574. - Zokniszörny)
2020. nov. 1. 12:43

Sokszor azt éreztem, hogy nincs semmi, mert az érzés is más, ugyanakkor hallom olyankor, hogy nem nyel.

Viszont az egyik reggel észrevettem, hogy éjjel folyott a tej a kevésbé használt ciciből, ilyen meg ezer éve nem volt, hogy foltot hagyjon a pizsin...

2574. Zokniszörny (válaszként erre: 2573. - Amberwaves)
2020. okt. 31. 23:36
12. hét környékén sokaknak elfogy a teje, és olyankor a kicsik van, hogy leválasztják magukat. Csak hogy biztassalak :) de mondjuk Liliből kiindulva lehet, ha egy csepp tejem se lenne, akkor is nyomná ezerrel :D
2573. Amberwaves (válaszként erre: 2571. - Nikoletta93)
2020. okt. 31. 20:50

Ezek nagyon jó ötletek, meg erőt ad a történetetek. Facebookon is volt egy hasonló eset, ott is akkora éjszakai cicis volt a gyerek, mint az enyém, és három napig alig aludtak, negyedik jobb volt, azóta meg átalussza. Szóval tényleg nekem kéne a sarkamra állnom, csak sikerül nekünk is.

Meggyőzéssel próbálkoztam, igaz leginkább azzal, hogy anyának fáj, de nem érdekelte. Na majd ha kibújik ez a négy fog, amivel szenvedünk és apa is szabin lesz, megpróbáljuk.

A gratulációkat pedig köszönöm 😊

2572. Zokniszörny (válaszként erre: 2571. - Nikoletta93)
2020. okt. 30. 23:39

Cuki :) egyêbként két hete én is besokalltam, de én már éjfél körül, mert kb egyfolytában cicin volt az altatástól. Én is ugyanezt mondtam neki, hogy a cici elmegy aludni, és majd reggel kap csak újból. Szerencsére könnyen fogadta.

Egyébként próbáltuk a figyelemelterelést, nem használ túl gyakran sajnos, nem felejti el egykönnyen, hogy szívfájdalma van épp...

Lili még mindig nincs 10 kiló :) 82 cm magas, kis pici.

2571. nikoletta93 (válaszként erre: 2567. - Amberwaves)
2020. okt. 30. 22:43

Na most hogy kicsit több időm van, leírom a mi esetünket. Levi is már ott tartott, hogy egész éjjel nonstop cicin lógott (gondolom így pótolta be a nappali cicimentességet), és már az sem volt elég ahhoz, hogy visszaaludjon. Besokkalltam, így másnap mondtam neki, hogy most lefekvéskor kap cicit, aztán a cici elmegy aludni és majd reggel kel fel, így ő is aludjon szépen. Hát az első felkeléskor 2 órán át megállás nélkül üvöltött, végig mellette voltam és ölelgettem, mondogattam neki hogy emlékszel, megbeszéltük hogy majd reggel lesz cici. Aludjon ő is, apa is alszik, anya is alszik, madár is alszik, csiga is alszik stb :D aztán elaludt, de azért óránként próbálkozott. Másnap már csak pár óránként próbálkozott. Harmadnap 1x kelt fel és az ölelésem kérte :) és azóta is így megy.

Ja és: amikor mondtam neki hogy reggel kap legközelebb cicit, apa elmagyarázta neki hogy akkor van reggel, amikor apa elmegy dolgozni. Na hát ez olyan jól működik, hogy ha észreveszi hogy apa nincs az ágyban, már követeli is. :D

2570. Silverfox91 (válaszként erre: 2567. - Amberwaves)
2020. okt. 30. 22:14

Gratulálok nektek! 😊

Rácsos ágyat mi sem hagytuk még el. Egyrészt ugy érzem, lesz most neki elég változás, nem akartam, hogy úgy érezze, hogy az öcsi kitúrta a megszokott helyéről. Másrészt meg benne van a saját kényelmem is, mert a rácsos ágy sokat segít abban, hogy könnyebb legyen a fektetés. Egyrészt a délutáni alvásnál is csak berakom, ott elvan amíg elalszik, este is szintúgy. Néha szól, akkor kap inni, kiül bilire, ilyesmi, de nem mászkál ki legalább ha úgy tartja kedve. De egyszer vege lesz ennek is, de addigra talán még okosabb lesz, és megérti, hogy ha egyszer lefektettük, akkor ott kell maradni, mert nem ülünk mellette, amíg elalszik.

A vetkőzés az már nagyon megy, folyamatosan pucéran találom a délutáni alváskor is 🙈 pisiléskor is le tudja venni a nadrágot, bugyit, kedvfüggő, hogy teljesen leveszi, vagy csak letolja. Csak ha leveszi, sokszor alig bírom visszaadni rá, valamiért még mindig imád pucéran lenni. Van olyan cipője, amit egyedül is fel tud venni, egy egyszerűbb szandál, meg szeret belebújni az én cipőimbe is (ha a kopogóst veszi fel, csak reménykedek, hogy épp nincsenek otthon alattunk, egy élmény lehet, ahogy végigkopog felettük 😅).

Beszéd nálunk se nagyon halad, vagy csak tyúklépésekben kb, de remélem hogy hamarosan azért beindul a dolog. Szerintem meg nincs elkésve, de azért könnyebb lenne az élet, bármennyire is jól aktivitizik 😆

2569. nikoletta93 (válaszként erre: 2568. - Zokniszörny)
2020. okt. 30. 21:27

Nálunk jóideje van dackorszak, de figyelemeltereléssel rögtön abbahagyja a hisztit. Ezt próbáld meg, hátha :) simi, ölelés, beszéd, drasztikus lépésként hidegvizes arcmosás sem segített anno.

Amberwaves, gratulálok neked is, ez szuper hír! :) Levi is mindig 1 héttel kisebb volt mint kéne, aztán 4 kilóval született :D

Levi 15 hónapos kora óta ifjúságiban alszik leesésgátlóval.

Levi még mindig rendesen hízik, de nagyon nő is: 95 cm, 16 kg. Elvileg 3 éves méret. 2,5 éves unokatesójánál is magasabb.

Beszéddel sehogysem állunk, pár szót tud csak, még mindig inkább mutogat.

2020. okt. 30. 21:18

Gratulálok mindkét kismamának :)

Silverfox, nálatok a szobatisztaságot kb 100%, hogy a tesó érkezése zavarja meg, ezt EC-s csoportokban rengetegszer olvastam anno.

Hát, próbálom összefoglalni, mi van velünk :)

Lili másfél hónapja bölcsis. Eleinte nagyon elutasító volt, kb 3 hétig tartott, míg tényleg örömmel kezdett járni. Én úgy látom, szereti és jól érzi magát.

Közben Lili a teljes szobatisztaság mellett ágytiszta is lett. Én úgy látom, hogy pont, hogy a balesetek hozták meg az előrelépést, mert ugye éjjeli bepisilésekkor teljes átöltözés, stb jött, meg nagyon kellemetlen is volt neki a hideg pisis cucc. Szóval én mindenkit biztatok, hogy aki úgy érzi, pár baleset belefér, az vágjon bele az éjjeli pelenka elhagyásba. Egyébként kb 2 hónaja leesésgátlós ágyban alszik, engem már nagyon zavart magunk közt. Így is mellettem alszik, de mégse tök ugyanazon a térfélen, szóval nekem ez így sokkal kényelmesebb.

Viszont a szoptatásról nem tudom, mikor fogom leszoktatni 🤦😅 múlt héten elhatároztam magam, erre beteg lett még aznap, nyilván akkor kb fel is függesztettem az egészet egyből (pláne, mivel nem evett rendes ételt gyakorlatilag egész nap, akkor se, mikor anyu vigyázott rá, amíg dolgoztam). Azóta meg a héten új fejlemény, hogy egyfolytában hangosan, szóval cicit (didit) követel, és bújik hozzá meg simizi... Annyira cuki ❤️ meg most éjszaka kicsit kevesebbszer kel, így nem visel meg a dolog. De fogamam sincs, mikor jutunk el az elválasztásig. Pedig egyébként el tud magától aludni egyedül is, tehát amúgy tudna cici nélkül is létezni, hát mindegy.

A beszéde is napról-napra fejlődik, rengeteg szót mond már, de az artikulációja elég rossz :D de tényleg minden nap van pár új szó (aztán persze van olyan napja, hogy egész nap csak hümmög, meg mutogat és úgy kommunikál).

A legújabb, hogy próbál öltözni-vetkőzni magától (gondolom a bölcsiben is terelgetik ebbe az irányba), pl a cipőjét, pulcsiját már magától le tudja venni.

Sokat szerepjátékozik: ringatja a babáit, altatja őket, eteti, tolja a babakocsival, viszi őket biliztetni :)

Ami nehézség vele, hogy kezdünk elég rendesen belecsúszni a dackorszakba. Dobálás, csapkodás, nagy sírások, néha apróságokon is akár. Próbáljuk valamennyire kordában is tartani, de közben elismerni az érzéseit, meghallgatni, stb. Próbálom neki mondogatni, hogy ha mérges, akkor ne dobáljon, hanem csak kiabáljon inkább. Nem egyszerű...

2020. okt. 30. 20:49

Nálunk az a legnagyobb történés, hogy másodszorra már nem jött meg a menstruációm, pedig még rá se feküdtünk a témára :D

Napok alapján 9+3, méret szerint egy héttel kevesebb. Érdekes dolog ez a második terhesség, mindig gondolkodnom kell, hol tartok, elsőnél számoltam a napokat. Meg nagyon sokszor rosszul vagyok, hányinger, szédülés, alacsony vérnyomás magas pulzus. Kevés kaja van, ami jól esik. De tudtam, hogy kétszer nem lehetek mázlista, Emmával ilyen nem volt.

Eddig úgy tudtam, hogy ha nem megyek vissza dolgozni, bölcsibe se mehet, de a vezető szerint megoldható. Bár nem tudom, ilyen járványos időszakban menjen-e...

A fentiek miatt nagyon gondolkodom az éjszakánk radikális átszervezésén, ugyanis még mindig velem alszik és még mindig rosszul. Nap közben el tudom terelni a ciciről, de éjjel azon lóg, ami nagyobb baj, hogy már azzal se alszik vissza. Hiába nem adom oda - pont azért, mert hiába kapja meg, na meg fáj is egy idő után - másfél órát sírdogál, míg elalszik.

És mivel már nem csak én vagyok, nem lehetek ilyen zombi tovább. Csak még gyűjtöm az erőt, mert hiába tudom, hogy ez neki is rossz, sajnálom.

Ti már ifjúsági ágyban alszotok?

Mert ez a másik, mi még a rácsokat se szedtük ki...

Bilizés változó, anyóséknál szól vagy ráteszik, itthon van, hogy szépen szól, van, hogy ráteszem és pisil, de sokszor pár csepp bemegy és akkor szól, vagy vedzem észre én.

Szerencsére kakinál szépen szól, sőt, rá is ül gatyában (sehogy nem tanulja meg a letolást) én meg rohanok. Általában pukinális kiabál, hogy bili, úgyhogy ha 3-4x feleslegesen megyünk, akkor tudom, kaka készülődik...

Nem eszik túl jól továbbra sem, főzelékek egyáltalán, csak husi és gyümölcs, rizs és tészta. Viszont újabban elfogadja és kéri a tejet.

Ebben a hónapban nem is hízott - mondjuk magasságot nem mértem.

Emma továbbra sincs el hosszabb ideig semmivel, szomszédban lovagolt csacsin, le se akart szállni róla, mi is vettünk, imádja. Táncol, énekel, kertészkedik, segít ahol tud. És imád könyvet nézegetni. Egyre többször szerepjáték van, maci is csacsira ül, meg mindenki akit szeret.

Ismételgeti, amit mondunk, és látom, ahogy állnak össze a fejében a dolgok. Mondjuk van, amikor logikailag hibátlan, mégis vicces: mutatta a lábát fürdéskor, hogy fáj, nyomja a köröm, és kért rá dentinoxot :D Végülis fájdalom az is, csak nem a fogára való gyógyítja.

Silverfox, drukkolok nagyon, olvasgattalak a novemberi babás fórumban :)

2566. Silverfox91 (válaszként erre: 2565. - Nikoletta93)
2020. okt. 30. 17:23

Vettünk szűkítőt, el is ücsörög rajta, de egyelőre még nem volt bele se pisi se kaki. De majd próbálkozunk még :)

Nálunk még simán van 25-26 fok, pedig a fűtés még nem megy, szóval egyelőre elmegy így, de télen biztos ki kell találnunk valamit, akkor azért nálunk is lehűl egy kicsit a levegő.

2565. nikoletta93 (válaszként erre: 2564. - Silverfox91)
2020. okt. 30. 13:15

Köszi a választ, Levi hasonalvós, így neki mindig elöl van tele, szóval ezzel nem lesz gond szerintem. Nála a hasánál folyik ki ha nagyon sokat pisil egyszerre, ezért is jobban szeretem ha éjfélkor kicsit pisil a pelenkába, de jobb lenne ha wc-be.. Mi tipegő hálózsákot viselünk hosszú ujjú bodyval, szal csak a hálózsák lábas része lenne macerás, de majd kipróbálom, hátha nem kel fel rá annyira.

Mi is kipróbáltuk a takarót, de ő is rögtön lerúgja, és nálunk panelhoz képest hideg van este (18-20 fok között), így nem volt jó :D túl sok rétegben meg nem akartam öltöztetni, gondolom úgy nem lehet kényelmes aludni.

Amúgy nem próbáltátok ki a wc-t? Lehet jobban tetszene neki és lelkesebben menne ha kell neki. Elvégre amolyan felnőttes dolog :)

2564. Silverfox91 (válaszként erre: 2563. - Nikoletta93)
2020. okt. 30. 12:22

Igen, bugyipelenka van rajta, a csatosakat elraktuk a kistesónak. Annyi hatránya van ennek a bugyi fazonnak, hogy ha a hátán fekszik, és úgy ereszt ki egy nagyobb adag pisit (mondjuk ezeknél az eseteknél szerintem meg a lába is az égnek áll vagy nem tudom), a pelenka hátsó részén nincs elég nedvszívó anyag, és gyakorlatilag kicsorog a derekánál. Mondjuk simán lehet, hogy ilyen helyzetben ugyanez lenne a hagyományossal is.

Én újabban a hálózsákot nem tudom ráadni, nagyon tiltakozik ellene. Egy darabig próbaltuk elalvás után rácsempészni, de elég macerás volt. Szóval most takarni próbáljuk, de az is kb felesleges, az első fordulásig van rajta. Mondjuk szerintem fázni nem fázik, elég meleg van a lakásban, de én személy szerint nem tudnék így aludni, szeretem érezni alvás közben, hogy van valami textil rajtam, még ha csak egy full vékony takaróról, vagy hasonlóról legyen szó.

Ja meg direkt az esti pisilés miatt már egy ideje a kétrészes pizsire váltottunk, sokkal könnyebb, mint kivakarni az egyberészesből.

Általában a mobilommal világítva megyek be, az elég kicsi fényt ad, annyira talán nem ébred meg tőle, viszonylag könnyen visszaalszik, pisilés után rakhatom vissza az ágyba, én meg kimehetek, nem tiltakozik többnyire.

2563. nikoletta93 (válaszként erre: 2562. - Silverfox91)
2020. okt. 30. 11:36
Bugyipelenkája van, vagy hogy pisilteted éjszaka? Én is gondoltam rá hogy éjszaka amikor felkel 1x, pisiltetném, de tök macerának tűnik leszedni a pelenkát (csatos van, de bugyipelenkára váltok csak megvárom hogy előbb elfogyjanak azok), plusz kiszedni a hálózsákjából is, aztán visszacsomagolni stb. Félek hogy túlságosan felkel. Felkapcsolod a kislámpát vagy sötétben csináljátok? Inni nem iszik éjszaka, nem kéri hiába kínáltam, viszont az esti szopiból elég sokat benyakal, és azért is pisil a pelenkába 1.felkeléskor, kivéve ha gyorsan visszaalszik, akkor kibírja reggelig.
2562. Silverfox91 (válaszként erre: 2561. - Nikoletta93)
2020. okt. 29. 23:48

Napközbeni alvásra nem mindig adok pelenkát, főleg, ha közvetlenül előtte sikerül mindent a bilibe nyomni. Mert ha esetleg nem, és hosszabb ideig tart az elalvás, akkor azért előfordul, hogy bepisil, de nagyon úgy tűnik, hogy azt is inkább unalmában, "szórakozásból" csinálja. A másik meg, hogy ezt a kakis gatya leszedést eddig csak bugyival csinálta meg, úgy tűnt, hogy a pelust nehezebb leszednie, ezért a pelenka kicsit ilyen biztonsági dolog is volt ilyen szempontból. Hát eddig így volt legalábbis, most már ugy tűnik, a pelenka sem akadály. Éjszaka meg leggyakrabban száraz marad a pelus, ha felébred inni, általában pisil is egyet a bilibe. Persze vannak kivételek, de többnyire megy a dolog.

Puzzle nálunk is nagy sláger, nekünk 3x3-asok vannak, az mar elég jól megy neki egyedül. Duplót is szereti időnként, de mindig va amire ráun egy időre, és időbe telik mire újra előszedi. Teregetés, hasonlók nálunk is mennek, zokon is veszi, ha megigazítom utána esetleg :)

Mindenképpen beszámolok majd, mi is izgatottan várjuk, hogyan fog működni két gyerekkel a dolog, mit fog Luca szólni. A hintáztatást már gyakorolja a babájával, néha egész ügyes, de azért van még mit finomítani a technikán 🙈

2561. nikoletta93 (válaszként erre: 2560. - Silverfox91)
2020. okt. 29. 23:13

A szobatisztulás nem egy lineáris folyamat, mindig vannak visszaesések, az ovisok is be tudnak pisilni-kakálni, sőt nagyobb korban is lehetnek balesetek :) Szóval inkább el kell fogadni, hogy mindig lesznek balesetek, hiába 100% szobatiszta - szerintem.

Levi sosem megy magától a wc-re amúgy, inkább szól. De úgy szól, hogy egy pillanatra az ágyékára mutat, aztán megy tovább a dolgára, szóval nagyon kell figyelnem hogy mikor jelez... :D ha pont elfordulok, pár perccel később azt látom hogy becsurgat, rosszabb esetben bepisil-bekakál. De olyan is van, hogy újra-újra szól. De 90%-ban ügyesen végignyomjuk a napot. Amúgy neki már wc szűkítő sem kell, ráül úgy ahogy van és megtámasztja magát :D

Ja és újra alszik délután, magától visszaállt. Itt is volt amúgy olyan időszak, hogy napi szinten bepisilt az ágyba, de már 3 hete újra szárazon kel fel (én nem adom rá a pelenkát). Éjszaka viszont még mindig kap pelust, néha száraz-néha félig tele, így még nem kísérletezek vele.

Leszoktattam az éjszakai szopiról is (fú, az első nap brutál kemény volt...), így már csak reggeli felkeléskor és esti lefekvéskor kap cicit, ezt biztosan nyomni fogom még 2 éves koráig. Azt hittük, hogy na akkor így tuti átalussza végre az éjszakát, hát a fenét. De legalább már csak 1x kel fel, így már jobban alszunk az átlag 2-3x ébredéssel szemben (rosszabb napokon 10x). :D

Elkezdett érdeklődni a puzzlek iránt, van az a kivágott formás kirakós, azt nagyon szereti és egyedül rakja ki. Van még 2 és 4 db-os puzzle is, azt még gyakoroljuk, tudja hogy hova kell rakni, csak nem érti még hogy nem csúsztatjuk oda, hanem rá kell rakni a kis pöckök miatt :) ezen kívül autók és labdák ezerrel, nagyon ügyes kis focista. Kint meg megállás nélkül fut, hintázik, motorozik, mostanság gyakorolja a futóbiciklit is. Háztartásban nagyon aktívan vesz részt, a mosógépből kipakolás és a falevél sepregetés a kedvence.

Ja és újra normálisan eszik, már szívesen elrágcsálja a gyümiket-zöldségeket. De még mindig szívesen iszik turmixot, úgyhogy azt is csinálom. Hús még mindig fúj kategória, max fasírt jöhet szóba. Majd idővel :)

Hopp, ez kicsit hosszú lett :) Nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen majd a kistesóval, mindenképpen írj ha megszületett!

2020. okt. 29. 19:29

Hogy vagytok? Milyen a bölcsi annak, aki már jár?

Nálunk két héten belül érkezik a kisöcsi, szóval van izgalom.

A bilizés dolog totál változó. Ugye már volt, hogy szépen magától jött kakilni, na ez most az utóbbi időben totál visszaesett. Kb akkor megy a bilibe, ha észreveszem, hogy mindjárt produktum, és valahogy sikerül rávennem, hogy ráüljön, bár ez mostanában abban az izgalmi állapotban, amibe kakilás előtt kerül elég nehéz, sokszor nem akar ráülni, inkább bebújik valahová. Arról nem is beszélve, hogy délutáni alváskor sokszor elalvás előtt nyomja bele a pelusba, hiába várok lefektetés előtt hogy hátha. Na és ez még nem is lenne akkora tragédia, de most mar amúgy zavarja, ha kakis a feneke, aminek az a következménye, hogy szedi le magáról a pelust. És egész addig egy mukkot se szól, totál csendben csinálja az egész műveletet, amíg sikerrel nem jár. Na ma is ez volt, egyszercsak halom, hogy anyaaaaa, megyek be, kakis pelus az ágy közepén, és egyébként az egész ágy, játékok, minden, csupa kaki 🤦‍♀️ Egy élmény volt kitakarítani.

Szóval én már nagyon nagyon várom a teljes tényleges szobatisztaságot, de el nem tudom képzelni, mikor fog összejönni. Eleve olyan furi, hogy egy időben tök jól ment a magától bilire menés, most meg nagyon nem. És hát a kistesó születése gondolom nem a javulás felé fogja billenteni a mérleget egyelőre :(

2559. Zokniszörny (válaszként erre: 2556. - Nikoletta93)
2020. okt. 9. 19:34
Szerintem egyáltalán nem baj, mindenkinek más az alvásigénye :)
2558. nikoletta93 (válaszként erre: 2557. - Amberwaves)
2020. okt. 9. 15:20
Igen, én is úgy érzem hogy hagyni kell. Ma voltunk bölcsiben aláírni még papírokat és egyeztetni, úgy néz ki hogy november 30-án kezdjük a beszoktatást. Majd olyan november közepétől tervezem ébresztgetni, szokja meg addigra is (meg én is 🤣)
2557. Amberwaves (válaszként erre: 2556. - Nikoletta93)
2020. okt. 9. 07:47

Tudom, negéz nem hasonlítgatni a gyerekeket, de tényleg mindegyik más.

Ha a tiéd így érzi magát jól, én nem erőltetném, nem ébreszteném. Majd ha közeledik a bölcsi, akkor azért hangolódni kell a korai kelésre, nyilván nem egyik napról a másikra kell átállni majd, akkor úgyis fel kell kelteni.

2020. okt. 8. 22:51

Vajon mennyire baj, hogy nem alszik délután, ha amúgy jól érzi magát így is? Mert mindenhonnan hallom, hogy "de hát másfél éves, aludnia kellene!"...

Persze vannak olyan napok, amikor korán kel, 6-7-kor és ki is dől délben, de 95%-ban 9 körül kel és úgy nem is akar aludni délután, csak vergődik. Még 2 óra futkározás után sem.

Mondták azt is, hogy akkor ébresszem fel 6-7-kor és alszik délután is. De most tényleg ébresztgessem ezért?

2555. Amberwaves (válaszként erre: 2552. - Nikoletta93)
2020. okt. 8. 22:01

Emma ha hét után kel, az már későnek számít, átlagban 6:20-kor jövünk ki (még mindig egy ágyban alszik velem).

Dél körül elalszik kb. másfél órára, itthon simán, anyukámnál ha csúszik és rövidül az idő nagyon nyűgös hat órától.

Este kilenckor úgy kell lebirkózni, aztán éjjel még sokszor kel.

Most megint négy fog jön egyszerre, és ügyesen mondja is, hogy "fáj", ha kérdezem, hogy a foga, akkor meg fogmosást mutat. Megtanulta a dentinoxot is, rohan oda és mutatja kiabálva, "denti, denti!"

2554. Silverfox91 (válaszként erre: 2552. - Nikoletta93)
2020. okt. 8. 07:14
Ha itthon vagyunk, akkor általában nincs gond a délutáni alvással. Előfordul, hogy sokára alszik el, de addig is elvan az ágyában, viszonylag ritka, hogy nagyon ki akar jönni. Nálunk az esték brutálisak mostanában, pörög, mint egy ringlispíl. Mikor bekerül nagy nehezen az ágyba, onnantól oké, de előtte én már kb szédülök 😅
2553. Zokniszörny (válaszként erre: 2552. - Nikoletta93)
2020. okt. 7. 21:32
Lili akkor alszik délután, ha 7.30 előtt ébred. A bölcsiben csak max. másfél órát alszik napközben, de érezhetően jobban lefárad a nap végére.
2020. okt. 7. 10:53

Ti hogy álltok a nappali alvásokkal?

Levi egy ideje nem alszik délután. Olyan 9 körül kel fel és 21 körül alszik. Eleinte kicsit zavart a dolog, nagynehezen altattam el délután, aztán már 23 körül aludt és sűrűn kelt is reggelig. Hiába fárasztottam le egész nap. Aztán megelégeltük a férjemmel, megnéztük hogy reagál ha nem alszik délután. Simán bírja, egyáltalán nem nyűgös, hisztis. Sokkal könnyebben alszik el és kevesebbszer kel is éjszaka.

Valszeg ha felkelteném 6-kor, akkor aludna délben is, de őszintén szólva utálok korán kelni :D majd bölcsiben.

De mondjuk elvileg én is 2 év körül hagytam el a nappali alvást, tisztán emlékszem hogy oviban sem aludtam, nyitott szemmel pihentem és vártam a többiekre.

2551. nikoletta93 (válaszként erre: 2550. - Silverfox91)
2020. szept. 30. 11:58

Levivel is ugyanez volt amikor augusztusban ráadtam a leggingset gyakorolni az őszhöz. Nekünk az vált be, hogy mondtam neki egymilliószor, hogy mielőtt pisilne vagy kakálna, húzza le a naciját. Egyszercsak megértette, azóta is nadrágot rángatva jelez (vagy rámutat). Csak annyi hogy pisinél kicsit későn szól, becsurgat, de majd biztosan ez is idővel javulni fog.

Próbáljátok ki, hátha. Türelem szobatisztaságot terem :D

2020. szept. 30. 11:23
Nálunk most, hogy bejött a hideg idő, és fel kell jobban öltözni itthon is, eléggé visszavetette a kaki dolgot. Többször szedem ki bugyiból, mint a biliből :( Eddig pucér popóval az esetek nagyobb részében szaladt a bilire, ha kellett, most meg simán belenyomja a bugyiba. Ráadásul van, hogy nincs nagyon előjele, nem rohangászik, büdi sincs előtte, így mondani se tudom, hogy irányuljon a bili felé, egyszer csak puff, kinyomja. Aztán persze mindig mondom, hogy kaki helye a biliben. Remélem ez is átkattan egyszercsak, mert az eddigi sikerek után ez kicsit lehangoló. A pisi az egész oké, ha olyan ket óránként küldöm bilire, akkor rendszerint pisil is, és így nem nagyon van baleset. Persze előfordul, hogy időnként nekiáll tartogatni, na olyankor van, hogy becsorog az eleje, de ez a ritkább. A kaki a problémás kérdés most.
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook