Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2759. nikoletta93 (válaszként erre: 2758. - Zokniszörny)
2021. ápr. 13. 16:15

Szerintem nem baj az, én személy szerint nem hiszek abban, hogy 5 éves koráig teljesen meg kell vonni a tévétől. Digitális világban élünk már... Így szerintem mehet, persze mértékkel. Levi is néz youtubeot tévén, reggel-délután fél órát kb.

De szerencsére már nagyon régóta, 1 éves kora óta falja a könyveket, ma is 2 órán át csak lapozgattuk, olvastam fel belőle. A mondókás és számolós mesék a kedvencei :) Levi is már a kép alapján felismeri a mese szövegét, amit mutogatva-dúdolgatva idéz fel magában. Múltkor is hintázás közben elkezdett dúdolgatni és forgatta a kezét, ebből már tudtam hogy a pille,pille pillangó szállj le a kezemre mondókára gondol :D

2758. Zokniszörny (válaszként erre: 2756. - Silverfox91)
2021. ápr. 13. 13:04

Ilyen korszak nálunk is volt Lilivel, tapasztalja a saját határait, pikkpakk teljesen szobatiszta lesz, majd meglátod :)


Mivel Lili ennyire rohadt korán kel, én meg még tiszta hulla vagyok olyankor, ezért szánom-bánom, de sajnos reggelente egy órát nézhet youtube-on meséket. Van egy baby shark nevű dal, amit ránézésre minden valamire való angol nyelvű gyerekcsatorna feldolgozott, és Lilinek az egyik kedvence (sajnos, bár én jókat alszok rá a kanapén🙈) és már abból is énekel :D nyilván nem bonyolult, de engem meglepett, hogy egy külföldi nyelven is tud énekelni hallás alapján.

Szerencsére Lili is egész hosszú meséket végighallgat, úgyhogy rengeteget olvasunk neki. Az a durva, hogy amiket sokszor hallott, azokból tud szó szerint is idézni. Gyakran ül a könyv felett, és a képek alapján meséli, hogy mi van a történetben, és akkor mondja az idézeteket is.

2757. Zokniszörny (válaszként erre: 2752. - Nikoletta93)
2021. ápr. 13. 12:57
Nálunk is aktív korúak a nagyszülők, de anyós vett ki szabadságot.
2021. ápr. 12. 23:18
A bilizés még nagyon jól megy már, nagyon ritka a baleset, bekakilás ezer éve nem volt, bepisilés.is nagyon ritka már. Inkább az az idegesítő, hogy irtó ritkán megy bulizni, reggel is úgy kell könyörögni mostanában neki, hogy üljön már rá. Volt, hogy egy idő után végülis szaladt pisilni, de ilyenkor fordult elő az is, hogy nyilván irtóra kellett már pisilnie, és baleset lett a vége. De pl kakilni sokszor megy teljesen egyedül.
2021. ápr. 12. 23:14

Ja és ha minden igaz, még lesz hely, akkor elvileg be tudom íratni idén az oviba úgy, hogy ténylegesen majd január végén kezdi meg. Lehet nem is baj, mert ősz környékén költözünk, lehet sok lenne azzal együtt ovit is kezdeni.


Az esti altatásból mostanában egész jók, amikor nagyon fáradt, az is előfordul, hogy bemászik az ágyba,. kézbevesz egy könyvet, és pár oldal után egyszerűen bealszik :)


És aminek még nagyon örülök, hogy végre lehet már rendesen mesét olvasni neki ☺️ úgy vártam már ezt

2754. Silverfox91 (válaszként erre: 2753. - Silverfox91)
2021. ápr. 12. 23:10
Szóval hogy a játszóterek nem zárták be
2753. Silverfox91 (válaszként erre: 2750. - Nikoletta93)
2021. ápr. 12. 23:09

Örülök, hogy bevált a játék :)


Mi egész jól megvagyunk mostanság, nagy szerencse, hogy a játszóház nem zárták be. Bár a következő napoktól már előre rettegek, hideg, esős, brrr, utálom, ha nem tudunk menni sehova, rém idegesítő tud lenni szegény Luca amikor unatkozik. Mondjuk szerencsére egész jól elvan mostanában a játékkonyhával is, de azért a kinti játékot, homokozást nem lehet überelni :)


Állati veicces amúgy, ahogy a kisöcsi fütyijét vizsgálhatja 😂 Nagyon elleste már a pelenkázás csínját, binját is, egy-két baba feneke pl csupa krém, mert hát az úgy nem az igazi, ha csak úgy tesz, mintha, igaziból ki kell törölni, be kell kenni, és persze a popsitörlőt is a kukába ki kell dobni, hiába totál tiszta igazából 🙈😂 Vincét egyébként ő tudja a legjobban megnevettetni, irtó aranyosak, ahogy mindig felvidul a kicsi mikor meglátja reggel Lucát 😍 mondjuk kész csoda, hogy ilyen vidáman tud viszonyulni hozzá, én a helyében már tuti rettegnék tőle, mert kb úgy igazgatja, mint egy játékba át, plusz sajna időnként előfordul az is, hogy megharapja 😢 pedig ügyelünk nagyon, még többnyire nincs gond, de néha mégiscsak kibukik így egy kis féltékenység.


Érdekes amúgy látni, hogy bizonyos dolgokban mennyivel előrébb jár Vince, mint annak idején Luca, sokkal mozgékonyabb már mint Luca ugyanennyi idősen. Hamarabb kezdett el forgolódni is, és nagyon menne már előre, ma már egész sokat sikerült haladnia valahogy (na mondjuk kúszásnak még nem nevezném azt az arcon csúszást amit művel 😂) És foga is hamarabb lesz, Luca már majdnem 8 hónapos volt, mikor kibújt az első, Vince még még csak most lesz 5, és már nagyon közel az áttörés.


Beszédben nagyon látványosan még mi sem haladtunk előre, bár a maga módján az is nagy szó, hogy egyre többet próbál utánunk mondani, az első szótagot legalábbis. Leginkább a ketszótagosak mennek, főleg azok, amiknek ugyanaz vagy nagyon hasonló a két szótára, de a korábbiakhoz képest már ez is valami, talán nem reménytelen a dolog. Legalábbis talán kb ezek a fejlődési lépések vannak, csak nem nagyon sieti el. Az mondjuk vicces, hogy a Vince még nem megy neki, ehelyett rendszeresen azt mondja, hogy ő. Gondolom olyan mondatokból szedte, hogy pl ő még nem eszik ilyet, ő még csak szopizik. De szerencsére azért azt érti, hogy ez nem csak Vincére vonatkozik, másra is mondja, hogy ő. Ja meg már előfordul, hogy dúdolgat :) az Ég a város kezdetű dalból már nagyon jól megy az a rész, hogy tűz, tűz 😆

2752. nikoletta93 (válaszként erre: 2751. - Zokniszörny)
2021. ápr. 12. 23:09

Tök jó, hogy ezt meg tudjátok oldani. Férjem vállalkozó, most hogy beindult az építőipar az otthonfelújítási program miatt, nem tud szabit kivenni, csak esténként van itthon. Én egészségügyi laborban dolgozom, nem nagyon tudok home officeolni :/ Nagyszülők aktív korúak, ők sem tudnak vigyázni, de júniustól anyós nyugdíjas lesz, akkor azért jobb lesz a helyzet. Csak addig bírják ki a kollegák is.


Levi szerencsére meg sem érezte az óraátállítást, ugyanúgy 7-8 körül kel fel. Viszont simán fent tudna maradni éjfélig ha hagynám, de 21-22 között küldöm az ágyba, az altatás így is 1 óra.. :(

2751. Zokniszörny (válaszként erre: 2750. - Nikoletta93)
2021. ápr. 12. 21:42

Mi felváltva vigyázunk férjjel Lilire itthon, meg pár napot anyós is be tudott szállni a felvigyázásba, dehát mikor itthon vagyok Lilivel, semmit nem tudok szinte dolgozni (irodai, homeoffice-os munkám van), úgyhogy amikor tudok,akkor meg 10 órákat dolgozom (6 helyett...) 🙄 közben meg fáj a lelkem, hogy nem tudok annyit foglalkozni Lilivel. Az alvással mondjuk nincs gondom mostanában :D illetve van, mivel az óraátállítás óta Lili felkel 4.30-kor hajnalban 🤦 és max 5.20-ig alszik vissza.


Ügyik vagytok a bölcsivel, így kell ezt 💪 Lili is mostanában kezdett jobban építgetni.

2750. nikoletta93 (válaszként erre: 2749. - Zokniszörny)
2021. ápr. 12. 14:36

Szia! Nyugi, itt meg 2 hete itthon, mert még mindig nem gyógyult ki a takonykórból, és nagyon szigorítottak most a bölcsiben, egy csepp orrfolyással már hazaküldenek. Nagyon fosok hogy így mennyire tolerálják a munkahelyen... :(

Igazából elvagyunk, mostanában VÉGRE szeret legózni, és húsvétra kapott húgomtól egy távirányítós autót is, egész nap azt nyomkodja (és meglepően ügyesen! Pedig kiröhögtem, hogy ezt minimum 5 éves tudja használni :D)

Bölcsiben amúgy már nem adják rá a pelenkát, bekeményítettem :D úgyhogy most az a Noémi elég durci, de lesz*rom, az a mottójuk, hogy az otthoni szokásokat is átveszik. Amúgy is heti 1-2 baleset van, szóval kb másnap 1x, ami azért fúú nem egy nagyon durva.... Erika nagyon lelkes, izgatott, örül, ha végre szólt neki. Noéminak persze még nem szól, de nem is csodálom. Egyébként itthon ügyes, nagyon ritkán van baleset, az is csak azért mert nagyon belemerült a játékba.

Beszédben csiiiiigaaaatempóban fejlődik, szerintem szimplán lusta. Inkább mutogat, bólogat, vagy rázza a fejét. De én most próbálom motiválni, pl. ha rázza a fejét, mondom hogy mondd azt is hogy nem!, és akkor újra rázva nemmm-et mond, vagy bólogatva JA JA! :D Elmutogat, hogy mit kér, kérdezem nem értem, mondd mit kérsz. És akkor mondja hogy pl. kaja. vagy kakaó(kakó). Hamm,hamm, ha éhes. Hát nem könnyű :D


Amúgy Silverfox, köszi a Bunny Boo-s társasjáték ötletet, imádja :D tökre meglepődtem, hogy szépen ki tudja rakni a kép alapján. Már a második szintnél járunk.

2021. ápr. 12. 06:47
Sziasztok! Hogy vagytok? Nálunk 3 hete bezárt a bölcsi, úgyhogy fárasztó nagyon ez az időszak...
2021. márc. 18. 17:53

Ez egyébként érdekes, hogy néha olyan, mintha én erőszakoskodnék. Ha apjával van pár órát, kérdezi, de ha nemet mond, nem teszi rá, sokszor bilire ül magától. Múltkor kint voltunk, bejöttem lezárni az ebádet, mire kimentem, épp tolta le a nadrágjait és célozta a bilit a popójával...

Kíváncsi lettem volna, mi lett volna a bölcsiben, de ez nem mostanában derül ki.

2747. nikoletta93 (válaszként erre: 2746. - Zokniszörny)
2021. márc. 15. 14:02
Hát lehet, ma pl egész délelőtt apámmal volt, és 2x is szólt neki csurgatás nélkül, úgyhogy szerintem bölcsiben van a hiba. Valószínűleg a pelenka-visszaadás miatt nem nagyon szól, minek is...
2746. Zokniszörny (válaszként erre: 2745. - Nikoletta93)
2021. márc. 14. 13:00
Hajrá csajok! A gyerekek ügyesek, csak az ilyen Noémi néniknek nincs kedve dolgozni...
2021. márc. 12. 12:16

Hát igen, neki is meg kell szoknia az új helyzetet, kell kis idő, mire megismeri az ottani rendszert. Azért fura ez az Erzsi nő.🤨 Majd meglátjátok, hogy alakul a helyzet.


Itt az egész héten összesen 2 pisibaleset volt, de csak mert nem szólt. A 2. pisibaleset csütörtökön volt, és erre - nevezzük Noémi néninek-, visszaadta a pelust délutánra, merthogy nem szól. Mit vár 4 nap után??? 2 hónapig nem is kellett szólnia, mert 2 óránként vitték pisilni, ott volt a pelus, elkényelmesedett... Aztán persze gyorsan lerázott, így nem tudtam elmondani a véleményem. Ma reggel úgy is készültem,hogy elmondom Erika néninek, aki egyébként maximálisan együttműködő, ő javasolta egyébként hogy próbáljuk ki, hogy nem tetszik Noémi hozzáállása, és szeretném kipróbálni minimum 2 hétig úgy, hogy nem adják vissza a pelenkát akkor sem, ha baleset történik. Vagy pelenka, vagy semmi, különben megint zavar lesz.


Természetesen Levi betaknyosodott, szóval majd 1 hét múlva. 😏 Most már nem hagyom magam!

2744. Amberwaves (válaszként erre: 2743. - Nikoletta93)
2021. márc. 12. 09:48

Egy hétig mentünk, aztán a vírus miatt apukája úgy döndött maradjunk otthon... majd lehet áprilisban újra próbálkozunk, ha el tudjuk intézni csed/gyed mellett, mert elvileg nem lehet.


Bölcsi elég érdekes, illetve a beszoktatás, de lehet csak a mi Erzsink... én tanítsam meg Emmának a szabályokat, miközben nekem se mondja el (meddig tart az udvar hozzánk tartozó része, melyik mászóka van a mi felünkön és ennek ellenére nem mászhatnak rá...). Ráadásul szerinte a közelemben van mindig, ami kint nem igaz (különben miért kellett volna nem a mi területünkről visszahoznom). Első két nap egy-egy óra, végig az udvaron, harmadik nap bent voltunk, és sorra mutogatta nekem a játékokat, de neki ez mind újdonság. Erzsit egyelőre nem igazán kedveli (erőt kell vennem magamon, hátha miattam), pedig nyári ismerkedésen még őt akartam kapni. De a nőci se nagyon próbálkozik, ami tök hülyeség, engem figyel meg, hogy viselkedek a gyerekkel. Így persze, hogy eltart két hétig, de lehet háromig. Negyedik nap végre nyitott a lányom felé, mielőtt eljöttünk, krétával rajzoltak az aszfaltra, másnap Emma is rögtön barátkozott vele, akkor labdáztak. Ekkor már két órát voltunk ott. De mivel.mondtam, hogy most szüneteltetjük, nem derült ki, mi van, ha én kikerülök a képből.

Ebéd után itthon alig tudtam elaltatni, volt, hogy fel is adtam. Annyira felpörgött! Pedig a család azt hajtogatta, ott jól elfárad, kidől majd... egy fenét.


Ráadásul az egész bölcsi pelusos!! Úgyhogy mikor közöltem, hogy mi a helyzet, eléggé ledöbbent, és csak hajtogatta, hogy persze, ők is szoktak szobatisztaságra nevelni. Na de mikor??

Harmadik nap levettem a pelust, miután megmutogattam a wc-ket, aztán fél óra múlva udvar közepén nyitott lábbal csodálkozott, hogy ő most pisil 🙈 Berohantam vele a kinti wcre, sikerült oda is pár csepp. Másnap ha rátettem, pisilt a wc-be. Bilire ott ráülni se akart. De nem tudom, ők mennyire figyelnének erre, plusz problémának érzem.

Szóval átérzem a küzdelmeteket, örülök, hogy nálatok talán lassan rendeződik!

2743. nikoletta93 (válaszként erre: 2741. - Amberwaves)
2021. márc. 5. 16:25

Hogy viselte a bölcsit?

Itt most ott tartunk, hogy hétfőn végre bevihetem pelenka nélkül 😅 remélem most már nem is adják vissza rá.

Ja, jön az utolsó foga, így kicsit felborult az éjszakai alvása, de ma végre jól aludt és újra üres is volt a pelenkája. Tehát ez is alakul szépen.

Talán nyárra stabilan szobatiszta lesz éjjel nappal.

2742. nikoletta93 (válaszként erre: 2741. - Amberwaves)
2021. febr. 26. 22:29

Drukkolok, remélem élvezni fogja :)


Levi most 5. napja teljesen üres pelenkával kel fel reggel, és utána is vagy fél óráig nem is kell neki pisilnie - nem is értem, én szinte bepisilek...-, aztán ráültetem a wc-re hogy most már pisiljen, mert megyünk bölcsibe. :D lehet tovább is bírná, majd most hétvégén kiderül.

Remélem lassan úton vagyunk az éjszakai stabil szobatisztaság felé. :)

2741. Amberwaves (válaszként erre: 2731. - Silverfox91)
2021. febr. 26. 22:18

Június első hetére vagyok kiírva.


Pont most megint nagyon erősödik a vírus, egy másik bölcsiben épp most került karanténba egy csoport... de most már nem mondom vissza, megyünk hétfőn, aztán reménykedek, hogy nem kapjuk el.

2740. Zokniszörny (válaszként erre: 2739. - Nikoletta93)
2021. febr. 26. 19:16
De cuki :D
2739. nikoletta93 (válaszként erre: 2738. - Zokniszörny)
2021. febr. 23. 22:08

Itt úgy látom, hogy naponta 1 új szó van, ma kimondta végre az anyát is :)) tegnap pl. ká (kávé) volt. Nagyon izzzgalmas :D

Levi bölcsiben babázik és babakocsikat tologat szorgalmasan, illetve néha megeteti őket is. Ha valaki elveszi tőle a babát, sír :D

2738. Zokniszörny (válaszként erre: 2733. - Nikoletta93)
2021. febr. 23. 19:58

Vicces, mi is ősszel gondolkozunk nekiállni ketteskének :D

Én is azt látom, hogy a 2 év korú gyerekek többsége kb ott tart beszéd terén, mint a ti gyerkőceitek. Lili csoportjában senki sem beszél még annyira, mint Lili. Engem mondjuk meglepett, hogy ennyire folyékonyan beszél, mert én ugye későn kezdtem aránylag, így erre számítottam, hogy ő is ilyen lesz.

Lili amúgy most puzzle lázban ég, a bölcsiben szóltak, hogy kis segítséggel kirakta a 3+ éveseknek valót, úgyhogy most kirakózunk napjában tízszer😅 érdekes, hogy az apai nagypapa nagy kirakómágus (ilyen 20.000 darabosakat is szokott kirakni), úgyhogy úgy látszik, ezt örökölte.

2737. nikoletta93 (válaszként erre: 2736. - Silverfox91)
2021. febr. 23. 14:45

Nembaj, jól áll neki 😄

Kiskoromban én is göndör voltam, most hullámos, bár csak akkor látszik, ha nem szárítom meg a hajam, amúgy kb egyenes ha úgy fésülöm. Levi haja vékonyszálú, egyenes, de fiúnál ugye ezt nem nagyon lehet megállapítani, csak ha megnövesztem, akkor talááán ő is hullámos lenne. Amúgy gondolkozunk rajta, hogy olyan legyen a haja Levinek, mint Harry hercegnek kiskorában 😁 de nemtudom, még elképzelni sem tudnám benne.

2736. Silverfox91 (válaszként erre: 2735. - Nikoletta93)
2021. febr. 23. 10:51

Hű de megnőtt ő is 😲 jó magas lehet :) nagyon helyes fiatalember ☺️


Igen, nekem is göndör hajam van, úgyhogy kíváncsi vagyok Vincének hogyan alakul majd. Mondjuk mivel ugyanitt van neki fotója is mint az apukájának, szerintem ő inkább apukája féle lesz. De egy fiúnál végülis nincs olyan nagy jelentősége ennek.


Az a bosszantó csak, hogy amúgy már egész hosszú a haja Lucának, tök cuki frizuráját lehetne csinálni, de semmit sem tűr meg a hajrában, úgyhogy tök kócos állandóan. Meg mivel göndör, nagyon vágni se lehet frizurát, mert összevissza áll, mindig máshogy 😅 persze alapvetően így is cuki, kislányoknak csatok nélkül is aranyos a göndör haj :)

2735. nikoletta93 (válaszként erre: 2734. - Silverfox91)
2021. febr. 23. 10:38

Nagyon szépek, Lucának milyen göndör haja van! Neked is göndör esetleg? :) Vince orra meg jajj 😅


Én is tettem fel pár képet pár napra :)

2734. Silverfox91 (válaszként erre: 2733. - Nikoletta93)
2021. febr. 23. 09:56

Hát igen, összességében nagyon cukik, Luca is rendes testvér :) még szokta pl csinálni a fekvőhelyét, kiviszi a koszos pelust, ad tisztát, ilyesmi.


Nálunk is alakul talán valami beszéd terén, de szintén nagyon lassan. Nínó, kukucs meg szavak eleje megvan, időnként egész sok dolgot leutánoz, de amikor meg nincs hangulata, akkor hiába erőlködök. Játszó sok hasonló korabeli gyerek van mostanában, még bölcsődéket is szoktak hozni, és igazából a legtöbb gyerek kb annyit beszél mint Luca, vagy nem sokkal többet, úgyhogy az kicsit megnyugtat.


Irtó cukik amúgy mikor Luca beáll a bölcsődék közé, fogócskáznak sikongatva, meg nyomják a homokozást most is, én meg frászt kapok, hogy felfázik 🙈


Teszek fel egy-két képet a profilomba pár napra :)

2021. febr. 23. 09:29

Nagyon cukik lehetnek azért ☺️ már én is várom hogy legyen még egy kisbabánk, ősszel fogunk belevágni, aztán majd meglátjuk hogy sikerül.

Levi bölcsijében most nagy betegséghullám van, ebben a hónapban 2x is itthon kellett maradnunk 1-1 hetet... Ilyen szempontból tök rossz. Viszont mintha kezdene beindulni laaaassan a beszéde, egyre több állathangot produkál, és már kimondta az apa és pápá-t is. Eddig csak pár állathang meg NEM ment. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

2021. febr. 23. 09:00

Vicces amúgy belegondolni, hogy a kistesóknak mennyivel másabb az élete úgymond mint egy első gyereknek. Az elsőt az ember óvja a széltől, úgy bánik vele mint egy hímes tojással, bármikor tud szundítani, ha kedve tartja, mindenen aggódik a szülő. Na most a kistesókat meg a nagy mikor nekiáll szeretgetni... 🙈😁 Nyilván az ember igyekszik figyelni, hogy óvatosan szeretgesse, de azért egy kétéves nem tud úgy bánni egy babával mint egy felnőtt, de letiltani sem akarja tőle az ember, szóval azért kapja a kiképzést rendesen. Vagy épp játszik valamivel békésen a kicsi, erre odamegy a nagy és kikapja a kezéből, vagy épp fordítva, próbál belenyomni valamit. Aludnia sem egyszerű napközben, vagy ha esetleg elalszik, akkor semmit se lehet csinálni, mert a nagyot akkor aztán nagyon le.kell foglalni, mert különben tuti odamegy megnézni a kicsit, amivel persze felébreszti szegényt. És hát bizony hiába nem híve az ember a sírni hagyásnak, a kistesónak sajna kijut néha abból, hogy az ember nem tud azonnal odamenni hozzá, mert a naggyal kell intézni valamit.


És az ember bármennyire igyekszik megtartani az egyensúlyt, bizony csúszdák be bakik. Szegény Vince is összeszedett a nózijára most egy harci sérülést. Luca igazából jószándékú volt, ahogy szokta, vitte neki a játékokat, na de most béna volt kicsit, és egy keményebb játékot sikerült nekivágni szegény kicsi orránák. Mit ne mondjak, frászt kaptam, mert vérzett nagyon, de csak a bőre szakadt fel szerencsére 😅 De ezek mellett a kicsinek már mindig lesz játszópajtása, még nyilvan ha nagyobbak, okosabbak lesznek, mindig lesz aki vigyáz rá, akihez fordulhat ☺️

2731. Silverfox91 (válaszként erre: 2730. - Amberwaves)
2021. febr. 23. 08:19
Mikorra is várjátok a babát? Teljesen meg tudlak amúgy érteni, párszor én is azt kívánom, bárcsak bölcsibe járna, és nyugi lenne itthon 🙈 Az a durva, hogy nem is a kétgyerekes lét a durva önmagában (bár ez nyilván gyerekfüggő is, Vince szerencsére szintén nem egy nehéz gyerek), sokkal durvább ez a dackorszak, ez viszi el a legtöbb energiámat. Mondjuk mostanában szerencsére elég jól ki lehet menni a játszó rá, ott még elvan jól, csak lenne már tavasz, mert ezt a dupla öltöztetést speciel utálom 😵‍💫
2021. febr. 21. 16:44

Zokniszörny, nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!

Emma két hete beteg volt, hányással és lázzal kezdődött, aztán két nap semmi, majd három nap hasmenés, hát első nap olyan elesett volt, úgy odaadtam volna a cicit, tök fura volt, hogy ez mennyire az én megnyugvásom is volt mindig. Mi a reggeli cicit hagytuk el utoljára, azt olyan két hétig kereste, mire elmaradt.


Nikoletta, nekünk még nem volt átaludt éjszakánk, nem is tudom, milyen érzés lehet 😁

Két ébredés a rekord, de nem mostanában, mióta hárman alszunk... azt hittem a cicimentesség segít majd, de nem lett jobb. Sokszor sírva ébred, meg rögtön kiabál, hogy anya.


Nálunk is elég rossz a helyzet, de leginkább a kutyát nyúzza, meg mindent rág, harap. És hiába szólunk bármiért, mint aki süket, csinálja tovább.

Holnap hívom a bölcsit, az a terv, hogy délelőttönként beadom. Januárban hívtak, hogy viszem-e (eredetileg akkor álltam volna vissza munkába), de a vírus miatt nem vittem, a helyzet most sem jobb, de már nem nagyon bírom terhesen, segítség nélkül, és amúgy sem vagyok túl jó állapotban (péntek reggel majdnem elájultam, 82/60 volt a vérnyomásom).

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook