2012 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!Marcinak még egy foga sincs,viszont tegnap végre előre is elkezdett mászni:-))
Eddig csak tolatott.
Úgy látom itt már mindenki harapós már csak Lina és Marci fogatlanka :-DD
Kíváncsi vagyok mikor jön ki az első Nekik....
Mindenkinek szép napot!!
Sziasztok!
Laurámnak is tegnapelőtt jött ki a 7. foga. Fürdés közben vettem észre, szerencsére eddig nem igazán volt gond a fogzással.
Dávidnak is sietős... :)
Neki is a 7. készülődik. :)
Az éjszakáink még jók, de nappal nyűgös, folyton piszkálja a nyelvével az ínyét és újabban úgy húzza össze az ajkait a szája szélén, mint aki nyuszit utánoz. Haláli! :D
Óh, hát nem semmi :) és melyik jött ki? a szokásos alsó metszők mellett?
Nekünk 6 van, kíváncsian várom a következőt.
Lányok, hogy állnak a kicsik a fogakkal?
Szerintem mi, mint mindent ezt is elsiettük.:)
Kijött a hetedik is.
Bocsi egy kissé morbid ez a dolog, de add neki a nurofenes fecskendővel az ambroxolt is, csöpögtesd bele a fenistil cseppet, döntsd hátra az öledbe és lassan nyomd, hogy tudja lenyelni. Vizet is pótolhatod igy, igaz 5 ml, de több a semminél. Sajnos nekem is le kellett fognom Nórát, hogy be tudjam adni a cseppeket, ő másfél hónapig, Gergő több mint 2 hónapig köhögött, 2x kaptak antibiotikum kúrát, ami nem volt hatásos, végül magán orr-fül-gégészhez fordultunk és ő tudta rendbe szedni őket. Baromi sok pénzbe került ez a köhögés. Sajnos van olyan dolog, mint pl az orrszivás is, de nekünk anyukáknak muszály megcsinálni ezeket!
Remélem már jobban vagytok!!!
Sajnos ez sem vált be, ott adtam ma neki. A nurofent még csak-csak megette, bár sok ki is jött, de az ambroxolt és fenistil cseppet már kiköpte. :(
Már ha közelítettem felé kiskanállal, eltolta, kilökte a kezemből és elfordította a fejét. Remélem azért így is meggyógyul gyorsan.
Remélem minél előbb meggyógyultok.
Mi is hasonló helyzetbe voltunk, nem ment le a piros szirup sem, amit más gyerkőcök majdhogynem szeretnek..
Aztán valahogy eszembe jutott, hogy megpróbálom az etetőszékben nekiadni, hiszen máskor is ott szoktunk kanalazni. Utána semmi gond nem volt. Próbáld ki, hátha nektek is bejön!
De sajnállak benneteket! Nincs valami kedvenc gyümölcsleve? Nálunk a 100%-os körte vízzel hígítva nagyon bevált. Persze sokat a körtéből nem jó inni, mert meghajthatja.
És a gyümölcsleveket is lehet melegíteni.
Szerintem nyugodtan felhívhatjátok az ügyeletet. Telefonon is segíthetnek tanácsokkal.
Gyógyulást kívánok! :)
Köszönjük!!!!:)
Mintha Miksáról írtál volna....hihi
Képzeljétek elvittük baba színházba. Nem sok reményt fűztem hozzá, gondoltam sebaj, majd eljátszik. Fél órát csücsült apa ölébe és egy mukk nélkül végignézte. Irtó aranyos volt.
Nálunk egyelőre nincs hiszti, a pelenkázás alatt emelgeti a popsiját, meg az esti öltöztetést utálja valamiért. Nóra csak akkor csapkod ha nem izlik neki a kaja. Gyümölcs evés nem a kedvence, de már szépen rágcsálja a kölesgolyót, berakosgatja a kis szájába.
Nálunk 4,5 év a korkülönbség. Az biztos nem lesz egyszerű a nővérednek. Gergő azért már önállóan WC-zik, fogat mos, zuhanyzik igaz mellette vagyunk, eszik, szóval minden tiszteletem, ahol kicsi a korkülönbség, habár annak is lesz előnye, hamar játszótársak lesznek.
Szép hétvégét!!!
Mintha csak Niki lenne, ugyanezeket csinálja. :)
A fürdést mondjuk szereti és a pelenkázással sincs gond, csak ficánkol, de a többi dettó. Én sem tudok semmit csinálni tőle, csak ha viszem magammal, de azt is hamar megunja és felkéredzkedik. Nagyon anyás, állandóan rajtam lóg, de végül is nem bánom, olyan hamar elmúlik ez az időszak. És mikor rámnéz és huncutul rám mosolyog, elolvadok...
Viszont ő is nagyon okos, imádnivaló, egész nap puszilgatom, hihetetlenül imádom.
Sziasztok!
Én is jó rég írtam. Nem sok időm van egy eleven 9 hónapos kisfiú mellett. Talán ezért is írunk egyre kevesebben.
Dávid hihetetlen aktív lett. Vidám kis fickó, de egyre gyakoribbak a hisztik is. Nyugtassatok meg, hogy nem csak nálunk gond ez! :)
Olyan dolgokat is utál, amit eddig nem. Pl. pelenkázás, néha a fürdetés, autósülésben utazás, öltözés, a sapkát egyszerűen letépi a fejéről :D. Még jó, hogy a kapucnival nehezebb a dolga.
Etetés közben örömében csapkod, rendszerint kiveri a kezemből a kanalat, persze a tartalmával együtt. :)
És még sorolhatnám a panaszokat, de bőven van sok dolog, ami miatt úgy érzem, hogy egyre jobban szeretem. Sokat fejlődött értelmileg és érzelmileg is. Mások szerint kiegyensúlyozott, nyugodt baba. És tényleg az, csak hosszú távon kifárad vele az ember. A férjemen kívül, aki persze sokat dolgozik, nincs segítségem.
Még jó, hogy a porszívózást szereti, és a mosógép az egyik kedvence a lakásban, de főzni csak akkor tudok, ha a férjem vigyáz rá. Sajnos a konyha mellett van a szobája és minden neszre felébred, így alvás közben nem tudok főzni.
Visszaolvastam pár kommentet, valaki kérdezte, hogy gondolkodunk-e már a kistesón. Hmm... Mi még nagyon nem.
A nővérem a napokban fogja szülni a második kisfiát, a nagyobbik ma másfél éves. A nővérem talpraesett nő, sokat bír és nem panaszkodós, de az elmúlt heteket már nagyon nehezen viselte, a hasa is egyre nagyobb, de egy eleven másfél évest öltöztetni, tisztába tenni, emelgetni 9 hónapos terhesen... és ha megszületik a pici, talán még nehezebb lesz. Nem így tervezték, de persze örülnek neki, csak nem könnyű.
Szóval mi nagyobb korkülönbséget szeretnénk.
És boldog névnapot Miksának! :)
Általában kétszer alszik, néha 3-szor. Délelőtt 30-60 perc között valamennyit, délután 1-1,5 órát. És nagy ritkán még lent séta alatt is alszik egy fél órát. Én délután, mikor alszik, pihenek, olyankor nem csinálok semmi házimunkát, csak ha nagyon muszáj. Éjszaka sokszor fent van, kell nekem az a kis pihenés.
Egy darabig ő is elvan, ha viszem magammal mindenhova, csak nem tudom akárhol letenni, kőre pl. Ha majd el kezd mászni, akkor biztos fog jönni ő is utánam mindenhova. :)
Mennyit alszik a lányod napközben? Pl én azalatt simán megfőzök, de tulajdonképpen Nóra egyedül is elvan, annyi, hogy most jobban kell rá figyelni mert még elborul, de tényleg nekem 1 szavam nem lehet. Ha porszivózok mászik utánam, mivel kedvenc játéka a porszivó.
Haldoklik a fórum!
Nóra Eszter:
Boldog névnapot kivánunk Miksa babának!!!
Én is reménykedem, hogy javulni fog a helyzet, mert így elég nehéz bármit is csinálnom.
A bébikompról most mondta egy előadáson egy gyógytornász, hogy nem tesz jót, ezért én nem veszek olyat. Másképp fejlődik tőle, mintha menne, mert kerekeken gurul, hajtani és irányítani kell, aminek koordinálására még nem érettek ebben a korban, valamint beavatkozik a mozgásfejlődés normális ütemébe . De talán napi fél óra még nem árthat.
Valentinem is állandóan a nyakamon lógott,kb másfél hónapig.Nem tudtam tőle semmit se csinálni.Sőt,már a nagymamára se tudtam rábízni mert akkor is csak hiányolt.Apuval elvan,de lefektetni csak nekem lehet.2 hete javult a helyzet,egyre többet van el egyedül.Mostmár csak nyüszög ha nem ugrok neki rögtön.De a főzésnek még most is 3x ugrok neki.Van kompunk,rengeteget segít!Oda mehet vele ahova akar,nagyon boldog tőle!Amíg a dologmat végzem álltalában követ vele.(nem sokat van benne,egy nap összesen kb. fél órát)
Én úgy látom minél idősebb lesz,annál jobb a helyzet :)
sziasztok!
Bocsi a zavarásért,csak szeretném kérdezni,hogy a ti babáitoknak kb mekkora a lába?
Csak mert az én kisfiamé 21-21es,és vettem neki egy kis szobamamuszt,de kicsi. :(
ha valakit érdekel,szívesen eladnám,hogy vehessek nagyobbat. Akit érdekel,küldjön egy email címet,és lefotózom.
Jó éjt! :)
Látom nem csak én járok ebben a cipőben!Marci még nem mászik,de Ő is ugyan ezeket műveli.
Kupleráj az nálunk is van.:-))
Szép napot mindenkinek!
Rég olvastalak Titeket, kicsit el vagyok veszve, sajnos most sincs sok időm.
Wanita! Ne aggódj, nálunk is ez a helyzet, én már beletörődtem :))
Dorka egyfolytában jön utánam, mint egy kiskutya, csimpaszkodik, belém kapaszkodva nonstop feláll. Ha otthagyom a járókában, a reggeli 10 percet tekintve, ordít, kikéredzkedik. Én már nem is erőltetem. Egy játékkal kb 20 mp-t van el, ha az etetőszékbe/pihenőszékbe be akarom kötni, feszíti magát, ki akar jönni. Hát ez van :)
De arra gondolj, lesz idő, amikor azt fogja mondani, h Anya, mostmár ne gyere értem a suliba..és az olyan rossz lesz. Én most élvezem minden percét, bár a lakás kupleráj sajnos.
Amúgy még sokmindent tudnék írni, ha lesz időm, bepótolom.
Puszi Nektek kitartó fórumozók! :)